Dodaj do ulubionych

Jaki leżaczek??

12.08.04, 09:56
Mam pytanie do mam majacych lezaczki. Jakie widzicie w nich zalety a jakie
wady? bo chcialabym kupic lezaczek a wybor jest spory i nie wiem na co sie
zdecydowac. Byloby mi o wiele latwiej gdybym znala ich plusy i minusysmile)
Cena nie jest taka wazna (to tak na marginesie). Wazne zeby sie sprawdzil.
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Jaki leżaczek?? 12.08.04, 19:04
      Mnie sie podoba Bebe Confort cocon, ale sama go nie mam - moze odezwa sie
      wlascicielki takiego lezaczka?

Ja uzywam teraz lezaczka z USA firmy Combi - tez jest fajny, przydaje sie opcja
      wibracji, wiec moze jesli cena nie gra roli rozwaz kupno takiego, ktory ma te
      funkcje...

aga
      • pia_ Re: Jaki leżaczek?? 13.08.04, 14:02
        My mieliśmy leżaczek Bebe Confort Cocon i był bardzo fajny, wygodny i
        funkcjonalny (kupiłam go w sklepie internetowym, bo był dużo tańszy niż w
        sklepach). Trochę żałowałam, że leżaczek nie ma funkcji huśtania, bądź
        wibrowania, ani nie posiadał też pałąka z zabawkami. Ostatnio na Allegro
        oglądałam leżaczki-bujaczki Fisher-Price i się w nich zakochałam, ale to już
        może przy drugim dziecku.
        • dolores12 Re: Jaki leżaczek?? 14.08.04, 20:34
          Zdecydowanie polecam Fisher price, bo nie sa tak znacznie drozsze jak inne
          firmowe, typu Bebe Confort, Hauck czy Primi Sogni, a sa czyms wiecej niz tylko
          lezaczkami. U mnie bardzo sprawdza sie funkcja wibracji (synek zasypia w
          lezaczku) oraz pałąk z zabawkami. Fajne jest tez to, ze lezaczek sam sie buja
          pod wplywem ruchow dziecka. Moj dzidzius uwielbia lezaczek, a ja jescze
          bardziej, bo dzieki temu moge np. ugotowac obiad.
          • kasia-j Re: Jaki leżaczek?? 14.08.04, 23:52
            my mieliśmy primi sogni (można regulować oparcie - które jest usztywniane - wg
            mnie leżaczek jest OK). Te Fisher Price z bujaniem, melodyjkami są super - ale
            w takim leżaczku bym nie zostawiła na długo dziecka - oparcie z tego co się
            orientuję jest miękkie i bałabym się o kręgosłup dziecka (ale może
            przewrażliwiona jestem). Natomiast przy kolejnym dziecku (?) pewnie bym się
            pokusiła o taki leżaczek z bujaniem automatycznym i zabawkami smile. Zabawa dla
            malca musi być przednia smile.
            • karolineg Re: Jaki leżaczek?? 15.08.04, 08:11
              A czy jest taka możliwośc, ze dzieckojednak nie polubi siedzenia w leżaczku? Bo
              obawiam się, ze kupię a moje mało stanowczo nie będzie chciało i co ja wtedy
              zrobię z tym??smile
              I jeszcze jedno od jakiego wieku sadzałyście dzieci w leżaczkach?
              Wlasnie chcialabym zeby oparcie nie bylo za miekkie i myslalam o lezaczku albo
              Chicco albo Arti. Wiecie cos o nich?
              • lemona1 Re: Jaki leżaczek?? 15.08.04, 23:17
                My mamy Primi Sogni, jest bardzo wygodny, ma dobrą regulację i pokrowiec łatwo
                się zdejmuje do prania. Miliśmy do tego pałączek Tiny Love, ale zgubiliśmy
                kilka dni temu wysiadając z samochodu. Taki pałączek do leżaczka jest super.
                Mój syncio bardzo lubi być w leżaczku.
                pOZDRAWIAM,
                LEMONA1
                • kasiapro1 Re: Jaki leżaczek?? 22.08.04, 22:05
                  Mam do sprzedania lezaczek Primi-Sogni.
                  Ladna tapicerka w jasna krateczke z misiem.
                  Plusem jest regulacja podnozka i plecow.
                  U nas sluzyl dosc krotko,syn ma duzy temperament i meczyly go pozycje
                  lezace,nawet bujanie go meczylo.
                  Jesli jest ktos zainteresowany prosze o kontakt na adres gazety.
    • pinik Re: Jaki leżaczek?? 15.08.04, 23:44
      U nas lezaczek to byly wyrzucone pieniadze. Mielismy calkiem fajny (dobra
      regulacja, skladany na plasko, z palakiem ze zwierzakami) firmy ABC Design
      tylko moj synek sie w nim b. szybko nudzil i wogole nie chcial w nim lezec.
      Szybko go sprzedalam. Drugi raz bym nie kupila. Moze najpierw mozesz taki od
      kogos pozyczyc, zeby zobaczyc, czy twojemu dziecku to wogole odpowiada
      (pierwsze kilka minut zwykle jest dobrze!).
      • karolineg Re: Jaki leżaczek?? 16.08.04, 07:05
        No wlasnie tak zrobie, ze wypożyczę najpierw bo faktycznie mogą to być
        wyrzucone pieniądze.

A taki pałąk z zabawkami pasuje do każdego leżaczka czy wózka??
        • lemona1 Re: Jaki leżaczek?? 16.08.04, 11:17
          Pałąk Tiny Love ma klipsy wyprofilowane tak, ze pasuja do ogrągłych rurek a
          także do płaskich ale sztywnych wykończeń. Nam pasował do leżaczka, fotelika
          samochodowego Play Prima, nie mogliśmy go natomiast wygodnie przyczepić przy
          gondolce. Pozdrawiam,
          Faktycznie najlepiej będzie jak najpierw wypróbujesz leżaczek, bo co dziecko to
          inne upodobaniasmile
          lemona1
          • agnysek Re: Jaki leżaczek?? 16.08.04, 12:00
            leżaczków ogłądałam mnóstwo: biorąc pod uwagę komfort dziecka i mamy ,
            bezpieczeństowo, wagę, konstrukcję itp swojepiersze mniejsceprzyznałam
            produktom primi sogni - ja czepliwa kobieta nie miałąma się czego przyczepić
            • lf55 Re: Jaki leżaczek?? 17.08.04, 09:37
              a czy dobry fotelik samochodowy moze sluzyc za lezaczek? Ma polokragle plozy -
              do bujania, chyba jest wygodny. Brakuje palaka i innych udogodnien, ale moze
              mozna je tylko dokupic? Czy lepiej jednak miec lezaczek?
              • kasia-j Re: Jaki leżaczek?? 17.08.04, 10:41
                Fotelika nie proponuję stosować jako leżaczek - dziecko leży wygięte, a to nie
                jest za dobra pozycja.
                My mieliśmy fotelik play prima z regulacją oparcia, ale i tak kupiłam leżaczek,
                bo był lżejszy i wygodniej było mi w nim nosić maluszka (ale akurat ten fotelik
                jako leżaczek też w ostateczności mógłby być).
    • mama007 polecam TAKO 17.08.04, 09:46
      uzywalam lezaczka tako i byl swietny. mial funkcje bujania, mozna bylo to
      rowniez zablokowac, piecopunktowe pasy z oslonkami, i raczke do przenoszenia,
      ktora mogla sluzyc takze do tego, zeby przywiazac do niej zabawki na
      sznureczkach - i palak z zabawkami niepotrzebny smile
      poza tym nowy kosztowal chyba niecale 120zl, wiec w porownaniu z innymi nie byl
      drogi
      polecam smile

a fotelik samochodowy nie powinien sluzyc jako lezaczek. lezaczek rozklada sie
      praktycznie calkiem na plasko, wiec nie ma tak zlego wplywu na kregoslup jak
      fotelik
      pozdrawiam

aha, i nam lezaczek sluzyl dosyc dlugo, bo kolo pol roku (Wtedy mala nauczyla
      sie wylazic z pasow i w ogole), ale sasiedzi uzywali go przez ponad rok smile
    • agika Re: Jaki leżaczek?? 17.08.04, 10:03
      My mamy babybjorn, lezaczek podobno moze sluzyc nawet do 3 lat , wtedy juz jako
      krzeselko. Ma prosta budowe , a rownoczesnie bardzo funkcjonalny - latwo sie
      pierze, mozna sie pobujac. Tomcio uwielbial sie w siedziec i bujac sie. Jest
      super , ale .. jedyny mankament - przy bardzo energicznym bujaniu zaczyna
      skrzypiec (ma prety metalowe wpuszczne w drewno i podejrzewam , ze to wlasnie
      skrzypi, zwlaszcza , ze moj chlpopiec jest i duzy i energicznie sie buja). Moze
      gdyby go jakos naoliwic to by przeszlo. W kazdym razie teraz uzywamy juz
      znacznie rzadziej - maly od kiedy kauczyl sie siedziec i raczkowac, woli
      przestrzen od fotelika, i po kilku minutach probuje juz z niego wyjsc
      Agika
      • ssosna Bebe confort cocon 21.08.04, 23:33
        Ja mialam ten lezaczek i bylam zadowolona. Misiek duzo czasu w nim spedzal
        praktycznie od 2 misiaca zycia.Jest super gdy musisz cos ugotowac , jestes u
        kogos w gosciach albo chcesz uspic malucha.Ja lezaczek sam w sobie bardzo
        polecam i mysle ze bardzo rzadko zdaza sie ze maluch go nie polubi bo jest to
        rozwiazanie o niebo atrakcyjniejsze dla takiego malucha od lezenia w lozeczku,
        wozku bo moze on uczestniczyc w zyciu rodzicow i obserwowac swiat, a pozniej
        zanim zacznie sam siedziec moze sluzyc jako krzeselko do karmienia.
        Generalnie polecam , moj synek siedzial w nim do momentu przesiadki do fotelika
        do karmienia wiec tak do 8-9 miesiaca.
        Pozdrawiam

ps. Mam lezaczek bebe confort do sprzedania, jesli jestes zainteresowana napisz
        na mmedenska@poczta.onet.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka