Dodaj do ulubionych

Materac Ikea

10.09.14, 12:49
Ma któraś z Was ten materac? www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10244390/ jesteście zadowolne? Wie ktoś może jak wygląda fakt, że zabierają stary materac, płaci się za to?
Obserwuj wątek
    • crulotka Re: Materac Ikea 10.09.14, 13:18
      ja mam, od stycznia dopiero co prawda, ale póki co jestem zadowolona. Mam średnio twardy.
      • puellae_2007 Re: Materac Ikea 10.09.14, 13:36
        My myślimy o twardym jednak, a napisz mi proszę czy masz ochraniacz na niego? Pokrowiec nie jest do prania więc zastanawiam się nad jego zakupem?
        • crulotka Re: Materac Ikea 10.09.14, 13:55
          Mam ochraniacz...jakiś taki tańszy. Wyszłam z założenia, że jak się zeszmaci, to go wywalę i kupię nowywink Prałam już kilkakrotnie i na razie nie zamierza się zeszmacićwink My rozważaliśmy twardy, ale ja z biodrzastych i śpię na boku, więc wygodniej mi jak się troszkę zapadam jednak. W twardym się nie zapadałam nawet na milimetr.
    • tweety_28 Re: Materac Ikea 10.09.14, 14:23
      Mam, ale dopiero pół roku. Bardzo wygodnysmile
      Ochraniaczy na materac używam od wielu lat. Super sprawa. Dzięki nim poprzedni materac zrobił się niewygodny, a wyglądał nadal jak "nówka sztuka"wink Piorę je w miarę potrzeb tzn. kilka razy w roku i nadal wyglądają bardzo dobrze.
      Co do zabrania materaca nie wypowiem się. W sumie nawet nie zapytałam w sklepie czy jest taka usługa, a sam nikt nam jej nie zaproponował. Stare materace "pojechały" do Lamusowni ( miejsce darmowej zbiórki wszelkich "nietypowych" odpadów od resztek farb i lakierów po meble, gruz, opony itd. ) smile
      • puellae_2007 Re: Materac Ikea 10.09.14, 19:48
        A wiecie może do kiedy obowiązuje rabat 10% na materace?smile
        • grabasik Re: Materac Ikea 11.09.14, 12:06
          Promocja 10% jest do końca września. Nie bierz twardego materaca z Ikei - miałam kiedyś (inny model) ale twardy i musiałam zwrócić bo nie dało się spać (na szczęście mieli promocję, że można wypróbować materac przez 90 dni).
          • tweety_28 Re: Materac Ikea 11.09.14, 13:45
            > Nie bierz twardego materaca z Ikei - miała
            > m kiedyś (inny model) ale twardy i musiałam zwrócić bo nie dało się spać

Na naszym śpi się super i z tego powodu mam polecać tylko twarde?wink
            Jedni wolą "wpaść" w materac, inni mieć deskę pod plecamismile
            Można odradzać materac bo np. szybko się zdeformował, obicie jest do bani lub sprężyny gniotą w cztery litery, a nie dlatego że Ty wolisz miękkiewink
            • grabasik Re: Materac Ikea 11.09.14, 16:18
              Właśnie chodzi o to, że ja również wolę twarde ale ten z Ikei powinien mieć nazwę bardzo twardy. Tak czy inaczej warto wcześniej pomacać czy nawet poleżeć na wybranym materacu.
    • ablacim Re: Materac Ikea 11.09.14, 13:46
      Ja miałam materac Sultan Hedfors, ze sprężynami kieszeniowymi. Nie wiem, czy to kwestia jakiegoś wadliwego egzemplarza, ale nie wytrzymał nawet dwóch lat. Po półtora roku na środku zrobiła się dziura, w którą człowiek się zapadał. Zareklamowaliśmy i zwrócili kasę, więc pod tym względem Ikea jest super. Teraz mamy coś z Koła chyba i póki co, nic się nie dzieje, a ma już ponad 3 lata.
      • delphine_delphine Re: Materac Ikea 13.09.14, 10:33
        Mamy Hyllestad średnio twardy. Użytkujemy go juz prawie rok i jestesmy super zadowoleni. Jest bardzo wygodny, nic sie poki co z nim nie dzieje.
        Dokupilam oczywiscie ochraniach (ale nie w ikei) i rowniez spełnia swoją rolę. Materac wygląda jak nowy smile
        • puellae_2007 Re: Materac Ikea 13.09.14, 20:02
          Dzięki za opinięwink Jutro wybieramy się na wielkieeee zakupy i materac również mam nadzieję nabyćwink
      • ju_mi Re: Materac Ikea 13.09.14, 21:28
        Mamy Sultan Hedfors już 8 lat i nic się z nim nie dzieje. Ile razy śpimy gdzieś poza domem tyle razy doceniamy jego wygodę smile
        Teraz robiliśmy totalny remont domu i ten materac był jedyną rzeczą, której się nie pozbyliśmy.
    • iwo02 Re: Materac Ikea 14.09.14, 05:42
      Mam co prawda lateksowy Elsfjord, którego w tym roku już nie ma w I.
      Użytkujemy go 4 lata, gdy go kupowaliśmy trafiliśmy na "jakiegoś specjalistę".
      Pani kazała nam się wykładać na każdym materacu.
      Gdy dobrnęliśmy prawie do końca, zdjęła materac ze szczebelków i położyła go na przytarganym blacie, który włożyła na spód zamiast. Materac nabrał idealnej twardości.
      Zatem nie tylko materac jest ważny, ale też jego podstawa smile.
      Powodzenia w zakupach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka