fantomka44 29.05.14, 21:56 Do pierwszej klasy, dla siedmiolatka, 120 cm 20 kg wagi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cyprysiowa Re: Herlitz MINI czy SMART ? 30.05.14, 09:44 syn 123 cm, 24kg mamy smarta Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Herlitz MINI czy SMART ? 07.06.15, 20:28 Wiem,że To wątek ubiegłoroczny,ale mam 2 pytania: Do jakiego wieku te SMART-y się nadają ? oraz : Jak sprawdzają się w codziennym użyciu,te boczne kieszonki na rzepy ? Odpowiedz Link Zgłoś
els.ol Re: Herlitz MINI czy SMART ? 08.06.15, 15:01 Spokojnie do III klasy ponosi. Moja 6-latka ma SMARTA, teraz po roku wiem, ze MINI byłby stanowczo za mały. Kieszonki w smarcie są ok, rzepy po roku równie mocno trzymają. Moja córka nosi w tej kieszeni wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Herlitz MINI czy SMART ? 08.06.15, 15:53 A dla mojej 7-latki smart byłby o wiele za duży i nosiłaby pudło bez sensu na pusto. Mało tego Mini też pewnie byłby za duży. Kapcie zostają w szatni, książki, zeszyty i piórnik zostawia w szkole (mają swoje szufladki), najczęściej w szkole odrabia lekcje, do domu przynosi coś sporadycznie. Nosi na stałe dzienniczek, cienką teczkę a4 na kartki i prace, śniadaniówkę, dwa razy w tygodniu strój na gimnastykę. I czasem picie, ale to też nie zawsze, bo mają w klasie baniak z wodą. Córka ma fajny plecak, dobrymi szelkami i plecami, ale mniejszy od tornistrów i wygodniejszy, bo nie takie pudło sterczące, a i tak często pustawy nosi. Dlatego warto się zorientować w sytuacji w szkole, bo dla jednych pierwszoklasistów spory tornister będzie za mały, a dla innych nieduży plecak zupełnie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Herlitz MINI czy SMART ? 08.06.15, 16:06 Moja ma 8 lat i wybrała sobie taki tornister : dzieciaki-szkolniaki.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_7185be0800c5164d27e67a6c685d3204.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Herlitz MINI czy SMART ? 08.06.15, 20:05 olga727 napisała: > Moja ma 8 lat i wybrała sobie do II klasy taki tornister : > > dzieciaki-szkolniaki.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_7185be0800c5164d27e67a6c685d3204.jpg > > > Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Herlitz MINI czy SMART ? 08.06.15, 20:30 Moja 6 latka ma mini i po roku wiem, że smart byłby stanowczo za duży. Nosi elementarz, ćwiczenia do niego, 3 zeszyty na stałe, do tego 2 razy w tygodniu religia (książka i zeszyt) i 2 razy angielski (książka, ćwiczenia i zeszyt). 2 razy strój na w-f i w piątki masę zabawek. Do tego napój, coś do jedzenia. Wszystko ładnie się mieści a sam mini wygląda dużo zgrabniej od innych tornistrów a nawet plecaków pierwszoklasistów (które niemal w 100% wiszą na tyłkach dzieci). Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Herlitz MINI czy SMART ? 08.06.15, 20:31 A.. i jeszcze piórnik nosi codziennie. Właściwie wszystko dzieci u nas noszą tylko teczka z akcesoriami plastycznymi jest w klasie). Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Herlitz MINI czy SMART ? 09.06.15, 13:38 Na dzień dzisiejszy 122 cm, we wrześniu miała 118. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkallo Re: Herlitz MINI czy SMART ? 08.06.15, 22:15 Syn ma Smarta. Codziennie nosi: 2 zeszyty 16k, dzienniczek 60k, 2 książki ćwiczeń "Tropiciele" (ostatnimi czasy nawet 4), teczkę A4 na kserówki, picie, śniadaniówkę i piórnik. 3 razy w tygodniu strój na w-f (koszulka, spodenki, trampki, skakanka), a 2 razy 60k zeszyt do angielskiego. Czasami mam wrażenie, że tornister jest za mały, bo za dużo tego noszą Syn kończy pierwszą klasę. Ma 127 cm wzrostu i waży 26 kg Odpowiedz Link Zgłoś
fantomka44 Re: Herlitz MINI czy SMART ? 09.06.15, 12:19 Kończymy 1 klasę. Mamy Smarta, ale uważam, że jest za duży. Ilość książek i zeszytów jest znikoma, więc najczęściej nosi powietrze. Wolałabym Mini i to dla teraz już 8 latka. Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Herlitz MINI czy SMART ? 09.06.15, 12:47 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Moja córka ma dziś właśnie najcięższy plecak z całego tygodnia: Książka A4 do niemieckiego,A4 do religii (odpadło ćwiczenie - bo już skończyli),Elementarz,"ćwiczenia z pomysłem" ze WSip-u i do wszystkiego po zeszycie,+ 16 kart. zeszyt korespondencji,piórnik,0,5 l wody ,śniadaniówka oraz teczka !4 na rysunki (-podobno niezbędna. ). U nas ten SMART raczej nie będzie nosił powietrza w II klasie. (sądzę po tym,ile nosi obecnie). Odpowiedz Link Zgłoś
toslawa Re: Herlitz MINI czy SMART ? 09.06.15, 19:11 Mamy mini w większości całego wypakowany. Wf juz się nie mieści. Ogólnie jest spoko wielkosciowo Odpowiedz Link Zgłoś