Dodaj do ulubionych

och, te plamy!

01.08.15, 10:23
Laski,

Jako ze nie mam wiekszych problemow to pomecze was z innej beczki. Czym zmywacie plamy z banana? Vanish, persil, odplamiacze dzieciece - doooooopa. A dziecię pochlania banana dziennie. Zawsze wetrze w spodnie itp , poradzcie, moje drogie kiss
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: och, te plamy! 01.08.15, 10:34
      Nie karm dziecka bananami. Karm marchewką. Plamy z marchewką znikają po kilku godzinach na słońcu.

Pomogłam? big_grin
      • stysia1987 Re: och, te plamy! 01.08.15, 10:44
        Nie bałdzo sad

Marchewki nie chce jeść tak chętnie smile

Z tym słońcem tak serio?
        • mika_p Re: och, te plamy! 01.08.15, 11:02
          Serio serio. Betakaroten rozkłada się pod wpływem promieniowania ultrafioletowego.

No dobra, jak nie chcesz marchewki, to załatw problem inaczej: kup córce spodnie moro tudziez w inny kamulflażowy wzór, nie będzie widac, że plama to plama big_grin
          • stysia1987 Re: och, te plamy! 01.08.15, 11:38
            Tez pomysl!
    • juuuu7 Re: och, te plamy! 01.08.15, 10:38
      Mydelko dr beckmann z rossmana
    • panizalewska Re: och, te plamy! 01.08.15, 11:00
      Albo śliniak - ubranko z rękawami z IKEA. U nas bunt przez 3-4 tygodnie na samym początku, ale się opłacało, młody siedzi w ortalionie od stóp do głów (prawie) wink i nawet mu daję kanapki z Bieluchem do samodzielnego rozsmarowania po okolicy wink Ciuchy bez szwanku
    • murwa.kac Re: och, te plamy! 01.08.15, 11:11
      wlaściwie to niczym.

dla raczkującego i uczącego się jeść bobasa kupowałam ubranka w lumpie.
      jak poziom plam niedopranych przekraczał akceptowalny przeze mnie poziom - bez żalu wywalałam.

doraźnie pomagało

https://www.bangla.pl/foto/prod//0023/d/288_01_6388.jpg

(w rossmanie do kupienia)
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: och, te plamy! 01.08.15, 11:17
      To banan zostawia jakieś ślady? o.O W takim razie to ja chyba już nie dowidzę big_grin Ale nie specjalnie mi to przeszkadza...
      • stysia1987 Re: och, te plamy! 01.08.15, 11:35
        Najpierw myslalam ze to rdza. Wywalilam stara suszarke na pranie. Nie pomoglo, ocetem i kwaskiem cytrynowym pralke potraktowalam. Dopiero jak na moichnoczach banan zostal wsmarowany, a ja nie zapralam od razu - a po jakims czasie plamy zrobily sie koloru kupy, dodalam dwa do dwoch.

Sliniaki mamy, ale widocznie trzeba skafander wink a do jedzenia nie chce mi sie jej co chwila lrzebierac. Jasne, ze nie paraduje w ciuchach zara baby do obiadu, ale i tak szkoda, ze niszcza sie .

Mydelko zakupie wink
        • melancho_lia Re: och, te plamy! 01.08.15, 11:57
          Może wystawienie na słońce pomoże? Na większość plam działa.
    • kiddy Re: och, te plamy! 01.08.15, 14:36
      Próbowałaś mydła odplamiającego z Rossmanna? U nas dawał radę wszystkim plamom, w tym staaarym plamom z marchewki i jabłka na jednej z bluzeczek do karmienia maluchów, którą dostałam od koleżanki.
      • maria1978r Re: och, te plamy! 01.08.15, 15:03
        Stysia tak z żartem rozbieraj ją do golaska to nie ubrudzi ubrań a tak poważnie ja do brudzacego jedzenia zakladam ubranka z odzysku
        • stysia1987 Re: och, te plamy! 01.08.15, 17:52
          Jezuuuuuu to potem by byla kapiel obowiazkowa! Choc akurat to uwielbia!!
          • maria1978r Re: och, te plamy! 01.08.15, 18:12
            Spoko i tak jest upał na dworze to wsadź małą do basenu i będzie przyjemne z pożytecznym hihi
      • sylwiku Re: och, te plamy! 01.08.15, 15:06
        Mam to samo. Ja niektore rzeczy po "babcinemu" do garnka +proszek i gotowalamwink
    • mag1982 Re: och, te plamy! 01.08.15, 18:44
      Ja tam vanish nawet na noc zostawiłam. Z większości ciuchów schodziło.
    • babybump Re: och, te plamy! 01.08.15, 20:22
      Pranie w sodzie oczyszczonej i occie.
    • rulsanka Re: och, te plamy! 01.08.15, 20:35
      ja mam odplamiacz w kulce dr beckmann i zasadniczo nie ma plam, które by się nie sprały
      a piorę w orzechach + soda, nie w żadnym wypaśnym proszku
      • kremka2014 Re: och, te plamy! 01.08.15, 21:10
        Ja też chyba niedowidzę 😃. A tak serio, to wszelakie plamy wanishem na noc albo i dłużej, co oznacza- do następnego prania. Złazi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka