onewoman 28.11.13, 10:37 Moi rodzice przeprowadzili się do nowego domu i przy okazji świąt chciałabym im dać prezent do domu, jakiś drobiazg, ozdoba. Macie jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eo_n Re: Prezent do nowego domu 28.11.13, 12:29 Kwiaty cięte Nie znoszę prezentów "do nowego domu". Mam uraz Ogólnie cieszą mnie wszelkie drobiazgi, ale w tym kontekście wszyscy się starają, a mało kto (w praktyce u mnie nikt) przynosi coś sensownego. Za to gabarytowo, a jakże... Zagracają ledwo się człowiek wprowadził. Dobrze, że mamy duży strych Odpowiedz Link Zgłoś
monja2013 Re: Prezent do nowego domu 29.11.13, 16:13 No to jak nie cierpisz to nie doradzisz, to po co się wypowiadać. Dużo jest różnych uniwersalnych prezentów, które zawsze się przydadzą np. pościel pod kolor nowego wnętrza, coś z gospodarstwa domowego, filtr brita... ja uwielbiam home-you.com/pl/ , tam jest masa pięknych prezentów, których na pewno nie wyniosłabym na strych, często takie które nam się podobają ale szkoda pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: Prezent do nowego domu 29.11.13, 16:44 monja2013 napisał(a): > No to jak nie cierpisz to nie doradzisz, to po co się wypowiadać. > Po to, żeby może niektórym uświadomić, że to nie takie znów szczęście - trwałe rzeczy do domu Chyba że mowa o młodym małżeństwie, które potrzebuje wszystkiego i średnio ma kasę. Wtedy tak - pościel, to fajny pomysł, jeśli znasz gust. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Prezent do nowego domu 29.11.13, 16:54 Do tego, jesli sie nie wie, co ucieszy do domu własnych rodziców, to może faktycznie lepiej pozostac przy winie i czekoladkach Mnie ucieszyłyby kuchenne akcesoria Joseph Joseph: www.josephjoseph.com/ np. taka składana deska do krojenia jest b. fajna i praktyczna (mam podróbke z Tchibo, dobrze sie sprawdza). W Polsce widziałam (poza sklepami internetowymi) w TK Maxx. Ale czy twoi sie ucieszą? Forum raczej nie wie Może podpytaj rodziców, co by im sie przydalo, może sama zauwazyłaś, ze maja np. zuzyta patelnię czy cos w tym rodzaju? Odpowiedz Link Zgłoś
dammma Re: i w koncu linku nie dałam 30.11.13, 02:18 Tak na szybko...-serwis do kawy, patera taka na nóżce co ciast, tortów-może być z pokrywą, elegancka cukiernica, koc/pled-nigdy za mało, młynek do kawy-jeśli piją i potrzebują, ekspres ciśnieniowy- ale to duży wydatek, obrus,np świąteczny. Odpowiedz Link Zgłoś