Dodaj do ulubionych

Rozmiary w H& M

27.08.04, 13:17
Bardziej doświadczone Mamy, poradźciesmile
Jak to jest z rozmiarami w H&M? Przymierzam się do kombinezonu zimowego i nie
mam pojęcia, czy 62 wystarczy - moja mała urodzi się w listopadzie. Nie znam
się na tym kompletnie, więc bardzo proszę o wszelkie sugestiesmile
Pozdrawiam,
Monika
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: Rozmiary w H& M 27.08.04, 13:34
      Jako doświadczona specjalistka od ciuszków z H&M wyjaśniam, że w rozmiarze 62
      (2-4 miesiąc) zmieści się maluch który ma długości 62-67 cm, tak więc spokojnie
      możesz kupić 62 (ewentualnie pod koniec stópki będą trochę wystawać smile No
      chyba, że dziecko urodzi się wyjątkowo duże i od razu będzie mierzyć powyżej 60-
      ciu cm, co się zdarza.
      • cubus1 Re: Rozmiary w H& M 27.08.04, 13:48
        Z ciuszkami proponuje Ci się wstrzymać.
        Ja za radą mojej doświadczonej koleżanki zrobiłam tak:
        Wybrałam w sklepie dokładnie to co chce i pokazałam to dokładnie mężowi.
        Koniecznie przygotuj listę.
        Okazuje się że zrobiłam bardzo dobrze bo nasz maluch urodził się długaśny.
        Wyprawkę zaczeliśmy od rozmiaru 3-6M a kombinezon 6-9M.

• monikaj1 Re: Rozmiary w H& M 27.08.04, 13:53
          Dzięki dziewczynysmile
          Tyle,że ja do H&M muszę dojechać ( w moim mieście nie ma), więc chciałam to
          załatwić "przy okazji". A bardzo mi się podobają ich ciuszkismile
          • pia_ Re: Rozmiary w H& M 27.08.04, 14:01
            No to radzę zaryzykować, najwyżej jak będzie za mały, to go komuś odsprzedaż
            (allegro, forum sprzedam). Moja córka urodziła się na pocz. września (55 cm) i
            cała zimę przechodziła w hm-skim kombinezonie na 68, chociaż rosła w tempie
            błyskawicznym. Pod koniec zimy troszkę zaczęły jej wystawać stopy i ogólnie
            kombinezon zrobił się ciasnawy, ale wtedy inne ubranka nosiła już od dawna w
            rozm. 74.
    • fasolka99 Re: Rozmiary w H& M 27.08.04, 15:03
      Hej, na listopadowa "dzidke" 62 z H&M powinno wystarczyc. Ale mam jeszcze taka
      propozycje - porownaj sobie w sklepie rozmiar 62 i 68, tzn. przyloz jeden do
      drugiego i zobacz w ktorym miejscu i o ile 68 jest wieksze? Moze tylko raczki i
      nogawki sa dluzsze i da sie je fajnie podwinac, a reszta (tzn. szerokosc
      kombinezonka i dlugosc "w tulowiu") sa niewiele wieksze?
    • sdomitrz Re: Rozmiary w H& M 28.08.04, 19:24
      Wg mnie trzeba kupić 68 - na początku dziecko i tak kilka tygodni raczej jest w
      domku, a już pod koniec 2 niesiąca mierzy ok. 62 cm, a jeśli zechcesz włożyć
      sweterek i t.d. - to kombinezon powinien być szerszy. Moje dziecko urodzone we
      wrześniu nosiło 2 kombinezony - co prawda nie H&M (byłam niedoświadczona i też
      kupiłam na 62 smile, a jak miało 4 miesiące (czyli w drugiej połowie stycznia)
      kombinezon zrobił się za ciasny i musiałam kupić inny na 74 cm, w którym synek
      przechodził do połowy kwietnia.
      Lepiej większy, niż mniejszy, ale oczywiście wszystko zależy od tego, czy
      dziecko jest szczupłe i małe czy też jest grubaskiem i wielkoludem smile
    • amadores Re: Rozmiary w H& M 28.08.04, 19:32
      Czesc!
      Moim zdaniem rozmiarowka w H&M jest nieco wieksza, moja coreczka chodzialw
      kombiezonie na 9-12 miesiecy w wieku 15-18! Nie jest specjalnie mala - dokladnie
      50 centyl! Kombinezony tej firmy czesto sa dosc obszerne, wiec mysle ze nie
      bedzie problemu zeby twoje dziecko przechodzilo w nim caly sezon zimowy!
      a
    • mbkow Re: Rozmiary w H& M 29.08.04, 21:24
      moj synek urodzil sie dlugi 59cm i prze miesiac nosil ubranka z h&m r.56. takze
      spokojnie kupuj.
      pozdr, monika
      • monikaj1 Re: Rozmiary w H& M 29.08.04, 22:03
        Dziękuję bardzo za wszystkie radysmile
    • magdalenax Re: Rozmiary w H& M 30.08.04, 10:57
      Moja coreczka tez urodzi sie prawdopodobnie na poczatku listopada. Kupilam w
      H&M kombinezon 68 cm. Obstawiam ze moja corka bedzie spora poniewaz ja i moj
      maz bylismy calkiem duzi po urodzeniu smile Tak na prawde to chcialam uniknac
      kupowania dwoch kombinezonow w sezonie. Dopoki mala nie jest mobilna nie bedzie
      jej przeszkadzal wiekszy rozmiar.

Wolalam nie czekac z zakupem i nie zlecac tego tatusiowi bo on i tak bedzie
      mial jeszcze inne zakupy na glowie a przy moim szczesciu moze sie okazac ze jak
      bedziemy potrzebowac to akurat nie bedzie tego rozmiaru.

Pozdr.
      Magda
    • magdakra Re: Rozmiary w H& M 31.08.04, 11:16
      Moja Hancia urodziała się w zeszłym roku 10 listopada, nie była zbyt długa (51
      cm) . Miałam kupiony kombinezon HM roz. 68 i do końca zimy wciąż był na nią za
      duży. w niczym to nie przeszkadzało - wtedy przecież tylko leżałasmile)
      Akurat w modelu, który ja kupiłam była duża róznica miedzy 62 i 68 więc wolałam
      nie ryzykować konieczności dodatkowego wydatku w połowie sezonu.
      początkowo Hancik wyglądała w nim jak mały kosmonauta,ale już w lutym można
      było podwinąć mankieciki i byłoby widać rączkismile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka