Dodaj do ulubionych

Plecak/tornister skzolny St. Majewski DROBNA DZ

30.06.14, 08:37
Witajcie

czy któreś z dzieci ma/ używa plecaki tej firmy?
Wyglądają ładnie i solidnie, cena tez jest przystępna.

www.ceneo.pl/Tornistry_plecaki_i_torby_szkolne;szukaj-st+majewski+tornistry?se=PSN_SJjJ0dujvxT1PjUczssuYNmaiX-8&gclid=CMO994f-oL8CFWfkwgod_IUAZA
Szukam plecaka do pierwszej klasy córka waży ok 19-20 kg ma 120 cm, co dla takiego kurczaka? smile
Obserwuj wątek
    • blankaz Re: Plecak/tornister skzolny St. Majewski DROBNA 30.06.14, 08:59
      Syn miał taki plecak.
      Przetrwał cały rok szkolny smile Powycierały się takie wstawki odblaskowe wzdłuż brzegów. Zastanawiam się, czy kupować coś nowego, czy przynajmniej na pierwszy semestr nie zostawić tego plecaka jeszcze, bo ilość książek się nie zmieni w drugiej klasie.
      Plus tego plecaka - wygodny uchwyt do przenoszenia. No i jest lekki.
      Aha, mój syn też takie chuchro, jak Twoja córka smile
      • alcea3 Re: Plecak/tornister skzolny St. Majewski DROBNA 30.06.14, 09:39
        Dziękuję Ci za odpissmile
        A czy byłaby szansa zdjęcie plecaka na synku? Może być tyłem i na gazetowego, byłoby super, jeśli Twój syn też taki kurczak smile
        • blankaz Re: Plecak/tornister skzolny St. Majewski DROBNA 01.07.14, 12:11
          Postaram się podesłać dzisiaj jakąś fotkę smile
          • alcea3 Re: Plecak/tornister skzolny St. Majewski DROBNA 01.07.14, 12:23
            Niby wazą 1 kg.

będę wdzięczna za zdjęcie smile
            • blankaz Re: Plecak/tornister skzolny St. Majewski DROBNA 01.07.14, 18:27
              Fotki poszły smile
              A plecak zważyłam na wadze elektronicznej - 602 g waży (producent podaje 610).
      • alcea3 Re: Plecak/tornister skzolny St. Majewski DROBNA 30.06.14, 23:00
        Ktoś coś?smile
    • bbkk Re: Plecak/tornister skzolny St. Majewski DROBNA 30.06.14, 23:32
      Moje dzieci zadowolone. Ja tez.
      • alcea3 Re: Plecak/tornister skzolny St. Majewski DROBNA 01.07.14, 08:02

bbkk napisała:

> Moje dzieci zadowolone. Ja tez.

Czy dzieci też są takie drobne?
    • lucyjkama Re: Plecak/tornister skzolny St. Majewski DROBNA 01.07.14, 07:15
      One są gabarytowo podobne do herlitz mini. Widziałam je na żywo i nawet coś bym wybrała. Tylko jest jedna wada. One ważą ponad 1 kg a to dla mnie waga nie do zaakceptowania dla drobnego dziecka z klas 1-3.
      • alcea3 Re: Plecak/tornister skzolny St. Majewski DROBNA 01.07.14, 08:02

lucyjkama napisała:

Dziękuję za informację.
        Czy mogę zapytać gdzie je widziałaś? Czy są w jakiś sieciowych sklepach?
        Ideałem byłoby je zobaczyć na zywo, ale nie mam pojęcia gdzie mogą być.
        • bbkk Re: Plecak/tornister skzolny St. Majewski DROBNA 01.07.14, 09:02
          Ja kupiłam w Carrefurze.
        • lucyjkama Re: Plecak/tornister skzolny St. Majewski DROBNA 01.07.14, 10:08
          Z monster high widziałam w smyku (jeszcze jakieś wzory chłopięce były), tyle że nie wiem czy jeszcze mają bo to było jakoś w styczniu.
          W moim małym sklepie papierniczym też są, także to raczej popularna marka.
      • blankaz Re: Plecak/tornister skzolny St. Majewski DROBNA 01.07.14, 12:10
        Ale które ważą ponad 1 kg?
        Nasz plecak Majewskiego na pewno nie - jest duuuużo lżejszy od Topgala (starszy miał).
    • edelstein Re: Plecak/tornister skzolny St. Majewski DROBNA 01.07.14, 13:37
      www.amazon.de/Lego-Ultimate-Schulranzen-Set-Friends-Powerful/dp/B00BCXE47Y/ref=sr_1_3?s=toys&ie=UTF8&qid=1404214423&sr=1-3&keywords=lego+Friends+schulranzen
      Kolumne kupila ma, ale wersji dla chlopcow. Moim zdaniem jest super, maly, lekki, pakowny.wszyscy zadowoleni.Sa tez inne.
      Moj syn tez dostanie plecak lego.
      • edelstein Re: Plecak/tornister skzolny St. Majewski DROBNA 01.07.14, 13:41
        T9big_grin kolezanka kupila ten.
        Przymierzalam ten plecak synowi i pasuje juz mojemu zerowkowiczowi choc ma 116 w kapeluszu.
        • biedronka195 Re: Plecak/tornister skzolny St. Majewski DROBNA 01.07.14, 16:13
          Tornister i plecak Majewskiego przymierzyłam corce w Smyku,a kupiłam wymarzony wzór na Merlin.pl.Tornister waży dokładnie 1kg.
          • alcea3 Re: Plecak/tornister skzolny St. Majewski DROBNA 01.07.14, 17:12
            biedronka195 napisał(a):

> Tornister i plecak Majewskiego przymierzyłam corce w Smyku,a kupiłam wymarzony
            > wzór na Merlin.pl.Tornister waży dokładnie 1kg.

ooo a kiedy mierzyłąs? Jakisz czas temu szukałąm w smyku i Pani powiedziałą, ze chowają do magazynu do "sezonu"
            • poletka Re: Plecak/tornister skzolny St. Majewski DROBNA 01.07.14, 23:32
              Plecaki Majewskiego można po przymierzać w księgarni Matrans i Świat książki, ja polecam, moja już prawie drugoklasistka obecnie 118cm i 20kg miała Majewskiego i w tym roku też kupiliśmy Majewskiego bo plusem dodatkowym jest to, że nie kosztują fortuny i można wymieniać co roku.
              • alcea3 poletka 02.07.14, 07:41
                A czy plecak jest wygodny? Bo zastanawiam się czy wziąć plecak czy tornister.
                Moja gabarytowo podobnie jak Twoja córkasmile

Znajdę księgarnie i pojadę .
                Dziękuję.
                • poletka Re: poletka 02.07.14, 15:33
                  W pierwszej klasie córka miała tornister model A1, mimo, że czasem był naprawdę ciężki nigdy nie narzekała, że za ciężko czy nie wygodnie, jedyne co to przez pierwsze dwa miesiące narzekała na zapinanie tornistra, ale to taki typ choleryczki, potem doszła do wprawy i było ok. Teraz kupiliśmy plecak B1 córka twierdzi, że wygodniejszy ale to tyle co w domu chwilę pochodziła.
                  • poletka Re: poletka 02.07.14, 15:37
                    przepraszam kupiliśmy teraz plecak B2 smile
    • wiola_wd Re: Plecak/tornister skzolny St. Majewski DROBNA 03.07.14, 01:58
      Moja zaczynała karierę szkolną prawie dwa lata temu mając 107 cm i 16 kg smile miała 6,5 roku.
      Kupiliśmy Majewskiego z monster high bo taki chciała, najpierw były przymiarki do herlitza mini bo jest naprawdę kompaktowy dla takich drobinek al okazało się, że w herlitzu nie mieści się nic ponad format A4 a moja córka musiała mieć też teczkę tekturową mieszczącą format A4 więc większą i ta już do herlitza nie wchodziła.
      Plecak Majewskiego służył nam 2 lata, z wierzchu nadal wygląda dobrze tylko środek przy podłodze się popruł więc wymieniamy do 3 klasy na nowy - teraz córka ma 126 cm i 22 kg i już ją plecaki tak bardzo nie przytłaczają więc i wybór większy smile (jako trzecioklasistka też już nie bardzo chce kolorowy, mamy kupiony w zeszłym roku w ecco czarno różowy, jest większy, myślałam, że będzie do 4 klasy ale cóka dużo urosła więc musimy przymierzyć, może już będzie pasował.

A sam plecak Majewskiego bardzo wygodny i lekki.
      • alcea3 wiola_wd 03.07.14, 08:12
        I plecak się u Was sprawdził? Faktycznie szła jako kruszynkasmile
        Byłam wczoraj przymierzyłam i tornister i plecak.
        Plecak szeroki, ale lekki. Mam tylko obawy co się z nim będzie dziać po wypełnieniu, czy te książki nie przesuwają się i nie ciągną dziecka do tyłu?

Mam wrazenie, ze tornister jest za ciężki i ciągnie ją do tyłu właśnie (pusty!)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka