Dodaj do ulubionych

Tesco szkolne 50% będzie w tym roku?

21.08.14, 13:53
Czy ktoś coś słyszał na temat akcji promocyjnej w Tesco na art szkolne tzn wszystko za pół ceny, tak jak to bywało w ostatnich latach na początku września? Będę wdzięczna za informację smile
Obserwuj wątek
    • domini80 Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 21.08.14, 16:42
      Podbijam. Również czekam na tą promocję. Wie ktoś czy będzie?
    • asiak21 Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 24.08.14, 12:09
      też na tą promocję czekam
      • mia.vita Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 24.08.14, 12:23
        Też dzisiaj pomyślałam o tej promocji i miałam zainicjować temat na forum smile kiedy dokładnie w tamtym roku była ta % ? I czy to nie było tak ze przy zakupie min za 50zl dopiero to obowiązywało? Pasuje mi kilka rzeczy jeszcze kupić typu kredki bambino chociaż mam ochotę ba inne ale p. w p-olu mówiła ze dobre byłyby właśnie te. Jakieś pisaki i pewnie sporo blokow na zapas smile
        • els.ol Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 24.08.14, 12:42
          A nie lepiej ryzę papieru ksero za 9.99zl np. w Biedronce (Kodak) niż stos bloków?
          Do rysowania kredkami w zupełności wystarcza taki papier, a o ile taniej!
          • mc30 Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 26.08.14, 19:03
            els.ol napisała:

> A nie lepiej ryzę papieru ksero za 9.99zl np. w Biedronce (Kodak) niż stos blok
            > ów?
            > Do rysowania kredkami w zupełności wystarcza taki papier, a o ile taniej!"

mowa o wyprawkach szkolnych a nie o papierze do mazania w domu
            jest jakby różnica
            • els.ol Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 27.08.14, 10:22
              A jaka (ta różnica)?

W naszej szkole dzieci mają teczki tekturowe, do nich wkładamy plik kartek z ryzy zamiast bloku i o wiele taniej wychodzi. To była (moim zdaniem) słuszna sugestia wychowawczyni, bo taniej i mogą wymalowywać do woli, a w młodszych klasach tego papieru sporo idzie...
              Za dychę masz papier na cały rok (tylko blok techniczny kupujemy, do malowania farbami i prac ręcznych)
    • asiak21 Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 24.08.14, 12:49
      no mi się bardzo by przydała, bo muszę zrobić 2 całe wyprawki
      • anaanek Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 24.08.14, 14:36
        Zawsze ta promocja była w ostatni weekend sierpnia i mam nadzieje że będzie, a dziś facet przedemna zapłacił ponad 400 zł za artykuły szkolne
        • mia.vita Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 24.08.14, 16:22
          O dżizas co on za tyle kupował? Chociaz jak się człowiek zapomni i zacznie wrzucać to można stracić głowę ;P albo robił zapas dla kilku dzieci.
          • anaanek Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 24.08.14, 18:44
            No była z nim żona i 2 dzieci a w koszyku wcale nie było aż tak dużo tych rzeczy sama byłam w szoku
            • patatajowa Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 24.08.14, 18:51
              znaczy ceny sa w tesco masakrycznie wysokie skoro rzeczy nie było dużo a taka cena.
              a dojrzałas jeszcze czym płacił-visą czy mastercard? z karta clubcard ? wink
              • agni71 Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 24.08.14, 20:16
                Ja dzisiaj dokupowałam szkolne rzeczy, akurat w Auchan, i tez tego niewiele było (ledwo dno koszyka przykryte wink, a poszło ok. 200 zł.

Co do bloków rysunkowych, to polecam bloki techniczne z Lidla, u mnie jeszcze ostatnio były, sa po 0,99, to chyba najniższa cena, a jakościowo zupełnie dobre.
    • styczniowa2010 Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 24.08.14, 22:41
      W zeszłym roku było 30 i 31 sierpnia -50
      forum.gazeta.pl/forum/w,20012,146641004,,promocja_w_tesco_50_na_art_szkolne.html?v=2
      • kkk_k Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 25.08.14, 11:44
        Chyba dziś po południu będą maile o nowej gazetce to wtedy będzie wiadomo

k.
        • arafia 29-30.08 :) 25.08.14, 18:33
          Będzie, będzie smile)))
          www.tesco.pl/promocje/gazetki/27-oferta-tygodnia/katowice-ul-chorzowska-107/fPPPPq/swf
          • irga Re: 29-30.08 :) 25.08.14, 18:58
            Świetna wiadomość smile
            Ciekawe, od której godziny w piątek? Bo chyba nie ruszy w czwartek o północy?
            • kasiadove Re: 29-30.08 :) 25.08.14, 20:34
              Nooo super smile
            • bbeti80 Re: 29-30.08 :) 25.08.14, 22:19
              ja też się nad tym zastanawiam
            • ju_mi Re: 29-30.08 :) 25.08.14, 23:21
              Promocje w Tesco zawsze zaczynają się o 8:00.
              • sanse3 Re: 29-30.08 :) 26.08.14, 07:25
                A czy ktos mi może podpowiedzieć, małym drukiem z gwiazdką pisze : "oferta nie dotyczy hitów szkolnych" itd, resztę rozumiem plecaki itp. . Co to są za hity szkolne? Żeby nie wyszło że akurat te rzeczy które chcę kupić...
                • mama-hanki hity szkolne 26.08.14, 07:34
                  znalazłam takie coś: www.tesco.pl/szkola/
                  tylko u mnie w pracy zablokowana strona i nic nie udaje mi się otworzyć sad, ale podejrzewam, że to to, pt Hity szkolne
                  • justa_lublin81 Re: hity szkolne 26.08.14, 08:40
                    W piątek i sobotę będą wyprzedaże, wczoraj wieczorem dostałam mail.
                    • marta2202 Re: hity szkolne 26.08.14, 11:43
                      Hity to chyba to co w gazetce na ostatniej stronie przynajmniej tam napisane jest HITY. wink
                      • kasiadove Re: hity szkolne 26.08.14, 15:59
                        Kicha trochę bo nie dotyczy oferty promocyjnej w katalogu oraz gazetce Tesco Szkoda bo akurat jest tam kilka rzeczy które chciałam kupić uncertain
                        • cyber-szuja Re: hity szkolne 26.08.14, 17:43
                          Też nad tym ubolewam, bo chciałam zrobić zapas bloków canson i kredek stabilo, a one są niestety w gazetce.
                          • slonko1335 Re: hity szkolne 26.08.14, 17:52
                            Pocieszę Was trochę, że u mnie zawsze wszystko z gazetki w promocję wchodziło, nie wiem czy to lokalnie czy tak jest wszędzie . Raz wiem, że była pomyłka i rano wchodziły plecaki, bidony i śniadaniówki ale po południu już poprawili i nie przechodziło przez system-znaczy to z gazetk idalej przechodziło tylko te plecaki i bidony nie.
                            • k_masny Re: hity szkolne 27.08.14, 16:44
                              a o co chodzi z tym "oferta nie dotyczy ... oferty promocyjnej w katalogu oraz gazetce tesco" To na co ta promocja jest? Warto wogóle jechać jeśli w gazetkach jest prawie wszystko od zeszytów po nożyczki czy farby?
                              • sanse3 Re: hity szkolne 27.08.14, 16:50
                                Tez się nad tym głowiłam do dzisiaj , kiedy to byłam w tesco wziełam gazetkę z artykułami szkolnymi i na niej jest data ważności od kiedyś tam do jutra czy dzisiaj do 27 sierpnia, 2 tygodnie obowiązywała, czyli od jutra lub od piątku już NIE OBOWIĄZUJE, zatem chyba wszystko to bedzie można kupić za pół ceny, w końcu oni chyba chcą wyprzedać w weekend jak najwięcej ,żeby pozbyć się tych szkolnych rzeczy. Przynajmniej mam taką nadzieję. w moim tesco i tak g.... jest więc musze jechać do innego miasta, żeby pokupić dzieciom bo w moim samo badziewie, tescowe kredki itp a z lepszych nie ma praktycznie nic sad((( Ale i tak warto w piątek rano pojechac kawałek, bo duża oszczednośc przy tych dobrych markowych przyborach kredkach itp się robi. Oby tylko były na półkach... w tym roku pierwszy raz kupuję tak na ostatni dzwonek smile
                                • cyber-szuja Re: hity szkolne 27.08.14, 19:34
                                  Ale jest też np. Szkoła da się lubić 2 obowiązująca od 21.08 do 3.09 tesco i jeśli dobrze zrozumiałam regulamin, to produkty z tego katalogu nie wchodzą w promocję -50% od min. 30zł.
                                  • mamanatalki87 Re: hity szkolne 27.08.14, 19:55
                                    Tez byłam dziś przy okazji w TESCO i widziałam HITY SZKOLNE np : Kredki Bambino za 8,9 ? farby plakatowe ... plecaki jakieś za 29 zł .. Takie wybiórcze rzeczy ... I to ich nie będzie obejmować akcja ..

• katka761 Re: hity szkolne 28.08.14, 07:14
                                    i właśnie nie wiem jak do tej gazetki "podejść", bo są wpisane większym drukiem stabilo 12szt, a mniejszym 18szt. Czy 50% nie obejmuje obu czy tylko 12szt.
                                    • k_masny Dziewczyny jak już zrobicie zakupy to 28.08.14, 17:02
                                      dajcie znać czy rzeczy z gazetki wliczane są do obniżki.
                                      • slonko1335 Re: Dziewczyny jak już zrobicie zakupy to 29.08.14, 10:36
                                        BYłam rano kupowałam rzeczy z gazetki i weszła obniżka na wszystko. Nie kupowałam żadnych artykułów z tzw. hitów szkolnych(leżą na osobnej półce to kilka sztuk towaru ) więc jak by było z tymi to nie wiem.
                                        • k_masny Re: Dziewczyny jak już zrobicie zakupy to 29.08.14, 11:24
                                          Też już byłam i kupiłam co chciałam. Rabat naliczany na paragonie tj odejmuje 50% od kwoty do zapłaty. Nie ma bonów.
    • pasmo30 Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 28.08.14, 20:32
      A wiecie może czy ta promocja wchodzi już dziś od północy?
      • try_walking_in_my_shoes Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 28.08.14, 21:26
        Też się nad tym zastanawiam. W regulaminie jest tylko data rozpoczęcia promocji, nie ma godziny, więc teoretycznie promocja zaczyna się po północy.
        • elkun11 Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 29.08.14, 11:27
          Byłam po 7, na Połczyńskiej, weszło mi wszystko na 50%-nawet hity. Najbardziej zaluje, że wzięłam tylko po dwa Frixiony....
    • ju_mi Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 29.08.14, 13:05
      Byłam w Tesco Kraków Kapelanka i jestem średnio zadowolona - nie było białych bloków technicznych Canson, farb plakatowych Astra i plasteliny Astra, a na tym najbardziej mi zależało sad Plus taki, że rabat wszedł ma wszystko (nawet na rzeczy w promocyjnych cenach). Kupiłam m.in. kredki Stabilo Trio 12szt. (18 nie było) za 8,50zł.
      • katka761 Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 29.08.14, 13:19
        u mnie wczoraj przed południem było jakieś 16-18 opakowań stabilo 18szt., a dziś rano ani jednego.
        • patatajowa Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 29.08.14, 17:26
          byłam koło południa,dużo ludzi i bałagan w rzeczach.nie kupiłam frixonow a zależało mi na tym najbardziej,zostały tylko czerwone pojedyncze. Ale wszystko ładnie obniżyło przez pół.
          • mama-hanki Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 29.08.14, 17:55
            a ja jestem wkurzona na maxa, u mnie w moim małym Tesco NIC nie weszło na obniżkę - brałam krepinę, Stabilo kredki i flamastry, pióra z nabojami, farby, pastele, kleje, teczki itp., jak to jest, że u Was wchodzi wszystko, a u mnie NIC?! straciłam ponad 40 min, spróbuję wieczorem podjechać, a nóż coś im się zablokowało...niestety nie było nikogo w punkcie obsługi, a śpieszyłam się po dziewczyny, więc dymu nie zrobiłam...jeszcze...
            dodam, że u mnie nie obowiązuje gazetka, pt Szkołą da się lubić - jest niedostępna w moim mieście
            • marta2202 Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 29.08.14, 18:01
              U mnie nie bylo pior herlitz my pen. Ale i tak kupilam farby i plasteline astra, mazaki stabilo power, papier kolorowy.
            • odra78 Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 29.08.14, 18:02
              Wróciłam przed chwila, wroclaw magnolia, Pani z informacji powiedziała mi, ze plecaki nie wchodzą, a na kasie podzieliła mi sie cena przez 2smile towaru dużo, ludzi średnio.
              • mamanatalki87 Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 29.08.14, 18:22
                Ja byłam ok 15 w TESCO na Kapelance w Krakowie .

Kupiłam całą wyprawkę dla córki m.in. kredki stabilo (12 szt 16,9 ) i kores ( 36 kolorów 29,9 zł ) , pióro My Pen ( 29,9) i naboje (5 szt 7,8 ) .

Ceny wg mnie nie wywindowane . Od całości obniżyło -50% . Ja zadowolona z akcji .
                • sanse3 Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 29.08.14, 18:54
                  Ja zrobilam duże zakupy, kredki grube stabilo 18 kolorów, BIC grube farby Astra plastelina itp. i drobniejsze rzeczy kleje nożyczki itp. Ceny wszystkie mi poszły na pół. Oprócz chyba farb ASTRA bo były w promocji 2 za 1 czyli za 2 paczki 19,90 i wziełam 2 sztuki. z tego chyba mi pół ceny nie zrobiło, ale reszta wszystko.
                  Dajcie znać jak plecaki, zwłaszcza te małe wycieczkowe bo chciałam dokupić, jakby dzieliło na pół to jade rano. PIszcie u kogo plecaki wchodzą, a u kogo nie na 50% plis. z góry dzięki
                • ifri Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 29.08.14, 21:43
                  Czy ktoś widział może w jakimkolwiek Tesco kredki Koh-i-Noor Polycolor? Byłam dzisiaj w dwóch dość dobrze zaopatrzonych sklepach i niestety nie było tych kredek. Nie wiem czy są w stałej ofercie. Tesco ma sporo produktów tej firmy więc ciągle mam nadzieję. smile

Znalazłam przecenione pastele suche (12 kolorów-gama brązów), z rabatem - ok 4 zł
                  kredki KOH-i-Noor Progresso 12 - ok 4 zł
                  +pastele olejne, kredki akwarelowe, flamastry, żelopisy, trochę zeszytów i koszulki do segregatora.
              • cyber-szuja Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 29.08.14, 19:03
                Również zaliczyłam Magnolię i kupiłam to, co chciałam smile I dziękuję za informacje z samego rana od Was, że wszystko wchodzi na -50% oprócz tego małego regału "hity", bo zależało mi na kredkach stabilo w dużej ilości i faktycznie wliczały się w promocję smile
                • iwonaw Poznań serbska 29.08.14, 20:27
                  Duży wybór ołówków, kredek Stablilo Maped (ołówkowe pastele itd), plasteliny, farby, mazaki kupiłam i nie mogłam się zdecydować co wybrać straciliśmy ponad 100 zł
                  ale pastele pentela XXL 24 el. wychodziły po 7 zł
                  Stabilo 12 kolorów kredki po 4 zł
                  zeszyty po 0,45 herliza
                  i można by dużo wymieniać.
                  chyba Poznaniacy idą na cenę a nie na jakość bo właśnie tych najlepszych nie wybrano, chyba że społeczeństwo niestety bez środków po wakacjach i zakupach podręcznikowych
    • czarnulkaaa2 Warto zrobić zapasy na przyszły rok? 29.08.14, 23:34
      Dzięwczyny, pytanie jw smile
      Mój Młody dopiero w przyszłym roku będzie pierwszoklasistą-stąd moje pytanie-czy warto w tym roku poczynić jakiś zapasy na przyszły rok? Korzystając z akcji takich, jak ta? Czy trzeba czekać na pierwsze zebranie w szkole bo co kraj, to obyczaj i mogą chcieć zupełnie co innego niż to, co kupię?]
      Ginę w gąszczu tych kredek, plastelin itp....
      • agni71 Re: Warto zrobić zapasy na przyszły rok? 29.08.14, 23:49
        generalnie to chyba wszędzie przydadzą się kredki ołówkowe, bloki (najlepiej techniczne, bo rysunkowe współczesne sa cieniutkie, chyba, że weźmiesz np. Canson), ołówki, farby, linijka, gumki, kleje w sztyfcie małe, temperówka. Cienkie zeszyty w kolorową trzylinię i w kratkę. Takie rzeczy kupiłabym na zaś. Chyba, że w waszej szkole jest zwyczaj, że nauczyciel zbiera pieniądze i sam kupuje dla wszystkich takie same art. plastyczne. To wtedy kupiłabym tylko rzeczy typowo osobiste do piórnika.
        • czarnulkaaa2 Re: Warto zrobić zapasy na przyszły rok? 29.08.14, 23:55
          Agni, podpowiedz mi jeszcze, w jakie firmy celować, na co zwrócić uwagę. Kurdę, miała m ciuchy na Allegro wystawiać, a siedzę na forum smile))
          • ju_mi Re: Warto zrobić zapasy na przyszły rok? 30.08.14, 00:02
            Wyszukaj sobie mój wątek pt. Wyprawka dla Pierwszaka to wszystko wyczytasz - to prawdziwa skarbnica wiedzy - dziewczyny bardzo mi pomogły smile (niestety nie mogę sama wkleić linka, bo piszę z telefonu i mam okrojoną wersję forum m.in. bez wyszukiwarki)
          • agni71 Re: Warto zrobić zapasy na przyszły rok? 30.08.14, 00:12
            gumki, temperówki, linijki kupuje zazwyczaj Maped, są OK, ołówki Faber Castell, ale ich chyba w Tesco nie dostaniesz. Farby kupowałam Astra, kredki ołówkowe ostatnio lubimy najbardziej Kores dwustronne, ale nie wiem, czy do dostania w Tesco. W Tesco widywałam dwustronne Maped, ale były ciut gorsze od koresów. Bloki dobre sa Canson, ale możesz jako rysunkowe kupić techniczne jakiejkolwiek innej firmy. Powiem szczerze, ze ostatnio kupiłam, bloki techniczne w Lidlu, są dobrej jakości, a kosztowały raptem 0.99 PLN. Zeszyty z dobrej jakości papierem ma firma Oxford, tylko mały wybór, jeśli chodzi o wzornictwo, moje córki jakoś nie cenią tych jednobarwnych zeszytów (dla mnie sa ładne, ale ja wychowana byłam na szarobrązowych brulionach z szorstkim papierem).
      • kornnella Re: Warto zrobić zapasy na przyszły rok? 30.08.14, 00:11
        Uczciwie? Chyba średnio warto. Plastelina wysycha, farby niektóre też, te co nie wysychają mogą popękać. Kredki jedynie chyba ponadczasowe, nie wiem jak pastele.

Z własnych doświadczeń kupiłam na zapas plecaki, bo extra cena, super %%, 2 poszły już na prezenty, jeden niby młody ma przygotowany do szkoły i niby ok, a ja i tak z piórem biegam i szukam cudu dobranego do wzrostu, wagi. Piórniki kupione na zapas też odpadły może jeden - metalowy zostanie jako pojemnik np na kredki, za to kupiliśmy tydzień temu wygodny i praktyczny z pasującym aktualnie wzorem. Zeszyty, bloki też sobie dobrał z wzorkami-bohaterkami jakie chciał i nieco hamowalam go - w przyszłym roku wybierze inne. A wybór jest ogromny przytaszczyliśmy rzeczy z biedry, lidla, hipermarketów, od piłkarzy przez pingwiny, roboty po ptaki i nawet do tesco nie mam po co jechać.
        • sanse3 Re: Warto zrobić zapasy na przyszły rok? 30.08.14, 08:38
          Wg mnie zupełnie nie warto. Trzymac to potem pochowane cały rok... papier w blokach zżółknie od tego itp. Szkoda utapiać pieniądze. taka akcja już chyba jest w tesco 3-4 rok z rzędu, więc liczymy na to że za rok będzie identyczna i wtedy spokojnie dziecko obkupisz do 1 klasy. Także poczekaj, kup to co przyda się na bieżąco kredki dobre warto, jeśli dziecko aktualnie rysuje cokolwiek smile JA też miałam opory bo córka własnie do 1 klasy idzie, ale za radą forum czekałam na tę promocję za 50% i super zadowolona jestem z zakupów.
          Chyba że będą niedługo u ciebie przeceny plecaków jakieś większe wyprzedażowe, wtedy bym wzięła na zapas, ja kupiłam mojej zimą za 10zł fajny plecak, teraz są za 35zł takie więc warto było, a u nas nie nosi się przyborów, bedą w szkole zostawać więc wypas plecak nie potrzebny.
          Nadal proszę o info bo chce kupić 3 małe plecaczki wycieczkowe, dla córy i na prezenty, czy u Was wchodzą na 50%??? Bardzo prosze dajcie znać.
    • czarnulkaaa2 Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 30.08.14, 16:59
      Dzięki piękne, Dziewczyny! Zawsze można na Was liczyć smile
      • onlylilly Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 30.08.14, 22:29
        dziewczyny, a do kiedy ta akcja 50%???
        • sanse3 Re: Tesco szkolne 50% będzie w tym roku? 30.08.14, 22:33
          jeszcze masz 1,5 godziny. do dziś godz. 00.00 chyba. nie wiem jak w całodobowych ale raczej do 00.00 bo po tej godzinie jest już 31.08
          Ja kupiłam dzis na próbę pastele pentel i moje dzieci je pokochały... przed chwilą wysłałam jeszcze po 5 opakowań kogoś z rodzinki do tesco zeby zrobić zapas smile szkoda jutro przepłacać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka