Dodaj do ulubionych

Allegro - zdjęcia

19.03.15, 08:44
Jak odnaleźć zdjęcie katalogowe w necie jakiejś rzeczy?Chcę sprzedać kilka rzeczy po corce i zamieścić na miniaturce zdjęcie katalogowe a dopiero potem w aukcjonerze zdjecia real foto.Jak to zrobić?wiadomo,ze ciuszki są ze starszych kolekcji.Jakoś nie umiem tego wyszukać.Proszę znawczynie o pomoć.Jeszcze jedno?Jak zasłonić dziecku twarz na zdjęciach z aukcji?Jak to się robi?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Allegro - zdjęcia 19.03.15, 08:56
      ale ty sie pytasz jak użyć gugli ????
      twarz można zasłonić poprzez naciągnięcie czapki albo założenie na chwilę reklamówki.
      a zaczac trzeba od opanowania podstaw jakiegos programu graficznego na poczatek np painta wink
      https://3.bp.blogspot.com/_68whCucLTcE/SjIq1wgLUII/AAAAAAAADDs/kaBXgu-_8Os/s400/golf.JPG
      • patatajowa Re: Allegro - zdjęcia 19.03.15, 08:58
        no i jeszcze polecam cały ten blog,jak fotkami przyciągnąć kupujacych na aukcje, co prawda od dawna nic sie tam od dawna nie dzieje ale i tak to co jest warto poogladac smile
        zdjecia trzeba sobie zapisywac ze stron zaraz po zakupie z myślą wykorzystania ich potem do odsprzedazy. nie wszystko znajdziesz w guglach. czasem trzeba sie sporo nakopac a i tak efekt marny. niektóre marki mozna próbowac szukac po numerze z metki.
        • 3fanta Re: Allegro - zdjęcia 19.03.15, 09:20
          Dzięki.Będę szukać po tym numerze z metki.Kolega mi doradził aby małej też robić zdjęcia bez glowy to nie będzie roboty z obróbką.Co chodzi o te katalogowe zdjęcia to dużo rzeczy młoda po prostu dostała to nie mialam ich jak zapisać.Ale zobacz po tych metkach.Chodzi zwłaszcza o ciuchy Next i George
          • 08maja Re: Allegro - zdjęcia 19.03.15, 10:20
            Nie obcinaj głowy - to dziwnie wygląda np. ta aukcja. W każdym programie( darmowym też) jest opcja rozmycia obrazu - najczęściej nazywa się to mozaika pikselowa - tak zakryjesz twarz, jak ci nie wyjdzie zawsze możesz zamazać innym kolorem w paincie - ale moim zdaniem to brzydko wygląda. I tak powinnaś skorzystać z jakiegoś programu kadrując - wycinając zdjęcia, czy zmniejszając ich rozmiar. Jeśli chodzi o zdjęcia katalogowe to poszukaj na allegro , również w zakończonych aukcjach, np. jak szukasz sukienki next w kwiatki wpisz w kategorii sukienki next kwiaty, next kwiatki, jak nie znajdziesz możesz przeszukać wszystkie next - ale to żmudna robota, pamiętaj też o usunięciu znaku wodnego z cudzego zdjęcia - tu pomocny jest paint
          • abiega Re: Allegro - zdjęcia 19.03.15, 23:00
            które nr z metki wpisujecie, bo mi nic nie wyskakuje, jakbym nie kombinowała to nie wyskakuje mi zdjęcie katalogowe - mam na mysli tu rzeczy next np sprzed 2 czy 3 lat......
            • patatajowa Re: Allegro - zdjęcia 20.03.15, 07:26

bo to się akurat w przypadku nexta nie sprawdza...
      • atena12345 patatajowa 19.03.15, 11:07
        padłam big_grin
        • mruu1 Re: patatajowa 19.03.15, 11:16
          Ja też smile Wątek na Forum Humorum się nadaje wink Zresztą kolega autorki wątku tez ma poczucie humoru z tym robieniem zdjeć bez głowy smile
          • edyta_32 Re: patatajowa 19.03.15, 14:44
            patatajowa "zabiłaś" mnie fotką w golfie smile)))))))))) heheheheh
            a tak w ogóle to po co "skrobać" twarz dziecka? no może mama małą wiedzę lub wyobraźnie, ale dwa dni temu wystawiłam fotki w ciuchach mojego dwu-latka i nie "mazałam" mu twarzy - szczerze niby po co? No własną to może i bym zamazałam bo " nie żurnalowa" smile
            • 08maja Re: patatajowa 19.03.15, 15:03
              Po to by nikt nie kopiował i nie rozpowszechniał dalej zdjęć mego dziecka w sieci, ja dodatkowo na rozmazanej twarzy wpisuje nick z allegro, poza tym nie wiesz kto ogląda zdjęcia i w jakim celu. Też kiedyś nie ukrywałam twarzy, aż któregoś dnia jak córka miała ok 3 lata zaczepiła nas w centrum handlowym ( a nie mieszkam w małym mieście) kobieta i zapytała czy to nie ja wystawiam aukcje - na zdjęciach była córka ponad poł roku młodsza, była to wiosna a ubranka sprzedawałam letnie. Powiem ci przeżyłam wtedy szok i szybciutko zmieniłam zdjęcia w aukcjach. Ja na aukcjach oglądam ciuchy ale jak widać niektórzy dzieci
              • alpepe Re: patatajowa 19.03.15, 15:07
                Może masz tak ładne dziecko, że zapadło w pamięć.
                • 08maja Re: patatajowa 19.03.15, 15:16
                  Uroda jak uroda, oczywiście wg mnie jest " najpiękniejsza", ale raczej chodziło tu o okulary - mimo wszystko w tym wieku mało dzieci je nosi, ale z drugiej strony nie jest to coś nadzwyczajnego by aż tak zapamiętać dziecko.
            • patatajowa Re: patatajowa 19.03.15, 16:27
              Po co? Osoby które pewnie wrzucają milion zdjęć na fejsbuka i inne portale pewnie nawet nie zadaja sobie tego pytania...dwulatkowi to lotto ale dzieci rosną,chodzą do szkoły i wpewnym momencie ktoś zwyczajnie moze takie zdjęcia znaleźć i wyśmiewać.jesli nie koleżanka takiej kilkulatki to jej starsza siostra,mama itp...jak widać w liście wyżej świat jest mały i wszędzie można dziecko rozpoznać.niekoniecznie w kontekście zachwytu nad tym jakie to ładne lub ładnie ubrane.no ale co kto uważa.....
              • 3fanta Re: patatajowa 19.03.15, 19:21
                Dzięki za rady jak będę miała więcej czasu to poćwiczę to wszystko i zobaczymy jak mi wyjdzie
                • edyta_32 Re: patatajowa 19.03.15, 21:09

hmmm no to może i macie racje. no dobra syna już nie zamarze, ale moją córke 5,5 latek zamarze. a i później syna bede zamazywała.
                  -----
                  Mama
                  CUDOWNEJ CÓRECZKI i CUDOWNEGO SYNKA
                  Julia 27.08.2009 i Bartosz 07.03.2013
                  • agni71 Re: patatajowa 19.03.15, 21:17
                    zamażę, bo zamazuje

• pasik Re: mazanie 19.03.15, 23:39
                      najładniej wychodzi taksmile
                      https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtf1/v/t1.0-9/s720x720/1907706_818785294804186_1087397183_n.jpg?oh=a93bcb99aceabf7b4e44ac75e547e962&oe=55AD860E&__gda__=1437963468_63f2a720f5c21ba38d03620d7ed7008b
                      • aga_tka81 Re: mazanie 20.03.15, 00:41
                        Zdjęcie pierwsza klasa smile
                      • mini_em Re: mazanie 20.03.15, 23:16
                        o w mordę z wami .. cenne wskazówki wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka