Dodaj do ulubionych

Kolonie 2015

20.03.15, 14:38
Jak organizujecie dzieciom kolonie? Poprzez zakład pracy, biuro podróży, inne instytucje?
U mnie jedyna opcja to kolonie organizowane przez szkołę, ale tylko nad morze i tu mam dylemat. Zastanawiam się jeszcze nad innymi opcjami tylko wiadomo wolałabym coś sprawdzonego. Może możecie coś polecić?
I jeszcze jedno pytanie od jakiego wieku Wasze dzieciaki zaczęły jeździć na kolonie?
Obserwuj wątek
    • tomczynskam Re: Kolonie 2015 20.03.15, 16:59
      Witam.
      U nas sprawa była prostu, bo córka należy do harcerstwa więc stamtąd wyjeżdża latem, zimą i w ciągu roku.
      Wyjeżdżała tez na kolonie organizowane przez nauczyciela współpracującego z parafią w centrum mojego miasta-wyjazd tani, dobrze zorganizowany i dobrze wspominamy.
      komercyjnymi koloniami jest trochę problem, trzeba bardzo dobrze sprawdzić organizatora i biuro.
      • tomczynskam Re: Kolonie 2015 20.03.15, 17:00
        ps. Córka wyjeżdża od ukończenia 7 roku życia, ale jest rezolutna bardzo, syn ma teraz też 7 lat, ale jego na pewno bym nie wysłała.
    • kurczaczek77 Re: Kolonie 2015 20.03.15, 18:03
      Ja w tym roku wysyłam mojego syna pierwszy raz na obóz organizowany przez jego klub piłkarski. W wakacje skończy 9 lat, zobaczymy jak będzie się sprawował na tych Mazurach wink Mam tylko nadzieję, że większość swoich rzeczy ze sobą przywiezie wink
    • joasia401 Re: Kolonie 2015 21.03.15, 07:28
      Polecam Hamaktur. Bardzo dobrze zorganizowane kolonie i super opieka. Dzieci mają cały czas opiekę i zorganizowane zajęcia. Wychowawcy są dla dzieci, a dzieci bardzo zadowolone. Syn pojechał z nimi na pierwsze kolonie po drugiej klasie i był bardzo zadowolony, jak dzwoniłam to nigdy nie miał czasu rozmawiać, bo już musiał biecsmile.
      Na drugie swoje kolonie pojechał ze szkoły, totalna porażka. Panie pojechały odpoczywać i oganiały się od dzieci, a jedyne zajęcia to danie dzieciom piłki, codziennie tel. z płaczem.
      W tym roku również zarezerwowałam Hamak, nawet wybrał sobie to samo miejsce co za pierwszym razem. Trzeba się tylko nastawić, że tam dzieci nie snują się po ośrodku tylko są zorganizowane zajęcia. Zresztą obejrzyj sobie na ich stronie galerię, widać że dzieciaki zadowolone, a dla rodziców też miła niespodzianka, jak dziecko jest w czasie wyjazdu, ty wchodzisz na stronę internetową i widzisz już powrzucane zdjęcia z wyjazdu swojego dziecka.
      • lulubell Re: Kolonie 2015 23.03.15, 07:21
        Jaka jest cena takich kolonii z tego Hamaka?
        • joasia401 Re: Kolonie 2015 24.03.15, 18:38
          w zależności od rodzaju koloni, nasze to ok. 2200 PLN za 14 dni. Trochę dużo.
          --
          • krowkamumu Re: Kolonie 2015 24.03.15, 20:40
            Macie może doświadczenia z firmą Radsas Sport? Dziś w szkole córki pojawiły się ulotki. Nie znalazłam w necie opinii na ich temat (oczywiście nie biorę pod uwagę wpisów zadowolonych Klientów zamieszczonych na ich stronie).
    • agni71 Re: Kolonie 2015 09.04.15, 16:34
      > I jeszcze jedno pytanie od jakiego wieku Wasze dzieciaki zaczęły jeździć na kol
      > onie?

U mnie chyba nietypowo, bo wszystkie córki jadą w tym roku po raz pierwszy, najmłodsza w sierpniu kończy 9 lat. Zdecydowałam się na Chrisa w tym roku, a na za dwa lata (bo od 13 lat) jedna z corek ma upatrzony obóz survivalowy z Kompasu.

Do tej pory mielismy wyjazdy stricte rodzinne. A w tym roku od Wysp Kanaryjskich z rodzicami wyrodki wolą obozy wink
      • kurczaczek77 Re: Kolonie 2015 09.04.15, 19:41
        Nasz w tym roku i na wczasy z rodzicami i na obóz się wybiera. Wakacje trwają 2 m-ce więc wszystko da się załatwić, bo dzieciak jeszcze nieduży i niewybredny wink Może później mu się odmieni, ale póki co rodzinny urlop też jest ok
        • agni71 Re: Kolonie 2015 09.04.15, 22:41
          No tak, fakt, że dzieci jadą na obóz nie oznacza, że my dorośli nie będziemy mieli wyjazdu. Wyjazd rodzinny tez będzie smile
    • peggy1 Re: Kolonie 2015 09.04.15, 20:58
      U nas po raz czwarty Sun Sport. Pierwszy raz pojechał jako 7-latek. Bardzo podobają mu się turnusy z paintballem i quadami. W tamtym roku uparli się na Lego i trochę byli rozczarowani, bo myśleli że będą mogli budować co chcą a trzeba było budować zestawy :p W tym roku wybrali Małego Komandosa. Sun Sport ma swoje własne ośrodki z naprawde dobrze rozbudowaną bazą 'rozrywkową". Kadra - super. Trzeba sie nastawić że się nie ma za dużo wolnego czasu - cały dzień wypełniają zajęcia. Dla mnie plusem jest tez to że nie można mieć ze sobą elektroniki a komórki rozdawane są dwa razy dziennie. Narazie porównania do innych koloni nie mam bo syn nie chciał jeździć nigdzie indziej. W tym roku jedzie na jeszcze jedne kolonie - to w końcu bede miała porównanie.
    • krejzi111 Re: Kolonie 2015 04.06.15, 11:50
      Ja od kilku lat wysyłam syna na campy sportowe. Jest fanem piłki nożnej, wiec jest wniebowzięty. Polecam www.campy.com.pl/
    • mima-mima Re: Kolonie 2015 21.06.15, 23:52
      Dziewczyny, a jaki obóz taneczny możecie polecić. Córka 9 lat dziś nam powiedziała, że bardzo by chciała jechać. Gdzie mogę znaleźć coś na ostatnią chwilę? Czym się kierujecie przy wyborze organizatora? Ja jestem zupełnie zielona w tym temacie.
      • tonya Re: Kolonie 2015 22.06.15, 06:59
        Szkoły taneczne organizują takie obozy/kolonie dla dzieci - np Eugorrola Dance, tylko że teraz to już nie ma miejsc - zapisy zaczęły się już w maju. Nie wiem z jakiego miasta jesteś - może lokalnie jakaś szkoła taneczna/studio tańca u ciebie coś takiego też organizuje? Ja posyłam swoją córkę ze szkołą tańca, do której chodziła przez cały rok - trzeci raz już organizują taki wyjazd więc mam nadzieję że wszystko będzie ok.
        • mmala6 Re: Kolonie 2015 22.06.15, 21:58
          Syn pojechał pierwszy raz na kolonie po 1. Klasie, wiec miał 8 lat. Rok później znowu na te sama kolonia w tym samym miejscu. Teraz jedzie na obóz piłkarski z klubu,w ktorym trenuje. Na żagle tez by pojechał chetnie. Nasza kolonia kosztuje 1400 z 14 dni a obóz piłkarski 790 za 10 dni (dofinansowuje gmina).
    • ponczoweczka Re: Kolonie 2015 28.03.16, 15:28
      Witam.
      Moja 8 letnia córka pojechała w zeszył mroku do Jarosławca zorganizowanej przez Almatur na terenie OW RAFA z Klubu Urwisa. Chcę byc obiektywna. Z kolonii wróciła niezadowolona choć dziś mówi,że było ok. Córka co dzień dzwoniła z płaczem , po rozmowie z opiekunem, dowiedziłam się, że nie jest jedyną dziewczynką, która przeżywa wyjazd, była to grupa najmłodszych uczestników. Dlatego wypowiem się niepochlebnie, ponieważ okazało się ,że osoba, która była opiekunem grupy to młoda dziewczyna, która zapewne posiadała niezbędne dokumenty, ale była bez doświadczenia. Trudno więc mówić, że nasze dzieci maja opiekę pedagoga w trudnych momentach. Myślę ,że jest to istotne, gdy wysyłamy nasze najmłodsze dzieci. Na miejsce przyjechałam dwa dni wcześniej przed zakończeniem kolonii. Byłam świadoma,ze pokoje są 6 osobowe, gdy zobaczyłam to na żywo, niestety, za kolonię , którą zapłaciłam nie małe pieniadze, warunki były skandaliczne. Jedna szafa dwudrzwiowa i jeden regał na 6 dziewczynek, 3 łóżka piętrowe powciskane obok siebie, w toalecie brak szafek. Wszystkie walizki wiec powciskane były pod łózka i stały obok łóżek, jeden bajzel i smród. Ostatecznie odebrałam dziecko dzień wcześniej.
      Nie będę krytyczna co do samego ośrodka, pokoje ok, ale organizator melduje za dużo dzieci jak na pokój, na terenie jest basen i całość leży w sąsiedztwie morza.
      W tym roku córka również chce jechac na kolonię, szukam więc po opiniach. Uczulam wiec Was mamy dzieci wyjeżdzających po raz pierwszy, sprawdzie, kto bedzie sprawował opiekę nad waszymi dziećmi, czy to będzie doświadczona osoba, która przytuli w razie potrzeby, czy koleżanka niewiele starsza od naszych dzieci wink
      Owocnych poszukiwań!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka