agar2208 16.12.13, 12:45 Czy możecie polecić śniegowce. Nie mam możliwości przymierzenia ,więc muszę kupić w sieci. Chciała bym, żeby były ciepłe, nieprzemakalne, i dobrze przylegały. Mam wąską stopę rozmiar 36. Proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fantomka44 Re: Śniegowce dla mamy 16.12.13, 14:06 Śniegowce takie na co dzień to polecam Hengst, bo są delikatniejsze. Śniegowce takie na sanki, po nartach i zaspy to polecam Manitu, ale modele z dolną częścią buta z tworzywa. Też mam rozmiar 36 i wąską stopę. Odpowiedz Link Zgłoś
faszyrka Re: Śniegowce dla mamy 16.12.13, 15:03 Z czystym sumieniem mogę polecić śniegowce Quechua. Kupiłam dwa lata temu w Decathlonie i po dwóch sezonach zimowych nie widać po nich, że były intensywnie używane. Przetrwały codzienne długie spacery z psem w terenie, w śniegu, na dużym mrozie. Stopy zawsze ciepłe i suche. Jedyne, do czego się można przyczepić to wysokość cholewek. Mieszkam w górach, więc pewnie lepiej sprawdziłyby się wyższe, bo śniegu u nas też dużo Na wąską stopę w zimowej skarpetce będą w sam raz. Nie wiem czy sprzedają je jeszcze w Decathlonie, znalazłam je na allegro: allegro.pl/buty-zimowe-sniegowce-damskie-quechua-r-37-i3787387701.html?source=mlt Odpowiedz Link Zgłoś
anna.kolodziejek Re: Śniegowce dla mamy 16.12.13, 21:21 Ja kupiłam właśnie te z Decathlonu. Ale nie miałam okazji przetestować bo jak na razie śnieg się skończył... Mam taka jedną uwagę. Mam generalnie rozmiar 38 ale jeśli chodzi o te buty musiałam wziąć 39 bo 38 były za ciasne ... Stopę także mam wąską. Ciekawe jak się będą sprawdzać na mrozie i śniegu... Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: Śniegowce dla mamy 17.12.13, 09:16 Widziałam te z Decathlonu, jednak nie mierzyłam ich, wydały mi się jakieś szerokie i byle jak wykończone (klej wystawał). Może trafiłam na jakąś wadliwą parę. Następnym razem przymierze je. Na zalinkowanym zdjeciu wyglądają ładniej niż na żywo. Wolała bym trochę wyższe, ale jak piszecie, że trzymają ciepło i nie przemakają, to następnym razem je przymierzę(szkoda, że od razu tego nie zrobiłam, ale wydały mi si właśnie jakieś strasznie szerokie). Odpowiedz Link Zgłoś
faszyrka Re: Śniegowce dla mamy 17.12.13, 11:13 Moja para z bliska też ma wystający klej w jednym miejscu, bo innej w moim rozmiarze nie znalazłam na półce, ale przecież nikt nie patrzy na buty z odległości 10cm... I rzeczywiście z rozmiarem jest tak, że lepiej wziąć większy, jeśli chcesz zakładać grubą skarpetę. Odpowiedz Link Zgłoś