Dodaj do ulubionych

Wózek dziecięcy do 2000PLN

04.08.15, 13:20
Cześć wszystkim doświadczonym Rodzicom!
Od kilku tygodni przeczesuje internet w celu znalezienia optymalnego wózka dla naszej córeczki, która przyjdzie na świat pod koniec grudnia. Celowo użyłam słowa optymalnego, bo o idealnym już dawno zapomniałam, nawet gdy patrzyłam na te dwa razy droższe. Im wiecej czytam, tym jestem głupsza dlatego proszę o pomoc.
Kilka danych:
Oboje z mężem jesteśmy wysocy (176cm i 180 cm)
Mieszkamy na 4 piętrze bez windy.
Jeździmy samochodem combi (wózek, stelaż będzie tam zostawiany, bądź na parterze budynku).
Mieszkamy w mieście, często przemieszczamy się po Polsce.
Rozważamy następujące wózki:
1. Bexa Line
2. Bebetto Silvia
3. Bebetto Luca S-line
4. Jedo Fyn
5. Jedo Nevo
6. Roan Teo
7. Roan Marita (wiem że cięższy ale sporo zadowolonych użytkowników).
Będę wdzięczna za Wasze opinie, uwagi, sugestie.
Pozdrawiam Asia
Obserwuj wątek
    • tosi-mama Re: Wózek dziecięcy do 2000PLN 04.08.15, 15:27
      Ja co prawda etap wózkowy już dawno mam za sobą ale wszem i wobec zachwalam Roana Marite. Obydwoje z mężem jesteśmy wysocy 178 i 186 i wózek idealnie nam pasował. Był stabilny, świetnie się go prowadziło. Gondola duża, wysoko osadzona więc nie miałam bólu kręgosłupa gdy schylałam się do córki. Spacerówkę też dobrze wspominamy. Fakt był ciężki ale miałam przyjemność prowadzić wózki koleżanek i nie zamieniłabym naszego na żaden inny.
      • pier-dzaca Re: Wózek dziecięcy do 2000PLN 04.08.15, 17:38
        PoleAm espiro modena. Wysoka gondola i duza. Super kolka, sprawdz sie nawet w zimie w bieszczadach pelnych sniegu gdzie skretne kolka by utknely. Gwarancja na 3lata.
        • toslawa Re: Wózek dziecięcy do 2000PLN 04.08.15, 18:26
          Miałam jedo fyn. Cudny, super się prowadził, duża gondola. Minus - kiepska spacerówka źle wyprofilowana. Kupilam używany na gwarancji sprzedałam za ta sama cenę. Nastaw się ze i tak kupisz spacerowke szybko smile
    • makumi Re: Wózek dziecięcy do 2000PLN 04.08.15, 20:10
      Miałam Roana Maritę i nie polecam. Mieszkaliśmy na pierwszym piętrze i wnoszenie to był horror. Wózek nie ma skrętnych przednich kół i przez to jest bardzo mało zwrotny.
      Teraz wybrałam Baby Design Lupo, jeszcze nie wiem jak się sprawdzi ale spełnia wszystkie moje oczekiwania i podobał mi się bardziej niż większość dużo droższych wózków.
      • em-k-a Re: Wózek dziecięcy do 2000PLN 04.08.15, 22:11
        ja wózka używałam 7-10 lat temu. Mieliśmy Roan Kortina i to był najlepszy wybór, jeśli miałabym jeszcze korzystać to na pewno kupiłabym ten sam... dodam,że jesteśmy z mężem też wysocy i plusem nad Maritą była regulowana rączka. Córki nam szybko rosły,ale gondolę spokojnie do 9-10 m-ca można było wykorzystać, bo jest mega duża. Nie wiem jak jest teraz z jakością, ale na naszym jeździ piąte dziecko i dopiero teraz widać,że jest trochę zużyty big_grin
    • karolina-rzeszow Re: Wózek dziecięcy do 2000PLN 04.08.15, 22:31
      Wypisanych przez Ciebie wózków nie znam. My mamy Graco Symbio. Przede wszystkim jest superlekki, co widzę, że dla Ciebie ma znaczenie. Poza tym łatwo i szybko się składa i jest zwrotny, prowadzi się bardzo łatwo - nawet jednym palcem. Świetnie sprawdza się w mieście, gorzej mu idzie na dużych wertepach. Gondola nie jest zbyt duża, ale wystarczająca, spacerówka także. Polecam rozważyćsmile Aha - za 2000 możesz już w tej chwili kupić wózek razem z fotelikiem i bazą - zarówno możliwość wpinania fotelika do wózka jak i sama baza są bardzo przydatne (klik i jużsmile) Myślę, że trudno w tej cenie znaleźć taki zestaw (sam fotelik maxicosi z bazą kosztuje ok. 1000 zł i nie do każdego wózka będzie pasował)
      • flower_v Re: Wózek dziecięcy do 2000PLN 05.08.15, 01:39
        zapraszam na forum Wózkomania. a te pierwsze wózki z listy bexy i bebetto skresl od razu wink
        • joanozog Re: Wózek dziecięcy do 2000PLN 05.08.15, 09:35
          Dziękuje Wam bardzo, posprawdzam zaraz nowe propozycje. Na tą chwilę organiczyłam wybór do
          Jedo Fyn
          Roan Marita, tu trochę obawiam się jednak jego targania na 4 piętro (gondoli) z drugiej strony jaki by wózek nie był to będzie dla mnie upierd...smile Roan ma tez opcję Roan Bass nad którą się zastanawiam, lekki. Jeśli utrzymali standardy z Marity to może być ok, niestety za wiele opinii na jego temat nie znalazłam.
          • smoczy_plomien Re: Wózek dziecięcy do 2000PLN 05.08.15, 12:50
            Wybrałaś najlepsze wózki z tej listy, ale kup używany, a za pół roku lekką spacerówkę, np. Peg perego booklet, pliko mini, joie litetrax.
          • k_masny Re: Wózek dziecięcy do 2000PLN 17.08.15, 21:15
            A ja polecam X-landera XA. Super się prowadzi. Spacerówka bardzo fajna. Kupiłam dla syna w 2009 roku i jest używana do teraz. Córka korzysta, choć ma już 3 lata wink
    • aga_martusia Re: Wózek dziecięcy do 2000PLN 05.08.15, 10:12
      Moje dzieciaki jeździły w Roan Marita, cudowny wózek. Śmieliśmy się że taki czołg, po śniegu świetnie jeździł i po plaży. Prowadził się jednym palcem. Fakt jest duży, ale jak się pięknie dziecku spało w nim. Teraz widzę dużo wózków Jedo Fyn - powiedziałabym że to taka unowocześniony Roan - choć to oczywiście dwie różne firmy. Ma koła skrętne i aluminiowy stelaż. Zajrzałam z ciekawości na ten Roan Bass- piękny.
      • sabina_online Re: emmaljunga 05.08.15, 15:59
        Największa gondola na rynku nawet używany jest wart uwagi.
        • super-czarna.1 Re: emmaljunga 05.08.15, 23:51
          Miałam Jedo Fyn 4DS i polecam. Duża gondola, 4 pompowane koła, przednie koła obrotowe, przekładana spacerówka, duży kosz na zakupy, poprostu super smile
          • ali_ali Re: emmaljunga 06.08.15, 00:31
            Przy synku "przerobiłam" 7 wozkow przez 2lata. Tylko jeden wozek mam od wspomnianych 24miesiecy to Baby Jogger City Versa GT. Syn pomimo,ze ma 4lata uwielbia w nim jezdzic. Zabieram go, kiedy muszę zrobić zakupy i jestem bez samochodu. Dziecko nie dotyka glowa budy (ma 110cm wz), super smiga nawet przy obciazeniu 19kg plus zakupy, duze kola są skretne (obrotowe). Budka jest wielka, jak naciagniesz to dziecka nie widac, wielki kosz na zakupy wysoko zamocowany, Ja mam 175cm wz i nie biorę rączki na max do gory tylko na sredni (mysle ze osoba majaca 190cm nie bedzie miala tez problemu z wozkiem), siedzisko obracane do mamy w spacerowce,nigdy nie mial awarii. Gdyby nie byl tak idealny to juz bym go 10x wymienila ale jest cudowny. Polecam
    • kisos Re: Wózek dziecięcy do 2000PLN 12.08.15, 11:45
      Tak nie do końca na temat, ale też jestem na etapie poszukiwań. Widziałaś gdzieś Jedo Nevo w sprzedaży? Bo ja za diabła znaleźć nie mogę...
      • marittka76 Re: Wózek dziecięcy do 2000PLN 12.08.15, 11:59
        ja miałam mutsy transporter - leciutki, wnosiłam po schodach z dzieckiem bez problemu, skrętne obrotowe koła, wygodna spacerówka, regulowana rączka w zależności od wzrostu - u mnie się sprawdził
        • konwalia-82 Re: Wózek dziecięcy do 2000PLN 12.08.15, 20:04
          Jak ma być klasycznie wzielabym używana emmaljunge. Miałam 5 wózków, pokochałam tylko baby joggera city elite. Polecane szybko spacerówki parasolki to była dla mnie męczarnia.
      • ganimedessssa Re: Wózek dziecięcy do 2000PLN 17.08.15, 20:01
        z tego wiem to w W-wie są już do obejrzenia w dudek dla dzieci i jakos w tym tygodniu maja go mieć w sklepie Polak maly. Jeśli inne miasta cie interesuja to proponuję podzwonic bo właśnie w połowie seirpnia miały być pierwsze dostawy do sklepów
    • farmosa Re: Wózek dziecięcy do 2000PLN 14.09.15, 14:37
      A ja nie jestem doświadczonym rodzicem, ale szukam dużej gondoli, bo u mnie w rodzinie dzieciaczki się dorodne rodząsmile
      Już jakiś czas temu wybrałam Jedo Fyn, ale nie byłam przekonana ze względu na opinie o spacerówce( pałąk nisko i się nie odpina), a jak sie pojawił Jedo Nevo to przesyaje mieć wątplwości, bo ze zdjęć wynika że to poprawili- szkoda że producent się tym nie chwali, bo nie jestem pewna jak to jest w rzeczywistości. Czy ktoś już oglądał Jedo Nevo na żywo? Bo ja czekam aż będzie w sklepie stacjonarnym.
      • habibu1 Re: Wózek dziecięcy do 2000PLN 14.09.15, 19:30
        ja swoja corcie wozilam w gondoli przez 10miesiecy, z czego ostatnie byly zimowe wiec w kombinezonie i sie miescila. corcia normalnej wielkosci, wozek espiro modena.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka