16.10.14, 11:44
hej, syn mój zaczął interesować się Star Wars. Czeka z niecierpliwością na drugi odcinek Star Wars rebelianci. Wczesniej innych bajek nie oglądał z tej serii. Temat podłapał od kolegów w przedszkolu, ma trochę lego z tej tematyki, kolorowanek i nic poza tym.

Chciałabym mu kupić ksiażkę, tylko kompletnie nie wiem jaką
czy np taką warto?
aros.pl/ksiazka/star-wars-wojna-klonow-encyklopedia-postaci
czy może jakieś fajne ciekawe opowiadania?
Dla mnie temat obcy, stąd pytam co tu warto z tego star wars kupić smile

Obserwuj wątek
    • kroliczyca80 Re: Star Wars 16.10.14, 13:16
      Mamy tę książkę, drugą podobną (nie o wojnach klonów, tylko o tradycyjnych SW) również. Mój syn (obecnie 6 lat) czyta je od deski do deski, można go pytać na wyrywki. Ale pamiętaj, że tam nie ma żadnej fabuły, to po prostu encyklopedie postaci. Znajdziecie w nich wszystko (naprawdę wszystko - od wyglądu, po historię życia, uzbrojenie, sposoby walki itd) każdej postaci.
      • kakaka2 Re: Star Wars 16.10.14, 13:24
        no tak encyklopedia to raczej nie opowiadaniawink
        a mogłabyś polecić coś do czytania z serii star wars?
        albo jakąś bajkę/film, tez mam ok 6 latka, ale u nas zainteresowanie star wars jest dosyć nowe ale intensywne.
        • aribeth1 Re: Star Wars 16.10.14, 13:29
          Mój sześciolatek uwielbia filmiki Lego Star Wars, ja też mam przy nich sporo uciechysmile
          www.youtube.com/watch?v=szhxA6-Whu4
          • krotanna Re: Star Wars 16.10.14, 16:44
            Moje dziecko też jest fanem SW. Oczywiście film kultowy więc widziało wszystkie części z drobną cenzurą wink
            Poza książką polecam koszulkę, bluzę czy czapkę z daszkiem SW. Moje dziecko kocha miłością pierwszą i strasznie się złości gdy trafiają do prania smile
            • kakaka2 Re: Star Wars 17.10.14, 08:09
              tak tak, koszulki dwie juz ma w kolekcjismile
              bardziej mnie interesują ksiażki do czytania/oglądania w tej tematyce i bajki, które można puscić latkowismile
              • tomanksa Re: Star Wars 17.10.14, 08:29
                O właśnie, podczepię się pod wątek, jeśli można. Gdzie znajdę jakieś bajki ( niekoniecznie Lego) Star Wars. Mój 6 latek też ostatnio podłapał w przedszkolu Star Wars, gada tylko o tym, zbiera na Lego o tej tematyce itp. ale filmu, bajki żadnej nie widział. Gdzie znajdę coś odpowiedniego dla 6-latka, bo na normalny film to chyba jeszcze za mały, co nie?
                • kakaka2 Re: Star Wars 17.10.14, 08:34
                  Mój obejrzał I odcinek star wars rebelianci na disney xd, tu go masz
                  embed.movshare.net/embed.php?v=034d5b38e547d
                  w sobotę ma być drugi odcinek

a tak to tez nie oglądalismy innych bajek ani filmów
                  • tomanksa Re: Star Wars 17.10.14, 08:44
                    Dzięki, właśnie wyczaiłam, że lecą na Disney Channel i na Disney XD. Nic dziwnego, że ja nie w temacie, mój jeszcze do niedawna tylko Mini mini miał na tapecie big_grin
                    • asiakh Re: Star Wars 17.10.14, 09:24
                      Mój syn jako 6 latek już dawno był po obejrzeniu klasycznej serii Lucasa. Tam naprawdę nie ma nic strasznego smile
        • kroliczyca80 Re: Star Wars 17.10.14, 11:01
          Mój oglądał dużo razy wszystkie 6 częsci Star Wars (te pełnometrażowe), lubi też animowane Wojny Klonów, szukamy ich sobie na You Tube.
          Nie mamy nic do czytania z fabułą, poza jakimiś cienkimi książeczkami sprzed 15 lat, po moim bracie. Te książeczki to takie skróty wszystkich częsci filmowych, napisane pod dzieci. Ale za tym syn nie przepada.
    • awesome810 Re: Star Wars 17.10.14, 12:42
      O opowiadaniach to nic nie wiem, ale te encyklopedie postaci (a są różne) to są baaardzo ciekawe pozycje dla dzieci, mój się tak co parę dni modli do tych książek.
      No i sto różnych zestawów lego Star Wars - masz z głowy prezenty na najbliższy rok, albo i dłużej.
      Koszulki, czapeczki, kurtka jest w Smyku smile, bloki, zeszyty, plastelina, kredki, plecak, itd. Przerabialiśmy wszystko, zainteresowanie ciągnie się już ze dwa lata
      • junia15 Re: Star Wars 23.10.14, 14:00
        hej a gdzie znajdę np. portfelik na rzep albo inny gadżet dla 10-latka (bratanek już 2-i rok zakochany w Star Wars)
        w smyku są poduszki, bidon, skarpetki nawet...tylko tu też liczy się postać...niestety...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka