Dodaj do ulubionych

CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!!

• boyena Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 27.09.04, 12:57
      ja tez czesto tam zagladam. w zasadzie to moj synek prawie wszystkie ubranka ma
      z ciucholandu. i bardzo czesto spotykam sie z opinia :" jakie on ma sliczne
      ubranko!"smile)
    • dador1 Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!!do Saba76 27.09.04, 13:46
      hej, a może podzielisz się z nami inforacją, gdzie jest ten ciuchland.
      Będziemy wdzięczne. Czasami wchodze do jakiegoś, ale jeszcze nie udało mi sie
      nic fajnego znaleźć,

Pozdrawiam
      Dorota
      • gabrysiap A gdzie ciucholandy w Poznaniu????????/ 27.09.04, 17:12
        dziewczyny może wiecie gdzie w Poznaniu sa jakies sensowne ciucholandy???
        Piszcie na priva.
        Pozdr
      • saba76 Re: CIUCHOLANDY Gdynia 27.09.04, 17:30
        odwiedzam
        -przy przeczkolu na zemenhoffa-wycenione,ale i jakościowo leprze,
        -w sklepie Zatojka na ul. Wiejskiej,
        -w dawnym kinie (zapomniałam nazwy),koło banku BGK na 3maja jak idszie sie do
        przychodni na armi Krajowej z ul. 10 Lutego,
        -odwiedzam takze kolo Biedronki na Chyloni(tam kupiłam sukienki-na wycenionych),
        -oraz w Chyloni wiza wi poczty,miedzy innymi koło sklepu zatoka(ten pawilon),
        -kiedyś chodziłam na Obłużu kolo pawilonów z pocztą

Wsumie odwiedzam jeszcze pare innych,trudno wymieniać,ale nieraz warto
        pochodzić ,bo w podżednym ciucholandzie ,mozna znaleść coś fajnnego.
        Chodz wsumie wtedy kiedy czegoś potrzebuje.
    • emiczek Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! WARSZAWA 27.09.04, 19:20
      ok a gdzie w wawie na ursynowie i okolicach?
      • anakon Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! WARSZAWA 28.09.04, 09:01
        W Warszawie to juz na prawde mozna poszalec, na Ursynowie na pewno w Al. KEN,
        pod Kabatami na przeciwko duzego marketu(troche w kierunku centrum) przed
        wejsciem sa duze czarne napisy na żółtym tle; cena 42zl za kg. wymiana raz na
        1m-c i na samej wymianie sa na prawde rewelacyjne rzeczy, czesto nowe zarowno
        dzieciece, jak i damskie czy meskie, sa tez zabawki; oni maja siec w calej
        Wwie; jescze na Odyńca; Ogrodowej; Targowej; i kolo hali na Woli; a i jeszcze
        chyba na Surowieckiego(tez Ursynow); tylko jest jedno ale, jak jest wymiana to
        wszytsko wykupuja handlarze, ale i tak cos mozna wyszperac.
        Fajna jest tez gielda na Namyslowskiej ;niedziele od 8-ok.13; ale tam juz
        sprzedaje sporo handlarzy, no i ludzie po swoich dzieciach.
    • anik801 Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 27.09.04, 20:07
      kupuję bardzo często,bo można tam dostać bardzo fajne ciuszki.Z ciucholandów
      moja córa ma mnóstwo firmowych ubranek.Niektóre są po prostu jak nowe.I kupując
      wiem że raczej nie spotkam dziecka,które będzie nosiło takie same ciuszki jak
      moja mała.
      • balonik22 Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!!A W O SOSNOWCA???????? 27.09.04, 23:07
    • benita30 Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! WAWA 28.09.04, 09:17
      Mnie nie udało się kupić taniej niż po 3 zl ale są to malo zniszczone rzeczy.
      Jestem ciekawa gdzie w Wawie mozna kupić nie tylko ciuszki ale i zabawki/torby
      do wózka itp.
      Ja obkupuje synka w ciucholandach na Mickiewicza (co 2 tyg wymiana a dzieciece
      są przy okazji i najtaniej np kombinezony po 10 zl), na Stawki (na wagę raczej
      cienkie rzeczy się opłacająsmile, bazarek przy Broniewskiego (wszystko po 5 zl -
      spodnie, bluzy, śpiochy itp marki brytyjskie niektóre rzeczy nowe tez po 5 zl).

życzę udanych łowów
    • kroolikowska Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 28.09.04, 11:42
      Ja także kupuję mojej Ewuńce ubranka w ciucholandach, ale nie w byle jakich
      (byle tylko coć kupić)! Staram się wybierać rzeczy w jak najlepszym stanie i
      także się tego nie wstydzę. Nie stać by mnie było na takie obkupywanie
      dzieciątka w ciuszki, gdybym zakupy miała robić w "zwykłym sklepie". Uważam
      zresztą, że nie ważne gdzie są rzeczy kupowanie, ale czy takie zakupy sprawiają
      nam radość.
    • agaszp Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 28.09.04, 18:23
      Przyznam się - miałam opory, ale od kiedy trafiłam na te dwa lumpwksy, w których
      teraz kupuję - przestałam mieć opory! Rzeczy markowe, w bardzo dobrym stanie,
      niekiedy nawet z metkami. Tyle, że cena w pierwszy dzień to 40 zł za kilogram,
      ale i tak uważam, że warto i się opłaca.
      Co do męża, to był sceptyczny na początku (przynajmniej tak mi się wydawało),
      ale kiedy zaczęłam przynosić markowe rzeczy dla naszego maleństwa, a tak "przy
      okazji" pokazałam mu ile potrafią kosztować ubranka (i to wcale nie jakieś
      specjalnie dobre gatunkowo), to zmienił zdanie co do Ciucholandów. Teraz i jemu
      kupuję.smile
      Co do kiepskiego zaopatrzenia, to ja odkryłam ostatnio coś, co mnie osobiście
      bardzo wkurzyło, a mianowicie Panią, która zaopatrywała swój SKLEPIK z używanymi
      ciuchami właśnie w tym ciucholandzie. Zgarniała po prostu większość rzeczy z
      wieszaków zerkając tylko czy całe. Więc ostatnio wyszłam prawie bez niczego i
      rozżalona.
      Pozdrawiam i życzę udanych "łowów".
      • emiczek Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 28.09.04, 21:59
        agaszp a gdzie ten twoj ciuhcoland?
        • agaszp Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 29.09.04, 10:28
          Jestem z Gorzowa Wlkp., więc tutaj kupujęsmile
    • krasulas Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 29.09.04, 10:21
      Rany - e-mamy - jak ja Wam zazdroszczę!! Ostatnio kupiłam mojej małej duuużo
      ciuszków na Allegro (większość u jednego sprzedawcy, dzięki czemu koszty
      przesyłki były minimalne). Dostałam też za parę złotych śliczne markowe ciuszki
      po dzieciach znajomej. I teraz przyszedł czas na ciucholandy. Tylko - nie
      bardzo wiem gdzie uderzyćsad Jestem z Bytomia - są niby dwa duże, ale znajome
      nic specjalnego tam nie kupują (albo poprostu nie mają szczęścia). Może któraś
      z Was mieszka w pobliżu i wie coś na temat fajniutkich lumpeksów. Pozdro
      Ania z Zuzką
      • llena75 Re: CIUCHOLANDY!- jaka technika z dzieckiem?? 30.09.04, 12:21
        tzn. chodzi o to,że :
        ja też jestem fanką ciuchów

- najmilej wspominam giełdę na wolnym powietrzu w krasnobrodzie (byliśmy na
        wakacjach):ja ogrodniczki levisa (nówka), mąż spodnie levis (nówka), synek-
        kurtka pilotka (nówka) i inne pierdółki

- a mam taki problem, że jak tylko wjadę do środka mały(ponad rok) protestuje,
        bo nie lubi takiej zapełnionej przestrzeni, przed wejściem go przecież nie
        zostawię, bo się boję, poza tym, zaraz zacznie rozrabiać

jak jeżdzę do mamy to zabieram kuzynkę i ona z nim zostaje , a ja na zakupy
        teraz w wawie nie mam się z kim wybrać, mąż oczywiscie w pracy

jak Wy to robicie?

bardzo ciekawa

llena, mama Tymka (26.08.2003)
    • cma Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 30.09.04, 13:41
      wogle to ja mam bzika na punkcie ciuchów dla mojej córeczki,dlatego ciuchlandia
      jest wybawieniem dla mojego domowego budżetu
    • sgosia5 Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 30.09.04, 16:00
      Dla siebie nie kupuję, bo nie mam cierpliwości w "grzebaniu" ale dla córci
      owszem! Na Tarchominie w W-wie jest taki ciucholand tylko dla dzieci gdzie są
      naprawde świetne rzeczy i w dobrym stanie, tak że moja teściowa która czasem
      przywozi Hance jakieś ubranka ze swojego sklepu nie może się nadziwić, skąd
      mała ma takie ładne używane ciuszki (a jakie tanie!)
      • aplusd Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 01.10.04, 11:06
        A możesz zdradzić, gdzie dokładniej jest na Tarchominie ten ciucholand? Bardzo
        chętnie bym tam zajrzała, bo uwielbiam takie miejsca. Ja najfajniejsze "łupy"
        przywożę z targowiska w Legionowie (w czwartki i soboty).
        Pozdrawiam
        Agnieszka
        • kasia_de do aplusd 03.10.04, 12:04
          ciucholand jest na bazarku, który zlokalizowany jest na rogu Światowida i
          Ćmielowskiej (niedaleko Leader Price'a), jak wejdziesz na bazarek to musisz
          pójść do samego końca, bo sklepik jest w ostatnim rzędzie. Sprzedają na sztuki,
          nie na wagę, więc cenowo nie jest to aż taka rewelacja, ale zdecydowanie taniej
          niż nowe smile np. ładne pajacyki kosztuja od 12 do 20 zł.
          Pozdrawiam
          Kasia
          • aplusd Re: do aplusd 03.10.04, 19:48
            Dziękuję bardzo. Napewno się wybiorę.
            Pozdrawiam Agnieszka
    • rw23 NIECH ŻYJĄ CIUCHOLANDY!!! 30.09.04, 20:25
      mY KUPUJEMY NA SLASKU, takich ubranek firmowych dla dzieci i dla nas nie kupimy
      w zadnym sklepie choc stac nas na to. jestesmy z siostra juz uzależnione!!
      • gabi54 Re: do rw23- gdzie na śląsku????? 30.09.04, 21:33
        Proszę napisz gdzie, ja jestem z Bielska-Białej, ale często odwiedzam Katowice>
        --
        gabi
        • agunek1 KATOWICE 01.10.04, 13:12
          W Katowicach na Korfantego (na piętrze w tym kompleksie co USC)
          na Gliwickiej po lewej stronie idąc od centrum, jest tam kilka firm wchodzi się
          na plac
          W Będzinie na Warpiu nad Hermesem
        • rw23 Re: do rw23- gdzie na śląsku????? 03.10.04, 11:07
          a jesli chodzi o śląsk to napiszę Ci zaraz jak wezmę od siostry adresy lub nr
          telef do dwóch ciucholandó w Kętach i Andrychowie które są filiami takich
          samych co w Tychach Wilkowyjach( za browarem), lub na terenach przemyslowych,
          naleza one do malzenstwa któe sprowadza ciuchy z holandii i niemiec i nigdy nie
          widzialam nigdzie indziej kolejek przed dostawa co wlasnie u nich. Super marki,
          tanie rzeczy takze dla dzieci. pozdrawiam!! ich firma nazywa sie agawa, ale nie
          maja jej w szyldach.
          • dorotadu Re: do rw23- gdzie na śląsku????? 03.10.04, 12:29
            napisz proszę na priva gdzie dokładnie znajdują sie te sklepy (magazyny?) -
            Wilkowyje i tereny przemysłowe
            jestem z Tychów
          • gabi54 Re: do rw23- gdzie na śląsku????? 04.10.04, 09:03
            Czekam z niecierpliwością na adresysmile))
            Możesz też napisać na priva, jak wolisz>
            --
            gabi
    • sylwiado Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 01.10.04, 01:05
      Witajcie,
      Nie macie czasem jakiś sprawdzonych adresów w Poznaniu?
      Dzięki i pozdrawiam,
      Sylwia
    • anita001 Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 01.10.04, 11:22
      a ja mam sprawdzony ciucholand z ...nowa odzieza, kupila wczoraj np. kurtke
      jesienna synkowi- topolino, nowa, nieuzywana za 20 zl. Kurki zimowe- cudne
      tak\ze toppolino za 30- 35 zl., kombinezony zimowe tez tej firmy za 30 -40 zl.
      Mezowi kupila wczorak dzinsy- nowe z defektu- ale bez defektu smile za 25 zl. Ten
      ciucholand kolo Tychow. rzeczy sa piekne, noewe i na prawde za nieduze
      pieniadze. Kupuje tam nawet mojej siostrzenicy ktora mieszka w Paryzusmile))
      • jolaja Re: CIUCHOLANDY w Radomiu!!!!!!!!!!!!! 01.10.04, 19:27
        Cześć
        A może znacie jakieś fajne ciucholandy w Radomiu?
      • dorotadu do anity 01.10.04, 20:14
        koło Tychów?
        a dokładniej gdzie? - będę wdzięczna smile
        • asku100 A GDZIE W KRAKOWIE???? 02.10.04, 22:46
          Moze ktos ma jakies ciekawe adresy ciucholandów w Krakowie...
          • aykar A GDZIE W OPOLU???? 05.10.04, 09:00
            No właśnie, jak wyżej?!?Może się orientujecie???
        • anita001 do dorotadu 04.10.04, 14:11
          w Bieruniu Nowym, jakby co sluze dokladna trasasmile
          • dorotadu do Anity - napisałam na adres gazetowy 06.10.04, 16:58

• sandra75 Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 06.10.04, 10:32
        Bardzo proszę o namiary na ten sklep. Będę wdzięczna dozgonnie! smile
      • sandra75 Re: CIUCHOLANDY!!!!!!!!!!!!! 06.10.04, 10:34
        Poproszę o namiary! Będę bardzo wdzięczna smile

> a ja mam sprawdzony ciucholand z ...nowa odzieza, kupila wczoraj np. kurtke
        > jesienna synkowi- topolino, nowa, nieuzywana za 20 zl. Kurki zimowe- cudne
        > tak\ze toppolino za 30- 35 zl., kombinezony zimowe tez tej firmy za 30 -40 zl.
        > Mezowi kupila wczorak dzinsy- nowe z defektu- ale bez defektu smile za 25 zl.
        Ten
        > ciucholand kolo Tychow. rzeczy sa piekne, noewe i na prawde za nieduze
        > pieniadze. Kupuje tam nawet mojej siostrzenicy ktora mieszka w Paryzusmile))
        • juss1 Re: CIUCHOLANDY w Poznaniu????!!!!!!!!!!!!! 07.12.04, 18:46
          A czy ktos ma namiar na ciucholandy w Poznaniu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka