Dodaj do ulubionych

zabawki - best of the best

03.01.14, 10:16
Sezon prezentowy niby za nami, ale wiadomo - kolejne okazje niebawem wink

Jakie zabawki oceniacie jako najbardziej trafione prezenty w ogóle, na przestrzeni kilku lat?

Do założenia wątku natchnęła mnie córka (5 l.) która właśnie wyciągnęła prezent gwiazdkowy sprzed 4 lat, cieszący się niesłabnącym powodzeniem odkąd się pojawił. Tylko stopień skomplikowania zabaw rośnie smile
Dostała wtedy wielką torbę różnych księżniczek, figurek, domków, koników, zamków, pojazdów itp. z których budowałyśmy miasteczko - najpierw razem, a teraz już sama. Dobrałam rzeczy pasujące rozmiarem, ale różnych firm. Ponieważ córka była mała, przed wręczeniem prezentu odpakowałam wszystko z pudełek (za dużo miejsca zajmowały) i włożyłam do wielkiej torby prezentowej.
To był zdecydowanie najbardziej udany prezent u nas smile

Poza tym tradycyjnie - duplo, układanki, gry, barbie... Też raczej trafione. A... I wielkim hitem jest też od kilku lat zbiór różnych instrumentów muzycznych. To właściwie drugie miejsce po naszym miasteczku.
Komputerek edukacyjny również trafiony.

Reszta zabawek niekoniecznie wink
Obserwuj wątek
    • manala Re: zabawki - best of the best 03.01.14, 10:42
      ja mam 5,5 latkę

za najlepszą zabawkę uważam rowerek biegowy (akurat mamy kettlera) - był w ciągłym użyciu przez ponad 2 lata i mam nadzieję, że wkrótce synek dorośnie i przesiądziemy się z wóza na kettlerka...

jak córka była młodsza to lubiła bardzo ciastolinę i kuchenkę Smoby
      zestaw lekarski - też uważam za hit (choć był zwykły, taki i chiński - w użyciu do dziś)
      kasa fiskalna - również dużo w użyciu w swoim czasie

inne zabawki (w tym duplo, barbiochy, wózki dla lalek) miewały swoje chwile ale raczej nie na dłużej

obecnie małe koniki wszelakiej maści (pony i filly ale bez jakichś tam zamków - same - uczęszczają do przedszkola...)

totalny kit: popularny niegdyś - miś bajeczka
    • monikaj21 Re: zabawki - best of the best 03.01.14, 10:44
      U nas jeśli chodzi o zabawki wszechczasów ta na przestrzeni 8 lat i 3 dzieci były to: duży zbiór naczyń i akcesoriów kuchennych, jeździk chicco, ciastolina, duplo, wieża kartonowa, klocki Abrick, k'nexy, przebrania i akcesoria w ilości 3 dużych kartonów. A na pierwszym miejscu i tak było rodzeństwo wink
      • monikaj21 Re: zabawki - best of the best 03.01.14, 10:49
        Wspomniany wyżej zestaw lekarski również używany przez lata. Składa się z zabawkowych zestawów, ale do tego najważniejsze - bandaże, gaziki, plastry, buteleczki z sola fizjologiczną, strzykawki, maseczki chirurgiczne, bloczki z receptami, pieczątki, etc
    • kinga_owca Re: zabawki - best of the best 03.01.14, 10:45
      Wszystkie zabawki nadal w użyciu mimo upływu czasu wink
      jeździk chicco - dostał pod choinkę gdy miał 9 miesięcy, jeździ na nim do teraz
      lego duplo - nadal w użyciu, nawet figurki są wykorzystywane do walk różnych
      zamek z serii "little people" fisher price - nadal jest oblegany i wykorzystywany w bitwach
      instrumenty muzyczne
      playmobil
      • kinga_owca Re: zabawki - best of the best 03.01.14, 10:50
        jeszcze:
        pacynki - takie na paluszki
        ciastolina
        domino
      • ivaz Re: zabawki - best of the best 03.01.14, 10:58
        U nas rowerek puky, córka szalała na nim miedzy 2 a 4 rokiem zycia, potem juz smigała na normalnym rowerze, ale biegówka w tym wieku była nr 1
        Teraz młoda ma prawie 5 lat od ok. roku na topie sa kucyki pony, poza tym wszelkie kreatywne kolorowanki, wyklejanki, mozaiki oraz gry, ostatnio przypadł jej bardzo do gustu magiczny jinn, z reszta mi również.
        Kuchnia i naczynia, mamy duża, drewnianą, dostała na 2 latka do tej pory używana
        A najukochańszą zabawką jest kotek pluszak z Ikei, z którym sie nie rozstaje od 3 lat, zabiera go wszędzie ze soba, nie przespi nocy bez niego, jest jej przedłużeniem, w sumie na prawie każdym zdjęciu oprócz młodej jest i kot.
        • eo_n Re: zabawki - best of the best 03.01.14, 11:06
          Ktoś wspomniał o kitach. Może to też dobry pomysł, żeby o nich napisać?

U nas kitem są niestety zabawki interaktywne (oprócz komputera). Drogie (bo kupowałam raczej opisywane m.in. tutaj oryginalne produkty), a radość na chwilę uncertain
          • fantomka44 Re: zabawki - best of the best 03.01.14, 13:43
            W ciągłym użyciu były lub dalej są tylko 3 rzeczy dla chłopca:
            Bobby car / potem Bobby quad
            Lego duplo / potem zwykłe lego
            Wszystkie zabawki Imaginext

• agnieszkallo Re: zabawki - best of the best 03.01.14, 13:53
      U nas na przestrzeni prawie 7 lat hitami były:
      jeździk CHICCO - dostał jak miał niecały rok, a wyrzuciłam go w te wakacje,
      pluszowy słonik (przytulanka) dostał go też w granicach pierwszych urodzin . Jeździ z nami wszędzie, gdzie mamy nocować.
      klocki LEGO - każdy zestaw jest hitem. Uwielbia je. Składa, rozkłada, odgrywa różne scenki.
      i kilka gier - Spadające małpki, Chińczyk, Monopol Szalona Gotówka, Szachy, Grzybobranie. Mamy mnóstwo innych, ale to są te, do których najczęściej wraca.
      A no i oczywiście hulajnoga. Pierwszą dostał gdy miał 2,5 roku-od tamtej pory zajeździł jeszcze dwie. W tym roku na Dzień Dziecka dostanie nową.
    • eddzik Re: zabawki - best of the best 03.01.14, 14:18
      hitem u nas jest mama ...
      • mamawaw Re: zabawki - best of the best 03.01.14, 14:40
        ja mam 5,5 latkę
        to ja sie podpisuje pod jedna z wassmile)
        za najlepszą zabawkę uważam rowerek biegowy (u nas puky) - był w ciągłym użyciu

teraz rower
        zestaw lekarski - też uważam za hit
        kasa fiskalna
        jezdzik zyg zak w uzyciu od 6 lat ( dwoch synów)
        lego duplo
        spadajace małpki
        namiot tunel ikea
        huśtawka ikea
        • mamawaw Re: zabawki - best of the best 03.01.14, 14:43
          ojjjj mam 6, 5 latka i 3, 5 latka-chlopcy
          ;
          za duzo skopiowałamsmile
      • eo_n Re: zabawki - best of the best 03.01.14, 18:57
        eddzik napisała:

> hitem u nas jest mama ...

Mama to raczej nie zabawka... wink
        Przynajmniej ja się zabawką nie czuję - nie wiem jak inne mamy.
    • magdalenka79k Re: zabawki - best of the best 03.01.14, 14:45
      1. Jeździk chicco starszy dostał na 1 urodziny czyli juz od 5 lat jest w codziennym użyciu teraz głownie przez młodszego ale i starszy sie na niego wciśnie smile
      2. Duża ciężarówka Wader co prawda poł roku temu sie połamała i wystawiłam na smietnik ale to była zabawka wielofunkcyjna po odwróceniu służyła jako sklep, zamek, kuchenka do gotowania potraw z klocków duplo itp
      3. kasa fiskalna vtech nie wiem co za baterie tam dali ale od 3 lat w codziennym użyciu a ta ciągle ciągnie, gada po ang jak najęta i sie nie zacina
      4. samolot lego duplo
      No i oczywiście poza konkurencją drewniane tory i kolejki.
      • sonrisa06 Re: zabawki - best of the best 03.01.14, 15:08
        Mam na stanie siedmiolatkę, ale patrząc wstecz stwierdzam
        - hit nr 1 to LEGO najpierw duplo teraz te małe, od początku do teraz w użyciu
        - hit nr 2 to farma little people od fisher price, bardzo długo się nią bawiła
        - hit nr 3 to pet shopy, od kilku lat wciąż i niezmiennie pożądane przez córkę
        - hit nr 4 to klocki drewniane, takie zwyczajne, przez lata używane prawie do każdej zabawy
        - hit nr 5 to hulajnoga

A największy kit mojej córki to lalka dzidziuś, chyba baby anabelle. I ogólnie wszystkie lalki oprócz barbie są bee.
        • ivaz Re: zabawki - best of the best 03.01.14, 15:15
          Oj ta ja sie pdpiszę, moja córka wręcz niecierpi lalek bobasów, wózków itp zabawek

Zapomniałam we wcześnijszym poście napisać, że wielkim hitem jest Wesoła farma zaprenumerowana w Deagostini, mamy wszystkie numery od początku.
          • eo_n Re: zabawki - best of the best 03.01.14, 18:45
            A ja zapomniałam o globusie vtech - w użyciu od 2 lat.
    • agni71 Re: z ponad 11-letniego doświadczenia 03.01.14, 20:08
      Na przestrzeni 11 lat i przy trójce dzieci:

hity - w okresie niemowlęcym zabawki Tiny Love (od karuzelki, przez maty dla niemowlaków, po inne zabawki) - większośc bardzo trafiona i dośc długo w użyciu
      w okresie maluszkowym, tak do 4 lat - stoliczek edukacyjny Chicco, ale taki starszy model ze zwierzątkami z jednej i klockami z drugiej strony. Stolik uzywany kreatywnie często-gęsto do innych zabaw
      Duplo - u nas hit nad hity baardzo długo, dopiero ostatnio wypierany przez małe Lego, którym jednak nie bawią sie tak intensywnie jak dawniej Duplo.
      różnego rodzaju figurki zwierząt, i realistyczne Schleich, i fantastyczne pet shopy czy Filly
      z gier tych, które mamy od dawna to największym hitem są Pędzące żółwie i Superfarmer de lux, z nowszych Carcassonne (nie u wszystkich dzieci), a z najnowszych najchętniej chyba grają wszystkie w "Kolejkę"...

niektóre pluszaki - przytulanki

kit - różnego rodzaju domki itp. dla pet shopów, kucyków Pony czy Sylvanian.
      Lalki Barbie i pochodne.
      lalki bobasy
      niektóre gry np. Mądry zamek Granny
      • senioritaloca Re: z ponad 11-letniego doświadczenia 03.01.14, 21:11
        A najukochańszą zabawką jest kotek pluszak z Ikei, z którym sie nie rozstaje od 3 lat, zabiera go wszędzie ze soba, nie przespi nocy bez niego, jest jej przedłużeniem, w sumie na prawie każdym zdjęciu oprócz młodej jest i kot.

Ten szary? U nas tezsmile
        • mamachlopca1 Re: z ponad 11-letniego doświadczenia 04.01.14, 00:29
          a u nas na przestrzeni lat na 1 miejscu u syna playmobil-ma 8 lat i wciaz sie tym bawi
          lego-duplo bylo hitem nad hity.lego male-troche mniejszym bo syn lubi skladac z instrukcji,potem troche przebudowuje a tak calkiem rozlozyc to mu szkoda wlozonego wysilku-i wlasciwie bawi sie tym jak zabawka a nie jak klockami
          klocki-takie rurki i krzyzyki do łączenia-dzieci buduja z tego meeega konstrukcje
          stroje do przebierania
    • elka136 Re: zabawki - best of the best 05.01.14, 11:08
      Hity: traktor - Kidyland, aparat vtech, duplo, gra monopol"szlona gotówka", karty uno, piotruś, przebijanka z Ikea, spadające małpki, Gra grzybobranie, ciastolina i piankolina, wszelkie plastyczne mazidła (najlepiej kleje brokatowe), zgadnij kto to.
    • foodi4 Re: zabawki - best of the best 05.01.14, 15:03
      na przestrzeni 8 lat hity:

mata i książeczka dwustronna dla niemowlaka tiny love,
      konik bujak littletikes
      rowerek biegowy puky
      hulajnoga mini micro
      duplo (szczególnie tory z jeżdżącą ciuchcią i zoo)
      pt shopy z domkami
      lego
      wszystki zabawki djeco (od szablonów, przez puzzle i inne)

kity;
      basen barbie i pieski
      interaktywny pamiętnik LPS
      furby
      pamiętnik littest pet shop
      • safika Re: zabawki - best of the best 29.06.14, 13:23
        U nas nieodzownie- Lego duplo
        Z zabawek FP kilka ale dostanych w spadku smile ale najbardziej podobało się krzesełko uczydełko i szczeniaczek
        ja zamiast tego lubuje sie w zabawkach muzycznych i interaktywnych Bam Bam - tak samo kolorowe i rozwijające jak FP ale cenowo nie zabijają ( fajną muzyczną zabawkę kupi się od dwudziestu kilku złotych) i dzieci je kochają
        • sylwina76 Re: zabawki - best of the best 29.06.14, 13:46
          Rowerek biegowy, klocki Lego duplo i zwykłe, kulodrom Haba, koraliki drewniane do nawlekania na sznurek Haba i inne drewniane zabawki i sporo gier tej firmy, koraliki Quercetti, przybijanka Granny i parę gier tej firmy, garnuszek klocuszek FP, duże pojazdy Littles tikes i jeszcze pewnie więcej by się znalazło...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka