Dodaj do ulubionych

Czy te buty są oryginalne? Buty NB

06.07.15, 00:38
Bardzo proszę o nie wycinanie tego postu! Kilka dni temu znalazlam wątek o butach NB
forum.gazeta.pl/forum/w,583,158031632,158031632,buty_N_dla_chlopca.html
Buty kupiłam dla syna i czekam na dostawę. Tymczasem mój siostrzeniec (lat 18 więc ekspert w sprawach modowych) powiedział, że to podróbka bo: literka N za mała, jakiś badziewny napis na podeszwie, który nnie wystepuje na żadnych butach NB a co najważniejsze taki typ butów nie występuje na stronie NB.
Czy to możliwe zeby decathlon sprzedawał podróbki? Dziękuję za info
Obserwuj wątek
    • tymianek21 Re: Czy te buty są oryginalne? Buty NB 06.07.15, 01:04
      oczywiście chodzi mi o te buty z decathlonu polecane w wątku na forum:
      www.decathlon.pl/new-balance-kl-782-niebieskie-id_8312418.html
      • juvian Re: Czy te buty są oryginalne? Buty NB 06.07.15, 08:40
        To stary model, taki stary,że Twój siostrzeniec chodził jeszcze Guciach jak go wyprodukowali wink
        • tymianek21 Re: Czy te buty są oryginalne? Buty NB 06.07.15, 08:56
          @juvian-ha,ha,ha!!! dobre! To mnie pocieszyłaś bo zmartwiłam się, że wydam 120 zł na jakieś imitacje butów. Zdawałam sobie sprawę , że za taką cenę to są buty sprzed kilku sezonów, ale tak te buty wszyscy chwalą, że zdecydowałam się je kupić (a tu ekspert zaczął kręcić nosem!). Pzdr
          • gosialuty Re: Czy te buty są oryginalne? Buty NB 06.07.15, 10:35
            Kupowałaś w decathlonie, bo ja nie widzę by były dostępne?
            • tymianek21 Re: Czy te buty są oryginalne? Buty NB 06.07.15, 11:10
              tak w decathlonie dostawa gratis. Przeczytałam o nich tu na forum. Były dostępne przez kilka dni a ja zamówiłam je w sobotę. Najpierw bardzo się cieszyłam a potem zamartwiałam, że to podróbka dlatego założyłam ten wątek. Pzdr
              • alfa36 Re: Czy te buty są oryginalne? Buty NB 06.07.15, 12:16
                Przez pewnie czas były, potem ich nie było, więc wydaje mi się, ze się po prostu pojawiają. Sama zamawiałam w sobotę.
                • tymianek21 Re: Czy te buty są oryginalne? Buty NB 07.07.15, 12:32
                  Właśnie odebrałam buty i niestety muszę je zwrócić. W 99% to jakaś marna kopia. Na zdjęciu buty na pięcie mają znaczek "new balance R"- moje tego nie mają. Czyli dostałam inne buty niż te ze zdjęcia. W kilku miejscach klej wylewa sie na buty. Na języku jest napis: Decathlon NB. Być może decathlon kupił licencję na ten wzór i wyprodukował "prawie jak NB" ale im się nie udało. Bardzo śmierdzą sztucznym klejem. Wielokrotnie kupowałam dla syna Nike w smyku lub daichmanie za max. 120 zł i nigdy nie śmierdziały. Czuje się oszukana
                  • dido_dido Re: Czy te buty są oryginalne? Buty NB 07.07.15, 12:50
                    Aż poszłam sprawdzić te które ja synowi kupiłam. I moje mają napis new balance na zapiętku, są całkiem ładnie wykończone i nie śmierdzą. To znaczy maja zapach nowych butów ale taki zwykły, normalny.
                    Rzeczywiście wyglądają jak ze starej kolekcji ale za te pieniądze na jesienne chodzenie do szkoły będą idealne.
                    • tymianek21 Re: Czy te buty są oryginalne? Buty NB 07.07.15, 13:12
                      @dido_dido - moje na zapiętku mają napis "new balance" ale na zdjęciach ze sklepu jest napis: "new balance R". Na języku od środka jest wyraźnie napis: decathlon NB. Smród wielki -zawsze jak kupuję buty to je wącham i zapach chemiczny jest zawsze na tanich butach czy to w CCC czy w daichmanie. Choć właśnie w tych sklepach kupiłam kilka razy świetne sportowe buty dla syna. Za 110 zł bo tyle kosztowały te "prawie jak NB" z decathlonu kupię inne. Pzdr
                    • clio_1 Re: Czy te buty są oryginalne? Buty NB 07.07.15, 13:22
                      Moje wyglądają dokładnie jak na zdjęciu, nie śmierdzą, klej się nie wylewa.
                      • tymianek21 Re: Czy te buty są oryginalne? Buty NB 07.07.15, 14:11
                        Czy możecie napisać jaki macie napis na zapietku? Na zdjęciach jest "new balanceR" te które dostałam mają TYLKO "new balance". Nie rozumiem czemu na zdjęciach jest inny napis a ja dostaję coś innego. Wydaje mi się, że te na zdjęciu to jest oryginalny wzór a te co dostałam to buty zrobione na wzór na zlecenie decathlonu. Kiedy wpisalam numer tych butów to pojawiły sie one TYLKO na stronach decathlonu w różnych krajach. Kiedy kupiłam plecak LEGO dla syna sprzed kilku sezonów zapłaciłam mniej niż 90 zł ale dostałam oryginalny wyrób. Tu dostałam coś co udaje buty jakiejś firmy. Nawet na metce przypiętej do butów jest napis "decathlon i rozmiar". To tak jakby na butach NIKE kupionych w smyku lub daichmanie bylo napisane "smyk rozmiar 36" lub "daichmann rozmiar 36". Ja swoje oddaje. Pzdr
                        • alfa36 Re: Czy te buty są oryginalne? Buty NB 10.07.15, 01:24
                          Ja nie dostalam. Przyszlo info na poczte ze nie dostali z magazynu. A wiadomosci do nich nie udaje mi sie wyslac. Dziwne ...
                          • tymianek21 Re: Czy te buty są oryginalne? Buty NB 10.07.15, 09:16
                            alfa36- nie ma czego żałować! nie warto! Może się mylę, ale tak jak pisałam kupowałam wiele par butów sportowych dla syna typu: reebok, nike, adidas zawsze były zapakowane w oryginalne pudełka (NB z decathlonu dostałam spięte żyłką jak kapcie w realu bez żadnego pudełka); zawsze na języku miały tylko nazwę firmy i numerację. Kupowałam je w takich sklepach jak smyk, daichman, CCC i raz w sklepie sportowym martes. Ngdy na języku butów nie było nazwy tego sklepu a tu jest napis:"decathlon NB". Najdziwniejszy jest też napis na butach na zapiętku. Na zdjęciach sklepowych jest "new balance R" a na tych co dostałam brakuje R i jest tylko "new balance". To tak jakbym kupiła buty "rebok, addidas, pumma". Ja moje oddam w sobotę więc pewnie pojawią się w ofercie. Pzdr
    • verika Re: Czy te buty są oryginalne? Buty NB 10.07.15, 08:46
      Pełno NB i to na pewno oryginalnych jest teraz w MIVO, a raczej było bo rozmiarówka i model już przebrane, sporo już w ogóle zniknęło ze strony, no ale trudno się dziwić, bo model 574 za 114 zł to mega okazja, sama kupiłam 7 par wink
      • alfa36 MIVO 14.07.15, 23:56
        Czy w MIVO są często przeceny. Niestety, spóźniłam się i nic już nie zostało z NB.
        • tymianek21 Re: MIVO 15.07.15, 08:23
          @alfa36- przez ten decathlon przeszły mi buty w MIVO! Te z decathlonu oddałam w sklepie a teraz poluję na kolejne obniżki w tym drugim sklepie. Pytałam nawet w tym wątku o MIVO czy dziewczyny są pewne czy buty są oryginalna ale kilka potwierdziło że buty są OK!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka