Dodaj do ulubionych

herbata owocowa

06.02.14, 14:37
Szukam, jak do tej pory z marnym skutkiem, herbaty w torebkach, owocowej, która nie ma w składzie hibiskusa. Znacie takie? Jedyne, co znalazłam, to żurawina z jabłkiem i żurawina z granatem z Biofixa. Chciałabym kupić malinową albo poziomkową, ale one wszystkie z hibiskusemsad
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: herbata owocowa 06.02.14, 17:36
      ciezko bedzie bo oni tego hibiskusa do wszystkiego prawie dają zeby kolor "robił" wink
    • maggi9 Re: herbata owocowa 06.02.14, 18:09
      Herbata lipton w piramidkach - Tropical Fruit.
      • maggi9 Re: herbata owocowa 06.02.14, 18:10
        I owoce leśne. Tylko one nie są takie stricte owocowe bo głównym składnikiem jest herbata czarna ale ma dodatek owoców. No ale hibiskusa nie ma.
        • faszyrka Re: herbata owocowa 06.02.14, 18:12
          A no właśnie. A ja szukam owocowej, a nie czarnej aromatyzowanej.
      • faszyrka Re: herbata owocowa 06.02.14, 18:11
        Kurczę, niechby ten kolor nawet burakami robili, ale nie hibiskusem...
        A ten Lipton to nie jest przypadkiem czarna herbata aromatyzowana?
        • maggi9 Re: herbata owocowa 06.02.14, 18:55
          To jest czarna herbata aromatyzowana ale w składzie są też kawałki owoców.
    • gaga-sie Re: herbata owocowa 06.02.14, 19:35
      To chyba będzie trudne, tego hibiskusa pchają wszędzie, też go nie znoszę. Ostatnio razem z koleżanką zamawiałam herbaty z tego sklepu, Oxalis , tutaj masz wymienione herbaty bez hibiskusa, lecz nie w torebkach. Polecam Amelię.
      Teoretycznie sprzedaż hurtowa, ale koleżanka jakoś zamawia.
      • gaga-sie Re: herbata owocowa 06.02.14, 19:42
        Przy okazji znalazłam tą Amelię taniej tutaj
        • faszyrka Re: herbata owocowa 06.02.14, 21:56
          Dzięki za namiary. W ostateczności będę kupować sypaną, ale wolałabym w torebkach, bo nie lubię tych farfocli pływających w herbaciewink
          • gaga-sie Re: herbata owocowa 06.02.14, 22:26
            Ja też nie lubię, robię w dzbanku z filtrem, są też takie zaparzacze metalowe np.do kubka.
            • erty02 Re: herbata owocowa 06.02.14, 22:41
              nie lubię metalowych zaparzaczy, wolę papierowe filtry:
              janniezbedny.pl/produkty/filtry-do-herbaty
              na allegro lub w herbaciarniach można kupić filtry różnych producentów
              • faszyrka Re: herbata owocowa 06.02.14, 23:33
                Mam kilka zaparzaczy, ale żaden nie jest idealny, zawsze coś przepuszczają, a ja jestem chora, gdy coś mi pływa w herbaciewink Dlatego wolę ekspresówki.
    • iberka Re: herbata owocowa 06.02.14, 22:12
      ze względu na chorą tarczycę piję tylko herbaty bez "herbaty" w składzie i w sumie tylko Biofix'y sa idealne wink.
      Malina skończyła mi się i już nie mam opakowania ale Biofix żurawina z maliną i malina z lipą też są bez hibiscusa. Największy ich wybór ma rossmann + najczęściej promocyjne ceny

Iza
      • white_swan Re: herbata owocowa 06.02.14, 22:18
        faszyrka napisała:

> Dzięki za namiary. W ostateczności będę kupować sypaną, ale wolałabym w torebka
        > ch, bo nie lubię tych farfocli pływających w herbaciewink

Herbata w torebkach to żadna herbata wink
        Kupisz sobie najzwyklejszy zaparzacz np. łyżeczkę i pijesz bez farfocli smile A doznania smakowe zupełnie inne smile
        • faszyrka Re: herbata owocowa 06.02.14, 23:37
          Tak, też jestem zdania, że herbata w torebkach to pomyje, ale moja niechęć do farfocli jest większa niż niechęć do pomyjwink Nie trafiłam na zaparzacz, który nie przepuszcza farfocli.
          • s_mag_s Re: herbata owocowa 07.02.14, 08:18
            Bez farfocli to zaparzacz bawełniany, wymaga więcej wysiłku w utrzymaniu czystości niż metalowy, ale rekompensuje czystością naparu a i listki mają większą możliwość się rozwinąć.
      • faszyrka Re: herbata owocowa 06.02.14, 23:36
        Jesteś pewna, że w żurawinie z maliną nie ma hibiskusa? Może źle spojrzałam na opakowanie w sklepie? Byłam przekonana, że hibiskus jest w składzie. Tak się teraz zastanawiam: może w malinie jest, a w żurawinie z maliną nie ma?smile To by była bardzo dobra wiadomość dla mnie.
      • maggi9 Re: herbata owocowa 07.02.14, 08:59
        iberka napisała:

> ze względu na chorą tarczycę piję tylko herbaty bez "herbaty" w składzie i w su
        > mie tylko Biofix'y sa idealne wink.

A w jaki sposób herbata szkodzi na tarczyce? Mam niedoczynność ale lekarz mi nie zabronił pić herbaty.
        • iberka Re: herbata owocowa 11.02.14, 13:55
          ale ja mam nadczynność
    • s_mag_s Re: herbata owocowa 07.02.14, 10:51
      W biofix premium chyba w ogóle hibiskus się nie pojawia, przynajmniej nie wg informacji na stronie biofixa
      • faszyrka Re: herbata owocowa 07.02.14, 12:08
        Dzięki za ten link. Sama nie wpadłam, żeby sprawdzić u źródłasmile
    • hela_mela Re: herbata owocowa 07.02.14, 12:50
      labofarm owoc maliny. Skład: 100% malina. Cena ok 18zl przez internet. Kupiłam ją i strasznie kwaśna
      Inne owocowe:
      W lidlu w torebkach herbata o smaku wiśniowym.
      hipp bio herbata owocowa.
      Babcia jagoda jabłko antonówka
    • myga82 Re: herbata owocowa 07.02.14, 21:20
      Ja polecam herbatki Dary Natury. Można kupić w sklepach ekologicznych albo zielarniach (nie wiem czy są w supermarketach). Są i w torebkach i sypane, różne rodzaje - można sprawdzić na stronie.
      Od jakiegoś czasu kupujemy tylko te - dobry skład, bez barwników, aromatów. A cenowo porównywalne do np. herbapolu.
    • wuwuem Re: herbata owocowa 09.03.15, 18:25
      Ja również nie lubię hibiskusa. Udało nam się kiedyś kupić herbatę malinową z firmy Kawon, w składzie 100% malin. Ta herbata jest bardzo smaczna ale nie ma tego oszałamiającego czerwonego koloru, który inne herbaty zawdzięczają hibiskusowi. Na stronie tej firmy widziałam również inne smaki. Nie podpowiem tylko gdzie można te herbaty kupić bo ja je spotkałam na jakimś ekologicznym kiermaszu.
    • habibu1 Re: herbata owocowa 10.03.15, 19:36
      czytałam Wasz watek kilka dni temu, i dzis robiac herbate baaardzo sie zdziwilam. otoz herbata z lidla sir edward dzika roza nie ma w kladzie hibiskusa. owoce dzikiej rozy, malwy sudanskiej i aronii
      tak wyglada mniej wiecej
      • ivon.marti Re: herbata owocowa 11.03.15, 09:37
        Ma w składzie hibiskus (malwa sudańska to hibiskus)
        • habibu1 Re: herbata owocowa 11.03.15, 22:39
          aaa to sorry - własnie wydawalo mi się za piekne zeby bylo prawdziwe smile
    • kakuba Re: herbata owocowa 11.03.15, 14:40
      polecam herbaty Teekenne
      tu możesz sprawdzić skład: www.teekanne.pl/herbata-owocowa.php

ja polecam Citrus Fruits, spory wybór jest w Leclerc i Tesco

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka