kate70 10.06.14, 04:58 Komary w tym roku zajadłe wyjątkowo. Jakie macie patenty? Chodzi mi o ciało, dom i zagrodę... Czy coś w ogóle działa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszmusia Re: Jeśli nie mugga, to co? 10.06.14, 06:38 Na ogrod i najblizsza okolice dobry oprysk sprawdzonymi srodkami, wiadomo ze trzeba powtarzac ale dziala. Na czlowieku faktycznie uczciwie to tylko cos co ma deet. Sprawdzone w roznych klimatach z tajlandia wlacznie. Tylko nie kazdy zasyosuje po to musi byc dosc wysokie sttezenie. A z 'ludowych" i naturalnych podobno wyciag z wrotyczu odstrasza komary. Odpowiedz Link Zgłoś
bunkowa Re: Jeśli nie mugga, to co? 10.06.14, 07:39 Do psikania na ludzi bross max. Odpowiedz Link Zgłoś
mozynka Re: Jeśli nie mugga, to co? 10.06.14, 11:30 w ten weekend psikałam dzieci i siebie Mugą i Autanem (chyba max) i jedno dizecko na samej buzi i szyjce 20 ukąszeń na reszcie ciała jeszcze więcej. Wygląda jak po ospie. Drugie dziecko znacznie mniej. Tak samo psikane. Wniosek jaki mi się nasuwa: nic nie działa skutecznie i jednych komary bardziej lubią innych mniej oraz , ze małe dzieci nie odganiają się skutecznie... Dodam, ze byliśmy na działce przy lesie , ale nie nad wodą Odpowiedz Link Zgłoś
moadek Re: Jeśli nie mugga, to co? 10.06.14, 12:14 CHWALCIE SIE LUDZIE CO DZIAŁA, musże dziecko wyposażyć na dwa tygodnie na Mazurach ncałay czas tuz nad wodą, zapomniałach o tych wrednych francach, ratujcie co kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.sunshine Re: Jeśli nie mugga, to co? 10.06.14, 12:16 Tekst linka znajomy leśniczy dał nam na spróbowanie i faktycznie komary UCIEKAJĄ nie gryzą nic a nic, nawet nie podlatują - dla dzieci powyżej 3 lat ( sprawdzane na 5latce) Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_32 Re: Jeśli nie mugga, to co? 10.06.14, 12:28 oki to mugga i te inne ta dla dzieci powyżej 3 roku życia, a co dla malucha 1,5 roku, który po tym weekendzie wygląda jak jedna wielka biedronka w wielkie kropy (( Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka2319 Re: Jeśli nie mugga, to co? 10.06.14, 12:30 A wiecie, co mi polecili wędkarze? Witaminę B. Rozcieńcza się ją z wodą i spryskuje. Można spryskać siebie, można spryskać okna. Podobno świetnie działa, nie próbowałam osobiście. Natomiast moja mama, gdy przyjmowała wit. B miała spokój z komarami. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 REPEL 10.06.14, 12:48 jest świetny, ale brudzi ubrania, zostawia tłuste plamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kkk_k Re: REPEL 10.06.14, 12:57 A mój mąż wrócił właśnie z czterodniowego rejsu po mazurach i mówi że tam prawie komarów nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.sunshine Re: REPEL 10.06.14, 14:38 ale jak psikniesz z odległości no nie wiem 15-20 cm to nie zostawia, ja tam nie mam żadnych... Odpowiedz Link Zgłoś
aneksis85 zapytanie o REPEL 11.06.14, 09:32 czy zamawialiscie REPEL przez ich sronkę repellent.pl ??? mają tam przesyłkę gratis, z tym, ze jest to wysyłka listem ekonomicznym i przyznam się, ze takiej się obawiam, natomiast polecony priorytet kosztuje 9zł. a to juz jednak robi różnice trochę fejsbukowych fanów widzę, więc liczę, ze jednak robią rejestrowane przesyłki, mimo widnieje co innego ktoś coś wie na ten temat ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kate70 Re: Jeśli nie mugga, to co? 11.06.14, 20:39 A te wynalazki do kontaktu? Skuteczne to jest? A bezpieczne? Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_32 Re: Jeśli nie mugga, to co? 12.06.14, 07:12 w zeszłym tygodniu po nocy kiedy wsłuchiwałam sie w odgłos brzęczenia nad moim uchem i zgadywaniem na kogo wampir usiadł i ssie krew ( co sie później okazało,że na moim synku ;-( zakupiła do naszej sypialni i do sypialni córki różowego dla dzieci Brosa do kontaktu. Włączony jest 24/h okna otwarte przez cały dzień i wieczór, a kiedy gorąco to i noc. Oczywiscie światło zapalone kiedy trzeba. I powiem krótko - DZIAŁAAAA, nawet jednego "gada" od tamtej pory nie ujżałam. Ani jednego bzęczenia nad uchem w nocy. Ten Bros to bedzie mój domowy przyjaciel przez całe lato napewno Tani nie jest bo urządzenie + wkład w Superpharm kosztował 39 zł. Ale warto. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Jeśli nie mugga, to co? 12.06.14, 08:01 Działa, od lat nie ruszam się bez tego z domu. U siebie mam siatki w oknach i jest spokój, ale podczas wyjazdów muszę mieć Brosa lub Raida w kontakcie. Podstawa - uchylone okno, by stężenie środka w pomieszczeniu nie było zbyt duże. Odpowiedz Link Zgłoś
els.ol Re: Jeśli nie mugga, to co? 15.06.14, 19:57 Kupiłam taki płyn (intensywnie pachnie lawendą) Testowany na razie jeden wieczór - ukąszeń brak... Można stosować u dzieci, bez DEET. Kupiłam w rossmannie, opakowanie rodzinne 19,99zł Odpowiedz Link Zgłoś