annb 17.04.07, 12:30 mowiac krotko koty mi sie zatykaja co polecacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiciowata Re: pasta z odkłaczaczem 17.04.07, 12:47 pewnie są jakieś środki, tego nie wiem. U mnie wystarczy trawka. Co jakiś czas znajduję zwymiotowane, zbite kłaki. Ostatnio jakaś kota zwymiotowała ok. 5 cm takiego paskudztwa Odpowiedz Link
sylseb Re: pasta z odkłaczaczem 17.04.07, 12:51 Nasz ezajadaja bezopeta, ale... traktuja je jako smakolyk. Plama i tak zwraca klakami - niezalezni czy je paste czy nie (dostaje ja najczesciej), ten typ tak ma. A dla Gapka z Grusia troszke pasty co ktorys dzien wystarcza -- Pozdrawiam Sylwia + 3 Odpowiedz Link
marta.kunc Re: pasta z odkłaczaczem 17.04.07, 12:54 bezopet i siemie lniane. a jak bardziej przytkane to do weta i parafinka annb tylko to siemie ma byc sam zelik - bez farfocli. Odpowiedz Link
annb Re: pasta z odkłaczaczem 17.04.07, 13:06 to dla gaby mala je trawke i nei ma problemow gaba mi sie krzytusi Odpowiedz Link
annb Re: pasta z odkłaczaczem 17.04.07, 13:15 zadzwonilam do wetki odlozyla mi te paste do odbioru wieczorem wpisac na liste tankowanie/zwirek/pasta Odpowiedz Link
marta.kunc Re: pasta z odkłaczaczem 17.04.07, 13:17 wiesz ja swego czasu mialam podobny problem z tigerem. bo on puchaty jest bardzo. i dodawalam mu 2 strzykawki siemienia do mokrego jedzonka - robil sie z tego taki sosik. i zazeral to chetnie. i wykupczyl wlosy i bylo ok. polecam bo to malo inwazyjne i oslonowe na podrazniony przewod pokarmowy. Odpowiedz Link
marta.kunc Re: pasta z odkłaczaczem 17.04.07, 13:17 bezopet jest dobra pasta. wiekszosc kotow chetnie je bo pachnie i smakuje mieskiem Odpowiedz Link
annb Re: pasta z odkłaczaczem 17.04.07, 13:20 mam nadzieje wiesz gaba to wybredna ksiezniczka mam nadzieje ze nie bede za nia biegac z pastą i mowic zjedz za mamusie zjedz mordo kochana bo ci nie wysieje werbeny Odpowiedz Link
marta.kunc Re: pasta z odkłaczaczem 17.04.07, 13:30 co do gustow cesarskich to mnie mowic nie musisz. napisalam WIEKSZOSC kotow. tigerek nie. dlatego mu siemie z ulubionum mokrym mieszalam Odpowiedz Link
lisia312 Re: pasta z odkłaczaczem 17.04.07, 13:56 Właśnie, co z tym siemieniem. Jakie dajecie, mielone, ziarniste, gotowane, surowe, jak to ma wyglądać? Odpowiedz Link
marta.kunc Re: pasta z odkłaczaczem 17.04.07, 14:01 najlepiej to zalac wrzatkiem nasionka i odczekac az sie zrobi kleik, potem przecedzic, farfocle wywalic kleik podawac. moj baranek koci woli jednak to expresowe mielone. i tez odgarniam najwieksze farfocle. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: pasta z odkłaczaczem 17.04.07, 15:04 To się nazywa Maltpaste, do nabycia w sklepach zoologicznych, brązowa mazia w tubie. Psot tego nie chciał jeść - ale maznęłam go po nosie, oblizał i zeżarł resztę aż mu się uszy trzęsły. Odpowiedz Link
annb Re: pasta z odkłaczaczem 17.04.07, 15:08 mam nadzieje ze nie bede musiala im łapek smarowac tak posmaruj kotu łapki sam zlize a guzik strzepnie Odpowiedz Link
biljana Re: pasta z odkłaczaczem 17.04.07, 15:19 annb napisała: > posmaruj kotu łapki sam zlize > a guzik > strzepnie annb, jest jeszcze gorzej - wytrze o kanape ))))) Odpowiedz Link
marta.kunc Re: pasta z odkłaczaczem 17.04.07, 15:37 lub po prostu oleje i pobiegnie a ty za nim ze scierka szczotka odplamiaczem... ehhhhhhhh wspomnienia)))))))))))) Odpowiedz Link
annb Re: pasta z odkłaczaczem 17.04.07, 19:17 zmieszalam z mokrym zjadły same z siebie sie zdziwilam hmmm Odpowiedz Link
kejt35 Re: pasta z odkłaczaczem 17.04.07, 15:50 "Bezopet"- jest świetny tańszy odpowiednik "Remover" tez dobry Odpowiedz Link
iris101 Re: pasta z odkłaczaczem 17.04.07, 19:50 u mnie też wystarczy wyłącznie trawka. nigdy nie było problemów Odpowiedz Link
mist3 Re: pasta z odkłaczaczem 17.04.07, 21:12 Moja kota absolutnie i pod żadnym względem nie lubiła pasty - żadna firma jej nie podchodziła. Daję jej więc do zwykłej karmy indoor, karmę antihairball oraz (inny temat) przeciwdziałającą kamieniowi nazębnemu. Kotka lubi też chrupki trixie z maltpastą - też dostaje, ale jako nagrodę. Czasem siemie lniane, ale rzadko. Ma też trawkę - podgryza ją, ale nie wymiotuje - czasem widzę sierść w kupce, więc chyba jest ok Odpowiedz Link
hesperidae Re: pasta z odkłaczaczem 18.04.07, 08:25 z past to bezopet podaje albo intervet remover przysmakowo - maltbitsy (nic moim futrom tak nie smakuje jak maltbitsy ) z siemieniem przyznam nigdy nie probowalam bo nie mialam 'awaryjnej' klakowej sytuacji poza tym to jeszcze mozna karme odklaczajaca podawac, albo co kilka dni albo mieszac z codziennym zarciem Odpowiedz Link