09.11.05, 17:18
Czy mi sie wydaje, czy 144 z dnia na dzien jest coraz bardziej zatloczony?
Czasami na Cmielowskiej ok. 7 rano bardzo ciezko wejsc do srodka. Niestety,
caly czas jest to ten maly niskopodlogowy - ze schodami z tylu, ktore tez
troche zmniejszaja "powierzchnie stania".
Coraz wiecej ludzi nim jezdzi, bo ma swietna trase i zazwyczaj znakomitych
kierowcow...
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: 144 09.11.05, 23:48
      A czy zainterweniowałaś w tej sprawie w ZTM?
      • Gość: ewa Re: 144 IP: *.jmdi.pl 10.11.05, 01:33
        Swietnych kierowców??? Pod jakim względem?
        Kierowcy michalczewskiego są extremalnie chamscy, lepiej interweniowac w TEJ
        sprawie do ztm-u. Spróbuj zapytac na pętli Buków kiedy Pan odjeżdża, to
        zobaczysz jacy świetni są.
        • sloggi Re: 144 10.11.05, 07:02
          Gość portalu: ewa napisał(a):

> Swietnych kierowców??? Pod jakim względem?
          > Kierowcy michalczewskiego są extremalnie chamscy, lepiej interweniowac w TEJ
          > sprawie do ztm-u. Spróbuj zapytac na pętli Buków kiedy Pan odjeżdża, to
          > zobaczysz jacy świetni są.

A po co pytasz? Z drugiej strony kiedyś posiedziałem w autobusie 144, aby
          podjechać na Dąbrówkę Wiślaną i 5 osób pytało kierowcę kiedy odjeżdza, a nikt
          nie ruszył tyłka żeby zobaczyć godzinę odjazdu na przystanku, koło którego staliśmy.
          • Gość: ewa Re: 144 IP: *.jmdi.pl 11.11.05, 13:54
            A po to pytam, że jestem uprzejmą osoba i jak ktoś pyta o coś co wiem i nei
            sprawia mi trudności aby odpowiedzieć, mogę to zrobić. Widzisz, niektórym się
            nei chce, np osobom z zakupami, małymi dziećmi, kobietom starszym czy kobiecie w
            ciąży albo po prostu zmęczonym po kilkunastogodzinym dniu pracy. chodzi o
            minimum kultury i zyczliwości, dla niektórych to oczywiste, inni nie mogą pojąć.
            • Gość: kierowca Re: 144 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 17:58
              Jak się komuś nie chce to już jego problem – rozkład jest? – jest – więc nie
              widzę problemu aby przystanąć na dosłownie 3 sekundy i zobaczyć kiedy autobus
              rusza. Nie jest to jakiś szczególny wysiłek umysłowy ani fizyczny.
              No chyba że ktoś nawet mając rozkład nie potrafi zobaczyć o której godzinie
              rusza autobus... ale to już jest kwestia inteligencji.
        • Gość: MZ Re: 144 IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 10.11.05, 09:45
          Od tego jest rozklad za oknem wiszacy na przystanku.
    • Gość: MZ Re: 144 IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 10.11.05, 09:44
      Proste - omija zapchana wtedy Mysliborska i rondko Obrazkowa/Swiderska. Na
      Modliska wyjezdza szybciej niz 509, wiec ludzie do niego wsiadaja.
      • Gość: kierowca Re: 144 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 21:38
        Jestem kierowcą autobusu – i z tego co wiem to moim obowiązkiem jest wożenie
        pasażerów i bezpieczne dowiezienie ich do celu. I bynajmniej nie jestem budką
        informacyjną od rozkładu – od tego są słupki przystankowe bądź to gabloty na
        wiatach przystankowych – wystarczy ruszyć swoje 4 litery i się pofatygować aby
        sprawdzić godzinę odjazdu.
        • Gość: janek Re: 144 IP: *.acn.waw.pl 11.11.05, 17:33
          czyli najwyższa pora abyś został zwolniony z pracy
          a na twoje miejsce został przyjety człowiek kulturalny
          i odpowiadajacy na pytania pasażerów

PS
          ewentualnie jako kierowca mozesz wozić buraki w czasie kampani cukrowniczej

• Gość: kierowca Re: 144 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 17:54
            A odkąd kierowca jest od informowania pasażerów? Od tego służy informacja
            przystankowa, a nie kierowca.
            • cutsson Re: 144 12.11.05, 11:58
              Kierowca jest od tego, zeby sprawnie prowadzil autobus i calo dowiozl pasazerow
              na miejsce przeznaczenia. Poki co, kierowcy 144 spelniaja te warunki - jezdza
              naprawde swietnie.
              A sprawdzic pore odjazdu naprawde mozna na rozkladzie - nawet jak sie jest
              60letnia babcia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka