puellae_2007 10.09.14, 12:49 Ma któraś z Was ten materac? www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10244390/ jesteście zadowolne? Wie ktoś może jak wygląda fakt, że zabierają stary materac, płaci się za to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
crulotka Re: Materac Ikea 10.09.14, 13:18 ja mam, od stycznia dopiero co prawda, ale póki co jestem zadowolona. Mam średnio twardy. Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Materac Ikea 10.09.14, 13:36 My myślimy o twardym jednak, a napisz mi proszę czy masz ochraniacz na niego? Pokrowiec nie jest do prania więc zastanawiam się nad jego zakupem? Odpowiedz Link Zgłoś
crulotka Re: Materac Ikea 10.09.14, 13:55 Mam ochraniacz...jakiś taki tańszy. Wyszłam z założenia, że jak się zeszmaci, to go wywalę i kupię nowy Prałam już kilkakrotnie i na razie nie zamierza się zeszmacić My rozważaliśmy twardy, ale ja z biodrzastych i śpię na boku, więc wygodniej mi jak się troszkę zapadam jednak. W twardym się nie zapadałam nawet na milimetr. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Materac Ikea 10.09.14, 14:23 Mam, ale dopiero pół roku. Bardzo wygodny Ochraniaczy na materac używam od wielu lat. Super sprawa. Dzięki nim poprzedni materac zrobił się niewygodny, a wyglądał nadal jak "nówka sztuka" Piorę je w miarę potrzeb tzn. kilka razy w roku i nadal wyglądają bardzo dobrze. Co do zabrania materaca nie wypowiem się. W sumie nawet nie zapytałam w sklepie czy jest taka usługa, a sam nikt nam jej nie zaproponował. Stare materace "pojechały" do Lamusowni ( miejsce darmowej zbiórki wszelkich "nietypowych" odpadów od resztek farb i lakierów po meble, gruz, opony itd. ) Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Materac Ikea 10.09.14, 19:48 A wiecie może do kiedy obowiązuje rabat 10% na materace? Odpowiedz Link Zgłoś
grabasik Re: Materac Ikea 11.09.14, 12:06 Promocja 10% jest do końca września. Nie bierz twardego materaca z Ikei - miałam kiedyś (inny model) ale twardy i musiałam zwrócić bo nie dało się spać (na szczęście mieli promocję, że można wypróbować materac przez 90 dni). Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Materac Ikea 11.09.14, 13:45 > Nie bierz twardego materaca z Ikei - miała > m kiedyś (inny model) ale twardy i musiałam zwrócić bo nie dało się spać Na naszym śpi się super i z tego powodu mam polecać tylko twarde? Jedni wolą "wpaść" w materac, inni mieć deskę pod plecami Można odradzać materac bo np. szybko się zdeformował, obicie jest do bani lub sprężyny gniotą w cztery litery, a nie dlatego że Ty wolisz miękkie Odpowiedz Link Zgłoś
grabasik Re: Materac Ikea 11.09.14, 16:18 Właśnie chodzi o to, że ja również wolę twarde ale ten z Ikei powinien mieć nazwę bardzo twardy. Tak czy inaczej warto wcześniej pomacać czy nawet poleżeć na wybranym materacu. Odpowiedz Link Zgłoś
ablacim Re: Materac Ikea 11.09.14, 13:46 Ja miałam materac Sultan Hedfors, ze sprężynami kieszeniowymi. Nie wiem, czy to kwestia jakiegoś wadliwego egzemplarza, ale nie wytrzymał nawet dwóch lat. Po półtora roku na środku zrobiła się dziura, w którą człowiek się zapadał. Zareklamowaliśmy i zwrócili kasę, więc pod tym względem Ikea jest super. Teraz mamy coś z Koła chyba i póki co, nic się nie dzieje, a ma już ponad 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
delphine_delphine Re: Materac Ikea 13.09.14, 10:33 Mamy Hyllestad średnio twardy. Użytkujemy go juz prawie rok i jestesmy super zadowoleni. Jest bardzo wygodny, nic sie poki co z nim nie dzieje. Dokupilam oczywiscie ochraniach (ale nie w ikei) i rowniez spełnia swoją rolę. Materac wygląda jak nowy Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Materac Ikea 13.09.14, 20:02 Dzięki za opinię Jutro wybieramy się na wielkieeee zakupy i materac również mam nadzieję nabyć Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: Materac Ikea 13.09.14, 21:28 Mamy Sultan Hedfors już 8 lat i nic się z nim nie dzieje. Ile razy śpimy gdzieś poza domem tyle razy doceniamy jego wygodę Teraz robiliśmy totalny remont domu i ten materac był jedyną rzeczą, której się nie pozbyliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
iwo02 Re: Materac Ikea 14.09.14, 05:42 Mam co prawda lateksowy Elsfjord, którego w tym roku już nie ma w I. Użytkujemy go 4 lata, gdy go kupowaliśmy trafiliśmy na "jakiegoś specjalistę". Pani kazała nam się wykładać na każdym materacu. Gdy dobrnęliśmy prawie do końca, zdjęła materac ze szczebelków i położyła go na przytarganym blacie, który włożyła na spód zamiast. Materac nabrał idealnej twardości. Zatem nie tylko materac jest ważny, ale też jego podstawa . Powodzenia w zakupach. Odpowiedz Link Zgłoś