Dodaj do ulubionych

Reklamacja

10.05.14, 10:44
Dziewczyny ile może trwać reklamacja ? Odesłałam kurierem fotelik samochodowy Maxi Cosi, bo cała tapicerka się rwała... maskara. Fotelik zakupiłam przez allegro, wysłali na swój koszt kuriera który odebrał fotelik. Trwa to już miesiąc, na moje pytania ile jeszcze odpowiadają :
"Termin realizacji jest uzależniony od serwisu dystrybutora i rodzaju zgłaszanego problemu.

Za wszelkie niedogodności – przepraszamy. Prosimy oczekiwać na informacje w sprawie."

i
" Sprzęt został skierowany do serwisu dystrybutora.

O wszelkich zmianach statusu będziemy informowali na bieżąco.

Za wszelkie niedogodności – przepraszamy ! "

Ile można czekać ? Dziecko z fotelika mi wyrośnie....
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Reklamacja 10.05.14, 10:48
      do rzecznika konsumentów, wysmażyć wspólnie z nim pismo z terminem zwrócenia pieniędzy lub naprawionego fotelika i tyle. Nie twój problem, a ich i nie daj sobie przerzucić tego problemu na siebie.
    • janka39 Re: Reklamacja 10.05.14, 10:53
      Na rozpatrzenie reklamacji jest 14 dni. Teraz wszystko zależy od tego, czego się domagałaś. Jeśli naprawy, to możesz czekać długo, jeśli zwrotu kasy, to mają obowiązek oddać i to natychmiast
      • aajn2 Re: Reklamacja 10.05.14, 11:40
        Nie pisałam czego chcę, bo mi wszystko jedno czy kasa czy nowa tapicerka. Jej naprawić się nie da. Ile może trwać wymiana starej tapicerki na nową ? Jak dla mnie sprawa prosta. Tyle że fotelik mi potrzebny, a go nie mam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka