Dodaj do ulubionych

balkon- potrzebuje pomocy

25.05.15, 21:08
mieszkamy w starym 60- o letnim bloku balkon to azurowe matalowe trylinki i płyta metalowa o wym 1,20x1,20 mam małe dziecko które ma 2 lata i pokazało mi ze jest w stanie sie przecisnac przez te metalowe pionowe pałaki, co kupić zeby ja estetycznie zabezpieczyc i nie odbierac dziecku widoku, czy moze uszyc ale z jakiej tkaniny grubej bezpiecznej trwalej.
Obserwuj wątek
    • bartik78 Re: balkon- potrzebuje pomocy 25.05.15, 21:12
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5fb1ccc803169ab3.html z boku za płyta tez sa prenty wiec nie da sie z całosci, pamietam ze kiedys na tchibo były takie białe przeplatane tkaniny ale tu sie raczej nie da bo jest płyta wiec nie idzie po całosci
      • patatajowa Re: balkon- potrzebuje pomocy 26.05.15, 08:57
        pręty.
        tkanina z tchibo tez sie nada,przeciez nie musisz dawac tam gdzie beton, wystarczy dociąć albo puścić na część betonową też.
        lub dociąć w castoramie na wymiar kawałek przezroczystego pleksi,wywiercic 4 dziurki, kawałek drutu do zamocowania i gotowe.nie musi być przeciez na cała wysokość barierki bo jak bedzie 2/3 np. to juz dziecko sie nie przeciśnie.
    • poletka Re: balkon- potrzebuje pomocy 25.05.15, 21:54
      może przezroczyste pleksi?
    • magdagg2 Re: balkon- potrzebuje pomocy 25.05.15, 22:13
      My tez mamy takie palaki. Kupiliśmy w ogrodniczym plastikowa zielona siatkę. Estetyczne to nie bylo ale bezpieczne. Co prawda dziecko sie nie przecisnelo ale wszystko wyrzucal a siatka chronila przez tym wyrzucaniem.W tym roku zdjelismy, wisiala dwa lata.
      jak zrobisz czymś co będzie przeplatane to zaslonisz dziecku widok
      • emily.1 Re: balkon- potrzebuje pomocy 25.05.15, 22:17
        Ja też miałam taką zielona siatkę z ogrodniczego. Pięknie to to nie wyglądało ale było skuteczne. Teraz wymienię na jakąś wikline bo mojego dziecka już widoki nie ciesza smile
    • olesia301 Re: balkon- potrzebuje pomocy 26.05.15, 08:19
      Może przezroczyte kawałki pleksi czy sztywniejszej folii, żeby światło wpadało i dziecko widziało wszystko smile
    • iberka Re: balkon- potrzebuje pomocy 26.05.15, 13:31
      Wg mnie pleksi to tylko takie idealnie gładkie i transprentne jak szkło. Tkanina przeplatana zasłoni. Siatka jest dobrym pomysłem
    • alpepe Re: balkon- potrzebuje pomocy 26.05.15, 21:46
      Bardzo dawnymi czasy miałam ażurowy balkon i bałam się o córkę, więc kupiliśmy taką falowaną płytę z pcv bodajże, przezroczystą i zamontowaliśmy chyba na opaski zaciskowe. Mąż nie był zbyt utalentowany, chodziło o szybkie rozwiązanie, które zresztą się sprawdziło. Teraz jest plexi do wyboru, do koloru, można docinać, dziurawić, obrabiać według wyobrażenia, ja na twoim miejscu bym przejechała się do obi lub innego marketu budowlanego i zorientowała się w możliwościach.
      • emily.1 Re: balkon- potrzebuje pomocy 27.05.15, 10:59
        Pleksi wygląda ładnie, ale przy takim małym balkonie i słonecznej pogodzie nie wyjdzie nam sauna? Zero przewiewu...
        • alpepe Re: balkon- potrzebuje pomocy 27.05.15, 14:17
          Można je świetnie obrabiać, dziurkować itp.
          • bartik78 Re: balkon- potrzebuje pomocy 27.05.15, 22:23
            www.ciekawewnetrza.com/oslona-balkonowa-w-innej-odslonie/
            www.pinkorblue.pl/Bezpieczenstwo/Zabezpieczenia/Reer-Siatka-zabezpieczajaca-na-balkon-71743-kolor-bialy.html
            moze cos takiego co myslicie?
            • alpepe Re: balkon- potrzebuje pomocy 28.05.15, 13:24
              dziecko ci paluszek włoży i po paluszku.
            • alpepe Re: balkon- potrzebuje pomocy 28.05.15, 13:25
              to drugie już bardziej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka