Dodaj do ulubionych

Herlitz Compact czy Smart dla małego szkolniaka???

07.03.14, 21:20
Dziewczyny nie wyklnijcie mnie, ale to już ostatnie pytanie, który plecak lepszy dla małego (ok. 110cm) pierwszoklasisty? Chcę kupić teraz bo za rok tych dwóch modeli raczej już nie dostanę, a syn jest naprawdę mega drobny.
Który z nich jest niższy, zgrabniejszy? Porównywał je ktoś? Pomóżcie proszę bo mogę zamówić tylko w sieci.
Obserwuj wątek
    • lucyjkama Re: Herlitz Compact czy Smart dla małego szkolnia 07.03.14, 21:33
      Najlepszy byłby mini, jakbyś poszperała to jeszcze znajdziesz model dla chłopca.
      Compact i smart są porównywalne wielkościowo. Ja bym kupiła smarta bo ma trochę lepsze zapięcie, i klapki przy bocznych kieszonkach.

A tak z drugiej strony. Moja córka ma 5 lat i 4 m-ce i 113 cm. Na tle grupy nie wyróżnia się. Nie powiedziałabym że 110 cm to taka straszna drobnica wink
      • marta2202 Re: Herlitz Compact czy Smart dla małego szkolnia 07.03.14, 21:44
        Wiesz mój syn ma teraz 5lat i 3mies. i ma 102cm wzrostu. I jak pójdzie w przyszłym roku 2015 do szkoły może dociągnie do tych 110cm, a będzie miał wtedy prawie 7 lat tak że będzie niski niestety.
        Mini jakiś taki wąski mi się wydaje i jak mi koleżanka nauczycielka 1-3 powiedział ile jej dzieci noszą codziennie to się przeraziłam.
        • blaszany_dzwoneczek Re: Herlitz Compact czy Smart dla małego szkolnia 07.03.14, 22:12
          Przymierzałam Smarta córce, która ma ok. 117-118 cm, przy czym szczupła bardzo, i ten Smart wydawał się ogromny na jej plecach. I ze wszystkich, które mierzyła, najmniej wygodny wg niej. Najlepiej wygladał na niej tornister majewskiego - podobny trochę do herlitza mini.
          • marta2202 Re: Herlitz Compact czy Smart dla małego szkolnia 08.03.14, 21:22
            A ja właśnie kupiłam Smart mojej córce która ma 117cm i 18kg tak że też jest mega drobna i jak dla mnie wygląda w nim całkiem dobrze.
            Może ktoś jednak porównywał Smarta i Compacta?
            • agus-ka Re: Herlitz Compact czy Smart dla małego szkolnia 08.03.14, 22:21
              Porownywalam i wybrałam smarta. Córką miała mniej niż 120 cm. Dobrze się sprawdza. Nie zalujemy wyboru.
    • edelstein Re: Herlitz Compact czy Smart dla małego szkolnia 08.03.14, 21:52

Do nastepnego roku moze skoczyc jeszcze o dwa rozmiary.Moj idzie za dwa lata a ma 116.
    • ewkowa_mama Re: Herlitz Compact czy Smart dla małego szkolnia 09.03.14, 01:54
      moja na smarta, mierzyłam jej compacta córki koleżanki, jest ciut szerszy i na ewie (jest szczupła, 125 cm wzrostu) zdawał się o wiele większy i szerszy, w smarcie kieszonki po bokach (jak są mniej wypchane wink) można "spłaszczyć", tornister jest dzięki temu wizualnie węższy, bardziej mi się podoba zapięcie w smarcie, takie jak w klasycznych, starych tornistrach, wygodniej się wg mnie rozpina i zapina od tego w compaccie
      • tosieuda Re: Herlitz Compact czy Smart dla małego szkolnia 09.03.14, 08:25
        ja porównywałam i wybrałam smarta, zdecydowanie fajniejszy jest,
        dobrze się sprawdza, ale rozważyłabym w Twoim przypadku też ten mini
    • asia_i_p Re: Herlitz Compact czy Smart dla małego szkolnia 09.03.14, 16:17
      Moja córka miała w 1 i 2 klasie Compact, teraz, w trzeciej, ma Smarta. Wielkość praktycznie ta sama, z tym, że Smart ma mniej miejsca na śniadaniówkę. Wygląd zgrabniej, dzięki tej mniejszej kieszeni i krytym bocznym kieszeniom, ale duża śniadaniówka ci nie wejdzie, będzie trzeba nosić w komorze głównej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka