Dodaj do ulubionych

jaka czapeczka dla noworodka na marzec?

19.02.14, 15:03
na wyjście ze szpitala, na pierwsze spacery. Czy taka normalna bawelniana cienka? tak się zastanawiam, bo pierwszy syn urodzil się jakby były mega upaly latem wiec był bez czapeczki, teraz dzidziuś marcowy, zakupiłam kombinezonik na wyjście, ma kapturek, ale nie wiem jaka czapeczke? grubsza jakas czy wystarczy bawelna cienka?
Obserwuj wątek
    • tankky Re: jaka czapeczka dla noworodka na marzec? 19.02.14, 15:27
      W zeszłym roku w marcu na ulicach było 50cm śniegu więc kto to wie wink
    • kw0 Re: jaka czapeczka dla noworodka na marzec? 19.02.14, 15:29
      w marcu równie prawdopodobne mogą być mrozy jak i wiosna pełną parą, więc ja bym była przygotowana na obie ewentualności.
    • tulimatka Re: jaka czapeczka dla noworodka na marzec? 19.02.14, 16:07
      Myślę, że jeśli masz bawełnianą - ale niech będzie wiązana pod szyję, żeby uszy były zasłonięte, a do tego kombinezon ma kaptur - to będzie ok. Pod grubą czapą + kaptur = może być zapocenie prowadzące do a)przeziębienia b)ciemieniuchy. Zawsze zdążysz ew. kupić czapę na Syberię wink

• olewka100procent Re: jaka czapeczka dla noworodka na marzec? 19.02.14, 17:42
        ja miałam po starszym pare czapeczek , ale żadnej zimowej, nie kupowałam bo to była by strata pieniędzy, na wyjście ze szpitala i teraz zakładam mu dwie cienkie bawełniane

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka