Dodaj do ulubionych

wozek uniwersalny Peg Perego

31.08.04, 12:50
Mam pytanko odnośnie wózka uniwersalnego GIOVANE Peg Perego : czy da się na
nim zamontować którąś ze spacerówek tej firmy ? I czy generalnie warto go
kupić ? Na zdjęciu na stronie internetowej fajnie wygląda, ale nie ma
informacji czy można ten stelaż wykorzystać też ze spacerówką. Będę Wam
wdzięczna za odpowiedź jeśli króraś z Was go użytkuje.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • martael Re: wozek uniwersalny Peg Perego 31.08.04, 12:58
      Ja mam wprawdzie inny wózek PP, ale mogę z całą pewnością stwierdzić, że na
      dowolnym stelażu od Giovane możesz też zamontować siedzisko spacerowe.
      • martael Re: wozek uniwersalny Peg Perego 31.08.04, 13:00
        Tu masz dobry opis:
        www.baby.com.pl//szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=370339&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F100819%2F123493%2F139625%2F139636&grp=&sortuj=kod
        • optymistka7 Re: wozek uniwersalny Peg Perego 31.08.04, 13:07
          oj ! dzieki za szybka odpowiedz, nie wpadłam na to aby wejść na tę stronę.
          Pozdrawiam
          • martael Re: wozek uniwersalny Peg Perego 31.08.04, 13:14
            Nie ma problemu, ja bardzo lubię wózki, a PP robi naprawdę dobre smile Przed
            momentem widziałam Giovane na stelażu silver Blue na Allegro:
            www.allegro.pl/show_item.php?item=30268338
            • majerka1 Re: wozek uniwersalny Peg Perego 01.09.04, 12:52
              A możesz mi powiedzieć jak spisują się koła w PP?
              To jedyna rzecz która mnie w tym wózku martwi. Myślałam o Pliko P3 z gondolką,
              tylko nie jestem przekonana do kół, teraz tyle się mówi o zaletach pompowanych,
              a o takich jak w PP cisza.
              Pozdrawiam smile
              • pinik Re: wozek uniwersalny Peg Perego 01.09.04, 14:47
                Hej majerka,

wozki na pompowanych kolach robi rowniez Peg perego. tylko to sa wozki zupelnie
                innego typu niz wozek-parasolka Pliko P3. P3 sie jak na parasolke dobrze
                jezdzi. Jednak nie ma co tego porownywac do dmuchanych kol z dobrymi resorami
                do tego. jesli jednak bedziesz glownie jezdzila po dobrych chodnikach,
                sklepach, wybetonowanych parkowych drozkach, to Peg P3 jest calkiem ok. Gorzej
                jesli zamierzasz nim jezdzic po zlych chodnikach, lub lesnych sciezkach. No i
                wazne jest, jak duze (wiek) dziecko chcesz w nim wozic. Od roku P3 mozna
                spokojnie miec jako jedyny wozek (w przecietnych warunkach). Jesli masz dobre
                drogi wokol domu itd. i np. wiele pieter do pokonywania codziennie z wozkiem,
                to wersja pliko z gondolka moze byc niezla. Jak kupisz w takiej sytuacji duzy,
                ciezki wozek na dmuchanych kolach (one sa znacznie ciezsze i wieksze po
                zlozeniu) to mozesz go miec szybko dosc i kupowac drugi. to moze te pierwsza
                inwestycje mozna zaoszczedzic?

Podpatrz jakimi wozkami mamy z twoich okolic, lub podobnych pieter jezdza (choc
                na poczatek wiele kupuje ciezkie wozki na pompowanych kolach i je szybko
                zmienia... lepiej patrz na takie z dziecmi 4-6 miesiecy smile
                • majerka1 Re: wozek uniwersalny Peg Perego 01.09.04, 15:13
                  Wielkie Dzieki pinik smile
                  Każda rada jest dla mnie cenna, bo już po prostu gine w tysiącach opinii i
                  ogromnej ofercie wózków. Z tymi pompowanymi kołami chyba masz racje, bo jak tak
                  czytam forum to widzę, że mnóstwo dziewczyn po ok. roku czasu kupuje
                  spacerówke. Chyba kupię jakis tańszy wózek uniwersalny, ewentualnie używany bo
                  też jest tego cała masa ( i tu tez widać, że mnośtwo osób po kilku miesiącach
                  zmienia wózek), a później bardzo dobrą spacerówkę.

Pozdrawiam smile
                  • optymistka7 Re: wozek uniwersalny Peg Perego 02.09.04, 20:46
                    Dziewczyny ?
                    a czy uważacie , że Pliko3 albo Atlantico może być pierwszą spacerówką od ok. 6
                    m-ca życia ?
                    • kasiapro1 Re: wozek uniwersalny Peg Perego 02.09.04, 21:02
                      Moze o ile dziecko siedzi samodzielnie.Ja zaczelam malego wozic od 6 m-ca,ale
                      juz raczkowal i siedzial sztywno.Tu chodzi o dobro pleckow,one nie sa tak
                      amortyzowane jak pompowane koleczka.mam P3 i jestem zadowolona.A co do Giovane
                      to jest to twardy wozek i sztywny-mialam okazje poprowadzic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka