Dodaj do ulubionych

konto dziecka pko

05.05.14, 20:58
wlasciwie to juz chyba zdecydowałam ze założe synowi, poczytałam tabele i regulaminy.
moze tylko ktoś napisze cos z wlasnego doświadczenia w temacie, co moze zaskoczyć? a moze nie jest tak różowo jak opisują? wink ktoś ma takie konto dla dziecka i moze sie wypowiedziec? przyznaje ze zacheciła tez forma dostepu dla dziecka do swojego konta.

a dla juniorki szukam czegos innego bo konto pierwsze u nich ma tylko 0.01 oprocentowanie.
kiedys toyota bank miał az 5% plus cos extra za "pasek" alle widze ze zeszli do 3,5...
moze cos ktos poleci z własnego doświadczenia(lub odradzi) bo z porównywarki juz skorzystałam smile
Obserwuj wątek
    • magdagg2 Re: konto dziecka pko 05.05.14, 21:20
      ja mam, tzn syn. odsetki kapitalizuja sie co tydzien, u nas we czwartek bo wtedy zakladalam smile
      do 2500 % jest wiekszy, powyzej mniejszy. ale ile to nawet nie wiem.
      osobiscie minusow nie widze,ale moj syn ma 3 lata i sam jeszcze nie obsluguje konta smile
      a zawsze lepszy maly % niz zaden i trzymanie pieniedzy w skarbonce.
      mozesz dysponowac pieniedzmi do kwoty zwyklego zarzadu - 2000 miesiecznie
    • cali.staa Re: konto dziecka pko 06.05.14, 00:04
      Moi oboje mają. Minusów nie widzę.
      Założyliśmy dodatkowo w PKO konto rodzica (bo swoje RORy mamy w innym banku) BEZ karty bankomatowej, więc nie ma od niego żadnych opłat, a mamy dostęp online.
      Do 2500 oprocentowane 4,5%
      powyżej tej kwoty 2%
      Więc opłaca się trzymać oszczędności do około 10tys, bo średnia wychodzi jak przyzwoita (jak na te czasy uncertain bo pamiętam negocjowane 21% och to były czasy....) lokata. Moje dzieci są małe, więc nie mają też swoich kart do tych rachunków - zbieramy na studia wink
      Plusy - nie ma wymogu regularnych wpłat, fajna aplikacja dla dziecka (moja 6 latka zafascynowana zbieraniem odznak, chce każdą złotówkę wpłacać na jakiś cel, na konto i pomnażać wink no i można dziadkom dać wizytówkę z WŁASNYM numerem konta wink
      Minusów na razie nie zauważyłam...
      • fiesta01 Re: konto dziecka pko 06.05.14, 10:58
        To konto ma jeszcze jeden fajny bonus. Otóż jednemu dziecku Juniora moze załozyć zarówno mama jak i tata. wystarczy mieć rachunki w pko lub założyć opisane wyżej darmowe konto Rodzica, wtedy na kazde dziecko limit wynosi nie 2,5 tys lecz 5 tys zł - z oprocentowaniem 4,5 % rocznie. Dla mnie to mega fajne konto - brawo PKOBP
    • gosjana Re: konto dziecka pko 06.05.14, 11:22
      Też polecam, moje dzieci mają konta Junior i jesteśmy zadowoleni, pieniądze z Komunii czy SKO trzymają na koncie. Moim zdaniem jest to najlepsza oferta na rynku
    • pasik Re: konto dziecka pko 06.05.14, 11:24
      Mam dla starszego (konto 13-18) i młodszego dziecka....frajda niesamowita bo ładnie opracowane graficznie. 6 latka nie miała żadnego problemu z nawigacją po stronie.
      Ma cel oszczędzania- można sobie stworzyć, dostaje odznaki, muzyczki itp.
      Rodzina wie gdzie przelewać środki.
      Co do oprocentowania ok, ale już konto dla nastolatka to żenua 0,01?

pozdrawiam.Pasik
      PUSZCZYKOWO MIASTO OGR_od_ÓW fotoblog
      Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły
      • patatajowa Re: konto dziecka pko 06.05.14, 11:30

dzięki za wszystkie wypowiedzi,widzę ze konto chwalone,zakładam wiec smile
        Starszej raczej gdzie indziej bo tu juz oprocentowania nie ma prawie wcale. To moze ktoś jeszcze napisze w temacie konta 13+ ? Gdzie atrakcyjne warunki do założenia ?
        • pasik Re: konto dziecka pko 06.05.14, 11:38
          Oprocentowanie nie ma wcale ,ale konto darmowe...nie jesteś zobowiązana do min wpłat, jak większości kont.
          My mamy podpiętą lokatę pod normalne konto dorosłego ,a młodzieży przelewamy jak potrzebuje. Opłata za kartę bodajże 3,50
          Choć sama jestem ciekawa czy na rynku jest coś fajnego 13+
          Izzykonto mbank?
    • maja0026 Re: konto dziecka pko 06.05.14, 20:46
      teraz jeszcze w pko rodzic może wyrobić dla dziecka kartę przedpłaconą junior, 15 zł jednorazowa opłata jest za wydanie tylko
      • michal.macierzynski Re: konto dziecka pko 07.05.14, 14:40
        To ja tylko dodam, ze niedlugo (po wakacjach mniej wiecej) wprowadzimy do Juniora i Konta Pierwszego specjalny rachunek oszczednosciowy.
        Za chwile tez karty w postaci nalepek (obecnie klasyczne).
        Warto tutaj dodac, ze karty te mozna podlaczyc np. do google play czy app store - dzieki temu nie ma ryzyka, ze dziecko wyda wiecej pieniedzy niz jest na karcie (karta jest pre-paid - nie jest powiazana oczywiscie z kontem dziecka).

jesli macie jakies pytania - zapraszam michal.macierzynski (malpka) pkobp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka