Dodaj do ulubionych

prezent dla 2 latka

02.09.14, 09:17
szukam inspiracji, przeglądam allegro przeglądam forum i nic mnie nie natchnęło, może Wy poratujecie? Sprawa wygląda tak mały ma siostrę czyli : ciastoliny, farby, klocki drewniane, wadera, duplo jest w posiadaniu, piłki skaczące, gry, puzzle, zestawy lekarzy, sklepy i kuchnie posiada, szukam coś bardziej chłopięcego bo go tylko z lalkami widać smile Myślałam o kolejce drewnianej - tylko chciałam już taką wypasioną i boję się że będzie leżała w kącie? Dajcie fajny pomysł czym zrobiliście największą radość swoim synusiom chce zrobić prezent zbiorowy więc myślę że tak do 300 -400zł nabieram Pozdrawiam i liczę na pomoc
Obserwuj wątek
    • kakaka2 Re: prezent dla 2 latka 02.09.14, 09:24
      rower biegowy to było najlepsze co mogłam kupic swojemu ok 2latkowi. Rower przeszedł juz dwójkę dzieci moich i oboje kochali go namiętnięsmile polecamsmile
      a jak nie biegowy to moze jakieś fajne zestawy lego duplo?
      kolejkę drewnianą tez mamy z ikei- 3 zestawy chyba w sumie za niecałe 100 zł, mój młodszy to dostał i bylo to w uzyciu cały rok dzien w dziensmile
      • kakaka2 Re: prezent dla 2 latka 02.09.14, 09:28
        za 400 zł ja bym pewnie kupiła biegowy (my mamy taki, tak wiec koszt ponizej 200 zł-aukcja przypadkowa
        allegro.pl/kettler-speedy-10-sklep-dystrybutor-kettler-i4536678369.html )
        z 2 zestawy duplo i kolejkę za ok 100 zł , my mamy 1, 3 i 4 połączone i wystaczy na spore naprawde tory
        www.ikea.com/pl/pl/search/?query=lillabo
    • tuya Re: prezent dla 2 latka 02.09.14, 10:05
      Garaż KidKraft:
      kidkraft.strefamarek.allegro.pl/mega-rampa-kidkraft-samochody-garaz-tor-winda.html?p=28892687.28892692
      • fredy58 Re: prezent dla 2 latka 02.09.14, 11:28
        rowerek ma po siostrze PUKY na niego czeka, jeździki namioty też a lego duplo ma całe olbrzymie pudło więc dokupywać nie ma sensu. Ale też polecam biegówki bo moja od 3 roku roku życia wsiadła na rower z pedałami i pojechała smile
    • momas Re: prezent dla 2 latka 02.09.14, 12:24
      rower biegowy - tylko kiedy te urodziny? Bo prezent, z ktorego od razu nie mozna skorzystac, to dziecku moze być przykro.
      Kolejka drewniana. Mozna zacząc od mniejszego zestawu, a potem, jezeli będzie zainteresowanie - dobudowywac. Najlepiej nastawic sie na taką, ktora będzie kompatybilna z roznymi firmami: Brio, KidKraft, Eihchorn, Ikea, Tesco. W kazdej firmie jest mnostwo ciekawych elementow - mosty, dworce kolejowe, przejazdy, zwrotnice...
      Moze duplo tematyczne - nie same klocki, ale jakis pojazd/zestaw - typu straż pozarna, śmieciarka, dzwig, betoniarka?
      • momas Re: prezent dla 2 latka 02.09.14, 12:26
        oj, rowerek juz jest... (dluuuuuugo pisalam ten post)

moze jakaś ukladana trasa samochodowa? ewentualnie tasma nalepiana na podlogę "ulica" lub "tory kolejowe" (tyle, tylko, ze to raczej "wyppasione" nie jest)
    • afroddytta Re: prezent dla 2 latka 02.09.14, 21:15
      Ja polecam jeśli jest miejsce czy w domu, czy ogrodzie samochodzik Little Tikes Cozy Coupe, chłopakom to na prawdę sprawia frajdę, ja mam 2 dla 3 synów i nawet 7latek się bawi. Moi synowie też uwielbiają zestawy Imaginext, taki chyba dobry na początek właśnie na 2. urodziny to remiza, fajna jest sama remiza, a wóz strażacki jeszcze fajniejszy wink Świetny jest też zamek, ale to chyba jeszcze nie dla 2latka. Ceny są sensowne, a zabawki bardzo trwałe i takie raczej chłopięce.
      • fredy58 Re: prezent dla 2 latka 03.09.14, 08:04
        no właśnie gdzieś czytałam o centrum ratunkowym które wpadło mi w oko i jeśli nic innego nie znajdę to wyrób będzie między tym centrum a kolejką drewnianą tylko jak patrzę na zdjęcia tego centrum to wydaje mi się tandetne takie moje odczucie chociaż mamy na forum zachwalały i to się bardziej liczy smile
    • domcyb Re: prezent dla 2 latka 03.09.14, 14:31
      poszukaj w necie jakiejś fajnej poduchysmile dzieci mają swoje misie,kocyki poduszkismile więc można brzdącowi kupić jakąś fajną poduszkę która będzie z nim podróżować smile
    • fredek8 Re: prezent dla 2 latka 03.09.14, 15:18
      Hulajnogę polecami mini micro u nas się sprawdziła.
      • fredy58 Re: prezent dla 2 latka 03.09.14, 19:44
        mamy mini micro właśnie dziś ją opanował smile nie mamy rzeczy takich typowo chłopięcych czyli autek garaży torów coś w taki deseń chce uderzyć i pytam co kupić żeby nie wyrzucić kasy w błoto
    • quistista Re: prezent dla 2 latka 04.09.14, 06:41
      Jak chcesz kolejke to polecam z duplo
      • cobrastic Re: prezent dla 2 latka 04.09.14, 10:57
        Ciężko doradzić nie znając zainteresowań dziecka.
        Mój syn mając 2lata (w tej chwili 4,5) gardził garażami,torami , kolejkami, duplo.
        ''Rowerowy'' również nie był, biegówka zaczeła go interesować dopiero tej wiosny.
        W ogóle z nim jest ciężki temat, tylko kosmosy ,planety ,wulkany, encyklopedie tematyczne i dinozaury w głowie,właśnie od drugich urodzin.
        • fredy58 Re: prezent dla 2 latka 14.09.14, 22:44
          zdecydowałam się na kolejkę drewnianą - transport pasażerski czy to będzie dobry wybór czy proponujecie jakąś inną w tych granicach cenowych?
          • momas Re: prezent dla 2 latka 14.09.14, 23:04
            a jaki konkretnie zestaw?tzn, co w nim jest?, podaj firmę/link to moze zobaczymy smile
            • momas Re: prezent dla 2 latka 14.09.14, 23:07
              Brio 33512?
              Dla mojego malego taki bylby ok. jest pociag, stacja, most. Zwrotnic przydatne przy rozbudowie.
              • momas Re: prezent dla 2 latka 14.09.14, 23:30
                czy Bigjigs? to wiekszy zestaw....
                • fredy58 Re: prezent dla 2 latka 15.09.14, 08:38
                  Myślałam o zakupie tego KOLEJKA DREWNIANA TRANSPORT PASAŻERSKI Bigjigs
                  allegro.pl/kolejka-drewniana-transport-pasazerski-bigjigs-i4569459686.html
                  • momas Re: prezent dla 2 latka 15.09.14, 08:57
                    Czyli ten większy zestaw smile Powinien być ok.
                    Wszytko zalezy od dziecka. Jedno rzuci sie do zabawy od razu, inne musi chwilę odczekac - moze zacznie od pojedynczych elementów.
                    Zyczę, by prezent trafił w gusta smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka