Dodaj do ulubionych

Damski zegarek na rękę - co polecacie?

02.01.14, 15:15
Moja prawie 17-letnia siostra marzy o klasycznym, czarnym zegarku z paskiem na urodziny. Ponieważ ja ostatni zegarek nosiłam dobre 15 lat temu, może Wy mogłybyście polecić jakieś firmy i modele, raczej rozsądne cenowo (powiedzmy do max. 200 zł) o sprawdzonej jakości? Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • myszomle Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 15:28
      Może taki?

www.lkruk.pl/pl_PL/p/Adriatica-A3386.4244Q/5113
      Przekracza te 200 zł, ale może gdzieś uda się znaleźć taniej.

---
      truskawkiwmilanowku.blox.pl/html
    • adellante12 Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 15:57
      Nie ma w zegarkach jakości przy cenie do 200 zł..
      Zegarki w tym przedziale cenowym sa takie same czy kosztują 5,50 za kg czy 200 za szt.
      Sorry nie ma żadnego znaczenia marka, model, typ...
      • edelstein Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 17:10

Ja sie podlacze pod wypowiedz ade.
    • panna.w.paski Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 16:01
      Odpowiem zbiorczo:

@Myszomle - dzięki za link. Zegarek ładny, choć może odrobinę zbyt dorosły - ale myślę, że to mniej więcej ten trop.

@Adellante - domyślam się, że cena za trwały zegarek szwajcarski np. jest zupełnie inna. Nie chodzi mi o wyrób, który koniecznie musi przetrwać dwie dekady, ale żeby wyglądał w miarę estetycznie i kilka lat właścicielce posłużył. To, mam nadzieję, jest wykonalne smile
      • adellante12 Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 19:58
        Chodzi mi o to że w przedziale do 200 zł to na markę model spuść .. zasłone milczenia wink i bierz obojetne co byle sie siostrze podobało.
        Za ciut porzadniejszy zegarek nizej 150 - 200 eur to minimum jakie musisz połozyć całkiem przyzwoite zaczynają się od 500eur bardzo dobre to wydatek 3- 5 tys eur. Powyżej już sa zegarki luksusowe.
    • kkalipso Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 17:06
      O taki jej chodzi ?

https://www.zegarek.net/images/LTP-1154E-7B_1.jpg

Może da się przekonać na coś bardziej młodzieżowego.Ten jest śliczny i niedrogi.

https://www.zegarek.net/images/LTF-121L-2A_1.jpg

Tutaj sobie popatrz jest kilka ładnych do 200 zł.

www.zegarek.net/zegarki/casio/damskie.html?page=3
    • jamesonwhiskey Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 17:51
      swatch
      • ichi51e Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 18:15
        Tez bym wchodzila w swatcha bo za te kase cos lepszefo bedzie trudno.
    • koronka2012 Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 18:13
      Nie lepiej zrobić rodzinną zrzutkę i kupić jej coś odrobinę choć lepszego?
      Zegarki do 200 zł to jednorazówki.

www.zegarki-szwajcarskie.eu/zegarki-tissot-paski-damskie/t58-009-16-031-00.html
      • wioskowy_glupek Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 18:48
        Za 200 zł mega porządnego zegarka nie kupisz ale to nie są jednorazówki. Za tą cenę kupisz Casio a to jednorazówka z pewnością nie jest. Możesz szukać ładnego timexa, kosztują 229 zł. np. seria easy reader. SWATCHA odradzam to jest właśnie jednorazówka, owszem szwajcarska ale w większości z zalanym z kopertą i szkłem mechanizmem. Do tego hesalitowe nietrwałe szkło. Generalnie zgadzam się z pomysłem zrzuty za 500 zł kupisz ładnego damskiego Tissota za 370 zł Fossila z serii georgia.
        • mikams75 Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 20:38
          swatche sluza calej mojej rodzinie od lat, trwale, przezywaja czeste plywanie, kapiele, prysznic, rozne sporty i nie wiem czemu mialy by byc to jednorazowki.
          • wioskowy_glupek Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 21:09
            Bo większość z nich, poza serią Irony ma kopertę z plastiku zlaną razem ze szkłem. Dzieki czemu nie da się go naprawic ani wymienić szkiełka.

"Zdajesz sobie sprawę, że próbujesz uzyskać racjonalną odpowiedź od czegoś, czego mentalność jest mieszaniną mentalności prymitywnego wieśniaka i odczuć autystyka, i co nigdy nie będzie w stanie zrozumieć sytuacji innej niż ta której samo doświadczyło?" ~ kosheen4
    • neffi79 Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 19:55
      cięzko będzie z jakościa za 200zł.
      zegarki to jeden z moich ulubionych tematów ale za 200 stówki nic nie przychodzi mi do głowy.
      • burina Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 20:10
        A to w takim razie nie jest snobizm?

Jak ja to uwielbiam smile Na forum fotograficznym też nie wiedzą, jaki aparat doradzić komuś jadącemu na wakacje i szukającemu aparatu w celu utrwalenia wspomnień. No nie zejdziesz poniżej 5000, a i tak najlepiej tak mały budżet na jakiś używany sprzęt przeznaczyć.
        Kina domowe też do tych wszystkich salonów w blokowiskach muszą być co najmniej takie, żeby kino studyjne się nie powstydziłowink

• neffi79 Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 20:27
          co ja poradze, że za 2 stówy mozna kupić badziew.
          jedyne stosunkowo dobre firmy gdzie cena nie powala a jakość jest OK to np. Skagen lub ew. Fossil.
          www.skagen.com/en_US/shop/womens/womens_watches.html
          • wioskowy_glupek Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 21:22
            Akurat Skagen z mechanizmami japońskimi szału nie robi. Mają jedną kolekcję swiss movement opartą na Rondzie a w cenie Skagena kupisz Tissota na mech. Eta. Fossil raczej fashion ale ładny z tym że górna półka to też nie jest wink

"Zdajesz sobie sprawę, że próbujesz uzyskać racjonalną odpowiedź od czegoś, czego mentalność jest mieszaniną mentalności prymitywnego wieśniaka i odczuć autystyka, i co nigdy nie będzie w stanie zrozumieć sytuacji innej niż ta której samo doświadczyło?" ~ kosheen4
            • neffi79 Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 22:05
              wioskowy_glupek napisała:
              Fossil raczej fashion ale ładny z tym że górna półka to też nie jest wink

nie piszę o górnej półce bo za tą cenę.....wink
          • micha11 Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 03.01.14, 00:01
            A co jest złego w takim zegarku casio za 89 zł ?
            www.zegarek.net/zegarki/casio/zegarek_casio_LTP-1154E-7B.html
            • zuleyka.z.talgaru Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 30.01.15, 15:39
              Wygląd.
        • annakate Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 20:29
          Klasyczne, ale nie kostyczne wzory ma Lorus - w cenie od 175 do 250 znajdziesz kilka wzorów czarnych na pasku w autoryzowanym sklepie. Mam taki zegarek od kilku lat, wygląda przyzwoicie, działa nienagannie, jest jednym z moich ulubionych zegarków.
          • wioskowy_glupek Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 21:13
            W dodatku Lorusy mają mechanizm seiko, więc za tą cenę warto. No ale wiadomo ematka nosi na ręce tylko IWC, Omegę ewentualnie, Maurice Lacroix...
            • agus-ka Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 23:08
              potwierdzam, lorus srawuje się bardzo dobrze. Mojemu pościerała się po kilku latach obudowa, ale mechanizm działa. Moja mama tez jest zadowolona.
              Myslę, ze lorus dla małolaty będzie ok, na Tissota czy doxe jeszcze przyjdzie czas.
    • kkalipso Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 21:59
      Jakby wybranie zegarka to była sprawa , życia i śmierci nie można nic tańszego , pewnie zerdzewieje po dwóch dnia a wskazówki do tyłu będą chodzić .

Kup do 200 zł niech siostra ponosi ile się da a podejrzewam kilka lat i do kosza jak padnie.
      Mam jeden casio chyba z 20 lat , jak nowy , fakt nie chodzę w nim obecnie bo nie modny ale czekam pewnie na dniach do łask wróci.

Ja wydałam na zegarek najwięcej około 1500 zł. żałuję bo mogłabym mieć z 3 też dobre i ładne. Jako , że nie pasuje zawsze i wszędzie musiałam dokupić drugi też nie tani ale ładny i praktyczny - śmigam w nim od lat co dziennie Folli Folli .

• aankaa Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 22:14
      może zrzutka i coś takiego ?
      www.swiss.com.pl/pl/produkty/category/113?gclid=cot1wfcz4lscfcud3godnz4anw/zegarki_damskie.html#13363=zegarek_damski_bering_33128-442.html
      • aankaa Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 02.01.14, 22:15
        trochę tańszy (wersja męska)
        www.swiss.com.pl/pl/produkty/category/113?gclid=cot1wfcz4lscfcud3godnz4anw/zegarki_damskie.html#12390=zegarek_meski_bering_11139-402.html
    • pitahaya1 Masz:) 03.01.14, 00:26
      zegarownia.pl/zegarki-damskie?price=0-300&typ_paska=46
      I sobie poprzeglądaj.

Ja wzięłabym te:
      zegarownia.pl/zegarek-timex-modern-originals-t2n794
      zegarownia.pl/zegarek-damski-pierre-ricaud-p56609-4273q
      zegarownia.pl/zegarek-timex-modern-originals-t2n793
      zegarownia.pl/zegarek-timex-modern-originals-t2n790
      zegarownia.pl/zegarek-meski-timex-mary-jane-color-updates-t2n303
      zegarownia.pl/zegarek-damski-swatch-irony-feature-steel-ygs737
      Nosiłam zegarki: Casio, Citizen, Fossil, Lorus, Seiko, obecnie mam 2 Timexy.
      Zmieniane wyłącznie z powodu obudowy. Mechanizmy działały bez zarzutu.
    • panna.w.paski Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 03.01.14, 01:06
      Dziękuję za linki i rady. Niestety limit cenowy zostaje bez zmian bo młoda ma wymieniany w tym sezonie sprzęt do jazdy na nartach, więc to będzie głównym prezentem od rodziny, zegarek to dodatek od siostry na dorobku wink
      • phoney Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 03.01.14, 15:01
        Kupiłabym taki:
        www.tiktaki.pl/product-pol-382-Zegarek-Timex-Easy-Rider-T79081.html
        • beti222 Re: Damski zegarek na rękę - co polecacie? 03.01.14, 15:40
          Timex. Sama mam timexa już ponad 5 lat, tylko że na bransoletce, a nie na pasku. Kosztował trochę ponad 200zł i służy mi do dziś. Jest bardzo ładny, ponadczasowy, elegancki i subtelny. Jeszcze Swatch jest fajny smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka