Dodaj do ulubionych

KappAhl Baby

11.10.14, 10:47
Zachęcona SMS-em z promocją 3za2 wybrałam się do dwóch sklepów na łowy i spotkał mnie zawód. W Krakowie nie można już kupić ubranek dla najmłodszych - Pani w kasie poinformowała mnie, że bezpowrotnie (!) wycofują kolekcje KappAhl Baby z większości sklepów... Jak jest u Was?

Szkoda mi bardzo, bo lubiłam te naturalne, ładnie uszyte ubranka dla niemowlaków w nienachalnych kolorach - zwłaszcza w wyprzedażowych cenach wink Trzeba było się zaopatrzyć wcześniej, ech...
Obserwuj wątek
    • keiti1978zg Re: KappAhl Baby 11.10.14, 12:07
      byłam ostatnio w Zgorzelcu i tez dowiedziałam sie ze małe dzieckowycofuja, ze im sie nie opłaca, w Zielonej Górze od utworzenia ssklepu nigdy nie było , dopiero od 86 sie zaczyna nadczym ubolewam, choc obecnie synek wkroczył w ten magiczny rozmiar 86
      • lia Re: KappAhl Baby 11.10.14, 12:28
        Podobno w Krakowie tylko w Bonarce zostaje dział baby. Ja kochałam zwłaszcza kolekcję newbie wielką i gorącą miłością, przyznam, że jesteś wściekła na nich, że nie można tych ciuszków w żaden sposób zamówić. Na nic mi te kupony, które dostaję, bo kupowałam w tym sklepie jedynie ciuchy dla dzieci, i to właśnie tę kolekcję. Jeśli ktoś ma chęć zarobić na mnie na allegro, nich zakłada sprzedaż ciuszków newbie, ja się nie oprę...
        • ta.dam Re: KappAhl Baby 11.10.14, 17:22
          No właśnie Newbie mi najbardziej szkoda... Chlip...
          (W Bonarce nic nie ma, jak i w Galerii Kazmierz, pani mi powiedziała, że zostaje chyba tylko w Warszawie)
          • nuage8 Re: KappAhl Baby 11.10.14, 20:52
            Cooooo???? No dramat po prostu! Moja co prawda weszła w 86, ale liczyłam na ten sklep "przyszłościowo". Czyli w całej Polsce tylko w Warszawie zostają????
            • lia Re: KappAhl Baby 11.10.14, 20:59
              Najlepiej jest ponoć na Wybrzeżu, im bliżej do Szwecji tym lepiej, im dalej na południe tym mniej ciuchów dociera... sad Warszawa też nieźle zaopatrzona. Ja dziś zauważyłam, że na mapce ze sklepami w KRK wyświetlają się już tylko dwa... Niechże oni otworzą sklep internetowy, no proszę...
              • marta.p-s Re: KappAhl Baby 11.10.14, 23:01
                Ja też kocham kolekcję newbie. Ciekawe czy w Gdańsku zostają czy nie. Może ktoś wie?
    • ekler.ka Re: KappAhl Baby 11.10.14, 23:27
      Też byłam ostatnio w Bonarce, nie ma w Krakowie już nic. Ubranka są od 86, ale Newbie nie ma w ogóle, mimo że teraz sięga do 86/92. Jestem wściekła...
      • kamimiki2 Re: KappAhl Baby 12.10.14, 11:39
        Potrzebuję spodnie dresowe dla córki; niestety mieszkam za daleko od sklepu a na allegro nie ma rozmiaru.... Czy któraś mama wybiera się do sklepu i pomogłaby mi?
    • smoczy_plomien Lista sklepów 20.10.14, 10:16
      Jest oficjalne info KappAhla i lista sklepów: www.babymanager.pl/stanowisko-kappahl-w-sprawie-kolekcji-newbie/
      • patatajowa Re: sklep internetowy ! 20.10.14, 11:05
        pal sześć newbie , wazne ze sklep internetowy bedzie ! smile jesli oczywiscie sie nie rozmyśla do wiosny wink
        • lia Re: sklep internetowy ! 20.10.14, 11:39
          Wypchaj się Kappahlu, do wiosny to moje dziecię wyrośnie z Newbie, a przyrzekłam sobie, że NIC ale to NIC innego u was nie kupię, właśnie dlatego, że mnie olewacie. O.
          • patatajowa Re: sklep internetowy ! 20.10.14, 11:52
            w jaki sposób kappahl cie olewa?
            • lia Re: sklep internetowy ! 20.10.14, 12:50
              Ano w taki, że wycofał z Krakowa kolekcję newbie i zlikwidował dział niemowlęcy, który był jedynym, na jakim robiłam zakupy. Odebrałam to bardzo personalnie tongue_out Zwłaszcza, że dzięki wyszukiwarce i ich strony widzę, że te ciuchy, które miałabym ochotę kupić bez problemu są dostępne w Wawie. To, co, ja jestem gorszy klient?
              • agni71 Re: sklep internetowy ! 20.10.14, 21:47
                A warszawiaków olewa Lindex, bo sklepu stacjonarnego tu nie uświadczysz. A co, ja jestem gorszy klient? wink
                • lia Re: sklep internetowy ! 20.10.14, 22:50
                  Lindex ma sklep internetowy, stacjonarnie też mnie olewa big_grin
                  • agni71 Re: sklep internetowy ! 20.10.14, 23:11
                    ale jaką drogą przesyłke i zwroty! Jak sie Kappahl też tak wybzdyczy, to oleję e-sklep...
                    • lia Re: sklep internetowy ! 20.10.14, 23:21
                      Ja bym się cudów nie spodziewała, niestety. Skandynawia ma drogą pocztę, przez morze trza przepłynąć, eh...
      • ta.dam Re: Lista sklepów 20.10.14, 14:48
        Ech, ciekawe, czy ta "wiosna" będzie przed wakacjami... Średnio pocieszająca wiadomość.
        Naprawdę dziwi mnie, że choćby w jednym sklepie w Krakowie nie zostawili tej kolekcji. Grrr!
        • smoczy_plomien Re: Lista sklepów 20.10.14, 15:07
          O to, to! Na Śląsku też nic nie zostało, jest np. Szczecin, czy KEN Center, które [przynajmniej kilka lat temu] było strasznym zadupiem z 3 klientami na krzyż snującymi się. I też ciekawa jestem, jak bardzo "na wiosnę" uda im się ten sklep uruchomić.
        • natalek79 Re: Lista sklepów 20.10.14, 15:08
          To samo w Cubus... Lubiłam u nich kopertowe body i pajace za grosze z wyprzedaży. Smętne resztki i info, że maluchy wycofują...
          • gibon301 Re: Lista sklepów 20.10.14, 17:40
            dostałam podobną odpowiedź od Kappahla jak ta z linka. i wszystko fajnie tylko jak już ktoś słusznie zauważył do wiosny to pewnie większość dzieci zainteresowanych mam już wyskoczy z tej rozmiarówki....szkoda no ale cóż...
            • patatajowa Re: Lista sklepów 20.10.14, 17:51
              ale będą nowe zainteresowane a dostępność już dla wszystkich online smile
              • gibon301 Re: Lista sklepów 20.10.14, 21:30
                jasne, że będą. pisałam w kontekście osób się tu wypowiadających / dot. tego wątku
            • rzodkiewka7 Re: Lista sklepów 20.10.14, 21:34
              a ja jakiś czas temu dostałam mail do ankiety Kappahla dotyczący sklepu internetowego, widzę że naprawdę chcą ten sklep internetowy otworzyć, mam nadzieję że do przyszłej jesieni się wyrobią wink Niestety w Rzeszowie kolekcji dla niemowląt nie uświadczysz, dodatkowo zlikwidowali nam sklep w MH i został tylko jeden w Galerii Rzeszów uncertain mam nadzieję że chociaż ten nam zostawią, mój syn nosi tylko ich spodnie dresowe, tylko one nie spadają mu z tyłka sad
              • patatajowa Re: Lista sklepów 20.10.14, 21:47

no weź nie żartuj!!! Naprawdę zlikwidowali w mh sklep??? Kiedy????
                W gal.rz.jak byłam ostatnio to jeszcze były niemowlaki.... No szik normalnie.... sad
                • rzodkiewka7 Re: Lista sklepów 20.10.14, 22:01
                  zlikwidowali w zeszłym tygodniu, byłam w czwartek zobaczyć czy mają spodnie, których już nie ma w Galerii Rzeszów, a tam wyprzedaż 75%, ale wyprzedaż była taka uporządkowana, odgrodzona i nie takie szaleństwo jak w Nowym Świecie, na wyprzedaży już resztki z letniej kolekcji wisiały dla małego bluzę z suwakiem kupiłam i skarpetki, spodnie z nowej kolekcji w osobnej części sklepu i w pełnej cenie. Niewiele klientów na sklepie było. Pytałam ekspedientki to stwierdziła że ta decyzja o likwidacji to nagle była... ponoć zwinęli się w tydzień sad
                  • patatajowa Re: Lista sklepów 20.10.14, 22:05

no to wszystko jasne,też mi się wydawało ze przeciezprzechodzilam i jeszcze był....a w gal.rz to juz nie ma nic z tych mini? Nawet się zastanawiałam czy wziąć dla znajomej która rodzi niedługo czy poczekać...no i się nie doczekam juz...
                    • rzodkiewka7 Re: Lista sklepów 20.10.14, 22:10
                      No nie ma nic. Ubolewam bardzo, bo jak młody był malutki to nie odkryłam jeszcze kolekcji newbie, dopiero gdzieś od rozmiaru 74 korzystałam. I wymyśliłam sobie że skoro już większość wyprawki będę miała po młodym to dokupię sobie trochę z tej serii przy kolejnym dziecku... a tu taki zonk sad tak więc trzymam kciuki za sklep internetowy w przyszłym roku.
              • natalek79 Re: Lista sklepów 20.10.14, 22:53
                Żartujesz? Tydzień nie byłam w MH i coś mi umknęło??? Dwa tygodnie temu wstąpiłam idąc po rower do Intersportu i było normalnie... Akcja bardzo cicha w takim wypadku, pewnie chcieli uniknąć takich akcji jak w NŚ. Porażka, bo bywałam tam częściej niż w GRz, w ogóle najbardziej lubiłam ten w NŚ...
                • patatajowa Re: Lista sklepów 21.10.14, 08:00

no mnie ostatnio kilka takich szokow spotkało w c.h. Sklepy padają jeden po drugim...w N.S juz nie ma New yorkera,na górze 3/4 gastronomii zasłonięte.na -1 zlikwidował się ten ogromny zabawkowy i coccodrillo...jak się jeszcze hm wyniesie to nie będzie po co zaglądać...
                  Aha no i szok tygodnia- cały Rejtan pusty- nie ma juz w nim chyba nic...
                  • karolinakarolina1 Re: Lista sklepów 21.10.14, 09:23
                    Lia możesz mnie przesłać bon i zakupie Ci bodziakasmile
                    • lia karolinakarolina1 21.10.14, 12:05
                      Sprawdź maila gazetowego smile
                  • a-e-p Re: Lista sklepów 21.10.14, 09:37
                    No szok i niedowierzanie. Szkoda ze koleżanka z Rzeszowa nic nie wspomniała o wyprz. w MH bo bywam tam sporadyczniesad Docelowo K. ma zostac tylko online na Polske, tak przynajmniej słyszałam z wiarygodnego źródła. Asortyment w GRz strasznie ubogi, chciałam corce kupic tshirt i nie było z czego wybierac, masakra...

Do NŚ chodze tylko do H&M i Rosmana, ten Cocodrillo odwiedziłam 2 razy (kosmiczne ceny ciuchów), a jak przechodziłam obok to wieczne pustki, wiec nie dziwi mnie ze juz ich nie ma.
                    • patatajowa Re: Lista sklepów 21.10.14, 14:25
                      to chyba niestety prawda,byłam dzisiaj w mh, w kappahlu składaja wszystko, przy wejsciu chyba stały wieszaki wyprzedazowe z tego co widziałam, sporo rzeczy zostało. no szkoda ze nikt nie dał znac ze jest taka wyprz.likwidacyjna sad
      • ekler.ka Re: Lista sklepów 20.10.14, 22:46
        Wszystko fajnie, ale Newbie ma też w tej chwili większe rozmiary (92-110) a i one w sklepach z asortymentem dla dzieci od dwóch lat, przynajmniej w Krakowie, nie są dostępne.
        Ja nie wiem, o co chodzi, naprawdę. W Warszawie tyle sklepów, u nas nic. Dobrych parę stówek tam zostawiłam a moja córa dopiero 80 nosi... A na dorosłe działy nawet nie zaglądam i zwykle jak wchodzę, świecą pustkami.
        • lia Re: Lista sklepów 20.10.14, 23:06
          To też prawda, co pisze Ekler.ka. W KRK z "dużego newbie" pojedyncze rzeczy miała tylko Bonarka i to jakiś czas temu. BTW, jeśli ktoś ma ochotę na kupony -20 proc., takie papierowe, to mogę podesłać - najchętniej komuś z Wawy, jakby mi mógł jednego bodziaka za to taniej kupić, to reszta jego smile Mam 2 komplety po jednej zniżce -20 proc. na art. damski, -20 proc. na męski lub dziecięcy i 30 zł na zakupy powyżej 150 zeta. Jeden komplet jest ważny do 28 października, drugi do 10 listopada. Anybody?
      • petitbonton Re: Lista sklepów 20.10.14, 23:07
        Smoku, ale z Ciebie Sherlock smile
        • joacz1980 Re:To pięknie... 21.10.14, 09:32
          czyli w Rzeszowie został nam jeden sklep. Wkórzyłam się ciut bo upatrzyłam sobie kurtkę dla młodej i chciałam kupić po przecenie w grudniu. Teraz szanse na to są bliskie zeru...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka