Dodaj do ulubionych

barbie i inne

09.12.13, 01:05
1. Proszę douczcie mnie w barbiowych kwestiach.
Zamoich czasów barbie zginały się (lekko) rece i nogi. Kupiłam dziecku a tu nic, nogi sztywne jak ... patyki a reka jak zlamany patyk.
2. Co kupujecie na gwiazdke swoim 3-letnim corkom?
Obserwuj wątek
    • atojaxxl Re: barbie i inne 09.12.13, 07:16
      Ja (babcia) kupiłam ostatnio wnuczce dwie lalki z serii Lalaloopsy, jedną dostała na Mikołaja a druga czeka do wigilii.
      Do kompletu 2 pudełka puzzli z Lalaloopsami. Wczesniej oglądała bajki z Lalaloopsami i zamarzyły się jej takie laleczki.
      Laleczki są bardzo fajne, stylizowane na lalkę ze szmatek z oczkami z guzików. Każda ma swój asymetryczny domek i ulubione zwierzątko.
      A odnośnie Barbie: wnuczka ma 3, jedną moją (kupiona w studenckich czasach smile, drugą po mojej córce i swoją kupioną rok temu. Te dwie pierwsze mają zginane nogi i ręce i głowy zmieniające pozycję, włosy po wymyciu szamponem jak nowe. Ta współczesna Barbie jest sztywna tak jak piszesz.
    • agni71 Re: barbie i inne 09.12.13, 08:40
      Niektóre sa zginane, ale sa droższe od tych podstawowych.
      • alpepe Re: barbie i inne 09.12.13, 09:41
        jw.
        Podstawowe modele są sztywne.
        • eo_n Re: barbie i inne 09.12.13, 12:12
          Zgadza się. Są sztywne, są trochę zginające i są zginające we wszystkich stawach... Zależy od lalki. U nas najbardziej wygina się akurat facet: Jack Sparrow - można go ustawiać w b. naturalnych pozycjach. Jest jak człowiek wink
          • barbie09.07 Re: barbie i inne 09.12.13, 15:22
            Ale Jack jest z edycji dla kolekcjonerów wink Daleko mu do Kena big_grin a raczej Kenowi daleko do niego wink
            Kiedyś faktycznie barbie były lepszej jakości, ale nadal można kupić barbie z ciałem typu pajacyk- artykułowane we wszystkich stawach, nawet w nadgarstkach, takie są m.in barbie fashionistas. nie sa chyba specjalnie droższe za 40 zł można juz kupić taki model.
    • heca7 Re: barbie i inne 09.12.13, 15:29
      Są różne Barbie wink
      Ja np mam jeszcze swoją własną, leżącą w szafie. I zgina tylko nogi w kolanach. Ręce ma proste. Moja córka ma lalkę z logo ferrari kupioną za punkty na BP parę lat temu i ona ma stawy zginane zarówno w łokciach jak i w kolanach. Z tą tylko różnicą , że "zawiasy" są widoczne, nie ukryte w środku. Inna natomiast miała wszystko zginane i schowane wink Trzeba chyba dopytywać sprzedawców i czytać opisy na opakowaniach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka