Dodaj do ulubionych

ulubione danie

20.02.08, 14:43
Macie jakieś ulubione danie? Wasze dzieci za czymś przepadają? Piszcie, może mnie natchniecie na nowe pomysły w kuchni.

My lubimy pierogi, tylko mi nie wychodzą i czasowo to trochę za długo sad. No i naleśniki (wersja bezmleczna).
Obserwuj wątek
    • milorzab Re: ulubione danie 20.02.08, 22:05
      Moje dzieci:
      Indyk z ananasem
      Schab ze śliwką
      Pierogi - to nie u mniewink
      Leniwe - po treningu u babci robią prawie same
      Omlety
      Zupa grzybowa hortex z mrożonki
      Barszcz ukraiński a'la moja mama
      Marchewka z jabłkiem
      Sałatki owocowe
      • asia889 Re: ulubione danie 21.02.08, 10:46
        Głodna się zrobiłam smile)).
        Masz super dzieci, że same robią leniwe. Ja je uwielbiam, to mój hit z dzieciństwa. Teraz nie robię, bo mała nie może nabiału. A jak tego indyka z ananasem robisz?
        • wegielek Re: ulubione danie 21.02.08, 13:33
          nalesniki u nas tez pierwsze miejsce maja, nalesniki dwie wersje -
          mleczna i nutramigenowa dla sredniaczki.
          leniwe, kopytka, tez dzieci ostatnio zrobily z mezem, kroily ciasto
          swoimi plastikowymi nozykami, a jakie dumne potem bylysmile))
          pomidorowka, zurek, ziemniaki na rozne sposoby.
          ryz z cukrem.
          no i ciasta.
    • nomasz Re: ulubione danie 22.02.08, 08:01
      u mnie też dzieci uwielbiaja pierogi,nalesniki,placki,.Ja rzadko to robię.Babcia
      częściej ;D
      Najmłodszy uwielbia zupy.
      • sumatra1 Re: ulubione danie 23.02.08, 11:17
        A ja niestety nie umiem robić naleśników. Mimo wielu prób może jedną udaną mi
        się udalo zrobić smile U nas hitem są makarony, pomidorówka. A w ogole to chłopaki
        uwielbiają mienso smile i jedzą je własciwie w kazdje formie. Ja lubie frytki.
        • nomasz Re: ulubione danie 23.02.08, 19:06
          a widzisz,przypomniałaś mi,frytki uwielbiamy wszyscy,no mąż miej winki najmłodszy
          też mięso wcina.Lubią też gołąbki i krokiety.
          • asia889 Re: ulubione danie 23.02.08, 20:18
            A jadłyście kuleczki kartoflane? Są super.
            Zapomniałyśmy o nieśmiertelnych schabowych! Mój syn jak wogóle nie jada męsa to schabowego zje. Ale też nie za często.
            Kiedyś zrobiłam klops, żeby mała miała coś na chlebek bez chemii. Mąż z córą żeżarli wszystko za jednym posiedzeniem (bez chleba oczywiście).
            • sumatra1 Re: ulubione danie 24.02.08, 14:34
              Schabowe, mielone, w ogóle wszystkie mięsne dania wchodzą u nas jak woda. Jak są
              gołąbki albo krokiety to siedzą i dłubią aż wydłubią mięsko. A mały siedzi i
              tylko posapuje: "mienso, mienso..." Strasznie śmiesznie to mówi, prawie jak:
              "mieńso".... smile
              Lubią też sałatki różne. Tuńczyka z kukurydzą wciągają od razu całego. Kukurydzę
              lubią w ogóle. Czasem zjadają cała puszkę ot tak, łyżeczką. I uwielbiają pizze.
              Zżerają chyba z pół dużej we dwóch. Na szczęście mój robot kuchenny bardzo
              ładnie i sprawnie wyrabia ciasto drożdżowe więc często jemy taką własnej roboty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka