asia889 20.02.08, 14:43 Macie jakieś ulubione danie? Wasze dzieci za czymś przepadają? Piszcie, może mnie natchniecie na nowe pomysły w kuchni. My lubimy pierogi, tylko mi nie wychodzą i czasowo to trochę za długo . No i naleśniki (wersja bezmleczna). Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milorzab Re: ulubione danie 20.02.08, 22:05 Moje dzieci: Indyk z ananasem Schab ze śliwką Pierogi - to nie u mnie Leniwe - po treningu u babci robią prawie same Omlety Zupa grzybowa hortex z mrożonki Barszcz ukraiński a'la moja mama Marchewka z jabłkiem Sałatki owocowe Odpowiedz Link
asia889 Re: ulubione danie 21.02.08, 10:46 Głodna się zrobiłam )). Masz super dzieci, że same robią leniwe. Ja je uwielbiam, to mój hit z dzieciństwa. Teraz nie robię, bo mała nie może nabiału. A jak tego indyka z ananasem robisz? Odpowiedz Link
wegielek Re: ulubione danie 21.02.08, 13:33 nalesniki u nas tez pierwsze miejsce maja, nalesniki dwie wersje - mleczna i nutramigenowa dla sredniaczki. leniwe, kopytka, tez dzieci ostatnio zrobily z mezem, kroily ciasto swoimi plastikowymi nozykami, a jakie dumne potem byly)) pomidorowka, zurek, ziemniaki na rozne sposoby. ryz z cukrem. no i ciasta. Odpowiedz Link
nomasz Re: ulubione danie 22.02.08, 08:01 u mnie też dzieci uwielbiaja pierogi,nalesniki,placki,.Ja rzadko to robię.Babcia częściej ;D Najmłodszy uwielbia zupy. Odpowiedz Link
sumatra1 Re: ulubione danie 23.02.08, 11:17 A ja niestety nie umiem robić naleśników. Mimo wielu prób może jedną udaną mi się udalo zrobić U nas hitem są makarony, pomidorówka. A w ogole to chłopaki uwielbiają mienso i jedzą je własciwie w kazdje formie. Ja lubie frytki. Odpowiedz Link
nomasz Re: ulubione danie 23.02.08, 19:06 a widzisz,przypomniałaś mi,frytki uwielbiamy wszyscy,no mąż miej i najmłodszy też mięso wcina.Lubią też gołąbki i krokiety. Odpowiedz Link
asia889 Re: ulubione danie 23.02.08, 20:18 A jadłyście kuleczki kartoflane? Są super. Zapomniałyśmy o nieśmiertelnych schabowych! Mój syn jak wogóle nie jada męsa to schabowego zje. Ale też nie za często. Kiedyś zrobiłam klops, żeby mała miała coś na chlebek bez chemii. Mąż z córą żeżarli wszystko za jednym posiedzeniem (bez chleba oczywiście). Odpowiedz Link
sumatra1 Re: ulubione danie 24.02.08, 14:34 Schabowe, mielone, w ogóle wszystkie mięsne dania wchodzą u nas jak woda. Jak są gołąbki albo krokiety to siedzą i dłubią aż wydłubią mięsko. A mały siedzi i tylko posapuje: "mienso, mienso..." Strasznie śmiesznie to mówi, prawie jak: "mieńso".... Lubią też sałatki różne. Tuńczyka z kukurydzą wciągają od razu całego. Kukurydzę lubią w ogóle. Czasem zjadają cała puszkę ot tak, łyżeczką. I uwielbiają pizze. Zżerają chyba z pół dużej we dwóch. Na szczęście mój robot kuchenny bardzo ładnie i sprawnie wyrabia ciasto drożdżowe więc często jemy taką własnej roboty. Odpowiedz Link