Dodaj do ulubionych

Rower 16 cali

16.04.15, 09:56
Pytałam o rowerek 14calowy, po Waszych cennych radach i opiniach udało się ustalić, że jednak 16 calowy będzie dobry, bo córka wysoka itp. Tylko teraz który ? Co sądzicie o tych bmxach z allegro za cenę koło 200 zł ? W sklepach rowerowych mają rowery po około 400 zł. I teraz nie wiem, na co zwrócić uwagę, czy lepiej wydać więcej i kupić ten droższy .... Liczę na Wasze sugestie smile
Obserwuj wątek
    • agusia.24 Re: Rower 16 cali 16.04.15, 14:17
      my mamy dokładnie taki allegro.pl/r07-rowerek-dzieciecy-bmx-16-cali-rower-koszyk-i5243279789.html, kupiony za 200 zł, nigdy więcej takiego badziewia, rowerek jest tymczasowy, ale i tak nie warto było, rower jest niestabilny, hamulce to atrapa, ogólnie porażka, nie kupuj takiego, bo wtopisz 200 zł
      • corrina_f1 Re: Rower 16 cali 16.04.15, 14:44
        My rok temu dla 5 latki, 110cm tez pietwotnie planowalismy wydac nie wiecej niz 200 zl na uzywane 16 ". Po niezliczonych wizytach w sklepach rowerowych, dlugich rozmowach ze sprzedawcami i lekturze forow, finalnie skończyło się na zakupie nowego 18" Puky za chyba 570 zl. Zakup roku! A z cena jedyne pocieszenie, ze za kilka lat pojeździ na nim młodsza siostra smile
    • slonko1335 Re: Rower 16 cali 16.04.15, 14:41
      Dobry rower sprzedasz bez problemu jak dziecko dorośnie, jak nie masz na nowy to przejrzyj ogłoszenia z używanymi, z małych rowerków dzieciaki szybko wyrastają i można kupić je jak nowe a sprzedać za tyle samo za ile się kupiło lub nawet drozej bez problemu.
      Nowy rower za 2 stówy nie może szału robićwink
    • ablacim Re: Rower 16 cali 16.04.15, 15:32
      My mamy Meridę Rhino. Cena wprawdzie znacznie przekracza 200 pln (ja kupiłam w promocji za 500), ale obecnie jeździ na niej już drugi syn. Jakość świetna, nieporównywalna z marketowym badziewiem. Starszak uwielbiał ten rower i śmigał na nim 2 lata. Myślę, że po młodszym jeszcze uda mi się go odsprzedać za jakąś przyzwoitą cenę.
      Jeśli nie chcesz wydawać za dużo pieniędzy, warto kupić używany rower. My kupiliśmy w zeszłym roku starszakowi decathlonowskiego b'twina 20" w bardzo dobrym stanie za 200 pln.
      • slonko1335 Re: Rower 16 cali 16.04.15, 15:43
        Mój też śmiga na takiej meridzie obecnie drugi sezon-kupiliśmy jak nowy za 150 zeta, dalej wygląda jak nowy i w przyszłym roku bez problemu za tyle pójdzie.
        • hanka08 Re: Rower 16 cali 16.04.15, 19:10
          My po przeczytaniu wielu opinii zwłaszcza forumowych kupiliśmy specialized hotrock.
          Ma niższą ramę niż inne rowerki dzięki czemu mniejsze dziecko może na nim zacząć jeździć. Jakość rowerka jest super i jest bardzo lekki co dla mnie było najważniejsze.
          Myślę, że nie będę miała problemów ze sprzedażą za przyzwoitą cenę, gdy już dziecię z niego wyrośnie.
    • neonatka Re: Rower 16 cali 16.04.15, 19:20
      Córka miala Gianta. Jest dośc drogi, ale na 100% da się potem sprzedać. Na allegro schodzą jak woda smile
    • samanta25 Re: Rower 16 cali 16.04.15, 22:32
      Ja też odradzam kupowanie roweru z allegro. Ja kupiłam dla dziecka BMX Tornado, zapłaciliśmy za niego prawie 400 zł a jakość szkoda nawet pisać. Za darmo bym tego roweru nie kupiła jakbym go wcześniej oglądała i przetestowała.
      Lepiej kupić używkę dobrego producenta niż chińskie podróby.
    • beakarp Re: Rower 16 cali 17.04.15, 19:27
      polecam używany PUKY z allegro - całkiem sporo 16" już od 100zł smile Ewentualnie btwin decathlonowski - jest lekki, poniżej 10kg
      • aribeth1 Re: Rower 16 cali 18.04.15, 09:56
        Też polecam Pukysmile Syn zaczął jeździć mając 4 lata (przesiadł się z biegowego Puky, od razu bez bocznych kółek) i jeździł intensywnie przez prawie 3 lata - rower nadal w idealnym stanie, czeka, aż dorośnie do niego kolejny użytkownik.
        • super-czarna.1 Re: Rower 16 cali 20.04.15, 17:17
          Też polecam Puky. Kupiliśmy używany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka