monaxx81 13.08.15, 13:06 Mamy, jakiej firmy buciki profilaktyczne polecacie? Najlepiej Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stara-a-naiwna Re: Buty profilaktyczne 13.08.15, 15:15 jak profilaktyczne to takie jak zaleci ortopeda zależy na co mają być - na jaką wadę bo profilaktyki jako takiej "ogólnej" - po prostu kup dobre buty Odpowiedz Link Zgłoś
mnin Re: Buty profilaktyczne 13.08.15, 22:59 Na jesień trzewiczki Postęp, szczerze polecam, lekkie, bardzo wygodne,ręcznie szyte w spółdzielni pracy w Elblągu. Wszystkie Ecco i inne Clarksy chowają się, a cena też rozsądna,. My na wiosnę mięliśmy takie www.buciki.com.pl/pl/p/Buciki-profilaktyczne-Postep-BT-227-ROZ/200, a na jesień kupujemy rozmiar większe. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Buty profilaktyczne 14.08.15, 08:44 ja akuratnie jestem fanką clarksa szczególnie tych pierwszych butów a ile dziecko (to do profilaktyki) ma lat? Odpowiedz Link Zgłoś
jomi81 Re: Buty profilaktyczne 14.08.15, 09:03 Polecam polską firmę Mrugała, seria Porto. sklep.mrugala.pl/pl/c/Obuwie-Profilaktyczne-PORTO/7 Odpowiedz Link Zgłoś
kondolyza Re: Buty profilaktyczne 16.08.15, 21:10 Aurelki polska marką polecona przez naszego ortopede sklep na Potockiej. Jednak najpierw polecam wizytę u ortopedy a nie w ciemno Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Buty profilaktyczne 17.08.15, 08:38 Proponuję pójść z dzieckiem do sklepu, który ma w ofercie kilka firm i mierzyć. W dobrym sklepie sprzedawca pomoże dobrać odpowiednie buty dla twojego dziecka i poinstruuje cię jak je prawidłowo zapinać. Nie ma odpowiednich butów dla wszystkich dzieci, jedne stopy są szersze, inne węższe, tęższe, szczuplejsze itp. Unikaj kupowania przez net, buty trzeba przymierzyć. Niech maluch pochodzi w nich chwilę, pobiega, przykucnie itp Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d a jakie zalecil ortopeda? 17.08.15, 10:07 bo buty profilaktyzcne musza byc dostosowane do konkretnego dzeicka i przypadku... takie ze sklepu to razcje nie do konca sie nadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
mamajaktalala Re: a jakie zalecil ortopeda? 17.08.15, 11:19 Ale profilaktyczne także kupuje się W SKLEPIE Odpowiedz Link Zgłoś
monaxx81 Re: a jakie zalecil ortopeda? 17.08.15, 13:12 Dziewczyny, dzieki za wskazowki. Juz tlumacze. Synek ma prawie 3 lata. Bylismy ostatnio na kontroli u ortopedy - stopy ok ale kolanka ma 'do srodka'. Kiedy synek mial rok ortopeda rzekl ze to fizjologiczne ale trzeba kontrolowac do 3ego roku zycia czy sie zmienia badz nie. Ja uwazam ze jest lepiej ale ortopeda przy ostatniej kontroli stwierdzil ze ' buty profilaktyczne by mu zalozyl' tzn: sztywny zapietek i dodatkowo na te kolanka podeszwy podklejone od spodu guma na 0,5 cm, od srodka stopy. Stad moje pytanie gdzie takie buciki w warszawie najlepiej zamowic, oczywiscie chodzi mi o sklep stacjonarny zeby wszystko dokladnie przymierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś