Dodaj do ulubionych

plecak topgal-kolekcja 2014

10.06.14, 12:27
Może są wśród was już takie osoby co myślą o przyszłym roku szkolnym i zakupiły już plecaki? Wiem,że o topgalu było już mnóstwo wątków,ale interesuje mnie nowa kolekcja.Wpadł mi w oko ten plecak
www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-697/?i---purple
może ktoś go ma?
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: plecak topgal-kolekcja 2014 10.06.14, 12:37
      to kolekcja chilli, mój syn miał taki tylko z mieniącym się "silnikiem". to porządne plecaki, ale duże. moja 6 latka wygładałaby w nim groteskowo.
      • aniolek02_08 Re: plecak topgal-kolekcja 2014 10.06.14, 12:53
        Wielkość nie ma dla mnie największego znaczenia,bo do szkoły blisko i plecak raczej w drodze do szkoły będzie noszony przeze mnie.Chodzi o to zeby był wytrzymały,pojemny(A4),miał uniwersalny wzór i najlepiej wytrzymał od 1 do 3 klasy.
        • kornnella Re: plecak topgal-kolekcja 2014 10.06.14, 13:51
          aniolek02_08 napisała:

> Wielkość nie ma dla mnie największego znaczenia,bo do szkoły blisko i plecak ra
          > czej w drodze do szkoły będzie noszony przeze mnie.

...a na terenie szkoły przez prywatnego ochroniarza pociechy tongue_out
          Ręczę Ci ze 90% uświadomionych zagrożeniem, jakim jest taszczenie 2-3 kg w tym wieku i w tych gabarytach na plecach planuje nosić przynajmniej ze 2 lata plecak za dziecko tak jak Ty. Problem w tym żeby donieść go pózniej z szatni do sali czasem przmiescić się na wf czy religie. Pikuś jak macie szafki. U mnie nie ma i nie będzie, jedynie buty na zmianę i teczka plastyczna zostanie w szkole i wielkośc a zwłaszcza cięzar ma duuuże znaczenie
          • aniolek02_08 Re: plecak topgal-kolekcja 2014 11.06.14, 09:41
            Szafki są,wiec dużo książek nosić nie bedzie.A moze polecicie jakis inny model topgala do pierwszej klasy dla dziewczynki,tylko nie różowy.
        • saszanasza Re: plecak topgal-kolekcja 2014 10.06.14, 14:16
          Wiesz, dziecko może w którymś momencie chcieć samodzielnie nosić plecak, tak jak rowieśnicy, których plecaki będą lepiej dopasowane do ich gabarytów.
    • dixi Re: plecak topgal-kolekcja 2014 10.06.14, 18:57
      a poradzcie coś na problem zakupu plecaka dla drobniaka - czwartoklasisty; po wakacjach skonczy lat 9, ok. 130 cm, 25 kilo...
      są takie mniejsze, nadające się do czwartej klasy? teraz nosi plecak z lego ninjago o wysokości 36 cm, szerokość w najszerszym miejscu 29 i nie wyobrażam sobie na nim większego;
      • bluestarfish Re: plecak topgal-kolekcja 2014 10.06.14, 20:05
        Podpinam się, poszukując plecaka dla powakacyjnej IV-klasistki o podobnych gabarytach...
        • saszanasza Re: plecak topgal-kolekcja 2014 10.06.14, 21:52
          bluestarfish napisała:

> Podpinam się, poszukując plecaka dla powakacyjnej IV-klasistki o podobnych gaba
          > rytach...

ten zalinkowany będzie ok.
          • bluestarfish Re: plecak topgal-kolekcja 2014 10.06.14, 22:37
            Ten z pawimi piórami, tak? Hmmm, tylko dlaczego on jest polecany do klas 1-3? Czy aby na pewno pomieści wszystkie opasłe księgi, którymi obarcza się IV-klasistów? Ten plecak wygląda dla mnie jakoś dziwnie - jak trapez rozszerzający się ku górze. Faktycznie ma taki kształt?
            • bluestarfish Re: plecak topgal-kolekcja 2014 10.06.14, 22:41
              Ten fajnie wygląda:
              www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-709/?a---black
              Tylko ponad 1kg waży - trochę dużo, biorąc pod uwagę ile jeszcze trzeba będzie w niego w tej IV kl. zapakować... sad
            • saszanasza Re: plecak topgal-kolekcja 2014 12.06.14, 07:37
              bluestarfish napisała:

> Ten z pawimi piórami, tak? Hmmm, tylko dlaczego on jest polecany do klas 1-3?
              C

Najlepiej zapytać się u źródła. Moim zdaniem to chwyt marketingowy, bo plecak niczym sie nie różni od plecaka dla młodzieży, np. tego: www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-709/?a---black
              Jak pisałam wcześniej, plecak jest duży...za duży dla drobnych 1 klasistów. Pojemność ma taką samą jak w przypadku plecaków dla dzieci starszych.

> zy aby na pewno pomieści wszystkie opasłe księgi, którymi obarcza się IV-klasis
              > tów? Ten plecak wygląda dla mnie jakoś dziwnie - jak trapez rozszerzający się k
              > u górze. Faktycznie ma taki kształt?

moim zdaniem wygląda fajnie i mieści to, co powinien.
      • wzosia Re: plecak topgal-kolekcja 2014 11.06.14, 13:04
        Moja córka korzysta z plecaka firmy Jack Wolfskin Berkeley S. To S jest istotne bo jest jeszcze zwykły Berkeley i nosi go kolega z klasy o 20 cm wyższy. Lekki, dobrze wyprofilowany. Plecy usztywniane ale nie takie sztywne jak w topgalach. Mieści się wszystko.
    • aneksis85 Re: plecak topgal-kolekcja 2014 11.06.14, 15:41
      tak sobie podczytuje od czasu do czasu wątki o plecakach i normalnie zgłupiałam, nie taka prosta to sprawa jakby się wydawało tongue_out
      mój od wrzesnia co prawda zerówkowicz dopiero, ale jesli juz mam metlik w głowie to co bedzie, jak przyjdzie i na nas pora uncertain !
      topgale fajne, podobno wytrzymale etc. ale dla wiekszosci pierwszoklasistow za duze/cięzkie...a za rok to przeciez same 6-cio latki ruszą...
      mam nadzieję, ze do tego czasu firma topgal wymysli jakies fajne modele, w sam raz dla naszych brzdąców, bo chetkę na zakup ich wyrobu to ja mam duuuzą smile

aaa... ps. znalazłam taki model
      • aneksis85 Re: plecak topgal-kolekcja 2014 11.06.14, 15:44
        > aaa... ps. znalazłam TAKI model który mi się podoba, ewentualnie TEN, który lepszy Waszym zdaniem ?
        • aniolek02_08 St.Majewski 11.06.14, 19:00
          Czy plecaki firmy St.Majewski są dobre?
          • aniolek02_08 Re: St.Majewski 11.06.14, 19:29
            np. taki allegro.pl/plecak-szkolny-my-little-friend-kot-st-majewski-i4309860468.html
        • saszanasza Re: plecak topgal-kolekcja 2014 12.06.14, 07:40
          aneksis85 napisała:

> > aaa... ps. znalazłam TAKI model który mi się podoba, ewentualnie TEN, który lepszy
          > Waszym zdaniem ?
          >
          jeszcze raz napiszę: to są ciężkie dość duże plecaki...dużo zależy od gabarytów i wagi dziecka.
          ja nie kierowałam się stylistyką. moja 6 letnia córka będzie miała herlitza mini (ze starej kolekcji).
          • saszanasza Re: plecak topgal-kolekcja 2014 12.06.14, 07:51
            na forum jest dość długi wąteg, gdzie dziewczyny (również ja) powklejałyśmy zdjęcia naszych dzieci w plecakach, tak by można było porównać: forum.gazeta.pl/forum/w,583,149345522,,Tornister_Topgal_Chili_czy_Herlitz_Compact_.html?v=2
            • saszanasza Re: plecak topgal-kolekcja 2014 12.06.14, 07:51
              wątek oczywiście
              • onewoman Re: plecak topgal-kolekcja 2014 12.06.14, 13:35
                Ja mam bardzo drobną 6-latkę (dzisiaj kończy 6 smile, we wrzesniu idzie do 1 klasy.
                Jaki plecak będzie dla niej najlepszy? czy herlitz mini?
                gdzie go najtaniej kupić ?
                • saszanasza Re: plecak topgal-kolekcja 2014 12.06.14, 20:54
                  Tak herlitz mini: forum.gazeta.pl/forum/w,583,149345522,149383646,Herlitz_mini_kol_ubiegloroczna_pogladowo.html

Do kupienia jest tutaj (to chyba jedyny wzor dostępny z uniegłorocznej kolekcji):
                  www.sklepikszkolny.pl/product-pol-1233-Tornister-Mini-4-Champs-wzor-Zabka.html
                  Herlitz mini z kolekcji tegorocznej nie nadaje się do pierwszej klasy.
                  • sonrisa06 Tiger - tornister dla pierwszaka 12.06.14, 21:02
                    Wpadł mi w oko, myślałam, że to nowy Herlitz mini - do złudzenia podobny. Ja już tornistra nie szukam, moja córka właśnie z tornistrem herlitz mini kończy 1 kl., ale może dla następnych pierwszaków to dobra opcja? Pojemność ponad 10l, czyli taki mniej więcej jak stary herlitz (nowy ma 7l).
                    Co myślicie?
                    • sonrisa06 Re: Tiger - tornister dla pierwszaka 12.06.14, 21:03
                      zapomniałam wstawić, aukcja przypadkowa
                      allegro.pl/tornister-tiger-spring-summer-i4308783755.html
                      • onewoman Re: Tiger - tornister dla pierwszaka 11.07.14, 11:49
                        Zastanawiam się nad tym tigerem, myslicie, że się nada?
                        Czy wysokosc ma odpowiednią na rzeczy do 1 klasy?
                        • aleksandra1977 Re: Tiger - tornister dla pierwszaka 11.07.14, 12:55
                          z dyskusji w tym watku
                          forum.gazeta.pl/forum/w,583,151920674,151935928,Re_Stary_Herlitz_mini.html?v=2#p151935928
                          wynika, ze w przypadku Tigera (i Herlitz mini) nie ma gwarancji na to, ze pomieszcza sie wszystkie rzeczy do I klasy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka