Dodaj do ulubionych

Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie?

03.09.14, 09:55
No właśnie jak wam idzie sprzedaż jesienno-zimowych ciuszków? Bo u mnie załamka normalnie sad W ubiegłym roku o tej porze wszystko sprzedawałam od ręki, mnóstwo wyświetleń, obserwujących, a teraz ledwo przy spodniach 2-3 licytujących a ubranka wszystkie takich firm jak: C&A, H&M, Next, Disney itd. Wiecie o co kaman?
Obserwuj wątek
    • deeds Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 10:01
      u mnie kurtki maja po 100 wyświetleń, kilkanaście oberwujących, jedna już idzie w cenie zakupu w sklepie, najgorzej mają się bluzeczki na długi rękaw.
      • noemi23 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 10:07
        No właśnie o te inne elementy garderoby pytam, bo kurtki, buty zimowe sprzedają się nie najgorzej. Ja sprzedaję ubrania chłopięce w rozmiarach 98-110.
    • onewoman Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 10:04
      Wystawiłam i sprzedałam, nie tylko firmowe.
      Niektóre od 1zł i cena urosła do zadowalającej.
      Muszę się zebrać, żeby inne wystawić, ale nie mam za bardzo jak, bo mój prawie roczniak wszędzie wchodziwink
      • noemi23 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 10:10
        onewoman napisała:

> Wystawiłam i sprzedałam, nie tylko firmowe.
        > Niektóre od 1zł i cena urosła do zadowalającej.
        > Muszę się zebrać, żeby inne wystawić, ale nie mam za bardzo jak, bo mój prawie
        > roczniak wszędzie wchodziwink

W jakich rozmiarach wystawiałaś i jakie ceny uważasz za zadowalające? wink
    • kornnella Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 10:07
      Wiosna-lato w tym roku też średnio schodziła, gorzej niż w innych latach i ceny dużo niższe.
      Może alle się przejadło i w sumie się nie dziwie, bo sama nie zaglądam nawet. Ciuchy w sklepach też w znośnych cenach nawet teraz bez % % są. H&M ma zniżki, Lidl z taniochą zasypuje rynek. Moze o to chodzi?
      • kasiadove Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 10:15
        U mnie tak sobie. Ku mojemu zdziwieniu najlepiej zeszły buty i zestawy czapka/szalik. Dobrze tez mi się sprzedał zestaw "przedszkolny" na 3 lata.
        Ja czasem oczy przecieram ze zdziwienia - obserwowałam pojedyncze ubrania dla 4latki (z myślą o córce) u pewnej sprzedającej. Zdjęcia bez szału, opis kiepski, wysyła ZWYKŁYM listem za 6-8 PLN i sprzedała wszystko "od ręki" po kilkanaście PLN. Mam podobne rzeczy w rozmiarze dla 3latki i nic tongue_out
        • kornnella Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 10:50
          O fakt co prawda nie teraz, ale wiosną sprzedałam od ręki i w fajnych cenach czapki bejsbolówki, kapelusze, bandamy, ale akurat sądziłam ze to efekt tego ze w ramach mody wszystko na jedno kopyto w sklepach same "czapki dla debili" jak to określa proste daszki moja koleżanka wink
      • zana781 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 10:20
        A mnie zdziwilo ze ktos sprzedal(czytaj, ze tak wysoko licytowano) zimowa kurtke next za 273, uzywana, podobno jak nowa, ale jednak uzywana.
        Sprzedaz chyba pada, przesylkidrogie, ludzie kupuja na wyprzedazach, a moze i bieda.
        • kornnella Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 10:52
          Takie kfffiaty zawsze się trafiają. Inna spraw ze czasem next miał perełki jakich nawet nie dało się zamówić, bo jak otwierała się oferta dla PL to były niedostępne.
    • koza_w_rajtuzach Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 11:06
      Co prawda nie sprzedaję, ale moim zdaniem duży problem polega na tym, że wysyłka jest dość droga. Powiedzmy jakiś fajny używany sweter czy bluzę wylicytuję za 35 zł, a jak do tego dodam wysyłkę, to wychodzi już prawie 50 zł. Do tego jeszcze chętniej kupiłabym jeszcze kilka rzeczy i tak od każdego sprzedającego kupić po jednej sztuce (bo przeważnie albo ktoś ma mało ubrań, które mi się podobają, a jak ma ich więcej, to i więcej osób się o nie bije), to za powiedzmy 5 ubrań kupionych na różnych aukcjach sam koszt wysyłki to już 50-60 zł.
      • krasulas Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 11:31
        Dokładnie...koszty wysyłki...no i coraz ciekawsze wyprzedaże...
        Pomimo braku 2za1 w KappAhlu, który nas kilka lat rozpieszczał tą akcją (+Lindex)...takie H&M oferty wyprzedażowe ma chyba z 5x w roku. Często...
        Dlatego...szanuję moich stałych nabywców...nie na wszystko mam KT...a jeśli tak...nie jest za niskie i kupują. Bywa, że proszą o cenę KT na innych aukcjach...wtedy nie przesadzam i zawsze dodaję gratisy. Generalnie....u mnie wejścia buty i zimówki liczne, ale inne rzeczy niekoniecznie (łatwiej sprzedać coś 4-5latku, niż 9-10latce).
        • bemati Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 14:43
          Kiepsko... Myślę, że - tak jak pisałyście - sprzedaż dobiły koszty wysyłki. A znając Pocztę, pewnie niedługo znowu podniesie ceny... Reszta zależy od towaru, markowe rzeczy jeszcze się sprzedają, ale też nie za jakieś ogromne kwoty. Kiedyś jak sprzedałam rzeczy po synu, to miałam sporą kwotę na nowe ubrania. Teraz to chyba tylko z przyzwyczajenia wystawiam, licząc, że choć parę złotych odzyskam.
    • hanna79 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 11:51
      Z dużym zdziwieniem stwierdzam, że bardzo dobrze smile po bardzo kiepskim sezonie wiosenno-letnim, teraz jesienne i zimowe rzeczy poszły mi bardzo fajnie (rozm. 80 i 86), tylko spodnie w zasadzie po 2-3 wejścia, ciekawe czemu? wink chyba roczniaki też się w spodnie ubiera big_grin
      Ale poczta nie rozpieszcza niestety, wczoraj nadziałam się na podwyżkę MINI PACZKI uncertain
      • edyta_32 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 14:36
        Rany tyle mam "szmat" dobrych do wystawienia np: kozaki ecco, czy tam od 1,5 roku zbieram sie zeby wystawic wyprawke dla noworodka z nowych i prawie nowych ciuchów po synku, ubrań po córce do przedszkola itp..., ale jak pomysle o tym robieniu fotek , wybraniu najładniejszej smile i wgrywaniu ich w allegro i czekaniu aż sie załądują to aż mi sie mdło robi .
        Poprawiło mi sie jak poczytałam,że nie tylko ja mam z tym problemy smile)))
        • kasiadove Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 15:12
          Absurdy allegro - obserwowałam z ciekawości
          Buty Quechua używane plus opłata za przesyłkę - w zeszłym senonie do kupienia za około 35 PLN

Buty Quechua NOWE - przesyłka gratis smile
    • ivaz Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 16:16
      Kiedyś często kupowałam używane ciuszki na allegro, ale teraz po podwyżce przez pocztę przesyłek zupełnie się nie opłaca, jeżeli np. za dzianinową tunikę z H&M mam zapłacić średnio 35 zł z kosztami przesyłki, to za 10 zł więcej mam nową i niespraną oczywiście korzystając z 25% rabatu za newssleter.
    • natalek79 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 18:24
      Idzie bardzo dobrze, głównie na 'kup teraz", albo ktoś licytuje coś większego i później drobne bierze od ręki korzystając z jednej wysyłki. Przy czym daję rozsądne ceny, ubrania są ładne, chodliwych firm, nie zniszczone itd. Ale poczta rozwala cennikiem...
    • kinga_owca Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 18:40
      Właśnie się przymierzam do obfotografowania i wystawienia rzeczy po synku ale Wasze wpisy nie brzmią zbyt zachęcająco...
      Ciuchy wystawiam sezonowo 1-2 rozmiary i dużo rzeczy na raz więc mam nadzieję, że tak, jak w poprzednich latach, jedna osoba kupi na kilku czy nawet kilkunastu aukcjach i nie zrazi jej koszt wysyłki, pojedyncze sztuki - za wyjątkiem butów czy kombinezonów - niestety przestały się opłacać.
      • blondynkapoznan Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 19:27
        ja sprzedaje cichy na 2,5 roku i buty zimowe.Ciuchy hm i kappahl i nic nie moge sprzedac.
        • natalek79 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 20:31
          To u mnie te dwie m.in. poszły na pniu w kt do godziny po wystawieniu. Nie pytaj dlaczego - nie mam pojęcia...
          • tosieuda Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 20:44
            A ja jestem bardzo zadowolona,
            90% tego co wystawię się sprzedaje
            • bea_08 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 20:57
              Sprzedać to (jakby) nie sztuka... Ważne za ile. Ja sprzedałam spodnie wystawione od 1 zł za... 1 zł. I właściwie wszystko (o ile w ogóle) się sprzedaje za cenę wywoławczą, nikt nie licytuje. Przynajmniej u mnie.
              • tosieuda Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 21:37
                ja nie wystawiam od 1zł, wystawiam od ceny minimalnej mniej satysfakcjonującej,
                z reguły zawsze jest licytacja i znacznie większa kwota,
                • onewoman Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 03.09.14, 22:35
                  Ja np kombinezon nie firmowy wystawiony od 1zl sprzedal sie za 36zl, kalosze od 1zl za 26zl
              • noemi23 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 04.09.14, 12:19
                bea_08 napisała:

> Sprzedać to (jakby) nie sztuka... Ważne za ile. Ja sprzedałam spodnie wystawion
                > e od 1 zł za... 1 zł. I właściwie wszystko (o ile w ogóle) się sprzedaje za cen
                > ę wywoławczą, nikt nie licytuje. Przynajmniej u mnie.

No też właśnie o to mi chodzi tongue_out Jakbym te ubrania co mam powystawiała po 10 zł to też jestem pewna, żeby poszły mi od ręki tongue_out A wszystkie w bardzo dobrym stanie, wiele z bajkowymi motywami, firm takich jak H&M, Cool Club, Next, rozmiarówka 98-110 . Także jak piszecie drogie forumki, że wszystko wam się sprzedało, jestem zadowolona itp. to może jakiś przykład byście podali he? Bo poziom zadowolenia zależy też od tego w jakim celu sprzedajesz, czy dlatego żeby mieć miejsce w szafie, czy dlatego, żeby mieć kasę na większe ciuchy dla dziecka i musi ta suma ze sprzedaży Ci wystarczyć na skompletowanie garderoby jesienno-zimowej dla niego.
                • amstill Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 04.09.14, 12:49
                  A może sama droga forumko przykład podasz ile za używane ciuszki chcesz, he?

10 zł za kurtkę zimową to super okazja w tych cenach są kurtki prawie jeszcze z mojego dzieciństwa wink, za ładną niespraną bluze czy niezniszczone spodenki doliczając koszty wysyłki - warto, za koszulkę nie wiem czy bym tyle dała w tej cenie kupuje nowe. Nawet w Lidlu są często całkiem ladne 3-paki po 20 zł do r.116. Także może nie jest istotne ile chcesz, bo założyłaś sobie ze musisz dostać tylko to ile kupujący za to zapłaci. Zawsze jak nie pasuje możesz sobie zostawić i siedzieć i patrzyć na siatę za małych ciuszków w rozm 98-110.
                  • noemi23 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 04.09.14, 15:24
                    amstill napisała:

> . Także może nie jest istotne ile chcesz, bo założyłaś sobie ze musisz dostać t
                    > ylko to ile kupujący za to zapłaci. Zawsze jak nie pasuje możesz sobie zostawić
                    > i siedzieć i patrzyć na siatę za małych ciuszków w rozm 98-110.

Rozszyfrowałaś mnie tongue_out A to wszystko przez takie kwiatki, jak we wpisie z zalinkowanymi butami z Decathlonu, to przez nich mam takie podejście, że skoro ktoś może tak dobrze sprzedać to czemu nie ja tongue_out
                    • amstill Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 04.09.14, 17:29
                      Tak i dlatego z takim właśnie podejściem zakładasz później watek w którym piszesz:

noemi23 napisała:

> No właśnie jak wam idzie sprzedaż jesienno-zimowych ciuszków? Bo u mnie załamka
                      > normalnie sad
    • szmytka1 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 04.09.14, 13:15
      sprzedałam po chłopu buty zimowe i trzewiki, kalosze, 3 sz. dresowe spodnie, 4x bluzki, kurtkę i uzyskałam ponad 400 zł. Zadowala mnie ta kwota. Wszystkie aukcje od 1 zł
      • sonrisa06 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 04.09.14, 17:17
        Ja też sprzedaję rzeczy po córce, ale nie na allegro. Najczęściej "z ręki, do ręki", mam takie dziewczyny, które ode mnie kupują. Moje ceny są jednak niewygórowane. Przykładowo bluzka z krótkim rękawem 8 zł, z długim 10 zł, piżamki 10 zł, bluzy 15 - 20 zł, spodnie 10 - 20 zł. Właściwie niewiele rzeczy sprzedaje powyżej 30 zł. Sukienkę galową granatową, w której córka była 3 razy sprzedałam za 40 zł (coolclub), buty z lidla zimowe za 40 zł (kupione za 50 zł), kurtkę zimową ze smyka, w której córka 2 lata chodziła za 50 zł. Takie mam ceny, ale wszystko mi się sprzedaje. Teraz robiłam czyszczenie szaf i 700 zł mi wpadło. Zawsze coś się za to kupi na nowy sezon. Ja uważam, że lepiej jest sprzedać taniej niż nie sprzedać wcale.
    • zana781 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 04.09.14, 17:36
      No, ale to nie sztuka kupic cos nowego za 60zl,a pozniej sprzedac za 10-15zl.
      • czarnulkaaa2 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 04.09.14, 17:56
        Pochwalę się jak zakończę aukcje ale póki co licytacja idzie nieźle-sprzedaję chłopca na 110-116
      • sonrisa06 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 04.09.14, 18:03
        No niby nie sztuka, ale ja kupuję głównie na %. Jeśli kupuję w HM to zawsze z jakąś zniżką, np. teraz było - 20%. W smyk.com też w wakacje była zniżka, obkupiłam córkę, w reserved podobnie.
        Kilka razy wystawiałam ciuszki na allegro i nie byłam zadowolona. Część się sprzedała, a część nie, a za wystawienie musiałam zapłacić. Zresztą dla mnie cenny jest też ten czas, który spędzam na wystawianiu aukcji. Bardzo nie lubię tego robić i szkoda mi czasu, więc wolę taniej sprzedać dziewczynom, które wiem, że kupią bez bawienia się w allego. Kupią wszystko, nawet te niefirmowe ciuszki, nawet podkoszulki czy rajstopy. Sprzedaję wszystko, nic nie muszę wyrzucać, nic mi nie zostaje. I ja tak wolę - sprzedać wszystko taniej, bez uganiania się z resztkami i bez ślęczenia nad zdjęciami i aukcjami. Ale jak kto woli.
      • kornnella Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 04.09.14, 18:37
        zana781 napisała:

> No, ale to nie sztuka kupic cos nowego za 60zl,a pozniej sprzedac za 10-15zl.

A za ile Ty to coś sprzedajesz? Dla ułatwienie nie pytam ile chcesz tylko ile dostajesz wink
        • zana781 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 04.09.14, 18:50
          Sprzedaje znajomej, wlasnie dzis byla i wziela pelny worek.mowie jej uczciwie, ze chce polowe z tego ile dana rzecz kosztowala i ona mi tyle daje.Czasem kupuje uzywane rzeczy na all, ale jak nowe(ostatnio nabylam3 sukienki, kazda z przesylka za 45-50) i wezme za nie 25-30zl, oczywicie beda caly czas wygladaly super.Dziewczyna zaczep[ila mnie kiedys w szkole i zapytala mnie co robie z ubrankami po corce.Wczesniej kilka razy widzialam jak mierzyla moja smile
        • szmytka1 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 04.09.14, 19:01
          moje dziecko ma 95% nowych rzeczy ale nie miało jeszcze nic co by kosztowało 60 zł, oprócz butów rzecz jasna. Kupuję kurtki ze smyka po 30 zl, z kappahla po 40, spodnie z c&a po 20, max 30 zł, crocsy po 15-40 zł itd, także nie żal mi sprzedawać za 10 czy 20 zł. Super aukcji robic nie umiem, a nie mam dla kogo i gdzie trzymać, niech idzie w świat.
          • zana781 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 04.09.14, 19:07
            podziwiam cie Szmytka smile ja tez staram sie kupowac na wyprzedazach, ale kurcze jeszcze nie udalo mi sie tanio upolowac spodni w c&a, ale w tym roku za to kupilam kurtke parke wiosna-jesien w smyku, ale kupilam on line , bo stacjonartnie kosztowala 60, a ja dalam 37
            • szmytka1 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 04.09.14, 19:19
              tydzień temu kupiłam kurtkę na jesien za 29,65 chyba w smyku,a le nei spodobała mi się, poszła w kup teraz za 45 zl wink
              • szmytka1 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 04.09.14, 19:20
                na pewno w smyku a chyba za 29,65 wink
            • szmytka1 żana 04.09.14, 19:25
              sekret tkwi w tym, zeby brać na wyrost. Przyklad, mój syn nosi 128, ale ja kupuję juz okazyjnie 134 a i 140 jka się trafi fajne, tanie. I tak mam kurtki po 30 zł ze smyka na 3 zminy następne. mnie nie zalezy na najnowszych modelach, dziecko jeszcze nie grymasi. Najtańsze spodnie z c&a po 7,90 mam, kilka par po 12,90. Najdroższe jakieś po 29,90, dlatego cena 60 zł to dla mnie kosmos. Jak czegoś nie ma już, to w sklepach gdzie jest taka opcja dodaję sobie rozmiar do przypomnienia mailowego, zagladam od czasu do czasu i śledzę ofertę, ogladam co mi się podoba i... czekam na wyprzedaże, kody, rabaty itd. Z jednej pensji nie mogłabym sobie pozwolić na ubieranie dziecka w cenach regularnych.
              • zana781 Re: żana 04.09.14, 19:35
                Od dzis bede robic jak Ty, nie ma mojego rozmiaru, to poprosze o info na @ kiedy bedzie dostepny.
                Dla mnie tez tez jest kosmosem kupic jeansy dla dzieciaka za 80, czy wiecej.
                • agni71 Re: żana 04.09.14, 22:30
                  > Dla mnie tez tez jest kosmosem kupic jeansy dla dzieciaka za 80, czy wiecej.

zależy w jakim wieku ten dzieciak, np. jeansy w H&M czy Okaidi dla dziewczynki w rozmiarze 152, 158 to koszt 80-100 zł. Oczywiście kupuje się z bonem czy na wyprzedaży, ale to i tak nie będzie 30 zł, tylko 60-80 zł.

Ja powiem, że mniej mnie interesuje przy sprzedazy koszt pojedynczego ubranka, ile całościowa kwota za wszystko, co uda mi się sprzedać. Wystawiam naprawdę tanie, ostatnio prawie wyłącznie w Kup Teraz (czasem I KT i licytacja), a ceny za T-shirty to nawet 5 zł za sztukę (wystawiam zazwyczaj w małych zestawach, np. 3 T-shirty za 15 zł). Ostatecznie jednak zazwyczaj z każdej mojej "akcji wyprzedaż" mam w sumie kilkaset złotych (400-500), i to mnie satysfakcjonuje.

A w tym roku taaak mi się nie chce, zresztą ostatnio mierzyłam córce ciuszki i buty i prawie wszystko jeszcze dobre (kurtki, płaszczyki - tu na szerokośc nie wyrosła, bo szczuplutka, a na długość tez dobre, bo ręce jakoś bardzo nie urosły). Ale mam dwie pary butów zimowych i to muszę wreszcie wystawić...
                  • szmytka1 agni 04.09.14, 22:52
                    więcej do c&a zaglądaj big_grin big_grin w cenie regularnej są tam po 35-40 zł spodnie dzinsowe, kupuję dla siostrzenicy z rozmiarówki większa dziewczynka.
                    • patatajowa Re: agni 04.09.14, 23:06
                      w hm tez co sezon sa takie dziewczece po 39,90 zł ale raz je kupiłam i wole jedne drozsze niz 2 pary tych...
                    • agni71 Re: agni 04.09.14, 23:09
                      nie odpowiadają nam te z C&A w większości. Wole kupic takie, które będa wygodne, będą dobrze leżały i spodobają się córkom. Najczęściej jest to H&M, Okaidi, Zara.
    • ophelia78 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 04.09.14, 20:41
      Nie najgorzej.

Spzredały się kombinezony (średnio po 80 zł), przyznaję, że liczyłam na trochę więcej.... Za to hitem okazał się zeszłoroczny musztardowy bezrękawnik z HM, który sprzedałam drożej niż kupiłam smile
      Z tiszertów z dł.rękawem porobiłam zestawy (typu jeden z HM, drugi no-name, który jako pojedyncza aukcja w życiu by się nie spzredał), to samo sweterki i bluzy. Średnio mi wyszło po 10-12 zł za szt.
      Przy okazji wystawiania dzieciowych ciuchów powystawiałam też książeczki i zabawki, wszystko używane, puzzle, gry itp - raczej nie do trzymania do czasu przedświątecznych żniw na All. I to był dobry pomysł, wszystko poszło razem z ubrankami, zazwyczaj jedna osoba wygrywała na kilku aukcjach.
      Została jakaś drobnica, którą wystawię jeszcze raz od 1 zł, niech idzie do ludzi albo rozdam - niedługo się pzreprowadzam i muszę pozbyć się rzeczy zbednych.
      • zprzybylski Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 04.09.14, 21:18
        Właśnie skończyłam wyprzedaż córka r.116, w 98% next. Zeszło wszystko. Niektóre drożej iż kupiłam. Muszę powiedzieć że nie spodziewałam się że aż tak dobrze pójdzie bo słyszałam że jest coraz gorzej. Może dlatego że mam stałe klientki...Pytanie czy następna rozmiarówka też tak dobrze pójdzie bo zakochałam się w ubraniach Gymboree...
        • edyta_32 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 05.09.14, 10:03
          No i wczoraj wreszcie uprzątnełam szafe mojej 5-cio latki smile Worek 120 litrów ciuchów dobrych wydałam dla córy koleżanki. Drugą wielką rekalmówę wydałam córce siostry. A 4 najlepsze firmówki tj. komplety wystawie na allegro. JAk pójdą to super, a jak nie sprzedam za pierwszym razem to wydam za darmo gdzieś dalej smile
          ale jaka to przyjemnośc zajrzec do tej szafy i nie widziec tych "walających sie kupy szmatek" smile))
          • junia15 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 05.09.14, 11:25
            To podziwiam Was...ja sprzedaję też firmowki z h&m, c&a, reserved i nie dostaję więcej niż 1/2ceny którą zapłaciłam...stan zawsze bdb
            A czasu natrace na zdjęcia opisy...i ceny muszę zanizacuncertain

Teraz wolę wstawiać do komisu, umowa na m-c i czekam co się sprzeda. Wakacyjne idealne szmatki po Córci z 30szt poszło 27 smile
            I za to kupiliśmy wymarzone klocki Lego + Barbie
            Ale nie daje wygorowanych cen
            Teraz szykuję kurtki i cieplejsze reczy

Więc pomyślcie żeby wstawić do komisu-mniejsze zamieszanie
            • agni71 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 05.09.14, 12:42
              dla mnie większe, w mojej miejscowości nie ma komisu. No i w małej miejscowości byłoby tez mniej potencjalnych klientów na te rzeczy w komisie. Chyba, że płacą ci niezależnie, czy się sprzeda...
              • junia15 Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 07.09.14, 22:12
                No tak, ja też nie mam u siebie komisu tylko 2 miejscowości dalej a w ogóle to moja znajoma mi o tym powiedziała
                Płacą jedynie za sprzedane rzeczywink
    • mamaemmy Re: Sprzedaż ubranek na Allegro - jak wam idzie? 07.09.14, 23:11
      Kiepsko,duzo gorzej niz rok temu,a nie mam nawet czasu zrobic fajnych zdjec,poszukac zdjec katalogowych...
      W pudelkach mam ubranek do wystawienia za conajmniej 1000zł,ale pewnie z dwa lata poleżą,no po prostu nie mam czasu uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka