Dodaj do ulubionych

jaki rower 12' lub 14'

20.02.14, 20:30
Witam,
poszukuje roweru dla niskiego niespelna 4-latka. Moglibyscie polecic jakies konkretne modele i firmy? Wiem ze dziecko musi poprzymierzac rowery, ale zalezy mi na poznaniu dobrych jakosciowo. Budzet mam dosc ograniczony (do 500zlotych) wiec np giant za 700-800 odpada. Czy uda sie kupic dobry jakosciowo sprzet w tej cenie?Z gory dziekuje za wskazowki.

Przepraszam za brak polskich zna kow, pisze z tel.
Obserwuj wątek
    • verika Re: jaki rower 12' lub 14' 20.02.14, 20:43
      Polecam b'twiny z decathlona, rewelacyjne rowerki smile mieliśmy i 14 i 16", są bezkonkurencyjne smile
      • krasulas Re: jaki rower 12' lub 14' 20.02.14, 20:59
        podobnie
        aktualnie syn ma 16", a zaczynał od ich 14" ( w wieku 3,5 lat i w okresie 4,5 był przymaławy, ale spokojnie sięgał stopami podłoża)...
        polecam formę używaną - może tablica.pl
        nie wiem skąd jesteś, ale na moim terenie kupisz za 200zł z bocznymi kołkami cacuszko roczny rowerek z Decathlonu (cena kat. ok. 470zł)
        pzdr
    • tomanksa Re: jaki rower 12' lub 14' 20.02.14, 21:08
      Ja tylko potwierdzę, B'Twin z Decathlona jest super. Wejdź sobie na stronę Decathlona i tam przy każdym dziecięcym rowerku jest napisane dla jakiego wzrostu jest on przeznaczony. Ja w każdym bądź razie polecam.
    • kanna j.w. 20.02.14, 21:22
      Decathlon smile Mam już 4 egzemplarz.
    • pumeczka Re: jaki rower 12' lub 14' 21.02.14, 08:06
      jedna uwaga,
      b'twiny są dość ciężkimi rowerkami, w przedziale do 500 zł
      ale jak się spojrzy kątem łatwej obsługi przez dziecko, to fakt b'twin górą, niż jakieś no-name,
      brak hamulca "pedałowego" , moim zdaniem na plus dla dziecka , które uczy się dopiero pedałować, bo dziecko kręci, cofa, aż w końcu nabiera rozpędu i do przodu,
      a na takim no-name, dziecku trudno ruszyć samemu
      • tomanksa Re: jaki rower 12' lub 14' 21.02.14, 11:37
        pumeczka napisała:

> jedna uwaga,
        > b'twiny są dość ciężkimi rowerkami, w przedziale do 500 zł
        > ale jak się spojrzy kątem łatwej obsługi przez dziecko, to fakt b'twin górą, ni
        > ż jakieś no-name,

Nie wiem czy są ciężkie, ponieważ nie mam porównania, ale na pewno bardzo lekko "chodzą". Mój syn dostał pierwszego B'Twina 14 jak miał dokładnie 3 lata i 4 miesiące, nie miał żadnego problemu, aby wsiąść i pojechać , a dziecię niewysokie a do tego chudzielec jakich mało wink ( wcześniej jeździł na biegowym, tak więc zaczął od razu bez bocznych kółek)
        • krasulas Re: jaki rower 12' lub 14' 21.02.14, 12:02
          to znowu mój po dwóch laufradach wsiadł na Gianta Animatora (12")...porażka!
          bał się, zero kontroli nad rowerkiem (dziwne, bo jednak sporo dzieci na nich jeździ)
          wymieniłam na B'twina...poszło raz dwa (inne proporcje kierownica-siodełko)
          córka znowu zaczynała na markowym mocno Schwinn'ie...nie było różowo...
          przeszła potem na Author'a Melody (super efekt! i jazda szalenie lekka)
          aktulanie ma 24" B'twin'a
          jedynym nowym rowerem był Schwinn (super rama, kolorystyka i wysoka cena)
          reszta to wersje używane - za połowę ceny katalogowej (w super stanie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka