Dodaj do ulubionych

Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne?

05.07.15, 01:21
Kupiłam coś w tkmaxx, wyglądało fajnie, nie nadaje się do czyszczenia....ma słomkę i po rozłożeniu, ledwo złożyłam. Przejrzałam ofertę i contigo kids wygląda dobrze, może być myty w zmywarce tylko nie wiem czy góra z całym mechanizmem też czy tylko dół...? W bidonie Zosia zawsze ma tylko wodę, ale musi być higienicznie.
na merlinie fatalna opinia właśnie o niemożności umycia zbiła mnie z tropu, bo bidon " w koszyku" big_grin.
Podzielcie się, proszę, Waszymi opiniami lub/ i polećcie coś innego smile do codziennego użytku
Obserwuj wątek
    • olga727 Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 05.07.15, 05:45
      A co będziesz dawać do picia ? Bo jeśli wodę,to wystarczy butelka ze "smoczkiem" myta po każdym użyciu i napełniona ponownie i po jakimś czasie wymieniana na nową.
      • iberka Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 05.07.15, 17:23
        No tak nosiła długo butelkę z ustnikiem, ale to zawsze trzeba pamiętam żeby taką wodę kupić, po 2 -3 dniach już butelka zmięta.....Dlatego wolę bidon. Nosi teraz jakiś, ale on cieknie...i czuć go plastikiem, pójdzie do reklamacji jak tylko kupię inny
        • olga727 Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 05.07.15, 17:46
          Kupiłam w ub. roku bidony w Empiku ( w sierpniu w promocji były),ale dziewczyny nie chcą ich nosić. Są z ustnikiem i takie jakby termos(,ale termosami nie są,bo przewodzą wyższą temperaturę napoju).Nadają się tylko do zimnego /letniego napoju.
    • ilonsa Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 05.07.15, 07:24
      Ja też chętnie poczytam o bidonach. Wcześniej córka chodziła ze zwykłą butelką ale zmieniliśmy zdanie bo np. na gimnastyce wszyscy stawiają swoje butelki w jednym miejscu. Dzieciaki biegły szybko się napić i bywało, że pili nie ze swojej butelki bo większość identyczna (podpisanie flamastrem nic nie dało).
      Odradzam bidony sistema- miałyśmy dwa i kazdy przeciekał.
      • jadis76 Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 05.07.15, 09:08
        Córka od 3 lat korzysta z bidonu marki Sigg. Ustnik mozna myć w zmywarce lub kupic osobno, nowy. Bidon przez 3 lata szkoły sprawuje sie swietnie, nie przecieka, nie zniszczył sie. Corka korzysta z niego w szkole, w domu i na zajęciach dodatkowych. Pije tylko wode. Bidon nie jest termiczny, ale nie było z nim problemow zima i latem. Woda nie jest ani za zimna, ani sie nie nagrzewa. Teraz poluje na bidon Alfi dla mlodszej, ale jak nie znajdę w dobrej cenie to bedzie kolejny Sigg.
    • edelstein Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 05.07.15, 10:01
      Ma zwykle przezroczyste.W takim stylu:
      www.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.endushop.pl%2Fmedia%2Fproducts%2F9750f8c760ea6d1002cb8e2ab3f28d99%2Fimages%2Fthumbnail%2Fbig_zerodbidon750.jpg%253Fupdated_at%253D1397673884&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.endushop.pl%2Fzerod-bidon-przezroczysty-750-ml.html&h=342&w=512&tbnid=EKddLJO4U0mMeM%3A&zoom=1&docid=IBYNm4nKTTPodM&ei=1-OYVajnE8fzUv6Mgmg&tbm=isch&client=ms-android-hms-vf-de&iact=rc&uact=3&page=4&start=27&ndsp=8&ved=0CHoQrQMwHQ
    • magia Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 05.07.15, 11:57
      U nas od lat niezmiennie Bobble. Tylko filtry wymieniam.
      • edie70 Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 05.07.15, 12:25
        Alfi ?
    • agus1976 Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 07.07.15, 22:49
      Potwierdzam Sigg jest fajny, niestety trochę kosztuje. Na pewno będziecie zadowoleni.
      • dzidka79 Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 07.07.15, 23:18
        A ja się zawiodłam na Siggu. Po przeczytaniu opinii myślałam, że trafię w końcu na ten idealny. Kupiłam dwa, dla syna z ustnikiem, dla córki z rurką. I ten z rurką zaczął śmierdzieć, mimo, że tylko woda była wlewana. Reklamują jako niezniszczalny, a kilka razy córce upadł i pękła zakrętka, zaczął przeciekać i po prostu wyrzuciłam go. Ten z ustnikiem jest nadal bez zarzutu, ale też rzadziej używany.
    • justynaf0 Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 27.07.15, 16:22
      Dla dziecka nie polecam butelki bobble. Ustnika nie da się myc i mogą w nim pozostawać bakterie. A poza tym woda z kranu dla dzieci ?! Ja kupiłam fajną butelkę na allegro- EQUA. Bardzo prosta, łatwo się myje, a jak się coś z nią stanie można kupić nową wink
      • magia Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 27.07.15, 18:07
        Te filtry sa wymienne. O ile pamietam to co 2-3 miesiące się je wymienia. Uzywamg tyc butelek od lat i nigdy nie bylo problemu z zagniezdzeniem sie czegos w srodku. Poza tym 6-latek to nie noworodek, do tego woda jesf filtrowana. Duza wyvoda jesg to zed sobie samo mkoze isc do łazienki nalac gdy woda w bidonie sie skonczy.Imo dramatyzujesz.
      • ilonsa Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 27.07.15, 18:07
        A łatwo się zakręca/ odkręca ? Dziecko da radę samo w szkole?
      • aurinko Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 27.07.15, 18:39
        justynaf0 napisał(a):

> Bardzo prosta, łatwo się myje, a jak się coś z nią stanie m
        > ożna kupić nową wink

Jasne, co tam, w końcu to tylko 40zł wink
    • beakarp Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 25.09.15, 13:01
      odświeżam wątek bidonowy. Czy to normalne ze pomimo mycia pod bieżącą wodą na plastiku pojawiła się pleśń? Bidon noname z biedronki, użytkowany do wody i soku....
      Jaki bidon - mały /ok 300ml/, nie pękaty, nie termiczny sprawdzi się w szkole, łatwy do mycia np w zmywarce?
      Syn nosi wodę na zmianę z sokiem
      • patatajowa Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 25.09.15, 13:12
        beakarp napisała:

> Jaki bidon - mały /ok 300ml/, nie pękaty, nie termiczny sprawdzi się w szkole, >
        polecana tu niejednokrotnie butelka po kubusiu plej wink
        • beakarp Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 25.09.15, 13:22
          no wiem patatajowa że kubuś plej rulez wink ale chyba w zmywarce się nie umyje? wink
          jakieś inne propozycje? Bidony contigo proste domycia?
          • patatajowa Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 25.09.15, 13:34
            chyba butelka najtaniej wyjdzie.
            pare dni temt był wątek o bidonach termicznych i tam linkowałam butelke/bidon alfi- zwykłą nie termiczna-przez pomyłke wink
            widziałam w stacjonarnym tkmaxx i wygladała ok. cena 29 zł.
            ja kupiłam w koncu alfi termiczny, syn zachwycony,córka stwierdziła ze moze tez by chciała wink super trzyma ciepło,nie smierdzi poki co,ja myje w zmywarce tylko butelke, ustniki zawsze recznie bo mam taką fobie wink
      • sinceramente Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 25.09.15, 14:20
        W ubiegłym roku mieliśmy butelki po kubusiu, co średnio się sprawdzalo. Bo normalnie takich napojów nie kupuję, a same butelki trzeba dość często wymieniać, bo się zużywają.

W tym roku zupełnie przypadkiem kupiłam butelkę systemy i jesteśmy bardzo zadowolone
        sistema-polska.pl/produkt/kolorowa-butelka-330ml-squeeze/
        • beakarp sistema 25.09.15, 15:09
          rzeczywiście fajna ta butelka, i tania smile Ciekawe czy nie złapie pleśni ?
          Gdzie można kupić stacjonarnie?
          • patatajowa Re: sistema 25.09.15, 15:35
            W Tesco np. Zaden plastik w butelce nigdy mi nie zlapal pleśni za to ustnik i owszem .stad tylko mycie ręczne i opróżnianie butelki z resztek od razu zwłaszcza latem.
        • ju_mi Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 25.09.15, 15:39
          Mój syn ma Sistemę 700ml i używa jej już drugi rok, ale nosi w niej tylko wodę. Nic nie pleśnieje i nie przecieka mimo, że często bidon ląduje w plecaki do góry nogami. Sok nosi w butelce po soku 250ml Tymbark Fruktajl. Butelki używa przez 5 dni, potem kosz.
      • edi.k16 Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 25.09.15, 15:49
        Ja kupiłam córce Contigo
        allegro.pl/butelka-dla-dzieci-contigo-trekker-420ml-wys-24h-i5530767840.html
        można myć w zmywarce, nie jest duży, nie cieknie
    • beakarp Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 25.09.15, 14:00
      A ma ktoś może contigo Striker? Wprawdzie to aż 420ml, czyli ciut za duży /młody mało pije to po co ma taszczyć wielkie flaszki wink / za to cena fajna - ponizej 50pln juz z przesyłką
      • beakarp Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 25.09.15, 14:02
        albo Trekker contigo? Też jest w podobnej cenie.....tylko czy one wejdą do Herliza Smarta?
      • edi.k16 Re: Bidon dla 6 latki_contigo kids czy inne? 25.09.15, 15:53
        my mieliśmy Contigo Striker- ogólnie jest fajny , ma uchwyt do zaczepienia i ustnik się chowa, alenam zaczął przeciekać, choć nie wiem jakim cudem.
        potem przeczytałam na forach że inni też mieli podobny problem...
        Teraz przerabiamy Contigo Trekker - gabarytowo jest ciut mniejszy, delikatniejszy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka