Dodaj do ulubionych

łóżeczko turystyczne

22.03.14, 05:58
Sezon urlopowy zbliża się wielkimi krokami, chcemy z Synkiem w maju wybrać się nad morze a na jesieni w góry i zastanawiam się nad zakupem łóżeczka turystycznego. Macie? Używacie? Jeśli tak, to jakiej firmy polecacie? Na co zwrócić uwagę przy zakupie?

z góry dziękuje za odpowiedzismile
Obserwuj wątek
    • jw.ow Re: łóżeczko turystyczne 22.03.14, 09:20
      najzwyklejsze smile Po co ci jakieś wymysły ? Dziecko ma w tym spać smile
    • tankky Re: łóżeczko turystyczne 22.03.14, 10:34
      Dla mnie bardzo upierdliwy jest sposób rozkładania łóżeczka turystycznego, ale nie wiem czy są jakieś inne, bo póki co wszystkie które widziałam rozkładają się tak samo. Za każdym razem spędzamy na rozkładaniu z mężem z 15min.
    • lidek0 Re: łóżeczko turystyczne 22.03.14, 11:22
      Nam rozkładanie zawsze zajmowało nie więcej niż 5 minut, nic to skomplikowanego, proponuję kupić używane, będzie taniej a korzysta się z tego nieczęsto
      --
    • sajgonetka Re: łóżeczko turystyczne 22.03.14, 12:19
      o ile nie jedziecie na kemping, to szukając miejscówki (pensjonatu, hotelu itp) od razu pytaj o możliwość położenia dziecka w łóżeczku.
      dla mnie to było bardzo ważne kryterium wyboru zakwaterowania.
      coraz więcej pensjonatów, moteli i hoteli ma w swojej ofercie możliwość bezpłatnego skorzystania z łóżeczka drewnianego, łóżeczka turystycznego, wanienki, przewijaka, fotelików do karmienia, fotelików rowerowych itp., ja nawet spotkałam się że mogą udostępnić mnóstwo zabawek, a także wózek gondolowo-spacerowy i wózek parasolkę wink
      więc proponuję - poszukaj noclegów z 'wygodami' dla dziecka, a jak nie znajdziesz, to kup łóżeczko turystyczne - firma chyba nie ma większego znaczenia, powinno się dobrze i szybko rozkładać i składać, mieć dwa poziomy spania, i dobrze gdyby miało jeden bok otwierany, no i zajmowało niewiele miejsca w bagażniku.
    • panizalewska Re: łóżeczko turystyczne 22.03.14, 12:26
      Też kiedyś usilnie grzebałam w temacie, aż odpuściłam i jestem szczęśliwsza wink
      Praktycznie w każdym hotelu czy pensjonacie są teraz normalne łóżeczka na stanie, ale my i tak śpimy razem, więc łóżka dosuwamy do ściany i młoda śpi między nami / przy ścianie. I nie wozimy nigdzie dodatkowych gratów
    • awidyna Re: łóżeczko turystyczne 22.03.14, 13:29
      Nam o dziwo turystyczne bardziej przydaje się w domu niż na wyjazdach. Większość pensjonatów, hoteli czy innych tym podobnych oferuje łóżeczka, a za granicą to już standard. Przydaje się jeszcze jak do siostry na dłuzej jadę. W domu spełnia funkcję kojca i miejsca na zabawki wink Bardzo często się w nim bawi, bo ma tam "cejco" a ja w tym czasie np prasuje i nie plonto się mi nic małego pod deską wink Rozkłada się bardzo prosto, więc nie potrzeba do tedo 2 osób. My mamy firmy Hauck.
      • bea-luz Re: łóżeczko turystyczne 23.03.14, 11:54
        Nasze dziecię śpi w turystycznym Graco od urodzenia, na wyjazdach spał w wózkowej gondoli. U moich rodziców gdy przyjeżdżamy mały śpi w Hauck'u. Każde łóżeczko będzie dobre, byleby było w miare stabilne.
    • az-82 Re: łóżeczko turystyczne 24.03.14, 07:59
      Używamy na wyjazdach. Mamy najzwyklejsze najtańsze chicco. Rozkłada się i składa w kilka sekund. Żadne super bajery nie są potrzebne, w końcu młoda śpi tam tylko kilka dni, a potem wracamy do domu. Nie wyjeżdżamy też nie wiadomo jak często.
    • jusiakr Re: łóżeczko turystyczne 24.03.14, 20:44
      Tanie łóżeczko będzie jak najbardziej ok.Jedyne, na co warto zwrócić uwagę, to by miało standardowy rozmiar (z tego co pamiętam to 60 na 120). Wtedy możesz dokupić dodatkowy materacyk (np. taki z IKEI za chyba 29 zł).
      Nam łóżeczko turystyczne bardzo się przydało, choć w hotelach zawsze się pytamy, czy jest możliwość skorzystania z hotelowego. Ale dzięki temu, że mieliśmy własne, mogliśmy nocować u znajomych, zostawiać Małego u dziadków, wybierać spontanicznie hotele po drodze itp.
    • stokrotka_beauty Re: łóżeczko turystyczne 24.03.14, 23:33
      mała dziewczynko, tam gdzie jedziecie nie mają łóżeczek dla dzieci?
    • julka_sz Re: łóżeczko turystyczne 25.03.14, 16:14
      Mamy najzwyklejsze. Najbardziej przydaje się gdy młody śpi u babci.
    • scara_beus Re: łóżeczko turystyczne 27.03.14, 10:52
      My niedawno odwiedzaliśmy Polskę i po przeczytaniu dziesiątek porad, porównaniu cen, estetyki, zdecydowałam się na łóżeczko Moolino - które już tam na nas czekało. Jest ładne, a jeśli komuś potrzeba - ma przewijak, pałąki z piłeczkami, pomocnik zawieszany na ściance łóżeczka, kieszeń z boku, a do tego podwieszaną podłogę. Dokupiliśmy tylko turystyczny składany materacyk. Spało się Młodemu tak dobrze że nawet żałuję że nie kupiliśmy takiego od razu, i do spania na co dzień i od "święta". Nie mam porównania, ale polecam. Rozkłada się w try miga. Używane w dobrym stanie też na pewno można znaleźć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka