Dodaj do ulubionych

Polskie kosmetyki.

31.01.15, 16:55
Jade za chwile do PL i chcialabym ewentualnie nabyc polskie kosmetyki. Najbardziej mnie interesuje Ziaja dla osob z atopowym zaapaleniem skory i generalnie rzeczy dla osob z sucha wrazliwa skora. Plus balsamy do ciala i jakies dobre kremy do rak ale kazdej propozycji chetnie wysluchamsmile
Obserwuj wątek
    • mag1982 Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 16:59
      Ja lubię szampon wzmacniający z tołpy.
    • julka.82 Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:03
      Ziajaa fajna serie regenerujaca z witamina c. Tolpe tez bardzo polecam, zwlaszcza kremy do twarzy.
    • joa66 Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:04
      Yonelle

yonelle.pl/kosmetyki/infusion/
      Najlepszy krem jaki miałam w życiu, a cerę mam trudną.
      • joa66 Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:10
        Z kosmetyków mniej uniwersalnych: Eris ma krem z 1% witaminą K do cery naczynkowej oraz krem z 10% kwasem migdałowym (do zabiegów w gabinetach stosuje się chyba 40%, ale krem możesz stosować codziennie jeżeli Ci służy)
        • joa66 Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:13
          Ach i jeszcze balsam do ust Tisane (kupuje się w aptekach) - rewelacja.
          • feiticeira Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 11:24
            albo w Hebe
    • triss_merigold6 Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:07
      Biały Jeleń. Nafta kosmetyczna do włosów.

Akurat na tę serię Ziaji (apteczną dla cery naczynkowej i wrażliwej) bardzo się nacięłam.
    • mayaalex Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:07
      tez polecam tolpe, nie mialam wielu ich rzeczy ale wszystkie swietne.
      i dermedic hydrain.
      • aqua48 Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:09
        Tołpa, mnie Ziaja uczula.
      • moofka Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:47
        tolpa robi dla biedronki
        mleczko na pewno i plyn micelarny, nie wiem co jeszcze
        plyn biedronkowy jest super
        warto zrobic zapas
        ja uzywam na zmiane z dermedic wlasnie
        i bardzo lubie obydwa
        • moofka Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:49
          a jeszcze kremy do rak fajne robi anida
          geste tresciwe z dobrym skladem
          troche jak maska
          ale nie widzialam w drogeriach
          ja kupuje w aptece
        • wielkafuria Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 11:04
          jaks ie te kosmetyki biedronkowe nazywaja? gdzie ich szukac? sa oznaczone ze to tołpa?
          • moofka Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 11:35
            Be beauty
            To ten konkretnie
            www.kosmetykibeztajemnic.pl/2013/01/bebeauty-pyn-micelarny-myslaam-ze-za.html
    • pade Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:12
      Ziaja dla atopików jest genialna. Wydałam kupę kasy na emolium, oilatum, a to bardziewie jest w porównaniu do Ziaji. Dla mnie przynajmniejsmile
      Polecam też kosmetyki Pharmaceris i Iwostin.
    • czar_bajry Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:14
      Biały Jeleń jest super
    • moofka Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:17
      ja lubie dermedic
      a pokazcie te ziaje atopowa? ja ich generalnie nie lubie, ale jak to taki hit, to moge sprobowac
      • klamkas Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:37
        ziaja.com/ziaja-med/1953,fizjoderm-balsam

Próbowałam balsam do ciała - całkiem niezły.
      • pade Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:42
        Ja to kupiłam
        www.ceneo.pl/23646486
        To nie jest ta seria, którą zalinkowała Klamkas
        • moofka Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:44
          aha smile
          dziękuję, wyprobuje
          • pade Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 18:37
            proszęsmile
            • ofelia1982 Re: Polskie kosmetyki. 25.02.15, 09:51
              I ja dziekuje! Wydawalam krocie na Oillan dla synka a tu proszęsmile
    • barbibarbi Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:19
      Ziaja? Nieeee,. Bo tania? Ja polecam firmę Fitomed, mają bardzo bogate składy kosmetyków, na necie można kupić, stacjonarnie w niektórych aptekach.
      • pade Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:39
        Nie chodzi o to, że tania. Ja zimą strasznie cierpię z powodu suchej skóry. Doslownie robią mi się rany na ciele, drapię się, zwariować można. Uzywam balsamów, masła do ciała i nic, zostaje lekki film, a skóra dalej sucha jak papier i swędzi. Wczoraj kupiłam żel pod prysznic dla atopików z ziaji. I wreszcie poczułam ulgęsmile
        • crea.tura Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 08:08
          Kup sobie balsam z mocznikiem 5% (dobrze się wchłania) lub 10% (średnio się wchłania) Isany, marki własnej Rossmana. Jest rewelacyjny, a kosztuje ok 7 zł jeśli nie jest w promocji. Butelka biało-czerwona.
          • pade Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 10:25
            Dziękujęsmile
          • ichi51e Re: Polskie kosmetyki. 18.06.15, 21:28
            Mi kosmetyczka ten balsam radzila na wrastajace wlosy. Dzueki za przypomnienie.
        • wielkafuria Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 11:06
          mnie uratowała kiedys zeria dla atopowej z AA. była w drogeriach aptecznych. dosłownie uratowała, bo byłam juz w depresji jak nic na recepte nie dzialało i nagle cud.
          • pade Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 11:21
            używałam kremu do twarzy z tej serii, ale dla mnie był za lekki
    • a.va Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:22
      Masła do ciała Ziai, balsamy do ciała Kolastyny i Eveline, peelingi do twarzy Erisu - używam i bardzo sobie chwalę.
    • zana781 Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:22
      Fitomed, rewelacja.Co prawda ja mam tlusta cere, ale kosmetyki tej marki wyleczyly maja twarz, to mysle, ze do innego rodzaju cery rowniez beda swietne.
    • werualta Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:24
      do rąk: rewelacja__exclusive cosmetics, firma świt pharma warszawa: odżywiający z wit e, keratyną, olejem rycynowym, nawet garnier się do niego nie umywa wink
      • jan.kran Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:32
        Dziekuje , zaraz sobie wszystko zanotujesmile
        • pade Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:40
          Aha, i ja uwielbiam kremy Pani Walewskasmile
    • agni71 Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:46
      Ja za Ziaja nie przepadam, tę serię o której piszesz chyba próbowałam, i na mnie nie zrobiła wrażenia. Lubie kosmetyki Emolium, do rąk polecam tej firmy krem barierowy.
      • przeciwcialo Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 17:52
        Ja lubię firmę Sylveco- naturalne kosmetyki.
        Ziaja ma fajne kosmetyki ale każdemu co innego pasuje.
        • kamunyak Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 22:06
          > Ja lubię firmę Sylveco- naturalne kosmetyki.

Ja też ostatnio na nich trafiłam, tez lubię.
          Chociaż, przy okazji szukania farby do włosów, trafiłam na kosmetyki SANTE, wydają się sie być równie atrakcyjne, bedę próbować. Na razie wypróbowałam krem z acai, pieknie pachnie, jakąs ziołowo-korzenną nutą.
          • burina Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 05:11
            I ja się podepnę smile
            Ziaja w ogóle nie ma do nich startu - kremy Sylveco są z naturalnych składników, bez produktów ropopochodnych. Wklejam skłąd używanego przeze mnie kremu: Woda, Olej sojowy, Olej jojoba, Olej z pestek winogron, Wosk pszczeli, Olej rokitnikowy, Betulina, Stearynian sodu, Kwas cytrynowy.

A z ciekawostek, to byłam ostatnio w Hong Kongu i w tamtejszych sieciowych drogeriach można kupić produkty polskiej Eveline. I nie należą one do najtańszych.
            • ofelia1982 Re: Polskie kosmetyki. 25.02.15, 09:53
              Sylveco tez znam i lubię! Faktycznie sklady superowe i kosmetyki mile w użytkowaniu. Tylko droższe i mniej wydajne. Lipowy plyn micelarny mi się kończy po 2-3 tyg
    • igajos Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 18:03
      Ziaję lubię, choć z serii dla atopików nic jeszcze nie miałam. Ostatnio przerzuciłam się na mediderm. Używam kremu i balsamu pod prysznic. Bardzo dobre dla mnie i dziecka. Zwłaszcza krem. Chyba tylko w aptekach można kupić.
      • przeciwcialo Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 18:05
        Mediderm tani jest i dobry. Ja krem znam a balsam pod prysznic sprobuje.
    • drinkit Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 18:11
      Lirene seria emolientowa (balsamy), Iwostin, Ziaja med też ok
    • lola211 Re: Polskie kosmetyki. 31.01.15, 18:20
      Ava.
      Sylveco.
      Fitomed.
      • pade Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 11:43
        Lola, co używasz z Avy? Przejrzałam ich stronę i zastanawiam się co wybrać.
        Jeśli chodzi o Sylveco to waham się między lekkim kremem brzozowym a tym na noc. Nie wiem czy na ten nocny da się nałożyć makijaż?
        • notting_hill Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 12:10
          Wprawdzie nie do mnie to pytanie smile, ale nie mogłam się powstrzymać, żeby nie napisać, że Ava ma rewelacyjny krem marchewkowy za całe 15 pln (niezbyt treściwy) i Mustella - ten jest dość tłusty, gęsty, świetnie sprawdza się na zimę i na noc. Trzeba szukać na dolnych półkach, opakowania niezbyt wyrafinowane i nie rzucające się w oczy.
          Natomiast seria Ava eco to trochę zawracanie głowy- niaładnie, chociaż naturalnie pachnie, nie ma żadnej przyjemności z jej używania, efektów takoż, a kosztuje trzy razy tyle i trudno dostać.
          • agni71 Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 12:22
            ja tez lubię Avę

kiedyś ktos chyba nawet na tym forum polecał krem z wit. C i retinolem (niby 50+, ale przeciez mozna stosowac wczesniej) - jest faktycznie niezły

Larisse

• agni71 Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 12:24
              aha, ceny na avę chyba sa niższe w merlinie (często też promocje)
          • pade Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 12:40
            Dziękismile
            Jeszcze mnie info o tym kremie brzozowym z Sylveco bardzo interesujesmile
            • notting_hill Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 14:11
              Recenzje na wizażu są w większości entuzjastyczne
              wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=59821
              wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=56641
              Wygląda na to, że nie jest zły. Trzeba jednak pamiętać, że recenzje te w większości piszą osoby dość młode, ich postrzeganie kremów tłustych i treściwych jest z natury rzeczy trochę spaczone. Wiem to po sobie- z wiekiem skóra docenia każdy rodzaj natłuszczenia- czy to olejki, czyste masła czy też naprawdę ciężkie kremy typu kokosowy ziaji (nb dla mnie, obok mustelli avy najlepiej natłuszczający na noc w porze zimowej). Kiedyś każda próba nałożenia czegoś podobnego kończyła się koszmarnymi wypryskami i błyszczeniem się przez cały następny dzień.
              • pade Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 14:37
                Czytałam recenzję, chodziło mi o info, czy da się ten krem nałożyć pod makijaż.
                Dla mnie krem kokosowy zaji nie jest za ciężkismile Ja nakładam tłusty krem z lipidami i na to jeszcze półtłusty np. Pani Walewska a po 3-4 godzinach mam suchą skóręsad
                I właśnie biorąc pod uwagę, że opinie piszą osoby młode, mam podejrzenia, że ten krem brzozowy na noc, dla mnie będzie dobry na dzieńsmile Ale nie chcę ryzykować, że mi się makijaż rozpłynie, więc pytam Was.
                • jan.kran Re: Polskie kosmetyki. 02.02.15, 16:38
                  Moje atopowe dzieci maja dobre doswiadczenia z niedrogimi niemieckimi kosmetykami. Dlatego wiem ze nie zawsze cena jest adekwatna do jakosci i do tego jak wrazliwa skora reaguje. Ja z kolei czym sie posmaruje to mi nie wadzismile Pospisuje sobie Wasze propozycje i wyprobujemysmile
                  • krowkaboza1 Re: Polskie kosmetyki. 10.02.15, 09:56
                    „nie zawsze cena jest adekwatna do jakosci i do tego jak wrazliwa skora reaguje.” – tez tak uwazam, coś o cerze naczyniowej wiem… na krem kolagenowy biodermic, odpowiedni do mojej skóry, wydaję niewiele, a cerę mam jak po zabiegach u kosmetyczki. Bardzo fajny, luksusowy dermokosmetyk wcale nie musi być drogi, cena nie jest żadnym wyznacznikiem.
                    • ofelia1982 Re: Polskie kosmetyki. 25.02.15, 09:57
                      To zalezy. Balsamy do ciała i kosmetyki do włosów mogę miec jakiekolwiek, ale do twarzy tylko Avene antirougeurs. Tylko po nim nie jestem czerwona. Zdradzilam go 2 razy z jakimś innym kremem i pokornie do niego wracalam
                      • lilly_about ofelia 25.02.15, 10:11
                        Czy ten krem nie zostawia na buzi tłustego filtra?
        • lola211 Re: Polskie kosmetyki. 28.02.15, 08:20
          Piling -maska ryz z ogorkiem-swietnie pilinguje i nawilza.
          Serum marchewka z groszkiem-faktycznia napina, czuc ze dziala.
          Mam tez pudło alg do robienia maski -z linii profesjonalnej.
    • calvi-nai Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 02:34
      Z ziaja seria do skóry atopowe, ta zalinkowana przez Pade. Poza tym bielenda, dobre ma kremy do twarzy np z serii botechnologia ciekłokrystaliczny.
      Bielenda ma super peelingi i najcudowniejsza maskę algowa.
      • crea.tura Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 08:09
        a której używasz? bo właśnie chciałam sobie zamówić, ale rodzajów multum smile
        • ra_gra82 Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 10:56
          Też poproszę o namiary na fajną maskę algową ( gdzie do kupienia). Ja z kolei polecam do twarzy olejek myjący i olejek nawilżający, też Bielendy. Kupiłam w Rossmanie.
          • crea.tura Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 12:16
            Te maski są na allegro, nie kupisz ich w zwykłym sklepie bo są przeznaczane do salonów kosmetycznych. Niestety mają ogromną pojemność ;/
        • calvi-nai Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 13:06
          Algowa ze spirulina najlepsza.
          • crea.tura Re: Polskie kosmetyki. 11.02.15, 11:23
            dzięki, jest już u mnie smile
      • miodmalina2 Re: Polskie kosmetyki. 18.06.15, 20:11
        Najlepszy peeling to rzeczywiście bielenda. Mikrodermabrazja diamentowa w saszetkach. Będę go kupować do końca swiata. mam nadzieję, ze go nigdy nie wycofają. Z peelingów nie kupuje już zadnych innych tylko bielendę.
        • wronska91 Re: Polskie kosmetyki. 14.10.15, 20:41
          A lepszy jest peeling mechaniczny czy enzymatyczny? Bo chciałam troche złuszczyć naskórek na jesien, nie wiem jednak jak sie do tego zabrac i przy pomocy jakich kosmertków sad Mam troche grudek na skórze
    • cilantre Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 10:20

Czy któraś z Was używała kosmetyki firmy Apis ?
      Ciekawa oferta, ale nie są zbyt tanie, więc szukam opinii.
      • crea.tura Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 10:24
        Miałam szampon, taki niebieski z minerałami. Straaaasznie wysuszał włosy.
    • straszny.upal Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 12:31
      Ziaja ale w firmowych sklepach Ziai (wiekszy wybor)
      Dermika
      Lirene (Irena Eris)
      Eveline (maja genialna maseczke zelowa z hialuronem, taka w zielonym opakowaniu, zawsze mam zapas)
    • edelstein Re: Polskie kosmetyki. 01.02.15, 12:32
      Rewelacyjne sa maseczki firmy "Dermaglin".
    • afro.ninja Re: Polskie kosmetyki. 27.02.15, 09:40
      Ematka dziwgnia handlu, kupilam kilka kosmetykow fitomed. Fajne, fajne. smile
      • jan.kran Re: Polskie kosmetyki. 28.02.15, 06:37
        Niestety okazało się ze ZIai dla atopikow nie ma w Rosmanie a do sklepu firmowego nie miałam czasu zajrzeć .Natomast kupiłam Biały Jeleń hypoalergiczny z kozim mlekiem a drugi naturalny ,ładnie pachną i syn po użyciu nie ma problemów. Latem będę mieć więcej czasu to poszukam kilku kosmetyków o których pisałyscie.

• nicol.lublin Re: Polskie kosmetyki. 18.06.15, 21:06
          ta specjalna ziaja jest w aptekach
    • princess_yo_yo Re: Polskie kosmetyki. 18.06.15, 21:00
      ja zawsze przywoze zapas dermosanu N+R. swietna mala tubka i mozna tego uzywac do wszystkiego, jesli zdarza ci sie podrozowac z bagazem podrecznym to taka tubka obleci jako krem do twarzy, rak i calej reszty.
      nie znalazlam jeszcze rownie doskonalego i taniego ekwiwalentu nigdzie.
    • olesia301 Re: Polskie kosmetyki. 15.10.15, 09:44
      polecam 2 -fazowy płyn do demakijażu ziaja

Polecam też serum do rzęs Oceanic, rzęsy jak po tuszu smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka