Dodaj do ulubionych

Plecak do zerówki...

24.04.15, 21:07
...syn idzie od września do szkolnej zerówki - wiem, że książki i ćwiczenia będą zostawały w szkole - nie wiem jak z piórnikiem. Na pewno będzie nosił śniadanie, picie, jakieś chusteczki czy kolorowanki - jedyny jaki znalazłam do Herlitz Mini - polecacie?
Obserwuj wątek
    • blaszany_dzwoneczek Re: Plecak do zerówki... 25.04.15, 02:46
      Moja córka w ogóle nie nosiła plecaka do zerówki. Książki w szkole, piórnik i wszystkie inne przybory też, śniadanie i obiad w szkole. Jeżeli syn będzie jednak nosił śniadanie, to lepiej może jakiś mały plecaczek, po co tornistrowe pudło na śniadaniówkę, picie i chusteczki.
      • lafiorka2 Re: Plecak do zerówki... 25.04.15, 08:08
        mój syn miał zwykły placaczek, z jakimś tam bohaterem.I tak nosił tylko sniadanie i czasem jakąś zabawkę w piatek.To wszystko.
    • silje78 Re: Plecak do zerówki... 25.04.15, 10:18
      moja córka miała zwykły, niewielki plecaczek z kotami. nosiła tylko picie i śniadaniówkę. książki, ołówki itp zostawały w szkole.
      • fifiak Re: Plecak do zerówki... 25.04.15, 15:43
        Córce kupiłam plecaczek w Tchibo, jest lekki i odpowiedni na zabranie skarbów, czy stroju i wody na dodatkowe zajęcia. Niestety widzę, że chłopięce się wyprzedały, ale w wakacje zawsze się pojawiają.
        www.tchibo.pl/plecak-niebiesko-zielono-pomaranczowy-p400055214.html?x=H4sIAAAAAAAAAAFiAJ3_ETMsDgAAAUzwz4GYABRBRVMvQ0JDL1BLQ1M1UGFkZGluZwCAABAAENZHH3E2HqIloSADD70dwzoAAAAQTAu1c8NJhztdu-FL456KbwAUu3elUrTRD8KFXWg0-9b1es3A1Ew5buefYgAAAA%3D%3D
    • sagittarius_84 Re: Plecak do zerówki... 25.04.15, 22:37

Moja w tym roku zerówka i nie ma żadnego plecaka.
      • aneta.0011 Re: Plecak do zerówki... 27.04.15, 10:28
        Mój syn też chodzi do zerówki i w plecaku nosi: śniadaniówkę, butelkę z piciem, piórnik, zeszyt w linię (piszą w nim literki a od niedawna całe zdania), zeszyt w kratkę, do tego raz na jakiś czas przynosi do domu ćwiczenia (jeżeli np. nie zdążył coś dokończyć w szkole). Kupiłam mu mały plecaczek na początku roku szkolnego i szybko się okazało, że jest za mały i ćwiczenia się nie mieszczą. Musiałam dokupić większy. Jak widać w każdej szkole jest inaczej.
    • aneksis85 Re: Plecak do zerówki... 28.04.15, 14:34
      little joe JACK WOLFSKIN - duży wybór na zalando (z kodem fajna cena) - NIEZNISZCZALNY !!! na wycieczki w poczatkowych klasach też wystarczy smile
    • koza_w_rajtuzach Re: Plecak do zerówki... 30.04.15, 05:28
      To ja się podepnę.
      Syn jest dość wysoki, bo mierzy 128 cm i waży 20 kg. Po wakacjach pewnie dobije do 130 cm.
      W plecaku nosi drugie śniadanie i w sumie tylko na ten cel plecak jest mu potrzebny.
      Ogólnie u niego z plecakami jest tak, że zsuwają mu się ramiączka. Może to przez jego budowę ciała (dzieci jego wzrostu raczej są mocniej zbudowane), może dlatego, że nosi tam mało rzeczy. Mały plecaczek typowy dla przedszkolaków pewnie mniej by mu zlatywał, ale wyglądałby w nim dość śmiesznie biorąc pod uwagę, że jest dość wysoki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka