Dodaj do ulubionych

Tor Carrera

23.09.14, 09:57
Kobitki chciałabym na urodziny kupić synowi(4l.) pierwszy tor Carrera. Może polecicie coś? Jest dość spory wybór i nie wiem na co się zdecydować tym bardziej, że będzie to pierwszy jego taki tor. A może któraś niedawno kupowała gdzieś w dobrej cenie?

Za wszystkie podpowiedzi i sugestie z góry dziękismile
Obserwuj wątek
    • bim-bol Re: Tor Carrera 23.09.14, 10:08
      Nie polecamy zestawow z Formuła 1 bo odpada przedni spoiler, lepiej chyba kupic tor z normalnymi samochodami.

W empiku na wyprzedazy urodzinowej sa też jakies tory

www.empik.com/prezenty/zabawki/all?qtype=facetForm&searchCategory=3768&productPoolId=56382&hideUnavailable=true&sort=priceDesc&brandFacet=carrera&brandFacet=carrera+go
    • verika Re: Tor Carrera 23.09.14, 10:21
      Nie polecam, dziadostwo straszne, zajmuje dużo miejsca, a zabawa średnia, my się go szybko pozbyliśmy. Poza tym już kompletnie nie nadaje się dla tak małego dziecka, bo trzeba sporego wyczucia aby autka nie wypadały z toru, a dla takiego malucha jest to niemal nieosiągalne, przysporzysz mu tylko flustracji, a nie przyjemności. Dla starego też średnia przyjemność, ciągle coś nie styka, non-stop przecierają się te cholerne szczotki, o d..e rozbić taką zabawkę sad
      • anicaf Re: Tor Carrera 23.09.14, 10:35
        podpisuję się w 100% pod Veriką, dziadostwo straszna i na pewno nie dla 4-latka.
        Mąż kupił synowi na 7 urodziny i :
        -potrzeba BARDZO dużow miejsca
        -dużo czasu,
        -trzeba być ostrożnym - samochody za szybko jadące wypadają z torów.

Efekt taki, że tor był rozłożony z kilka razy i teraz kurzy się na strychu. Niestety mąż nie chce sprzedać sad
        • kachna313 Re: Tor Carrera 23.09.14, 11:06
          Ano właśnie ja też czytałam opinie wszelakie na temat tych torów i nie do końca jestem przekonana, ale mój syn się upiera, że chce tor i koniec.
          To może jako mamy starszych chłopców polecicie coś innego dla 4 letniego fana wszelakich samochodów?
          • tedesca1 Re: Tor Carrera 23.09.14, 19:29
            Ja mam zupełnie odwrotne odczucia.
            my co prawda mamy dwa różne, a do tego różne samochody, ale nam jakoś te samochody nie wypadają, trzeba poprostu chwilę na to żeby je wyczuć, na zakrętach wolniej, na podjazdach szybciej. samochody można dokupić, szczotki też (zużywają się ale nie w expresowym tempie).
            Jedyny feler to to, że potrzeba rzeczywiście sporo miejsca na te tory.
            • tedesca1 Re: Tor Carrera 23.09.14, 19:30
              Zapomniałam dodać, że syn nauczył się najszybciej opanowywać samochody na torach smile
            • heca7 Re: Tor Carrera 23.09.14, 19:37
              Miejsca nam nie brakuje, mogą stać i cały rok. A próbowaliśmy wszyscy , nawet znajomi, którzy przychodzili co jakiś czas, dorośli, dzieci. No nikt nie dał rady. I ciągle któryś z samochodów nie kontaktował.
    • heca7 Re: Tor Carrera 23.09.14, 16:40
      Też nie polecam. Samochody wypadają choćby nie wiem co.
      • pln10 Re: Tor Carrera 23.09.14, 17:08
        Mamy dwa tory:
        1. z formułą 1 - te autka często wypadają
        2. pościg policyjny - są dwa auta; policja ze świecącym "kogutem" i osobówka - ten tor jest zdecydowanie lepszy, auta rzadko wypadają choć syn ciśnie prędkość na maxa wink, chyba po prostu te auta są lepiej wyważone, bo tory z obu sestawów łączymy w wielką petlę.

Syn ma obecnie 4,5roku a oba tory dostał pod choinkę ( też marzył tylko o takim prezencie).
        • heca7 Re: Tor Carrera 23.09.14, 17:23
          Właśnie ja mam formułę 1. I miało być super a samochody nie są w stanie przejechać jednego okrążenia. Próbowali wszyscy domownicy i goście też wink Szczotki bardzo szybko się zużyły a samochodziki bywało, że w ogóle nie kontaktowały. Zastanawiam się nad zmianą samochodów, może pomoże bo szkoda wyrzucać.
    • jablkojablko Re: Tor Carrera 27.01.15, 14:50
      www.youtube.com/watch?v=kL17Q1-2c6Y ten tor był kupiony w lidlu . Powiem tak dosc delikatne są ale zabawa wyglada tak!
    • nimistra Re: Tor Carrera 27.01.15, 15:12
      Też nie polecam- ani Carrery ani podobnych. Pozbyłam się już 2 torów, dzieciaki się denerwowały, że nie działa, wypada, no i te takie bandy na zakrętach miały bardzo ostre krawędzie sad
    • emma_me Re: Tor Carrera 28.01.15, 08:50
      Nie polecam a już na pewno nie jest to tor dla 4 latka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka