stysia1987 01.08.15, 10:23 Laski, Jako ze nie mam wiekszych problemow to pomecze was z innej beczki. Czym zmywacie plamy z banana? Vanish, persil, odplamiacze dzieciece - doooooopa. A dziecię pochlania banana dziennie. Zawsze wetrze w spodnie itp , poradzcie, moje drogie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: och, te plamy! 01.08.15, 10:34 Nie karm dziecka bananami. Karm marchewką. Plamy z marchewką znikają po kilku godzinach na słońcu. Pomogłam? Odpowiedz Link Zgłoś
stysia1987 Re: och, te plamy! 01.08.15, 10:44 Nie bałdzo Marchewki nie chce jeść tak chętnie Z tym słońcem tak serio? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: och, te plamy! 01.08.15, 11:02 Serio serio. Betakaroten rozkłada się pod wpływem promieniowania ultrafioletowego. No dobra, jak nie chcesz marchewki, to załatw problem inaczej: kup córce spodnie moro tudziez w inny kamulflażowy wzór, nie będzie widac, że plama to plama Odpowiedz Link Zgłoś
panizalewska Re: och, te plamy! 01.08.15, 11:00 Albo śliniak - ubranko z rękawami z IKEA. U nas bunt przez 3-4 tygodnie na samym początku, ale się opłacało, młody siedzi w ortalionie od stóp do głów (prawie) i nawet mu daję kanapki z Bieluchem do samodzielnego rozsmarowania po okolicy Ciuchy bez szwanku Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: och, te plamy! 01.08.15, 11:11 wlaściwie to niczym. dla raczkującego i uczącego się jeść bobasa kupowałam ubranka w lumpie. jak poziom plam niedopranych przekraczał akceptowalny przeze mnie poziom - bez żalu wywalałam. doraźnie pomagało (w rossmanie do kupienia) Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: och, te plamy! 01.08.15, 11:17 To banan zostawia jakieś ślady? o.O W takim razie to ja chyba już nie dowidzę Ale nie specjalnie mi to przeszkadza... Odpowiedz Link Zgłoś
stysia1987 Re: och, te plamy! 01.08.15, 11:35 Najpierw myslalam ze to rdza. Wywalilam stara suszarke na pranie. Nie pomoglo, ocetem i kwaskiem cytrynowym pralke potraktowalam. Dopiero jak na moichnoczach banan zostal wsmarowany, a ja nie zapralam od razu - a po jakims czasie plamy zrobily sie koloru kupy, dodalam dwa do dwoch. Sliniaki mamy, ale widocznie trzeba skafander a do jedzenia nie chce mi sie jej co chwila lrzebierac. Jasne, ze nie paraduje w ciuchach zara baby do obiadu, ale i tak szkoda, ze niszcza sie . Mydelko zakupie Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: och, te plamy! 01.08.15, 11:57 Może wystawienie na słońce pomoże? Na większość plam działa. Odpowiedz Link Zgłoś
kiddy Re: och, te plamy! 01.08.15, 14:36 Próbowałaś mydła odplamiającego z Rossmanna? U nas dawał radę wszystkim plamom, w tym staaarym plamom z marchewki i jabłka na jednej z bluzeczek do karmienia maluchów, którą dostałam od koleżanki. Odpowiedz Link Zgłoś
maria1978r Re: och, te plamy! 01.08.15, 15:03 Stysia tak z żartem rozbieraj ją do golaska to nie ubrudzi ubrań a tak poważnie ja do brudzacego jedzenia zakladam ubranka z odzysku Odpowiedz Link Zgłoś
stysia1987 Re: och, te plamy! 01.08.15, 17:52 Jezuuuuuu to potem by byla kapiel obowiazkowa! Choc akurat to uwielbia!! Odpowiedz Link Zgłoś
maria1978r Re: och, te plamy! 01.08.15, 18:12 Spoko i tak jest upał na dworze to wsadź małą do basenu i będzie przyjemne z pożytecznym hihi Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiku Re: och, te plamy! 01.08.15, 15:06 Mam to samo. Ja niektore rzeczy po "babcinemu" do garnka +proszek i gotowalam Odpowiedz Link Zgłoś
mag1982 Re: och, te plamy! 01.08.15, 18:44 Ja tam vanish nawet na noc zostawiłam. Z większości ciuchów schodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
babybump Re: och, te plamy! 01.08.15, 20:22 Pranie w sodzie oczyszczonej i occie. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: och, te plamy! 01.08.15, 20:35 ja mam odplamiacz w kulce dr beckmann i zasadniczo nie ma plam, które by się nie sprały a piorę w orzechach + soda, nie w żadnym wypaśnym proszku Odpowiedz Link Zgłoś
kremka2014 Re: och, te plamy! 01.08.15, 21:10 Ja też chyba niedowidzę 😃. A tak serio, to wszelakie plamy wanishem na noc albo i dłużej, co oznacza- do następnego prania. Złazi. Odpowiedz Link Zgłoś