Dodaj do ulubionych

Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichdzieci

08.04.15, 19:30
Szukam już jakiś czas sukienki, która, by mi wpadła w oko, ale nic nie mogę znaleźć. Komunia coraz bliżej a ja nie mam się w co ubrać.
Może widziałyście coś odpowiedniego w galeriach- mam 174cm, 60kg, długie ciemne włosy.
Niektóre kiecki fajne, tak przeglądając neta, ale ledwo tyłek zasłaniają.
Szukam w necie, ale chcę pojechać i przymierzyć na miejscu- jestem z Wrocławia.
A Wy co sobie kupiłyście?
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 08.04.15, 20:06
      O rany tuż, tuż? Mnie póki co ten temat nawet przez minutę nie zajął i tak myślę, że chyba nie zajmie a po prostu wyciągnę coś z szafy. Toć to godzina w kościele i po sprawie.
    • patatajowa Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 08.04.15, 20:40
      ja bym najpierw zajrzała do własnej szafy.
      a moze garsonka-ponadczasowa elegancja.....
      www.google.pl/search?q=garsonka+damska&biw=1280&bih=899&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=iHUlVciMFYafygPN04GgCQ&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&tbs=rimg%3ACS9KFic9GycmIjiuTZTUITU209QgARp9JGL-fmKYxusZ4XSvB7I20xOJxKXHME6pk5Pxlt9DJByq3gcw-YN0S6T3tCoSCa5NlNQhNTbTEWij9bfP4x1WKhIJ1CABGn0kYv4R6lYzcZ1ye_1EqEgl-YpjG6xnhdBEPAEmw4ySpcyoSCa8HsjbTE4nEEcBNW8n3JjooKhIJpccwTqmTk_1ERwceJPKRAaC0qEgmW30MkHKreBxGaDbQteRkbTSoSCTD5g3RLpPe0EclX9FNGf9QX&q=garsonka%20damska&imgdii=L0oWJz0bJyYiUM%3A%3BL0oWJz0bJyYiUM%3A%3BrweyNtMTicRG5M%3A
      • tosieuda Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 08.04.15, 21:08
        W necie jednak jest większy wybór.
        Ja polecam
        modbis.pl/
        trochę jest takich babcinych,
        ale można coś fajnego wybrać na tę okazję,
        podane są wymiary i z pewnością nie za tyłek,
        a mam ten sam problem 176cm, a tu wypadałoby coś przynajmniej przed kolano smile
        • tosieuda Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 08.04.15, 21:10
          stacjonarnie można coś odpowiedniej dł. znaleźć w quiosque
    • afroddytta Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 08.04.15, 21:28
      Ja kupiłam w zeszłe wakacje sukienkę Naf naf taką koktailową do kolan, jasne tło i jakieś takie turkusowe centki. Byłam w niej na ślubie szwagra, nie było wesela, tylko sam obiad. Teraz mam do niej jasny żakiet i myślę, że będzie ok, wydaje mi się pasująca do okazji.
      • samanta25 Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 08.04.15, 22:50
        Ja kupiłam sukienkę Taranko i do tego żakiet
        Mają fajny wybór
        www.e-taranko.com/pol_m_WIOSNA-LATO-2015_SUKIENKI-410.html
    • agapk słonko1335 09.04.15, 09:51
      popieram twoje podejscie, u mnie to samo, wrzucę coś bardziej elegantszego niż jeansy i tyle
      dostaję gesiej skórki jak już widzę te coroczne posty komunijne wrrrrrrrrrrr
      • dammma Re: słonko1335 09.04.15, 12:26
        Wiecie- właśnie ja na co dzień ubieram się głównie w jeansy, leginsy i tuniki. Od okazji wyciągam spódnicę ołówkową czy sukienkę z szafy- nie mam tego dużo. Nie śledzę nowości. Na ogól idę do Zary czy Reserved., ale teraz niczego fajnego tam nie widzę.
        Wiem, że to temat oklepany co roku- niby wszędzie pełno sukienek, ale nic mi się nie podoba. Przeglądając neta wpadła mi w oko kolekcja La Redoute, ale we Wrocławiu chyba ich sklepu nie ma, więc kiszka. Myślałam o żółtej, pudrowym różu, jakby malowanej na jedwabiu.
        • samanta25 Re: słonko1335 09.04.15, 12:50
          dammma napisała:

> Wiecie- właśnie ja na co dzień ubieram się głównie w jeansy, leginsy i tuniki.
          > Od okazji wyciągam spódnicę ołówkową czy sukienkę z szafy- nie mam tego dużo. N
          > ie śledzę nowości. Na ogól idę do Zary czy Reserved., ale teraz niczego fajnego
          > tam nie widzę.
          > Wiem, że to temat oklepany co roku- niby wszędzie pełno sukienek, ale nic mi si
          > ę nie podoba.

Ja miałam ten sam problem, zawsze tak jest że jak człowiek potrzebuje coś konkretnego to nie ma wtedy.
          Poza tym piszecie, że to tylko godzina w kościele itp. a co z przyjęciem w domu/lokalu.
          I jeszcze druga kwestia co w przypadku, gdy dziecko idzie do tzw. wczesnej komunii i wtedy rodzice siedzą koło dzieci, biorą "czynny" udział w mszy poprzez czytanie itp.
          Przecież nie pasuje wtedy wystąpić w jeansach itp.
          • patatajowa Re: słonko1335 09.04.15, 14:07
            samanta25 napisała:

> I jeszcze druga kwestia co w przypadku, gdy dziecko idzie do tzw. wczesnej komunii i wtedy rodzice siedzą koło dzieci, biorą "czynny" udział w mszy poprzez czytanie itp.
            > Przecież nie pasuje wtedy wystąpić w jeansach itp.>
            w normalnych komuniach tez tak jest,trzeba sie przemóc i usiasc np w drugiej ławce na środku kościoła wink a juz niedajboze byc wytypowanym do czytania przy ambonie to wtedy juz tylko garsonka z broszką tongue_out
          • slonko1335 Re: słonko1335 09.04.15, 16:12
            Poza tym piszecie, że to tylko godzina w kościele itp. a co z przyjęciem w domu
            > /lokalu.
            pamiętaj, ze "gwiazdą" tego dnia jest Twoje dziecko, serio na obiad z najbliższymi musisz sie jakoś szczególnie odpicować? ja tam po przyjściu z kościoła mam zamiar wskoczyć w ulubione rurki i wygodnie spędzić czas z rodziną.

> I jeszcze druga kwestia co w przypadku, gdy dziecko idzie do tzw. wczesnej komu
            > nii i wtedy rodzice siedzą koło dzieci, biorą "czynny" udział w mszy poprzez cz
            > ytanie itp.
            > Przecież nie pasuje wtedy wystąpić w jeansach itp.
            no ale serio masz w domu tylko jeansy? ja nie mam za wiele ubrań w stylu "formal" bo zwyczajnie takich nie używam na co dzień ale jakiś elegantszy ciuch znajdę jednak i komunia jest chyba idealna aby taki wyciągnąć z szafy, no chyba, że ktoś potrzebuję pretekstu do kupna kolejnej kiecki to tak jak najbardziej popieram zakup specjalnie na komunię choć sama nie praktykuję ale może dlatego, że tego typu ciuchów nie lubię, więc sensu wydawania na kolejny nie widzę żadnego z takiej okazji.....
            • kochanaurwiska13 Re: słonko1335 16.04.15, 10:31
              Jestem pod wrażenie odpowiedzi.... Mama prosi o poradę,gdzie kupić fajną sukienkę,a czyta,że po co się ładnie ubrać,przecież wystarczą jeansy.
              Na prawdę ubrałybyście się na taką uroczystość w jeansy,ręce opadają.Tego samego uczycie swoje dzieci? Potem widać na zakończeniu roku dzieci w jeansowych krótkich spodenkach i t-shircie sad

Ja na tą uroczystość kupowałam sukienkę w Quiosque,ale nie wiem,czy we Wrocławiu macie też sklep.
              • patatajowa Re: słonko1335 16.04.15, 10:52
                kochanaurwiska13 napisała:

> Jestem pod wrażenie odpowiedzi.... Mama prosi o poradę,gdzie kupić fajną sukienkę,a czyta,że po co się ładnie ubrać,przecież wystarczą jeansy.>

w czyjej wypowiedzi to przeczytałas ? kto doradza dżinsy na komunie?
              • slonko1335 Re: słonko1335 16.04.15, 15:46
                Mama prosi o poradę,gdzie kupić fajną suki
                > enkę,a czyta,że po co się ładnie ubrać,przecież wystarczą jeansy.
                wow ...jestem pod wrażeniem umiejętności czytania ze zrozumieniem....

>Na prawdę ubrałybyście się na taką uroczystość w jeansy,ręce opadają
                a gdzież to w tym wątku wyczytałaś?
    • zaba133 Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 09.04.15, 10:13
      mam "dużurną", w miarę elegancką, ale nie w stylistyce komunijno weselnej typu zakiecik z broszką smile
      sukienka z tattum chyba sprzed roku, prosty fason do kolan, granat, a na przodzie nieco koloru, niewielki dekolt, szpileczki do tego i tyle, bez ciśnienia i bez gonienia....
      • sylwina128 Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 09.04.15, 13:00
        ja kupiłam sukienkę (bo niestety odkąd przybyło mi 20 kg) żadnej nie posiadam. Sukienka koloru morskiego, prosta. Myślę, że pasuje na rózne okazje w zależności od dodatków: szpilki - baletki, biżuteria itp.
        • pycia07 Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 09.04.15, 13:26
          www.zalando.pl/dorothy-perkins-sukienka-letnia-green-dp521c0bg-m11.html
          Ja taką kupiłam, bo na co dzień w ogóle nie chodzę w spódnicach ani sukienkach (nie mam nawet takowychsmile)). A tu długość znośna-ogólnie fajnasmile
    • kurczaczek77 Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 09.04.15, 19:50
      Ja polecam www.balladine.com - mają tam sukienki na przeróżne okazje typu komunie, wesela i.t.p. m.in takich firm jak Bialcon.
    • jorin Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 09.04.15, 21:33
      Jezeli sukienki, to polecam ECHO - nosze tylko jak musze, ale akurat 'ichnie' nawet lubie wink
    • panakotka Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 13.04.15, 10:59
      Przejrzałam polecane strony i ja co prawda jestem chrzesna ale myslalam o takim garniturze Tekst linka
      niestety przekracza on moje mozliwosci sam zakiet 349 spodnie 249 do tego torebka i buty, bluzka... a jeszcze prezent
      Moze wiecie gdzie znajde podobny garnitur damski? jak ten Taranko?
    • babsee Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 13.04.15, 13:23
      Polecam zajrzec do TK maxa, mozna tam znalezc fajne kiecki.I obowiązkowo sklep safari(mowi o wroclaweiu wlasnie) bywają tam ladne zestawy- garnitury letnie.
      Powiem Ci, ze na Komuni mojej corki, chyba najbardziej podbaly mi sie kobitki w garniturach-do tego jakas elegancka bluzka a przynajmniej masz pewnosc, ze bedziesz pozniej tez nosic, spodnie lub sam zakiet.
      • panakotka Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 14.04.15, 15:30
        dokładnie, garnitur jest do wykorzystania o wiele czesciej myslę, tylko gdzie isc w Łodzi stacjonarnie?
        • kachho Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 14.04.15, 15:57
          Dla wyższych polecam sukienki La robe - kupiłam taką smile
          www.balladine.com/sukienki,koralowa-sukienka-z-paskiem-la-robe,5-k-9075-97669-p
        • julinka0 Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 14.04.15, 21:52
          Taki podobny garnitur widziałam na reklamie TOP SECRET.
          • panakotka Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 16.04.15, 11:09
            Julinka dzieki za cynk, własnie robie liste sklepów które odwiedze stacjonarnie,
            spodnie najbardziej chciuałabym takie cygaretki nie rurki agraffkalove.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_1c42e0f27898ac079b3c9071787c68ed.jpg

LISTA:
            TOP SECRET
            www.camaieu.pl
            www.reserved.com
            H&M
            C&A
            PROMOD
            Zara nie - ich spodnie niestety nie wchodza na moje gube udziska

Pamietam... ze dobrze wygladam w dzwonach chyba wracaja ale tylko w wersji jeansowej?
            Ogólnie ciezko widze zebym dostała komplet czyli i marynarka i spodnie w których bede dobrze wygladała ech nie ma to jak sie na cos nakrecic

Pozdrawiam was dziewczyny!
            • panakotka Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 16.04.15, 16:25
              www.topsecret.pl/
              quiosque.pl/zakiet-k.html
              eshop.tatuum.com/pl/92-zakiet
              • w_manekin Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 19.04.15, 18:03
                Mi się podoba ten żakiet ze sklepu quiosque Selena ( w paski ) - jest elegancki i zawsze według mnie możesz wynosić później, albo jeszcze ten Structural Jacquard jest bardzo ładny. Mam nadzieję, że wybierzesz coś w czym się dobrze czujesz.
          • panakotka Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 16.04.15, 15:38
            a co myslicie o takim komplecie z C&A wychodzi nieca?e 200 z?. do tego szpilki czy eleganckie sandalki?
            www.c-and-a.com/iview/OUTFIT_DETAIL_OVERVIEW/142680_1.jpg
            • panakotka Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 16.04.15, 15:55
              Tekst linka
              dupa bo to nie komplet moze byc zupelnie inny ,material na zywo
              zerknelam na sklad:
              Spodnie 65% Bawełna, 32% Poliester, 3% Elastan
              Blezery: 97% Bawełna, 3% Elastan
              • agni71 Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 16.04.15, 16:50
                W C&A białe ubrania maja często taki siny odcień (bardzo nietwarzowy), inne z kolei są kremowe, a nie białe. Nie polecałabym kupowania online na ostatnią chwilę. I mogą się oczywiście różnić odcieniem, tak jak sie obawiasz.
    • dixi Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 14.04.15, 20:12
      ja na tego typu okazje zakładam sukienkę sieciówkową z szafy, tudzież kupuję pod pretekstem "okazji" a potem latam w tym do pracy. W ubiegłym roku na komunii syna mialam z promod podobną do tej . Teraz kupiłam w hm , bardzo fajna i też bym założyła, o na rocznicę będzie smile do tego żakiecik, baleriny eleganckie i do kościółka super, a do pracy z kurtką skórzaną, buty jakieś odjechane i wielkie torbiszcze big_grin

ale i tak moje inspiracje nie przebiją garsonek patatajowej big_grin wink
      • tosieuda Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 16.04.15, 23:43
        no może nie przebiją garsonek, ale są blisko big_grin
    • b.bujak Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 15.04.15, 21:05
      na komunię syna miałam tą
      www.kappahl.com/pl-PL/kappahl/woman/alla-damplagg/105833/
      do tego żakiet w kolorze ciemnego, żywego różu

na komunię chrześnicy:
      www.camaieu.pl/F-10031-robe/P-112355-przymarszczona-damska-sukienka-z-bawe%C5%82nianej-satyny.html
      www.camaieu.pl/F-10040-veste/P-125643-kostiumowy-zakiet-bez-ko%C5%82nierzyka.html
      przyznaję, że długość tej sukienki była dla mnie na granicy przyzwoitości... (jestem niższa, niż modelka, więc kończy się bliżej kolana smile)
      • a-e-p Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 17.04.15, 08:45
        Potwierdzam, ze w TK Maxx mozna znalezc fajne sukienki za ok 200zł, do tego nie z poliestru.

Jestem przeciwnikiem kupowania rzeczy na jedno wyjscie do tego czarnych. Dla mnie najlepiej ubrana matka na komunii miała ołówkowa spodnice, bluzke, szpile i fajne dodatki w stylistyce a la lata 60te.

Jesli chodzi o długosc spódnic czy sukienek, kazdy moze obliczyt w jakiej długosci wyglada najkorzystniej. U mojej całej rodziny sie sprawdziło. Info z tego bloga
        jcauncmom.blogspot.com/2009/09/part-2-how-to-decide-your-ideal-skirt.html

• dammma Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 19.04.15, 19:34
          TK Maxa mam blisko- trochę przeraża mnie przeglądanie tylu wieszaków a potem nie zawsze jest dany rozmiar, ale cóż- trzeba się poświęcić smile
          Dzięki za podpowiedź, bo nie pomyślałabym o nim.
          A w Mohito coś jest ciekawego?
          Nie wrzucajcie linków sklepów internetowych, które nie mają stacjonarnych. Zamysł mam taki, że w necie chcę poszukać, ale na żywo przymierzyć smile
          • ania175 Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 20.04.15, 13:54
            Ja polecam Bialcon na Świdnickiej, ceny sukienek ok 300zł, ale ładne. Ja natomiast kupiłam sobie żakiet w Orsay granatowy z białymi wykończeniami, do tego chabrową spódnicę w Pepco (no cóż najlepiej ze wszystkich leży na mojej niewyjściowej figurze), do tego biała bluzka i czerwone dodatki mają być.
    • kurczaczek77 Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 20.04.15, 16:10
      Ja jako gość zamierzam założyć taką kieckę kupioną onegdaj na wyprzedaży, którą trochę dopełnię dodatkami (biżuteria, buty).
      bialcon.pl/odziez/sukienki-bialcon/sukienka-ecru.html
      • dammma Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 20.04.15, 17:51
        super- dzięki
      • gaga-sie Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 20.04.15, 18:08
        Ładna+ żywe dodatki. A jak oceniasz rozmiarówkę?
        • kurczaczek77 Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 21.04.15, 09:57
          Rozmiar w Bialconie mam taki sam jak H&M więc chyba rozmiarówka standardowa
    • gaga-sie Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 20.04.15, 18:14
      Jako gość zakładam limonkową ( stonowaną) sukienkę quioskque , kupioną w zeszłym roku. Do tego biały, krótki żakiet oraz buty cieliste, wpadające we wrzos. Niewielka ilość dodatków- pastelowy wrzos.
      • a-e-p Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 21.04.15, 09:03
        Wczoraj widziałam fantastyczna sukienke w Deni Cler - ale cena mnie powaliła. W zaleznosci od budzetu warto odwiedzic jeszcze Solar, Hexaline, Aryton, Taranko. W kazdym CH sporo jest sieciówek jak Bialcon z elegancka odieżą, jednak ceny sukienek powyzej 200zł. IMO w TKMaxx ma taniej i masz raczej gwarancje ze matka siedzaca obok nie bedzie w tej samej sukience smile

Info dla rzeszowianek Taranko jest na miejscu Benettona w GRzeszów, sukienki fajne.
        • a-e-p Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 21.04.15, 09:09
          Jeszcze jest Simple.
        • mini_em Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 22.04.15, 08:44
          dokładnie ! ja miałam w ubiegłym roku na weselu sukienkę z tkmaxx- inną niż wszystkie
          połowa innych pań aktualną kolekcję MOHITO wink (jestem z małego miasta gdzie nie ma zbyt dużego wyboru sklepów wink może dlatego..
    • kurczaczek77 Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 21.04.15, 10:01
      Na różne okazje typu komunia, chrzciny, czy nawet ubrania do pracy czasami kupuję też w sklepie Vissavi. Mają sklep internetowy i sklepy stacjonarne
    • kurczaczek77 Re: Kobiety-w co ubieracie się na komunię swoichd 21.04.15, 10:04
      No i z sieciówek można poszukać czegoś w Pretty Girl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka