alevandra 21.08.14, 18:44 Dziewczyny czy kupujecie już kurtki zimowe? Szukam dla syna 4 letniego. Może polecicie jakieś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szmytka1 Re: Kurtka zimowa dla przedszkolaka..... 21.08.14, 19:15 Kupiłam rok temu. Na wyprzedaży. Co do tej pory uzytkowaliśmy i pamiętam: kappahal, h&m, c&a, decathlon. Z wszystkiego zadowolna jestem tak samo. Z c&a i decathlona mniejsze nieco niż metka mówi, z h&m większe, kappahalowa akuratna. W tym roku znowiu będzie kappahal i decatlon, na za rok też mam i to będzie cool club ze smyka i c&a. Wszystkie kurtki kupuję po 30-40 zl, nowe. Nie przeszkadza mi, że model sprzed roku albo sprzed 2 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: Kurtka zimowa dla przedszkolaka..... 21.08.14, 19:37 Ja również mam już dzieci obkupione na zimę - kurtki, kombinezony, spodnie narciarskie...Firmy jak u szmytki, no w ramach testu jedna dla najmłodszego jest cubus. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Kurtka zimowa dla przedszkolaka..... 21.08.14, 19:41 o cubus też był, chyba są wieksze i szersze niż mówi rozmiar. Moje dziecko ma 125 cm i wlazi w cubusa 116 i jeszcze będzie nosilo w tym roku na zmianę z innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: Kurtka zimowa dla przedszkolaka..... 21.08.14, 19:49 i jeszcze coccodrillo dopiszę do wyższego zestawu, bo umknął mi, a też z tych zestawów zadowolona jestem (ale w tym roku już kurtka solo tylko). Oczywiście promocyjnie wszystko kupowane, bo np. H&M czy KappAhl ma tak co roku podobne wzornictwo, że nie zależy mi na najnowszych wzorach. Zwłaszcza dla chłopców, bo córka jak to nastolatka - chce mieć niektóre z nowych kolekcji i dostaje, ale narciarskie nie wybrzydza Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Kurtka zimowa dla przedszkolaka..... 21.08.14, 19:58 o coccodrillo też miałam, nawet 2 lata pod rząd, ale jak syn byl całkiem mały, jego pierwsze zimy, to już zapomniałam. też byly jakieś większe góry a dół mniejszy nosil pamiętam, bo to cale kombinezony dwuczęściowe byly. Odpowiedz Link Zgłoś
magdagg2 Re: Kurtka zimowa dla przedszkolaka..... 22.08.14, 15:04 ale czekajcie, czekajcie, dlaczego jeszcze nikt nie wspominal o czibo?? Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Kurtka zimowa dla przedszkolaka..... 22.08.14, 15:23 tchibo nie wspomniałam, bo nie miałam nigdy zimowej! He he ale była na stanie rpzeciwdeszczowa, gumowana,ciepłochronna ona się chyba u nich nazywa i 110/116 dobre do 122 cm wzrostu dzieciaka. Ale na ten rok mam spodnie od kominezonu TCM, tyle ze kupione w lumpeksie za 10 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
cyber-szuja Re: Kurtka zimowa dla przedszkolaka..... 23.08.14, 12:29 Tchibo miałam tylko raz, w ubiegłym roku zamówiłam skuszona ochami i achami na forum... i odsprzedałam koleżance. Fatalna jakość, ale cenowo korzystnie bo za komplet spodnie+kurtka niewiele ponad 100 zł. Ale to tylko moje zdanie, nie linczujcie mnie fanki tchibo Odpowiedz Link Zgłoś
makoc Re: Kurtka zimowa dla przedszkolaka..... 23.08.14, 19:31 Tchibo kombineaony miałam dwa rozmiay z rzedu i były bardzo ok pod wzgledem funkcjonanosci i jakosci, a przede wszystkim ceny lecz dzieci juz wyrosly. Poleam tez kurtki Cubus, mielismy chyba przez 3 zimy, były super, niezniszzalne, ciepłe. Takie z futerkiem przy kapturze byly. Nosilismy tez kurtke zimowa 3w1 C&A i tez bardzo fajnie sie sprawdzala. Wiec na ten rok tez mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
els.ol Re: Kurtka zimowa dla przedszkolaka..... 21.08.14, 19:47 Też mam z wyprzedaży wszystko, kurtki po 30zł, kombinezony Kaxs po 100... kto by teraz kupował Odpowiedz Link Zgłoś
anulka-am Re: Kurtka zimowa dla przedszkolaka..... 21.08.14, 21:10 Oczywiście, że mamy rok temu na wyprzedaży kupione. Kurtka za 34 zł z C&A i kombinezon za 60 zł z H&M. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Kurtka zimowa dla przedszkolaka..... 21.08.14, 21:20 ja tez juz obkupiona w alaske,narciarke i typowa puchowke.wszystko po taniosci np.alaska ze smyka za 30pln.to juz sport forumowy sie zrobil,swoisty hazard,kto najmniej wydaa dla poltorarocznej corki kupilam w lumpie jednoczesciowy kombinezon lego wear za 3pln Odpowiedz Link Zgłoś
els.ol Re: Kurtka zimowa dla przedszkolaka..... 21.08.14, 21:26 Przebiłaś wszystkie kombiakiem za 3zł, można zamknąć wątek Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Kurtka zimowa dla przedszkolaka..... 21.08.14, 21:28 Jeszcze nie powiedziałam ostatniego słowa, w moim lumpie są dni po 2 zł! Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Kurtka zimowa dla przedszkolaka..... 21.08.14, 21:56 A czy widziała któraś z Was tegoroczną kaxs z kappahl w kolorze khaki z pomarańczowymi wstawkami? jak wygląda na żywo? Odpowiedz Link Zgłoś
cyber-szuja Re: Kurtka zimowa dla przedszkolaka..... 22.08.14, 11:20 We Wrocławiu są tylko różowe i turkusowe. Cieszę się, że w tym roku zrezygnowali z tego futra przy kapturze i zamiast granatowej dali turkusową, bo naprawdę fajny, intensywny kolor Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 ostatnie słowo moje? 21.08.14, 22:52 u mnie jakieś dyskonty tania odzież (? dużo tego, jakby sieciówka) i dni po 1zł... Odpowiedz Link Zgłoś
aajn2 Reima czy Kaxs 22.08.14, 14:33 A ja się zastanawiam którą kurtkę na zimę młodemu kupić ? Reima czy Kaxs ? Zawsze miał Reimę, jednak Kaxs trochę tańszy... Jakie macie zdanie na ten temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Reima czy Kaxs 22.08.14, 15:01 aajn2 napisała: > A ja się zastanawiam którą kurtkę na zimę młodemu kupić ? Reima czy Kaxs ? Zaws > ze miał Reimę, jednak Kaxs trochę tańszy... Jakie macie zdanie na ten temat ? tez chetnie chcialabym uzyskac odpowiedz na to pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
call-una Re: Reima czy Kaxs 23.08.14, 09:14 my mamy z zeszlego roku kurtke Reime i kombinezon Kaxs (wlozony raz!) wczesniej przez 2 lata syn mial kurtke z Kaxs. Napisze tak: zalezy jaki model Reimy, syn ma z dosc miekkiego materialu, ale sa tez sztywniejsze, podobne do Kaxs. Kaxs tez mi odpowiada, dlatego kupislismy kombinezon. Pewnie, gdyby ubieglej zimy byly weselsze i bez futra przy kapturze kupilibysmy kurtke Kaxs bo taniej a rownie dobra Odpowiedz Link Zgłoś
magdagg2 Re: Reima czy Kaxs 22.08.14, 15:03 syn juz trzecia zime bedzie mial kaxs, zarowno jedno jak i dwuczesciowy kombinezon. dla mnie rewelacja, jemu tez dobrze. lekki, ciepły, nie przemaka, ladny, dobrze sie sprzedaje pozniej Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Reima czy Kaxs 25.08.14, 12:58 A jest u kogoś ta kaxs w kolorze khaki? Kupiłam w końcu tą turkusową bo jest fajna, ale może na za rok? Ps. Jaką czapkę do tego dobrać bo te w sklepie jakoś do mnie nie przemawiały Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Reima czy Kaxs 25.08.14, 13:19 nie widzialam nigdzie tej wersji khaki. Wszedzie niebieskie i rozowe... Odnosnie czapek, to u nas najbardziej lubiane sa polarowe Reima, choc zeszloroczne Kaxs w paski (bawelna, bez ocieplenia) tez zostaly zaakceptowane. Te tegoroczne Kaxs, wg mnie, sa bardzo przylegajace, zbyt obcisle. Odpowiedz Link Zgłoś
aajn2 Re: Reima czy Kaxs 25.08.14, 13:42 Zakupiłam Kaxs, jednak z rabatami taniej niż Reima Kurtka turkusowa i spodnie szare. Też chciałam zobaczyć tą zieloną kurtkę i pomarańczowe spodnie, ale ani w Arkadii ani w Reducie nie było, więc sobie odpuściłam tą kolorystykę.... Przy zakupie rolki do czyszczenia ubrań (za 10 zeta) lub pisaka do podpisywania ubrań (za 15 zlotych) rabat 20% (chyba na 1 rzecz). Ja z niego skorzystałam bo wygasł mi rabat 20%, który chciałam wykorzystać na spodnie od kombinezonu. Ogólnie panie w Reducie pomocne, szukały kuponu zniżkowego dla mnie, ale wykorzystałam ten przy zakupie pisaka Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Reima czy Kaxs 29.08.14, 10:22 aajn2 napisała: > Zakupiłam Kaxs, jednak z rabatami taniej niż Reima Ja tez zdecydowalam sie na ta kurtke. Odpowiedz Link Zgłoś
cyber-szuja Re: Reima czy Kaxs 25.08.14, 13:42 Khaki i czarnej jeszcze nie ma w sklepach, wystarczy, że sprawdzisz dostępność na stronie. A jeśli Kappahlowe czapki do Ciebie nie przemawiają, to w h&m będą uszate z pomponem w kolorystyce kurtki czapka Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Kurtka zimowa dla przedszkolaka..... 22.08.14, 16:22 Najbardziej ze wszystkich byłam zadowolona z puchówki GAP. bo jest cieniutka ale b. ciepła. Niestety kosztuje fortunę, nawet uzywana. Odpowiedz Link Zgłoś
grudniowa.mama Re: a może ktoś ma do sprzedania? 23.08.14, 20:21 Miało byc: kombinezon jednoczęściowy oraz spodnie zimowe Odpowiedz Link Zgłoś
aajn2 Bezrękawnik żółty 25.08.14, 14:37 A czy jeszcze gdzies jest żółty bezrękawnik (taki dwustronny) w rozm. 116 ? W Arkadii nie ma, w Reducie małych rozmiarów w ogóle nie było.... Odpowiedz Link Zgłoś
alevandra Re: Bezrękawnik żółty 26.08.14, 14:47 A co powiecie o kurtkach Next? Zastanawiam się nad tą pl.nextdirect.com/pl/x54762s7#673533 ale sama nie wiem czy warta tej ceny.. Odpowiedz Link Zgłoś
els.ol Kurtka NEXT 26.08.14, 15:53 Są bardzo fajne, miałam zeszłoroczną dla synka. Z kodem nie wychodzi tak źle, a bez problemu odsprzedaż po roku. Odpowiedz Link Zgłoś
cyber-szuja Re: Kurtka NEXT 26.08.14, 17:46 Eeee jednak odsprzedaż Nie żebym się czepiała Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Kurtka NEXT 26.08.14, 18:49 jednak nie, bo w tym zdaniu jest (domyślne) ty odsprzedasz Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Kurtka NEXT 26.08.14, 17:51 mialam ale ze 3 lata temu, bardz była fajna, sprzedalam za cenę zbliżoną do ceny zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Bezrękawnik żółty 26.08.14, 18:13 Kurtki Next sa fajne. Corka ma zimowa, ktora jeszcze w tym roku na pewno sie przyda. Lekka, ciepla, na podszewce i na tyle szeroka, ze wejdzie pod nia cos wiecej niz t-shirt. W poprzednim sezonie dosc poszukiwana (granatowa lub czerwona, na podszewce w kwiatki). Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Bezrękawnik żółty 26.08.14, 18:18 co to znaczy "dość poszukiwana"? Kto poszukiwał i gdzie? Jesteś z tych, co wystawiają aukcje z 'poszukiwanymi' przedmiotami? Ja wiem, że forumki poszukują h&m i kappahla nieraz. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Bezrękawnik żółty 26.08.14, 18:33 nie, nie wystawiam aukcji z uzywanymi rzeczami. Pamietam tylko, ze sporo osob chcialo taka kurtke kupic. Szybko znikaly z brytyjskiej strony next, a ceny allegrowe byly znacznie wyzsze. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Bezrękawnik żółty 29.08.14, 10:17 aajn2 napisała: > A czy jeszcze gdzies jest żółty bezrękawnik (taki dwustronny) w rozm. 116 ? W A > rkadii nie ma, w Reducie małych rozmiarów w ogóle nie było.... wczoraj widzialam w Galerii Mokotow Odpowiedz Link Zgłoś
aajn2 Re: Bezrękawnik żółty 29.08.14, 16:45 O dzięki, może uda się go upolować jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś