hugo43 Re: Jaki krem polecacie na mrozy dla dzieci? 23.01.14, 09:47 tez mielismyjest ok i jeszcze z floslek "sopelek",czy jakos tak.teraz mamy j&j ,w bladozielonej tubce i tez jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
pucaluta Re: Jaki krem polecacie na mrozy dla dzieci? 23.01.14, 15:52 W tym roku wybrałam właśnie Flosleku dwa kremy (na próbę) - Sopelek (niebieska tubka z pingwinami) i Floslek Wintercare Bio-ochronny krem zimowy z olejem z migdałów Oba są bardzo fajne, sprawdzają się znakomicie. Dobre wchłanianie, nie pozostawiają filmu i szybko "znikają" pod palcami, co ważne przy smarowaniu dzieci, zwłaszcza tych, które nie znoszą kremów Właśnie dlatego tego Rossmannowego używam tylko awaryjnie, jako dodatkowego po wyjściu z przedszkola (stoi tam sobie spokojnie) - dzieciaki nie lubią, bo smaruję nim dłużej niż floslekiem. Martwiła mnie trochę lekka konsystencja, ale krem się sprawdza dobrze i w połączeniu ze sztyftem na usta (zwykłym, moim) to dobry komplet na zimę. Odpowiedz Link Zgłoś
beawu Re: Jaki krem polecacie na mrozy dla dzieci? 23.01.14, 10:17 ja ten też kupiłam, ale uczula małego wokół ust a żaden inny nie uczulał mimo, że więcej chemii zawierały... teraz używam wazeliny zwykłej, takiej z apteki albo olejku ze słodkich migdałów i jest git Odpowiedz Link Zgłoś
fantomka44 Re: Jaki krem polecacie na mrozy dla dzieci? 23.01.14, 10:41 Polecam floslek Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: Jaki krem polecacie na mrozy dla dzieci? 23.01.14, 09:50 linomag maść Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: Jaki krem polecacie na mrozy dla dzieci? 23.01.14, 09:54 polecam blog sroki i również krem z Rossmanna (tani i dobry) oraz Hipp (fajnie się rozprowadza, nie jest tak gęsty jak np. Nivea). Odpowiedz Link Zgłoś
tuya Re: Jaki krem polecacie na mrozy dla dzieci? 23.01.14, 09:58 masło karite albo olej ze słodkich migdałów Odpowiedz Link Zgłoś
pln10 Re: Jaki krem polecacie na mrozy dla dzieci? 23.01.14, 10:48 Ten z Rossmanna musiałam wywalić, młody ( i ja niestety też) miał uczulenie na całej twarzy (czerwony jak ruska babuszka był na całej twarzy w 5 min po posmarowaniu). Wczoraj testowałam ten z Emolium na mróz, bardzo przyjemny, dobrze się rozprowadza i wchłania. Twarz po spacerze w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 pln10 23.01.14, 12:26 mam prośbę - możesz zerknąć na skład podany w Twoim Emolium? Czy są tam parabeny? Swego czasu z ich powodu zrezygnowałam z tych kosmetyków, a z ciekawości zerknęłam na ten krem i w składzie podanym na doz.pl nie widzę parabenów. Ciekawi mnie, czy podany skład jest niepełny czy Emolium zrezygnowało z parabenów w swoich kosmetykach. Od razu zerknęłam na inne niegdyś stosowane i tam też parabenów nie pokazuje (za to peg owszem a wcześniej nie było...). Byłoby nieźle. Ogólnie patrząc na skład tego Emolium to jeśli nie ma parabenów jest godny polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pln10 Re: pln10 23.01.14, 12:41 Nie ma parabenów. Przeleciałam cały skład dokładnie, a na samym dole jak byk dodatkowo czerwonymi literami stoi jak byk: Nie zawiera parabenów. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: pln10 23.01.14, 13:50 Dziękuję ogromnie. Mam nadzieję, że firma poszła do przodu i zmieniła skład na lepsze. Aż poświęcę czas i wezmę w ręce od nowa ich rzeczy i jeśli się potwierdzi to z chęcią powrócę do ich kosmetyków. Odpowiedz Link Zgłoś
verika Re: Jaki krem polecacie na mrozy dla dzieci? 23.01.14, 10:59 Mustela Bebe Krem ochronny Cold Cream najlepszy jaki mieliśmy, pisano już o nim na tym forum i my też stąd go znamy Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Jaki krem polecacie na mrozy dla dzieci? 23.01.14, 11:05 Ja dzisiaj kupiłam właśnie ten z Rossmanna, zobaczymy. Przy starszej córce używałam Dermobaza. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiak Re: Jaki krem polecacie na mrozy dla dzieci? 23.01.14, 11:11 Nivea - krem na każdą pogodę, używam od wielu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
malinkowa81 Re: Jaki krem polecacie na mrozy dla dzieci? 23.01.14, 12:49 Ja też używam tego NIVEA, ale mocno tłusty, wyjątkowo świeci się na buzi. Może powinnam poszukać alternatywy, ale boję się eksperymentów, a po tym nie ma przynajmniej uczulenia żadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Jaki krem polecacie na mrozy dla dzieci? 23.01.14, 11:13 jedyny jaki nam pasuje pod każdym względem, łącznie z zapachem to : mam też ten sztyft, taki na "szybkie aplikacje" Odpowiedz Link Zgłoś
keiti1978zg Re: Jaki krem polecacie na mrozy dla dzieci? 23.01.14, 12:36 miałam mustelle na jesien i na zimę aqua stop Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Jaki krem polecacie na mrozy dla dzieci? 23.01.14, 12:40 U nas też Mustella doskonale się sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
julenka3 Re: Jaki krem polecacie na mrozy dla dzieci? 23.01.14, 12:44 Ja też się dopisuję do grona miłośniczek Mustelli. Używamy trzeci sezon i sprawdza się super. Odpowiedz Link Zgłoś
julenka3 Re: Jaki krem polecacie na mrozy dla dzieci? 23.01.14, 12:44 A w zasadzie to Mustela a nie Mustella. Odpowiedz Link Zgłoś
aajn2 Re: Jaki krem polecacie na mrozy dla dzieci? 23.01.14, 15:43 Nivea na każdą pogodę. Na Mustele szkoda mi kasy... Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Jaki krem polecacie na mrozy dla dzieci? 23.01.14, 17:19 używamy taki Odpowiedz Link Zgłoś
lawendax Re: Jaki krem polecacie na mrozy dla dzieci? 23.01.14, 17:26 Maść ochronna z wit A. Cena 3 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
enoma Re: Jaki krem polecacie na mrozy dla dzieci? 23.01.14, 19:24 A ja się zastanawiam jak możecie na mrozy polecać kremy, które w składzie na pierwszej pozycji mają wodę? Nawet na blogu sroki autorka sama przyznała (w komentarzu), że z tych wszystkich jedynie trzy są bez wody w składzie i na mróz się nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka195 Re: Jaki krem polecacie na mrozy dla dzieci? 23.01.14, 19:48 Nivea na wiatr i mróz. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Obojętnie jaki, byle w składzie nie zawierał wody, 23.01.14, 20:16 firma obojetna. Odpowiedz Link Zgłoś
mazia_m Re: Obojętnie jaki, byle w składzie nie zawierał 23.01.14, 21:49 Dokładnie dlatego odpada m.in. muslela i bioderma. Odpowiedz Link Zgłoś