boyena Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 27.09.04, 12:57 ja tez czesto tam zagladam. w zasadzie to moj synek prawie wszystkie ubranka ma z ciucholandu. i bardzo czesto spotykam sie z opinia :" jakie on ma sliczne ubranko!") Odpowiedz Link Zgłoś
dador1 Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!!do Saba76 27.09.04, 13:46 hej, a może podzielisz się z nami inforacją, gdzie jest ten ciuchland. Będziemy wdzięczne. Czasami wchodze do jakiegoś, ale jeszcze nie udało mi sie nic fajnego znaleźć, Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysiap A gdzie ciucholandy w Poznaniu????????/ 27.09.04, 17:12 dziewczyny może wiecie gdzie w Poznaniu sa jakies sensowne ciucholandy??? Piszcie na priva. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: CIUCHOLANDY Gdynia 27.09.04, 17:30 odwiedzam -przy przeczkolu na zemenhoffa-wycenione,ale i jakościowo leprze, -w sklepie Zatojka na ul. Wiejskiej, -w dawnym kinie (zapomniałam nazwy),koło banku BGK na 3maja jak idszie sie do przychodni na armi Krajowej z ul. 10 Lutego, -odwiedzam takze kolo Biedronki na Chyloni(tam kupiłam sukienki-na wycenionych), -oraz w Chyloni wiza wi poczty,miedzy innymi koło sklepu zatoka(ten pawilon), -kiedyś chodziłam na Obłużu kolo pawilonów z pocztą Wsumie odwiedzam jeszcze pare innych,trudno wymieniać,ale nieraz warto pochodzić ,bo w podżednym ciucholandzie ,mozna znaleść coś fajnnego. Chodz wsumie wtedy kiedy czegoś potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
emiczek Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! WARSZAWA 27.09.04, 19:20 ok a gdzie w wawie na ursynowie i okolicach? Odpowiedz Link Zgłoś
anakon Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! WARSZAWA 28.09.04, 09:01 W Warszawie to juz na prawde mozna poszalec, na Ursynowie na pewno w Al. KEN, pod Kabatami na przeciwko duzego marketu(troche w kierunku centrum) przed wejsciem sa duze czarne napisy na żółtym tle; cena 42zl za kg. wymiana raz na 1m-c i na samej wymianie sa na prawde rewelacyjne rzeczy, czesto nowe zarowno dzieciece, jak i damskie czy meskie, sa tez zabawki; oni maja siec w calej Wwie; jescze na Odyńca; Ogrodowej; Targowej; i kolo hali na Woli; a i jeszcze chyba na Surowieckiego(tez Ursynow); tylko jest jedno ale, jak jest wymiana to wszytsko wykupuja handlarze, ale i tak cos mozna wyszperac. Fajna jest tez gielda na Namyslowskiej ;niedziele od 8-ok.13; ale tam juz sprzedaje sporo handlarzy, no i ludzie po swoich dzieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
anik801 Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 27.09.04, 20:07 kupuję bardzo często,bo można tam dostać bardzo fajne ciuszki.Z ciucholandów moja córa ma mnóstwo firmowych ubranek.Niektóre są po prostu jak nowe.I kupując wiem że raczej nie spotkam dziecka,które będzie nosiło takie same ciuszki jak moja mała. Odpowiedz Link Zgłoś
benita30 Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! WAWA 28.09.04, 09:17 Mnie nie udało się kupić taniej niż po 3 zl ale są to malo zniszczone rzeczy. Jestem ciekawa gdzie w Wawie mozna kupić nie tylko ciuszki ale i zabawki/torby do wózka itp. Ja obkupuje synka w ciucholandach na Mickiewicza (co 2 tyg wymiana a dzieciece są przy okazji i najtaniej np kombinezony po 10 zl), na Stawki (na wagę raczej cienkie rzeczy się opłacają, bazarek przy Broniewskiego (wszystko po 5 zl - spodnie, bluzy, śpiochy itp marki brytyjskie niektóre rzeczy nowe tez po 5 zl). życzę udanych łowów Odpowiedz Link Zgłoś
kroolikowska Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 28.09.04, 11:42 Ja także kupuję mojej Ewuńce ubranka w ciucholandach, ale nie w byle jakich (byle tylko coć kupić)! Staram się wybierać rzeczy w jak najlepszym stanie i także się tego nie wstydzę. Nie stać by mnie było na takie obkupywanie dzieciątka w ciuszki, gdybym zakupy miała robić w "zwykłym sklepie". Uważam zresztą, że nie ważne gdzie są rzeczy kupowanie, ale czy takie zakupy sprawiają nam radość. Odpowiedz Link Zgłoś
agaszp Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 28.09.04, 18:23 Przyznam się - miałam opory, ale od kiedy trafiłam na te dwa lumpwksy, w których teraz kupuję - przestałam mieć opory! Rzeczy markowe, w bardzo dobrym stanie, niekiedy nawet z metkami. Tyle, że cena w pierwszy dzień to 40 zł za kilogram, ale i tak uważam, że warto i się opłaca. Co do męża, to był sceptyczny na początku (przynajmniej tak mi się wydawało), ale kiedy zaczęłam przynosić markowe rzeczy dla naszego maleństwa, a tak "przy okazji" pokazałam mu ile potrafią kosztować ubranka (i to wcale nie jakieś specjalnie dobre gatunkowo), to zmienił zdanie co do Ciucholandów. Teraz i jemu kupuję. Co do kiepskiego zaopatrzenia, to ja odkryłam ostatnio coś, co mnie osobiście bardzo wkurzyło, a mianowicie Panią, która zaopatrywała swój SKLEPIK z używanymi ciuchami właśnie w tym ciucholandzie. Zgarniała po prostu większość rzeczy z wieszaków zerkając tylko czy całe. Więc ostatnio wyszłam prawie bez niczego i rozżalona. Pozdrawiam i życzę udanych "łowów". Odpowiedz Link Zgłoś
emiczek Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 28.09.04, 21:59 agaszp a gdzie ten twoj ciuhcoland? Odpowiedz Link Zgłoś
agaszp Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 29.09.04, 10:28 Jestem z Gorzowa Wlkp., więc tutaj kupuję Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 29.09.04, 10:21 Rany - e-mamy - jak ja Wam zazdroszczę!! Ostatnio kupiłam mojej małej duuużo ciuszków na Allegro (większość u jednego sprzedawcy, dzięki czemu koszty przesyłki były minimalne). Dostałam też za parę złotych śliczne markowe ciuszki po dzieciach znajomej. I teraz przyszedł czas na ciucholandy. Tylko - nie bardzo wiem gdzie uderzyć Jestem z Bytomia - są niby dwa duże, ale znajome nic specjalnego tam nie kupują (albo poprostu nie mają szczęścia). Może któraś z Was mieszka w pobliżu i wie coś na temat fajniutkich lumpeksów. Pozdro Ania z Zuzką Odpowiedz Link Zgłoś
llena75 Re: CIUCHOLANDY!- jaka technika z dzieckiem?? 30.09.04, 12:21 tzn. chodzi o to,że : ja też jestem fanką ciuchów - najmilej wspominam giełdę na wolnym powietrzu w krasnobrodzie (byliśmy na wakacjach):ja ogrodniczki levisa (nówka), mąż spodnie levis (nówka), synek- kurtka pilotka (nówka) i inne pierdółki - a mam taki problem, że jak tylko wjadę do środka mały(ponad rok) protestuje, bo nie lubi takiej zapełnionej przestrzeni, przed wejściem go przecież nie zostawię, bo się boję, poza tym, zaraz zacznie rozrabiać jak jeżdzę do mamy to zabieram kuzynkę i ona z nim zostaje , a ja na zakupy teraz w wawie nie mam się z kim wybrać, mąż oczywiscie w pracy jak Wy to robicie? bardzo ciekawa llena, mama Tymka (26.08.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
cma Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 30.09.04, 13:41 wogle to ja mam bzika na punkcie ciuchów dla mojej córeczki,dlatego ciuchlandia jest wybawieniem dla mojego domowego budżetu Odpowiedz Link Zgłoś
sgosia5 Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 30.09.04, 16:00 Dla siebie nie kupuję, bo nie mam cierpliwości w "grzebaniu" ale dla córci owszem! Na Tarchominie w W-wie jest taki ciucholand tylko dla dzieci gdzie są naprawde świetne rzeczy i w dobrym stanie, tak że moja teściowa która czasem przywozi Hance jakieś ubranka ze swojego sklepu nie może się nadziwić, skąd mała ma takie ładne używane ciuszki (a jakie tanie!) Odpowiedz Link Zgłoś
aplusd Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 01.10.04, 11:06 A możesz zdradzić, gdzie dokładniej jest na Tarchominie ten ciucholand? Bardzo chętnie bym tam zajrzała, bo uwielbiam takie miejsca. Ja najfajniejsze "łupy" przywożę z targowiska w Legionowie (w czwartki i soboty). Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_de do aplusd 03.10.04, 12:04 ciucholand jest na bazarku, który zlokalizowany jest na rogu Światowida i Ćmielowskiej (niedaleko Leader Price'a), jak wejdziesz na bazarek to musisz pójść do samego końca, bo sklepik jest w ostatnim rzędzie. Sprzedają na sztuki, nie na wagę, więc cenowo nie jest to aż taka rewelacja, ale zdecydowanie taniej niż nowe np. ładne pajacyki kosztuja od 12 do 20 zł. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
aplusd Re: do aplusd 03.10.04, 19:48 Dziękuję bardzo. Napewno się wybiorę. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
rw23 NIECH ŻYJĄ CIUCHOLANDY!!! 30.09.04, 20:25 mY KUPUJEMY NA SLASKU, takich ubranek firmowych dla dzieci i dla nas nie kupimy w zadnym sklepie choc stac nas na to. jestesmy z siostra juz uzależnione!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabi54 Re: do rw23- gdzie na śląsku????? 30.09.04, 21:33 Proszę napisz gdzie, ja jestem z Bielska-Białej, ale często odwiedzam Katowice> -- gabi Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 KATOWICE 01.10.04, 13:12 W Katowicach na Korfantego (na piętrze w tym kompleksie co USC) na Gliwickiej po lewej stronie idąc od centrum, jest tam kilka firm wchodzi się na plac W Będzinie na Warpiu nad Hermesem Odpowiedz Link Zgłoś
rw23 Re: do rw23- gdzie na śląsku????? 03.10.04, 11:07 a jesli chodzi o śląsk to napiszę Ci zaraz jak wezmę od siostry adresy lub nr telef do dwóch ciucholandó w Kętach i Andrychowie które są filiami takich samych co w Tychach Wilkowyjach( za browarem), lub na terenach przemyslowych, naleza one do malzenstwa któe sprowadza ciuchy z holandii i niemiec i nigdy nie widzialam nigdzie indziej kolejek przed dostawa co wlasnie u nich. Super marki, tanie rzeczy takze dla dzieci. pozdrawiam!! ich firma nazywa sie agawa, ale nie maja jej w szyldach. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotadu Re: do rw23- gdzie na śląsku????? 03.10.04, 12:29 napisz proszę na priva gdzie dokładnie znajdują sie te sklepy (magazyny?) - Wilkowyje i tereny przemysłowe jestem z Tychów Odpowiedz Link Zgłoś
gabi54 Re: do rw23- gdzie na śląsku????? 04.10.04, 09:03 Czekam z niecierpliwością na adresy)) Możesz też napisać na priva, jak wolisz> -- gabi Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiado Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 01.10.04, 01:05 Witajcie, Nie macie czasem jakiś sprawdzonych adresów w Poznaniu? Dzięki i pozdrawiam, Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
anita001 Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 01.10.04, 11:22 a ja mam sprawdzony ciucholand z ...nowa odzieza, kupila wczoraj np. kurtke jesienna synkowi- topolino, nowa, nieuzywana za 20 zl. Kurki zimowe- cudne tak\ze toppolino za 30- 35 zl., kombinezony zimowe tez tej firmy za 30 -40 zl. Mezowi kupila wczorak dzinsy- nowe z defektu- ale bez defektu za 25 zl. Ten ciucholand kolo Tychow. rzeczy sa piekne, noewe i na prawde za nieduze pieniadze. Kupuje tam nawet mojej siostrzenicy ktora mieszka w Paryzu)) Odpowiedz Link Zgłoś
jolaja Re: CIUCHOLANDY w Radomiu!!!!!!!!!!!!! 01.10.04, 19:27 Cześć A może znacie jakieś fajne ciucholandy w Radomiu? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotadu do anity 01.10.04, 20:14 koło Tychów? a dokładniej gdzie? - będę wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
asku100 A GDZIE W KRAKOWIE???? 02.10.04, 22:46 Moze ktos ma jakies ciekawe adresy ciucholandów w Krakowie... Odpowiedz Link Zgłoś
aykar A GDZIE W OPOLU???? 05.10.04, 09:00 No właśnie, jak wyżej?!?Może się orientujecie??? Odpowiedz Link Zgłoś
anita001 do dorotadu 04.10.04, 14:11 w Bieruniu Nowym, jakby co sluze dokladna trasa Odpowiedz Link Zgłoś
sandra75 Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 06.10.04, 10:32 Bardzo proszę o namiary na ten sklep. Będę wdzięczna dozgonnie! Odpowiedz Link Zgłoś
sandra75 Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 06.10.04, 10:34 Poproszę o namiary! Będę bardzo wdzięczna > a ja mam sprawdzony ciucholand z ...nowa odzieza, kupila wczoraj np. kurtke > jesienna synkowi- topolino, nowa, nieuzywana za 20 zl. Kurki zimowe- cudne > tak\ze toppolino za 30- 35 zl., kombinezony zimowe tez tej firmy za 30 -40 zl. > Mezowi kupila wczorak dzinsy- nowe z defektu- ale bez defektu za 25 zl. Ten > ciucholand kolo Tychow. rzeczy sa piekne, noewe i na prawde za nieduze > pieniadze. Kupuje tam nawet mojej siostrzenicy ktora mieszka w Paryzu)) Odpowiedz Link Zgłoś
juss1 Re: CIUCHOLANDY w Poznaniu????!!!!!!!!!!!!! 07.12.04, 18:46 A czy ktos ma namiar na ciucholandy w Poznaniu? Odpowiedz Link Zgłoś