emily.1 21.06.14, 15:44 Macie takie ekspresy? Czym różnią się od tego na kapsułki? Polecacie takie sprzety? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atena12345 Re: Ekspress na pady 21.06.14, 16:24 miałam. Nie polecam. Różni się tym, że zamiast kapsułki wkłada się taką torebkę jak z ekspresową herbatą Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Ekspress na pady 21.06.14, 21:18 Mam na kapsułki Dolce Gusto.Na razie nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Ekspress na pady 21.06.14, 22:21 Wkłada się faktycznie saszetkę podobną z wyglądu do herbaty ekspresowej; model, który widziałam na żywo i korzystałam (Zelmer Piano?) miał też oprócz sitka na tę saszetkę sitka na kawę mieloną, więc był bez wątpienia bardziej uniwersalny, dając możliwość zaparzania kawy dowolnej, nie tylko tej do ekspresów na pady. Odpowiedz Link Zgłoś
0515mama Re: Ekspress na pady 22.06.14, 16:27 Witam. Kupiłam kiedyś espress na pady, kawa dobra ale bardzo "chemiczna" (w padach znajduje się kawa rozpuszczalna i rożne dodatki, cenowo bardzo droga. Dobrym rozwiązaniem jest kupienie ekspresu na kawę sypaną ( w takim urządzeniu można parzyć kawę w saszetkach). Kawa w saszetkach smakuje ( moim zdaniem) tak samo jak kawa sypana tylko jest jedna różnica, ekspres się nie brudzi. Po prostu wyrzuca się saszetkę, kawa nie rozsypuje się, nie przykleja do górnego zaparzacza. Najlepszym rozwiązaniem, którego polecam najbardziej jest kupienie ekspresu automatycznego. Kawa świeżo zmielona przez ten ekspres smakuje jak w dobrej kawiarni. Obecnie w każdym sklepie spożywczym możemy kupić kawę w Ziarkach, która z punktu ekonomicznego jest bardziej opłacalna niż kawa w kapsułkach. Polecam kawę WOSEBA Brazil , w ZABCE są kawy "tematyczne" opakowanie po 200, MK i wiele innych Jest jeden minus - częste wizyty rodziny lub gości przychodzących na pyszną kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilakania Re: Ekspress na pady 23.06.14, 16:30 Jeżeli lubisz dobrą, naturalną kawę to ja bym Ci raczej proponowała kupić porządny ekspres ciśnieniowy, który będzie mielił ziarna bezpośrednio przed zrobieniem. Wtedy kawa smakuje po prostu jak w kawiarni (sama mam w domu ekspres saeco i oceniam go na 6)Pewnie wyjściowo zapłacisz za takie urządzenie trochę drożej niż za ‘kapsułkowca’, ale moim zdaniem warto, bo kapsułki czy pady kosztują dużo więcej niż ziarenka, a to znacznie zwiększa koszty codziennej eksploatacji ekspresu Odpowiedz Link Zgłoś