Dodaj do ulubionych

Jeśli nie mugga, to co?

10.06.14, 04:58
Komary w tym roku zajadłe wyjątkowo. Jakie macie patenty? Chodzi mi o ciało, dom i zagrodę... Czy coś w ogóle działa?
Obserwuj wątek
    • myszmusia Re: Jeśli nie mugga, to co? 10.06.14, 06:38
      Na ogrod i najblizsza okolice dobry oprysk sprawdzonymi srodkami, wiadomo ze trzeba powtarzac ale dziala. Na czlowieku faktycznie uczciwie to tylko cos co ma deet. Sprawdzone w roznych klimatach z tajlandia wlacznie. Tylko nie kazdy zasyosuje po to musi byc dosc wysokie sttezenie. A z 'ludowych" i naturalnych podobno wyciag z wrotyczu odstrasza komary.
      • bunkowa Re: Jeśli nie mugga, to co? 10.06.14, 07:39
        Do psikania na ludzi bross max.
    • mozynka Re: Jeśli nie mugga, to co? 10.06.14, 11:30
      w ten weekend psikałam dzieci i siebie Mugą i Autanem (chyba max) i jedno dizecko na samej buzi i szyjce 20 ukąszeń na reszcie ciała jeszcze więcej. Wygląda jak po ospie. Drugie dziecko znacznie mniej. Tak samo psikane. Wniosek jaki mi się nasuwa: nic nie działa skutecznie i jednych komary bardziej lubią innych mniej oraz , ze małe dzieci nie odganiają się skutecznie...
      Dodam, ze byliśmy na działce przy lesie , ale nie nad wodą
    • agus7 Re: Jeśli nie mugga, to co? 10.06.14, 11:44
      a dlaczego NIE mugga? smile
      • moadek Re: Jeśli nie mugga, to co? 10.06.14, 12:14
        CHWALCIE SIE LUDZIE CO DZIAŁA, musże dziecko wyposażyć na dwa tygodnie na Mazurach ncałay czas tuz nad wodą, zapomniałach o tych wrednych francach, ratujcie co kupić?
        • prajzer Re: Jeśli nie mugga, to co? 15.06.14, 19:45
          Masło
      • alicja.sunshine Re: Jeśli nie mugga, to co? 10.06.14, 12:16
        Tekst linka znajomy leśniczy dał nam na spróbowanie i faktycznie komary UCIEKAJĄ nie gryzą nic a nic, nawet nie podlatują - dla dzieci powyżej 3 lat ( sprawdzane na 5latce)
        • moadek Re: Jeśli nie mugga, to co? 10.06.14, 12:21
          Dzięki wielkie!!!
          • edyta_32 Re: Jeśli nie mugga, to co? 10.06.14, 12:28
            oki to mugga i te inne ta dla dzieci powyżej 3 roku życia, a co dla malucha 1,5 roku, który po tym weekendzie wygląda jak jedna wielka biedronka w wielkie kropy sad((
    • agnieszka2319 Re: Jeśli nie mugga, to co? 10.06.14, 12:30
      A wiecie, co mi polecili wędkarze? Witaminę B. Rozcieńcza się ją z wodą i spryskuje. Można spryskać siebie, można spryskać okna. Podobno świetnie działa, nie próbowałam osobiście. Natomiast moja mama, gdy przyjmowała wit. B miała spokój z komarami. smile
    • inia25 REPEL 10.06.14, 12:48
      jest świetny, ale brudzi ubrania, zostawia tłuste plamy.
      • kkk_k Re: REPEL 10.06.14, 12:57
        A mój mąż wrócił właśnie z czterodniowego rejsu po mazurach i mówi że tam prawie komarów nie ma smile
      • alicja.sunshine Re: REPEL 10.06.14, 14:38
        ale jak psikniesz z odległości no nie wiem 15-20 cm to nie zostawia, ja tam nie mam żadnych...
        • inia25 Re: REPEL 10.06.14, 21:47
          No tak mniej wiecej psikam
    • aneksis85 zapytanie o REPEL 11.06.14, 09:32
      czy zamawialiscie REPEL przez ich sronkę repellent.pl ???
      mają tam przesyłkę gratis, z tym, ze jest to wysyłka listem ekonomicznym i przyznam się, ze takiej się obawiam, natomiast polecony priorytet kosztuje 9zł. a to juz jednak robi różnice uncertain
      trochę fejsbukowych fanów widzę, więc liczę, ze jednak robią rejestrowane przesyłki, mimo widnieje co innego wink ktoś coś wie na ten temat ???
    • kate70 Re: Jeśli nie mugga, to co? 11.06.14, 20:39
      A te wynalazki do kontaktu? Skuteczne to jest? A bezpieczne?
      • edyta_32 Re: Jeśli nie mugga, to co? 12.06.14, 07:12
        w zeszłym tygodniu po nocy kiedy wsłuchiwałam sie w odgłos brzęczenia nad moim uchem i zgadywaniem na kogo wampir usiadł i ssie krew ( co sie później okazało,że na moim synku ;-( zakupiła do naszej sypialni i do sypialni córki różowego dla dzieci Brosa do kontaktu. Włączony jest 24/h okna otwarte przez cały dzień i wieczór, a kiedy gorąco to i noc. Oczywiscie światło zapalone kiedy trzeba. I powiem krótko - DZIAŁAAAA, nawet jednego "gada" od tamtej pory nie ujżałam. Ani jednego bzęczenia nad uchem w nocy. Ten Bros to bedzie mój domowy przyjaciel przez całe lato napewnowink
        Tani nie jest bo urządzenie + wkład w Superpharm kosztował 39 zł. Ale warto.
      • salma75 Re: Jeśli nie mugga, to co? 12.06.14, 08:01
        Działa, od lat nie ruszam się bez tego z domu.
        U siebie mam siatki w oknach i jest spokój, ale podczas wyjazdów muszę mieć Brosa lub Raida w kontakcie.
        Podstawa - uchylone okno, by stężenie środka w pomieszczeniu nie było zbyt duże.
    • els.ol Re: Jeśli nie mugga, to co? 15.06.14, 19:57
      Kupiłam taki płyn (intensywnie pachnie lawendą)
      https://image.ceneo.pl/data/products/20790228/f-mosbito-250ml-plyn-odstraszajacy-komary.jpg
      Testowany na razie jeden wieczór - ukąszeń brak...
      Można stosować u dzieci, bez DEET.
      Kupiłam w rossmannie, opakowanie rodzinne 19,99zł
    • disco-ball Re: Jeśli nie mugga, to co? 09.03.19, 17:51
      Z rakiem w pakiecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka