Dodaj do ulubionych

jakie ciuszki dla noworodka na lato?

23.12.13, 08:16
Kochane, moja siostra będzie w czerwcu rodziła dziecko i spytała się mnie jakie ciuszki powinna kupić, ja mam zimowego syna więc szczerze mówiąc nie wiem co się dziecku w lato zakłada? pajacyki z krótkim rękawem istnieją? może letnie mamusie podpowiedzą jakie ciuszki kupić?smile najlepiej coś łatwego do zakładania jak pajacyki właśnie, nic do zakładania przez głowę bo to na początku katorgawink
Obserwuj wątek
    • nuage8 Re: jakie ciuszki dla noworodka na lato? 23.12.13, 08:22
      Na upał bodziaki z krótkim rękawem, albo rampersy z krótką nogawką bez stópek. Ale raczej kupiłabym coś jeszcze bo może równie dobrze być 15 stopni smile
    • milanak Re: jakie ciuszki dla noworodka na lato? 23.12.13, 08:54
      Body kopertowe na krotki rękaw smile na allegro pewnie mnostwo do kupienia
    • ladnyusmiech Re: jakie ciuszki dla noworodka na lato? 23.12.13, 08:54
      Trzeba mieć opcję na upały, które krótko po czerwcu nastąpią - na te 40 stopniowe to mi się najlepiej sprawdziła pielucha big_grin również body bez rękawów, ważne to skarpetki nieuciskowe. Ponieważ pomimo wysokiej temperatury moje Szkraby miały zimne stópki. I opcja druga pogoda deszczowa - wtedy coś ciepłego, najlepiej na cebulkę.
      • mala-dziewczynka Re: jakie ciuszki dla noworodka na lato? 23.12.13, 09:06
        a czy któraś z Was kupuje ciuszki w Stanach? siostra ma możliwość sprowadzenia sobie wyprawki stamtąd, są tam jakieś fajne marki? jak cenowo wyglądają?
        • boo-boo Carters 23.12.13, 12:24
          www.carters.com/
          Nie wiem jak cenowo- chyba nie są drogie ale jakościowo są dobre. Ja uwielbiam ich ciuchy.
          • mmajcka Re: Carters 23.12.13, 17:04
            Polecam rowniez Target. Jest to siec hipermarketow, ale mozna tam znalesc duzo ladnych ciuszkow dobrych jakosciowo i w korzystnej cenie.
        • ladnyusmiech Re: jakie ciuszki dla noworodka na lato? 23.12.13, 18:36
          To są tylko ubrania, z których w dodatku dziecko błyskawicznie wyrasta. Kupi na czerwiec a we wrześniu wszystkie będą za małe. Jak chce i lubi to czemu nie, choć uważam, że taka zabawa nie warta zachodu.
    • tankky Re: jakie ciuszki dla noworodka na lato? 23.12.13, 10:17
      Ja rodziłam w lipcu w tym roku, były ogromne upały. Synek najczęściej był ubrany w body bez rękawków, albo z krótkim. Często też był w samej pieluszce. Myślę, że potrzebna jest normalna wyprawka, bez kombinezonów plus właśnie body bez rękawków.
    • truskawka2013 Re: jakie ciuszki dla noworodka na lato? 23.12.13, 10:59
      Ja rodzę pod koniec czerwca ale zamierzam kupić kilka grubszych ubranek. Na pewno nieraz siostra wyjdzie wieczorem albo pogoda niekoniecznie będzie super więc warto mieć. Co do reszty to też chętnie poczytam co kupić na lato.
    • dianaro Re: jakie ciuszki dla noworodka na lato? 23.12.13, 20:47
      Na pewno trzeba mieć kilka rzeczy typowo letnich, bo nasza pogoda potrafi być zaskakująca. Jak rodziłam syna w maju, to latem były 30 stopniowe upały - w domu leżał w samej pieluszce i leciało z niego. Polecam kilka body na krótki rękaw, bez rękawów i rampersy, ale cieniutkie. Poza tym, wiadomo, na chłodniejsze dni - body z długim rękawem, sweterek, spodenki.
    • alinalen Re: jakie ciuszki dla noworodka na lato? 23.12.13, 20:54
      dla noworodka pajace z długim rękawkiem, cienkie bawełniane, noworodek nie zawsze ma dobrą termoregulację. jakiś dresik albo polarowy pajac na chłodniejsze dni. a potem to nalepsze bodziaki, przeydadzą sie i z krótkim i z długim, półśpiochy, bez szaleńst ilościowych bo maluch rośnie ekspresowo. najlepiej kupić wielopaki. cienki kocyk. moze się okazać ze przechodzi w samej pieluszce a może i tak ze bedzie jexdził pod kocykiem bo bedzie zimno-loteria. poza tym rozmiary tez dzieci mają rózne. córka zaczynała od rozmiaru 50, a syn-wcześniak od 62 wink
    • koala0405 Re: jakie ciuszki dla noworodka na lato? 25.12.13, 20:48
      ja w tym roku tj. 29 lipca w największe upały urodziłam synka /3 dziecko/. Miałam przygotowane body z kr. rękawkiem i na ramiączkach, rampersy i pajacyki cienkie. Przydały się tylko pajacyki a body musiałam dokupić z długim rękawkiem bo mój maluch bardzo marzł pomimo upałów. Najlepsze ubranka /w tym carters/ to body z dł. ręk i półśpiochy /gł. z h&m/.
    • aniaurszula Re: jakie ciuszki dla noworodka na lato? 27.12.13, 09:13
      to ze bedzie lato nie znaczy ze od razu upal.wg mnie normalna wyprawka ale z cienkiej bawelny. nawet dlugi rekaw nie powinien przeszkadzac noworodek ma cienka skore i nie wskazane opalanie
    • arya82 Re: jakie ciuszki dla noworodka na lato? 27.12.13, 11:54
      Tak naprawde trzeba miec wszystkiego po trochu. Body z krotkim I dlugim rekawem, pajacyki, nawet jeden sweterek w razie b chlodnych wieczorow. Moj czerwcowy syn ( a mowie o pogodzie w Londynie wiec o chlodniejszym ciut lecie) po domu glownie paradowalw body z krotkim rekawem, gdybyl przy piersi pol dniato czesto w samym pampersie przy upalach. Na spacerach rompersy czy body glownie z krotkim rekawem, czasem skarpety, czasem bez, zawsze w zanadzu lekki azurowy kocyk, wieczorami sweterek. Nanoc lekki pajac.
    • devilyn Re: jakie ciuszki dla noworodka na lato? 27.12.13, 19:41
      żadna katorga...rampersy, bodziaki etc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka