slonko1335 10.04.15, 21:58 czy to sensowne rozwiązanie dla dziecka? jakoś nigdy nie miałam przekonania do rzeczy "ileśtam w 1.." ale może się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
falcon_eye Re: Laptop i tabelt 2w1 10.04.15, 23:01 Może to zależy w jakim wieku jest dziecko i do jakiego celu ma mu służyć. Ale według mnie to raczej bez sensu. Do grania i rozrywki wystarczy sam tablet. Nawet jeżeli rozrywka polega na namiętnym chatowaniu na facebooku, to dzieciaki świetnie radzą sobie z klawiaturą dotykową i doczepiane klawisze im przeszkadzają. A jeżeli to ma być 'pomoc edukacyjna' do wypracowań i prezentacji (a już w ogóle do nauki programowania) to potrzebny jest porządny laptop. Tablet z klawiaturą nie zda tu egzaminu. Patrząc po sobie - tablet z klawiaturą przydał mi się tylko do robienia notatek na spotkaniach służbowych lub wysyłania maili w trakcie nudnych konferencji, w czasach kiedy miałam wielkiego i nieporęcznego laptopa. Teraz dziecko dobija sam tablet, a klawiatura rdzewieje. A za jakiś czas dostanie laptop normalny na potrzeby szkolne. I jeszcze jeden szczegół który może mieć znaczenie dla dzieciaka. Nie wiem co prawda jaki laptop 2w1 masz na myśli, ale te które ostatnio widuję to tablety z klawiaturą. Więc chodzą na nich tylko te gry co na tabletach. A w pewnym wieku pożądane są gry wymagające konkretnego sprzętu w postaci mocnego laptopa, z normalnym systemem operacyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Laptop i tabelt 2w1 10.04.15, 23:09 Dla mnie ogólnie tablet to bezużyteczny gadżet, nie ogarniam fenomenu zupełnie no ale ja nie gram.... Ma to być prezent dla 9 latki-chrzestny taki zasugerował a ja uważam raz, że przesadny wydatek, dwa, że się nie sprawdzi chyba dla młodej. Jak będzie musiała pisać wypracowania na kompie to może skorzystać z naszego ale to raczej jeszcze trochę tablet głownie służyłby do grania zapewne i może programowania trochę skratch ją ostatnio zachwycił. Laptop w domu jest, tablety dwa też ale młoda chce własny nie wiem po co Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Laptop i tabelt 2w1 10.04.15, 23:14 Odradzam, miałam dla córki, zupełnie się nie sprawdził. Kupilismy bardzo dobry, z górnej półki i szybko wymienilismy na tablet bez doczepianej klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Laptop i tabelt 2w1 10.04.15, 23:21 ale co tu się nie sprawdza?? Jak ktoś nie lubi to odczepia dół i ma tablet,tak? A jak ktoś się nie moze obyc bez klawiatury i nie lubi stukania w ekran to sobie dopina klawiaturę...czy o czymś innym mówimy? Odpowiedz Link Zgłoś
08maja Re: Laptop i tabelt 2w1 10.04.15, 23:31 Nie mam takiego, ale chciałam kupić córce i w sklepie ze sprzętem komputerowym odradzono mi, podobno niczym się nie różni od tableta plus etui z klawiaturą, a etui z klawiaturą mieliśmy kiedyś i tak naprawdę nikt nie korzystał z tej klawiatury ( no może mąż na początku kilka razy). Tak samo rzadko używam w ultrabooku ( laptop z ekranem dotykowym) klawiatury dotykowej i nikt na nim nie gra w gry dostępne na tableta. Ogólnie moje wnioski - tablet to zabawka, a na laptopie przynajmniej u nas nie chce się już nikomu bawić w gry dostępne na tableta ( bo za duży- nie poręczny), więc jak ma być to prezent -zabawka to kup tablet a jak ma służyć do czegoś więcej to laptop Odpowiedz Link Zgłoś