Dodaj do ulubionych

Zakupy amazon

11.12.13, 09:16
Czy robiąc zakupy na amazon.com trzeba mieć jakąś kartę członkowską? Czy jest szansa , że przesyłka dojdzie na święta?
Obserwuj wątek
    • tagliatele Re: Zakupy amazon 11.12.13, 10:17
      Nie trzeba. Z amazon.com (USA) raczej nie dojdzie przed Świętami, ale z amazon.co.uk (UK) może dojść, choć różnie bywa. Średnio paczki dochodzą do mnie w 5-6 dni.
      • niki36712 Re: Zakupy amazon 11.12.13, 10:19
        Z USA niewiele rzeczy wysyłają do Polski.
        A jak już wysyłają to koszty są wysokie.

Do wszystkich amazonów jest ten sam login i hasło.
        Jak dodasz kartę płatniczą w jednym to w każdym innym jest widoczna.
        To samo z adresami do wysyłki.
      • mama_pyzuni Re: Zakupy amazon 11.12.13, 10:20
        Przede wszystkim amazon. com nie wysyła do Polski...( no chyba, że chcesz kupić Kindla)
        • s_mag_s Re: Zakupy amazon 11.12.13, 10:34
          mama_pyzuni napisała:
          Przede wszystkim amazon. com nie wysyła do Polski...( no chyba, że chcesz kupić Kindla)

Oj matko, to gdzie ja mieszkam...confused
          • tagliatele Re: Zakupy amazon 11.12.13, 10:38
            Oczywiście, że amazon.com wysyła, tylko nie wszystko. Koszty wysyłki czasem wysokie, ale mimo to czasem bardziej opłaca się kupić na amerykańskim niż brytyjskim np. książki, niektóre zabawki.
            • mama_pyzuni Re: Zakupy amazon 11.12.13, 10:47
              Ok, więc nie miałam racji, pewnie częśc rzeczy wysyła wink
              A możecie podać jakieś przykładowe przedmioty, które podlegają wysyłce do Polski, bo mi się jeszcze nie udało na taki trafić sad
              A może jest sortowanie według klucza miejsca wysyłki?
              • tagliatele Re: Zakupy amazon 11.12.13, 11:05
                No ale co chcesz kupić? Cokolwiek skoro chcesz byśmy wpisały co wysyła? Jeśli czegoś szukasz, dodajesz do koszyka i jeśli masz ustawiony adres polski to w koszyku od razu pojawi się informacja czy wyślą, czy nie. Kupowałam książki, płyty, zabawki i gadżety.
            • tagliatele Re: Zakupy amazon 11.12.13, 11:25
              Poza tym możesz zaznaczyć w lewym pasku "International Shipping" Amazon Global Eligible.
              • chubabubba Re: Zakupy amazon 11.12.13, 12:17
                Mozna kupowac wszystko na amazon.com i wysylac do posrednikow w US a oni wysylaja do Ciebie. Bezposrednio czesto sie nie oplaca. Jak jestes w amazon.prime to wysylke na terenie US masz za darmo.dochodza tylko koszty wysylki do Pl
                • second_names Re: Zakupy amazon 11.12.13, 17:44
                  zrobilam zakup 11.12 (wczoraj,opcja darmowa przesylka czyli dluzej idzie) a dzis juz dostalam nr paczki (jest w rejestrze ups)
                  • second_names Re: Zakupy amazon 11.12.13, 18:17
                    10.12 kupilam, a nie 11.12
                    second_names napisała:

> zrobilam zakup 11.12 (wczoraj,opcja darmowa przesylka czyli dluzej idzie) a dzi
                    > s juz dostalam nr paczki (jest w rejestrze ups)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka