Dodaj do ulubionych

opust 40%?

15.02.05, 16:33
Mam nadzieje ze nie bylo jeszcze takiego wątku i mnie nie nakrzyczyciesmile W
katalogu 04 jesli zamowi sie 5 kosmetykow z serii solutions konsultantka
otrzymuje opust 40% A jesli zamowie np 7 produktow to tez jest taki procent na
wszystkie?? Wydaje mi sie ze tak ale wole sie upewnic. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sister52 Re: opust 40%? 15.02.05, 16:35
      Ten temat był już poruszany smile
      Ale jest to kwestia dość ważna, dlatego odpowiem: nie mam pewności, ale raczej
      ten upust jest na każde pełne 5 sztuk. Napisałam już maila do Avonu, lada
      chwila spodziewam się odpowiedzi. Jak odpiszą mi, dam znać jak jest, aby każdy
      z osobna nie musiał pisać i pytać.
      • mariolkka Re: opust 40%? 15.02.05, 16:43
        Mialam podobna sytuacje przy kosmetykach SSS trzeba bylo zamowic trzy
        kosmetyki, i okazalo sie ze opust jest wazny przy kolejnych 3, a wiec jak bym
        zamowila trzy balsamy, trzy zele i dwa kremy to dostalabym tylko znizke na 6
        produktow tj. na dwa balsamy, dwa zele i dwa kremy. Niestety. Dlatego zamowilam
        wszystkiego po trzy smile) Ale upewnij sie jeszcze.
      • ciemnogrodzianka Re: opust 40%? 15.02.05, 16:55
        Raczej nie należy spodziewać się jakiś wyjaśnień - mnie po prostu wkleili to co
        jest w panoramie
        • vanillaice Re: opust 40%? 15.02.05, 19:03
          Pytałam mojej koordynatorki, potwierdziła. Jeżeli zamowisz 5 kosmetyków z tej
          serii będziesz miała opust 40%.
          • sister52 Re: opust 40%? 15.02.05, 20:12
            O to akurat nie trzeba się pytać swojego koordynatora, bo w Panoramie jest
            czarno na białym że przy 5 produktach jest 40%. Pytanie było inne: co w
            przypadku gdy zamawiamy np. 7 produktów: ok, 40% na 5 a nich (ale na które?
            mają różne ceny) a co z pozostałymi dwoma?
            Moje pytanie zadałam Avonowi w weekend, do dziś odpowiedzi jeszcze nie mam. No
            nic, chyba muszę ich pogonić lub wykonać telefon.
            • vanillaice Re: opust 40%? 15.02.05, 20:24
              To ja też mam ten sam problem, bo chcę zamówić 6 produktów z tej serii.
              • mariolkka Re: opust 40%? 16.02.05, 10:43
                Wg mnie na ten dodatkowy produkt bedzie opust wypracowany przy ostatnim
                zamowieniu czyli jesli to bylo 20% to na 5 kosmetykow 40% a na ten szosty 20%.
    • patysia81 Re: opust 40%? 15.02.05, 21:22
      No to ciesze sie ze to nie tylko ja mam taki problem bo juz myslalam ze z moim
      rozumowaniem cos nie taksmile Pewnie jest tu jakis haczyksmile Mam nadzieje ze odpisza
      ci sister52 na maila i cos wytlumacza. Ja w czwartek skladam zamowienie wiec
      moze do tego czasu sie odezwa.
      • elikg Re: opust 40%? 15.02.05, 22:26
        Ja również pisałam do nich w tej sprawie-chyba podobny wątek zresztą
        zapoczatkowałam...Ale oni zaklęcie milcza i nie odpowiadąją na moje maile crying
        • miszczynia Re: opust 40%? 15.02.05, 23:33
          Dziewczyny ! Już kilka razy dostałyście odpowiedż. Poza tym w Panoramie jest
          dokładnie napisane: "Kup 5 kosmetyków..." ZAWSZE działa to w ten sposób, że
          jeżeli zamówisz 5, 10, 15 itd. opust wyniesie 40%. Jeżeli zamówisz 6
          kosmetyków, to na 5 szt. będzie opust 40%, a na 1 szt gwarantowany.
          • sister52 Re: opust 40%? 16.02.05, 00:58
            Hmm, to nie jest takie proste w tym przypadku. Poza tym to nie zawsze tak jest
            jak np. w przypadku kosmetyków SSS z K02 czy wód Today z K11/2004 (upust 45%
            był tylko za każde pełne pół tuzina)...
            - woda Tomorrow - jest upust 40% za 3 flakony, ale jak kupisz 4 to też masz
            40% na ten czwarty, przy siedmiu kupionych 40% jest na wszystkie siedem itd.;
            - jeśli tak miałoby być, że za pełne piątki jest 40% to kto zadecyduje które
            kosmetyki z tych np. 7 zamówionych będą miały upust 40% a które ten
            gwarantowany (np. 20%)? ceny są różne (od 12,90zł do 19,90zł)...
            • biba46 Re: opust 40%? 16.02.05, 07:46
              pytanie retoryczne, bo wiadomo że zadecyduje firma, czyli system ...
              A tak całkiem serio, to też ciekawa jestem, które produkty w takiej sytuacji
              będą "premiowane" 40% opustem?
              • zaliczka Re: opust 40%? 16.02.05, 13:10
                Jak to które? Najtańsze, oczywiście! wink smile))
          • elikg Re: opust 40%? 16.02.05, 16:42
            A jednak się mylisz :
            "Szanowna Konsultantko
            Przy zakupie 5 i więcej produktów z serii wzmacniająco-odżywczej
            otrzymuje Pani opust 40% na każdy produkt z tej serii.
            Pozostałe produkty z katalogu są liczone z opustem wypracowanym w
            zamówieniu lub zagwarantowanym z poprzedniego katalogu (zgodnie z zasadą
            "Lepszy z dwóch")."

Pozdrawiamy
            Obsługa Internetu

Taką przynajmniej otrzymałam odpwiedz od avonu i z tego jasno wynika ,że opust
            jest 40% powyżej 5 szt.Tak więc problem sam się rozwiał, chyba ,że ktoś
            otrzymał inne informacjesmile

• paulusiuniunia Re: opust 40%? 21.02.05, 09:10
              WIecie nad czym sie teraz zastanawiam?Jak w pierwszym zamowieniu zamo 5
              pomaranczowych kosmetykow to mam upust 40%.Czyli czy to jest teraz moj upust
              gwarantowany?czy jak w kolejnym zamowieniu zamowie tylko 1 rzecz np.krem multi
              bost to tez mam taki upust??Czy to sie liczy w odniesieniu do jednego
              zamowienia???
              POzdrwiam
              • alice76 Re: opust 40%? 12.03.05, 21:05
                Bardzo proszę o pomoc, z racji tego, że nie złożyłam poprzedniego zamówienia,
                to nie dostałam Panoramy. Piszecie o 40% opuście na produkty z linni Solutions
                przy zamówieniu 5 sztuk w Katalogu 4. Moje pytanie brzmi - czy mogę zamówić
                dowolne produkty Solutions (w Katalogu 4 występują na stronach 5-17), czy też
                może oferta dotyczy tylko jednej serii, np. tej pomarańczowej ze stron 5-13?

Z góry dziekuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie
                • biba46 Re: opust 40%? 12.03.05, 21:42
                  w tym katalogu tylko pomarańczowa, w następnym fioletowa, a w 06 niebieska.
                  • alice76 Re: opust 40%? 12.03.05, 21:48
                    Dziekuję wink
                    • cirillla Re: opust 40%? 14.03.05, 15:40
                      mam jeszcze male pytanko dotyczace tego programu zarobkowego...czy jesli chce
                      kontynuowac ten program i otrzymac(jak dobrze pojdzie)ta torbe,to czy musze te
                      kremiki solutions zamowic paczka czy moge kupic w COK?o ile logicznie mysle to
                      moge w kazdej formie je kupic a dopiero otrzymac torbe moge w zamowieniu
                      regularnym..uff.. chyba ze ta firma znowu cos namącila..wole sie upewnicsmile
                      dzieki
                      • biba46 Re: opust 40%? 14.03.05, 16:34
                        w Panoramie jest uwaga, którą przepisuję:
                        Po spełnieniu wszystkich warunków ... wraz z zamówieniem z katalogu 6
                        otrzymasz prezent. Nagrody nie można otrzymać wraz z zakupami w COK. IMO możesz
                        kupować w COK z 4 i 5, ale z 6 musisz zamówić; nie to zupełnie bez sensu.
                        Lepiej napisz do firmy, a może ktoś jeszcze się dowiadywał w tej sprawie i
                        odpowie.
                        • cirillla Re: opust 40%? 15.03.05, 11:02
                          dzieki bibasmile spytam sie w COKu ja tam sie w koncu wybioresmile
                          wiem ze program Twoj peny start dziala tak,ze aby otrzymac
                          nagrody,trzeba,zamowic w 2 regularnych,a zakupy w coku i nieregularne sie nie
                          liczasad
                  • miszczynia Re: opust 40%? 15.03.05, 12:46
                    Może to w tej chwili nie jest już tak ważne, ale napiszę, bo myśle, że tak samo
                    bedzie w następnych katalogach.
                    Opust 40% obowiązuje na kosmetyki Solutions jeśli zamówi się minimum 5 sztuk
                    dowolnie wybranych kosmetyków i na każdy następny, czyli nie trzeba
                    zamawiać "piątkami".
                    • agulha Re: opust 40%? 20.03.05, 16:47
                      Jest, jest ważne, właśnie myszkowałam po naszym forum, bo stoję przed tym, jakże
                      trudnym, dylematem. Klientki zamówiły 7 pomarańczowych, ja potrzebuję może 1, i
                      zastanawiałam się, czy muszę brać piątkami itd. Co ja bym bez Was zrobiła.
                      No nic, rzucam się kopać w szafie, czego mi _naprawdę_ brakuje. Mam tam takie
                      ogromniaste pudło z kosmetykami Avon. Czy to objaw jakiegoś zaburzenia, czy Wy
                      też tak macie (wielki zapas, w zasadzie dla siebie)?
                      • gudz666 Re: opust 40%? 20.03.05, 19:36
                        Mam tam takie
                        > ogromniaste pudło z kosmetykami Avon. Czy to objaw jakiegoś zaburzenia, czy Wy
                        > też tak macie (wielki zapas, w zasadzie dla siebie)?
                        ja też,ja też!!!a w nim zapas kosmetyków chyba na rok smile)
                        najwięcej to mam żeli pod prysznic i szamponów
                        ale chyba już się z tego nie wyleczę ponieważ lubię kosmetyli
                        z avonu,mam swoje ulubione produkty i zamawiam je zawsze gdy są w
                        promocji
    • katar.zynka Re: opust 40%? 22.03.05, 12:31
      tak więc upustowi 40% w kat. 05 podlegają:
      wygładzający peeling do ciała
      krem na rozstępy
      mleczko ujędrniające do ciała
      modelująco - liftingujący krem do biustu
      wyszczuplający krem antycellulitowy

wyprowadźcie mnie z błędu jeśli coś nie podlega temu upustowi (bo posiałam
      gdzieś panoramę)
      z góry dziękuję
      • cirillla Re: opust 40%? 22.03.05, 19:56
        nie jestem pewna co do tego kremu wyszczuplającego..ponieważnie ma on nowego
        "ubranka"i moze on nie wchodzic do programusada wy jak myslicie?
        • sister52 Re: opust 40%? 22.03.05, 20:48
          Owszem, wlicza się. A informacja na ten temat była już na łamach tego forum smile
    • flower15 Re: opust 40%? 22.03.05, 14:19
      szkoda,ze demo nie wchodzi do upustu 40 %. ten krem do nog...
      • bezsenna Zaraz mnie coś trafi!!!! 30.03.05, 16:56
        Ja nie wiem bo albo ja cos żle zrozumiałam, albo jakieś wałki tu sie
        wyprawia!!! Wg programu zarobkowego powyżej 5 zamówionych szt. powinno dostawać
        się opust 40% . I teraz czy to obowiązuje na 1 zamwienie czy na cały katalog???
        Wyobraźcie sobie, że w 1 zamówieniu miałam opust 40% na w/w produkty i składając
        2 myślałam, że znowu takowy otrzymam a tu lipa- 25% -czyli wg opustu
        wypracowanegosad Czy tak miało być?? Prosze wyprowadźcie mnie z błędu i
        trzymajcie bo za czyny nie ręcze-ale lipa sad(
        • nea2 Re: Zaraz mnie coś trafi!!!! 30.03.05, 17:01
          a ile zamawiałaś sztuk w 2 zamówieniu?Jeżeli poniżej 5 to opust Ci się nie
          należał.
          • bezsenna Re: Zaraz mnie coś trafi!!!! 30.03.05, 17:08
            Swietnie- no własnie ponizej 5 w tym drugim-i wstepnie na fakturze mam 40% a
            przy tym 0- ehh czy tak mialo byc??? Zalamka-gdybym wiedziala,ze bedzie taka
            akcja to nie zamawiałabym tych produktówsad A Zwrotow sie nie opaca robicsad
            • sister52 Re: Zaraz mnie coś trafi!!!! 30.03.05, 17:28
              No dziewczyno, nie załamuj mnie... smile A czy kiedykolwiek w Avonie było tak, że
              zasady programów zarobkowych "pzrechodziły" z jednego zamówienia na drugie?
              Nigdy tak nie było. Zgodnie z założeniami tego programu w każdym pojedynczym
              zamówieniu musisz mieć min. 5 produktów Solutions (w K04 z serii
              pomarańczowej). Kolejne zamówienia nie są "domówieniami" do tej "piątki",
              musisz od nowa mieć pięć (lub więcej).
              Jak miałaś taki szalony pomysł, aby "domawiać" do programu zarobkowego mogłaś
              przed złożeniem zamówienia nas na forum sptyać jak to jest, od razu byśmy Cię z
              błędu wyprowadziły. A tak to rzeczywiście lipa smile
              • bezsenna Re: Zaraz mnie coś trafi!!!! 30.03.05, 17:41
                He,he- no wiem wiem-na was zawsze mozna liczyc. smile A pytrac nie chciałam bo
                wydawało mi sie to oczywiste tongue_out no i jednak przedobrzyłam. Jesli chodzi
                natomiast o programy zarobkowe to nie mialam pojecia o nie przechodzeniu
                opustów-bo w zarobkowym uczestnicze aktywnie pierwszy raz-no bo coz moze
                konsultantak z rocznym, stazem. Ojj czuje,ze sie jeszcze nie raz
                przewioze-szkoda, szkoda bo mogłam zamówic sobie to w pierwszym terminie a tak
                to dałam przysłowiwej d---y.
    • dezole Re: opust 40%? 30.03.05, 18:55
      a ja mam inny problem
      jak w katalogu 4 w I terminie zamowiłam 3 solutions pomaranczowe i w II
      terminie tez 3 to czy jak w katalogach 5 i 6 spełnie warunki to dostane ta
      kosmetyczke czy musze miec w katalogu 4 te piec kosmetykow w jednym
      terminie?????
      pozdrawiam
      • sister52 Re: opust 40%? 30.03.05, 19:27
        Wydaje mi się, że bez problemu otrzymasz kosmetyczkę. Nigdzie nie jest
        napisane, że te 5 produktów z katalogu ma być zamówione/zakupione jednorazowo.
        Ty nabyłaś 6 sztuk, nawet korzystniej dla nich, że nie załapałaś się na te 40%,
        więc moim zdaniem dostaniesz kosmetyczkę (pod warunkiem oczywiście spełnienia
        warunków przewidzianych na K05 i K06). Ale jak chcesz być pewna w 100% napisz
        maila do Avonu. Lub zadzwoń.
        • dezole Re: opust 40%? 30.03.05, 21:38
          tak tez zrobiłam wysłałam maila bo je sie tylko ze jak zwykle wkleja cos bez
          sensusmile
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka