shanxi 12.08.14, 13:58 Chcę kupić córce pajacyki z wyprzedaży, która obecnie jest no i zastanawiam się jak jest z rozmiarami (w sam raz, za małe za duże?). Mała ma obecnie 80cm, chciałabym żeby wystarczyły chociaż na pół roku, więc brać 86 czy 92? Dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tuya Re: pajacyki Cool Club rozmiary 12.08.14, 14:26 Mój syn 80 cm miał w wieku 11 miesięcy, pół roku później 87 cm więc 86 może nie wystarczyć. Ale dziecku w ciuchach o dwa numery za dużych to chyba mocno niewygodnie by było. Zwłaszcza że mając 90 cm to już chodzi raczej i niekoniecznie jest wygodnie w pajacach, często wtedy już pampersy się zmienia na stojąco. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna79 Re: pajacyki Cool Club rozmiary 12.08.14, 16:59 Kupowałam 86 dla niespełna roczniaka (nie miał więcej niż 80cm), a ponosił je kilka tygodni raptem były mniejsze niż wskazywał rozmiar, a poza tym nie polecam bielizny niemowlęcej ze Smyka, pajace, bodziaki mechacą się w praniu w zastraszającym tempie, naprasowanki pękają, a szwy prują... no ok, mogłam trafić jakiś felerny bubel... ale kilka razy spodenki, bluzeczki, sweterki były ok, ciuchy dla starszych też ok. Odpowiedz Link Zgłoś
shanxi Re: pajacyki Cool Club rozmiary 13.08.14, 06:58 Dzięki za odpowiedzi. No właśnie ja też już raz się nacięłam z ich rozmiarówką, że kupiłam ubranko właściwie na styk, a miało być na dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
mirtillo1983 Re: pajacyki Cool Club rozmiary 13.08.14, 08:29 Moja ma 81cm i zamówiłam jej 92 bo nie mają stopek i np 80 c&a małe a 86 w sam raz i co się okazało że 92 że Smyka to chyba wiosną ubierze strasznie długie nogawki i rekawki generalnie szczupłe Także chyba 86 weź jak chcesz na teraz... A i każde jest inne rozmiarowo nie są identyczne Odpowiedz Link Zgłoś
shanxi Re: pajacyki Cool Club rozmiary 13.08.14, 10:16 A bluzki z kr. rękawem kupowałyście? jak dziecko ma 98cm to kupować na wiosnę/lato 104 czy 110? Trochę to chore, że co innego podają w wymiarach a co innego się dostaje. Odpowiedz Link Zgłoś